World class Halep. Așa am trăit victoria cu Krunic de la Shenzhen. Simona va întâlni o chinezoaică în semifinale: „Sper ca publicul să fie cu mine”

World class Halep. Așa am trăit victoria cu Krunic de la Shenzhen. Simona va întâlni o chinezoaică în semifinale:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 3 WTA) s-a calificat în semifinale la Shenzhen, turneu dotat cu 500.000 de dolari, după ce a trecut în minimum de seturi de Aleksandra Krunic (Serbia, 84 WTA), scor 6-3, 6-3

10:15 Simona Halep, prima favorită la Shenzen, a învins-o pe sârboaica Aleksandra Krunic (84 WTA), scor 6-3, 6-3, și s-a calificat în semifinalele turneului din China! Românca și-a ținut adversara la distanță cu tenisul de clasă cu care ne-a obișnuit și se va lupta pentru un loc în marea finală cu Saisai Zheng (China, 97 WTA). Deși Zheng este singura chinezoaică rămasă în competiție, Halep crede că spectatorii nu vor fi împotriva ei: „La fel ca și astăzi, sper ca publicul să fie cu mine”, a spus a treia jucătoare a lumii la finalul partidei cu Krunic.


10:11 Halep servește perfect cu mingi noi și face 5-3!


10:09 După un game mai puțin reușit, Halep reușește un nou break, 4-3! Românca strânge pumnul sub privirile consultantului Hogstedt!


10:06 Halep are probleme și sârboaica face break la 0, 3-3. Simona a riscat nepermis de mult, la fiecare punct din game.


10:03 Aleksandra supraviețuiește și vine la 3-2!


10:00 Krunic a condus cu 30-0 pe serviciul lui Halep, dar constănțeanca revine cu patru puncte la rând și mărește diferența, 3-1! Sârboaica greșește mult sub presiunea atacurilor lungi ale Simonei.


9:52 Simona face față unui game dificil în care a salvat minge de break și reușește să se desprindă în manșa secundă, 2-0!


9:50 Halep rămâne în control și câștigă pe serviciul advers din nou, 1-0!


9:42 SET Halep, 6-3! Krunic a prins curaj și a condus cu 30-0, însă românca întoarce game-ul. Chiar dacă încearcă să o deplaseze pe Simona în colțurile terenului, sârboaica primește mingile înapoi de fiecare dată.


9:36 Au trecut 23 de minute, iar Simona are un avans liniștitor în prima manșă, 5-2!


9:31 Krunic rămâne în set și strânge scorul, 4-2!


9:28 Halep apasă pe lovituri și nu pierde niciun punct în acest game, 4-1!


9:25 Break Simona, 3-1! Serviciul nu este punctul forte al sârboaicei, iar Halep știe asta și forțează la retur.


9:20 Halep face deranj cu dreapta și reușește break-ul, 2-0. Apar însă primele probleme pe propriul serviciu, iar Krunic face 2-1.


9:15 Primul game merge în contul Simonei, care nu așteaptă și atacă cu forehand-ul, 1-0.


9:10 Halep a câștigat tragerea la sorți și a preferat serviciul. Românca începe agresiv primele puncte.


9:05 Halep și Krunic schimbă mingile de încălzire, după o oră și jumătate de așteptare. Victor Ioniță, proaspăt tătic și antrenorul Simonei din acest sezon, se află în tribune. La Shenzhen e soarele pe cer.


8:55 Chinezoaica Saisai Zheng (97 WTA) este posibila adversară a Simonei Halep din semifinale. Zheng a învins-o pe Zarina Diyas (Kazahstan, 32 WTA), cu 3-6, 7-6 (2), 6-2. Urmează meciul Simonei.


8:35 La Cupa Hopman se întâmplă lucruri ciudate. După ce Serena Williams a cerut o cafea în timpul meciului, Eugenie Bouchard se machiază la pauza dintre game-uri.


8:15 Meciul care era anunțat inițial la 7:30 va începe după 9:00. Diyas și Zheng au intrat în set decisiv pe central (6-3, 6-7), spre bucuria comentatorului de pe Digisport 2, unde se poate urmări dublul dintre Italia și Canada, în Cupa Hopman. Astfel, cel puțin un telespectator va rămâne pe Digisport 2 și nu vor schimba toți pe Digisport 1, post care transmite întâlnirea Halep – Krunic.


