Wimbledon 2018, calificări | Opt românce la Wimbledon! Performanța carierei pentru Gabi Ruse: în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. Cum s-a descurcat Bouchard, finalista din 2014

Wimbledon 2018, calificări | Opt românce la Wimbledon! Performanța carierei pentru Gabi Ruse: în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. Cum s-a descurcat Bouchard, finalista din 2014
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Wimbledon 2018 a dat start, marți, meciurilor de pe tabloul de calificări la simplu feminin. Cinci sportive din România au intrat în lupta pentru un bilet pe tabloul principal – cel care va debuta luni, 2 iulie: Alexandra Dulgheru, Alexandra Cadanțu, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian și Irina Bara. Dintre ele, Dulgheru și Gabriela Ruse au câștigat trei meciuri și au obținut biletele pentru tabloul principal de concurs. Aceeași performanță a fost reușită și de Eugenie Bouchard, finalista din 2014.

UPDATE joi, 29 iunie, ora 16:15: Genie Bouchard a reușit, la rândul ei, calificarea pe tabloul principal. Finalista din 2014 a trecut în minimum de seturi de Mariana Duque-Marino (Columbia, 97 WTA), scor 6-2, 6-2, și și-a asigurat prezența printre cele 128 de jucătoare care se vor lupta pentru marele trofeu. Înaintea succesului cu Duque, Bouchard le învinsese pe Lin Zhu (China, 129 WTA), scor 6-0, 6-2, și pe Karolina Muchova (Cehia, 223 WTA), scor 6-2, 2-6, 6-3.


UPDATE Joi, 28 iunie, ora 16:05: Alexandra Dulgheru s-a calificat și ea pe tabloul principal la Wimbledon și a devenit a opta româncă prezentă în primul tur al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Dulgheru (126 WTA) a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe principala favorită a fazei preliminare, slovena Tamara Zidansek (96 WTA), în trei seturi, 5-7, 7-6, 6-0, după două ore și 28 de minute de joc.

Cea mai bună performanță a Alexandrei Dulgheru a fost în anul 2011, când a ocupat locul 26 WTA.


PERFORMANȚĂ‚ | Gabriela Ruse și-a câștigat, joi, biletul pentru tabloul principal la Wimbledon 2018. Acesta este sezonul premierelor pentru jucătoarea în vârstă de 20 de ani: a rupt bariera Top 100, a câștigat primul meci în calificările unui turneu de Mare Șlem și va fi prezentă pe main draw – tot pentru prima dată – alături de celelalte șase românce direct acceptate – Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Ana Bogdan.

Gabriela Ruse a trecut, joi, cu 6-0, 7-5, de Barbara Haas (Austria, 215 WTA), într-o oră și 27 de minute. În urmă cu 15 luni, a fost aproape de a renunța la tenis. A găsit inspirația și motivația privind la televizor cum o colegă de generația lua pe sus Roland Garros-ul.

Citește și: INTERVIU | Gabi Ruse: „Forța de a reveni am găsit-o uitându-mă la televizor, la Jelena Ostapenko. Îmi doresc să o ajung din urmă”. Cumpăna carierei, rolul lui Gabi Trifu, steaua de la karaoke și cererea în căsătorie de la Turneul Campioanelor

Citește și: EXCLUSIV | Gabi Ruse a stins lumina la Praga: 5 mingi de meci salvate și succes, 14-12, la dublu. „Ultimul schimb a fost și cel mai spectaculos. Intens, un punct lung, în care am dominat pe cross”. E fericită că nu s-a lăsat de tenis în iarnă: cum a învins-o pe copila-minune din WTA și gustul unei premiere personale


UPDATE Joi, 28 iunie, ora 11:30 Cele două românce rămase în cursa pentru accederea pe tabloul principal intră pe teren la prima oră

ora 13:00 Alexandra Dulgheru (cap de serie 16 în calificări) – Tamara Zidansek (cap de serie 1 în calificări 20 ani, locul 96 WTA) – Teren R12
ora 13:00 Gabi Ruse (a noua rachetă a României în clasamentul WTA, 197 WTA) – Barbara Haas (Austria, 215 WTA) – Teren R9

SĂ‚RBĂ‚TORITA ZILEI: Wonder-kid de la Australian Open, Marta Kostyuk (Ucraina, 135 WTA – tur 3 la Melbourne) împlinește 16 ani, joi, chiar în ziua în care își poate asigura prezența pe tabloul principal la Wimbledon 2018. iată cum a sărbătorit ultima victorie obținută la 15 ani, cu 9-7 în decisiv, în fața americancei Kristie Ahn.


UPDATE Miercuri, 27 iunie, ora 19:00. România păstrează două jucătoare în cărți pentru ultimele bilete disponibile pentru tabloul principal de la Wimbledon 2018. Alexandra Dulgheru și Gabi Ruse au acces, miercuri, în ultimul tur al tabloului de calificare, după victorii în set decisiv, păstrând șanse de a li se alătura celor șase tricolore direct acceptate pe main draw. Irina Bara a părăsit întrecerea, învinsă în minimum de seturi de o sportivă aflată cu patru poziții mai jos în clasamentul WTA.

Alexandra Dulgheru (126 WTA)  – Jing-Jing Lu (180 WTA) 7-5, 3-6, 6-2 – 2 ore 4 minute
Gabriela Ruse (197 WTA) – Arina Rodionova (122 WTA) 5-7, 6-4, 6-4 – 2 ore 31 minute

Conny Perrin (159 WTA) – Irina Bara (155 WTA) 6-3, 6-4

Ultimul asalt: Dulgheru o înfruntă pe principala favorită

Alexandra Dulgheru (cap de serie 16 pe tabloul de calificare) o va înfrunta în finala pentru tabloul principal pe slovena Tamara Zidansek (cea mai bine clasată jucătoare de pe tabloul de calificare, 20 ani, locul 96 WTA). Gabi Ruse (a noua rachetă a României în clasamentul WTA) va juca împotriva Barbarei Haas (Austria, 215 WTA).

Citește și: WIMBLEDON 2018 | Organizatorii au decis: ce se întâmplă cu Serena Williams pe tabloul celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului. Simona Halep deschide lista capilor de serie

Finalistele edițiilor 2014 și 2010, la un pas de calificarea pe tabloul principal

Eugenie Bouchard și Vera Zvonareva au ajuns și ele la finala pentru tabloul principal. După o execuție în primul tur (6-0, 6-2), Eugenie Bouchard a avut emoții în turul doi, în fața unei jucătoare de 21 de ani fără vreun meci jucat la nivel WTA. Vera Zvonareva, aflată la primul turneu jucat pe iarbă în 2018, nu a pierdut set până acum.

Eugenie Bouchard (191 WTA) – Karolina Muchova (223 WTA) 6-2, 2-6, 6-3 – următoarea adversară: Mariana Duque-Marino (97 WTA)
Vera Zvonareva (141 WTA) – Sabina Sharipova (133 WTA) 7-6(3), 6-2 – următoarea adversară: Caroline Dolehide (113 WTA)

Citește și: Simona Halep, la Wimbledon | Tot ce trebuie să știi, în 7 repere: programul turneului, când are loc tragerea la sorți, premiile în bani, de câte ori a crescut fondul de premiere în ultimii 50 de ani, cum arată lupta pentru #1, lista capilor de serie și palmaresul României


UPDATE Miercuri, 27 iunie. Trei dintre cele cinci românce aflate la startul tabloului de calificări la Wimbledon 2018 au acces, marți, în turul secund. Alexandra Dulgheru a trecut în viteză de o junioară, cu 12-1 la general. Gabriela Ruse a câștigat derby-ul românesc din calificări, 3-6, 6-4, 6-1 în fața Alexandrei Cadanțu, după două ore și șase minute de joc. Jucătoarea în vârstă de 20 de ani a scăpat de un nou duel sută la sută românesc în turul doi al calificărilor de la Wimbledon 2018: australianca Arina Rodionova (cap de serie 13 și numprul 122 WTA) a învins-o într-o oră și 19 minute pe Jaqueline Cristian (205 WTA), aceasta urmând să îi dea replica jucătoarei noastre cu șase titluri ITF în palmares.