8:05 Un fan al Simonei a postat pe Twitter două imagini care exprimă determinarea româncei la turneul din Shenzhen: „Sunt all in” și „Întotdeauna îmi iubesc jocul”.

simona_halep motivation 💕- #Halepnator always smile – failure is not the option – power is the goal 👍💃🌹 pic.twitter.com/xfZhKeRGJ6


7:50 Salut, sunt Alex Tăcină și îi voi ține pumnii Simonei Halep, alături de voi, în drumul ei către primul trofeu din 2015. Mai avem însă de așteptat, pentru că meciul care se joacă acum pe arena centrală, Diyas – Zheng, încă nu s-a încheiat (6-3, 6-5).


Halep a mai jucat o singură dată împotriva sârboaicei, în cadrul unui turneu special pentru ea, ultimul pe care l-a câștigat: București 2014, în luna iulie. Simona s-a impus cu 6-2, 6-4 pe zgura de la Arenele BNR, însă Aleksandra este o tenismenă mult mai periculoasă pe hard, suprafața pe care se joacă în China. Krunic a produs una dintre cele mai mari surprize ale ediției din 2014 a US Open, învingând-o pe a patra jucătoare a lumii, Petra Kvitova (Cehia), în turul al treilea.

Aleksandra Krunic are 21 de ani, cu doi mai puțin decât Simona Halep, și a strâns 450.269 de dolari din tenis, de 14 ori mai puțin decât adversara sa (6.559.408 de dolari).

Halep vine după o victorie lejeră, 6-2, 6-2 cu Vikhlyantseva (584 WTA), în timp ce Krunic a trecut în manșa precedentă de Schmiedlova (73 WTA), 3-6, 7-6 (1), 6-1 într-o partidă mult mai palpitantă, în care a salvat și șase mingi de meci. Sârboaica nu a făcut spectacol numai cu evoluția de miercuri, ci și prin declarații surprinzătoare.

„Îmi place atât de mult de Kvitova! După meciul nostru de la New York am văzut-o plângând în sala de forță și am vrut să o îmbrățișez”

Krunic a acordat un interviu în această săptămână, pentru presa din Serbia, criticând atitudinea jucătoarelor din vârful ierarhiei WTA: „Cred că băieții din tenis se respectă reciproc mai mult decât o fac fetele. Ei spun mereu „Salut”, își strâng mâna, însă nu același lucru se întâmplă și cu noi. Jumătate dintre jucătoare nu spun nici măcar „Bună”. Dacă întrebi o jucătoare din circuitul WTA unde se antrenează sau care sunt planurile ei, imediat se gândește: „De ce oare mă întreabă asta? Desigur că diferă de la persoană la persoană, unele lucruri depind și de felul cum au crescut în familie sau de persoanele din jurul lor”.

Aleksandra mai spune că există și jucătoare faimoase pe care le admiră, cum ar fi Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska sau Jelena Jankovic: „Îmi place atât de mult de Kvitova! După meciul nostru de la New York am văzut-o plângând în sala de forță și am vrut să o îmbrățișez. Am un mare respect pentru ea. Le admir și pe Radwanska și Jankovic, care sunt foarte relaxate în afara terenului”.

Dacă va trece de faza sferturilor de finală, Simona Halep o va întâlni în semifinale pe câștigătoarea meciului dintre Zarina Diyas (Kazahstan, 32 WTA) și Saisai Zheng (China, 97 WTA). Meciul Simonei va fi transmis la TV în România de Digi Sport, dar poate fi urmărit live blog și pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în premieră pentru CANCAN.RO. “Este....”
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în premieră pentru CANCAN.RO. “Este....”
Adio, PSG! Transferul lui Kylian Mbappe urmează să fie anunțat, după eliminarea din Champions League! Câți bani va câștiga
Adio, PSG! Transferul lui Kylian Mbappe urmează să fie anunțat, după eliminarea din Champions League! Câți bani va câștiga
Cristina Spătar, implicată într-un accident: „Au venit cei de la SMURD, m-au scos de acolo”
Cristina Spătar, implicată într-un accident: „Au venit cei de la SMURD, m-au scos de acolo”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă după ce a mâncat pește macrou
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă după ce a mâncat pește…
Anamaria Prodan, gestul de care vorbeşte toată lumea. Acum au apărut detaliile
Anamaria Prodan, gestul de care vorbeşte toată lumea. Acum au apărut detaliile
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl întreabă: - Ce faci...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl…
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal.
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro dacă îmi găsiți un ospătar"
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii…
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un avion SMURD
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un avion SMURD
Românii sunt obligați. UE a dat ordin pentru cei cu telefoane mobile
Românii sunt obligați. UE a dat ordin pentru cei cu telefoane mobile
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
„Fără wild-carduri pentru dopați!“: precedentul care spulberă speranțele lui Halep de a juca la French Open
„Fără wild-carduri pentru dopați!“: precedentul care spulberă speranțele lui Halep de a juca la French Open
Jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, al 82-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice
Jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, al 82-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”