Irina Bara a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece, 6-4, 6-2, de britanica Tara Moore și va înfrunta, miercuri, în turul doi, o sportivă din Elveția – Conny Perrin (27 ani, 159 WTA).

Au fost trei foste finaliste la startul tabloului de calificare la Wimbledon 2018, au rămas două. Eugenie Bouchard a cedat doar două game-uri în meciul de debut la Wimbledon 2018, iar Vera Zvonareva a trecut mai departe în 62 de minute – cu cinci game-uri cedate. Cea care a eșuat a fost Sabine Lisicki – învinsă cu 6-4, 7-6(3) de rusoaica de 19 ani, Anna Kalinskaya.


Alexandra Dulgheru a adus o primă victorie pentru România – 6-0, 6-1, în 53 de minute, în fața unei junioare de doar 15 ani, Holly Fischer (Marea Britanie). Alexandra Cadanțu, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au fost trimise pe aceeași secțiune de tablou și, din păcate, din cauza încrucișărilor în meciuri directe, doar una dintre ele va avea șansa de a accede în ultimul tur al tabloului de calificări. Irina Bara evoluează și ea pe jumătatea a doua de tablou, în calificările Wimbledon 2018.

Aflată în prezent pe locul 126 WTA, Alexandra Dulgheru va încerca să repete la Wimbledon ceea ce a reușit la Roland Garros – să își câștige locul pe tabloul principal. La Paris, a făcut-o pentru prima dată în carieră și a sărbătorit de parcă ar fi câștigat un trofeu. Pentru că, așa cum a eplicat cu răsuflarea întretăiată, în timp ce își făcea exercițiile de recuperare în șaua unei biciclete – este greu de tot în calificări, în fața unor jucătoare de tot felul, dar foarte motivate. Marți, la Wimbledon, jucătoarea care debuta pe main draw la All England Club direct pe lista capilor de serie, a învins fără drept de apel o jucătoare de doar 15 ani – o speranță a Marii Britanii. În turul doi al calificărilor, Alexandra Dulgheru o va înfrunta pe colega sa de generație – Jing-Jing Lu (29 ani, China, 181 WTA) – învingătoare cu 6-2, 6-3 în fața americancei Di Lorenzo (20 ani).

Tragerea la sorți a fost dură cu trei dintre reprezentantele României. Alexandra Cadanțu (253 WTA) și Gabi Ruse (197 WTA) se înfruntă în meci direct în primul tur al calificărilor, iar supraviețuitoarea poate da mai departe peste o altă româncă – Jaquelin Cristian (205 WTA) – dacă aceasta o învinge pe mult mai experimentata Arina Rodionova (28 ani, 122 WTA, Australia).

  • Jucătoarele au nevoie de trei victorii pentru a face pasul din calificări pe tabloul principal de la Wimbledon 2018.

Irina Bara (155 WTA) debutează în competiție împotriva unei britanice, la fel ca și Dulgheru. Adversara sa, Tara Moore, are 25 de ani, ocupă locul 394 WTA, însă în 2017 era membră Top 150.

Citește și: Un specialist britanic o ignoră total pe Simona Halep în discuția pentru titlul de la Wimbledon 2018! Surprinzător, dar statistica îi dă dreptate

Citește și: Tot ce trebuie să știi, în 7 repere: programul turneului, când are loc tragerea la sorți, premiile în bani, de câte ori a crescut fondul de premiere în ultimii 50 de ani, cum arată lupta pentru #1 și palmaresul României

Citește și: 3 întrebări despre starurile ATP înainte de Wimbledon. Djokovic a revenit, dar a capotat la linia de finiș. Nadal, moment tulburător la antrenament, Federer a avut pâinea și cuțitul în mână, dar nu a luat trofeul

Citește și: Tradiția bate Cupa Mondială de fotbal. Decizia anunțată de organizatorii turneului de la Wimbledon

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup