Simona trece un test dificil și se califică în turul trei la Miami! Halep a învins-o pe talentata Osaka, scor 6-4, 2-6, 6-3

Simona trece un test dificil și se califică în turul trei la Miami! Halep a învins-o pe talentata Osaka, scor 6-4, 2-6, 6-3
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a trecut de Naomi Osaka (Japonia, 49 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-3 în turul secund al turneului Premier Mandatory de la Miami.
  • Pentru un loc în optimile de finală, Halep se va lupta cu câștigătoarea meciului dintre Anett Kontaveit (Estonia, 112 WTA) și Ekaterina Makarova (Rusia, 35 WTA).

Halep se califică în turul al treilea de la Miami: 6-4, 2-6, 6-3 în fața talentatei japoneze Osaka! Simona a închis partida în stil de mare jucătoare, cu o dreaptă câștigătoare în lungul liniei, prin care i-a luat serviciul adversarei pentru a 5-a oară. „Simo” a avut nervii tari în ultimele două game-uri, reușind să obțină a 4-a victorie a sezonului, care poate reprezenta începutul unei aventuri frumoase pe hardul american.

Halep a servit formidabil în primul set

Simona a trecut testul de maturitate la debutul în turneul dotat cu 7,7 milioane de dolari, chiar dacă nu a jucat cel mai bun tenis al ei! Primul set a fost unul solid pentru Halep: românca a servit formidabil și nu i-a oferit nicio minge de break adversarei. Lucrurile s-au complicat însă după o pauză cauzată de ploaie, la 0-1 în actul secund, pentru că a 3-a favorită și-a pierdut concentrarea, fiind iritată în special după ce arbitra de scaun nu i-a permis să efectueze încălzirea la revenirea pe teren…

Simona nu a mai căzut în capcană după a doua întrerupere cauzată de ploaie

Nervozitatea s-a văzut și în jocul Simonei, care a lăsat-o pe Naomi să-și creeze avantaj cu un forehand exploziv. Japoneza s-a distanțat la 4-0, Halep a dat semne de revenire și s-a apropiat la 2-4, dar nu a mai putut să mențină ritmul pe finalul setului. În actul decisiv, constănțeanca și-a arătat clasa în două momente cheie: la 3-3, atunci când a realizat un break de moral, în ciuda faptului că își distrusese racheta cu doar câteva minute înainte, și după a doua întrerupere, la 4-3, când s-a întors pe teren motivată și nu i-a mai oferit nicio șansă japonezei de 19 ani.


19:54 Simona nu mai cade în capcană, așa cum a făcut după precedenta întrerupere, și intră hotărâtă pe teren, câștigându-și serviciul fără probleme: 5-3! Naomi servește acum pentru a rămâne în meci.


19:52 S-a reluat partida, iar Simona servește pentru a-și valorifica break-ul obținut în urmă cu aproape o oră!


19:02 Halep face break-ul, scor 4-3, iar meciul este suspendat din cauza ploii pentru a doua oară, într-un moment favorabil constănțencei. În orice caz, izbucnirea de mai devreme a ajutat-o pe Simona să scape de gândurile negative, iar avantajul break-ului reușit la 0 va fi extrem de important la reluarea partidei.


18:58 Osaka își ia serviciul înapoi, profitând de o dublă greșeală a româncei, scor 3-3! Halep s-a enervat după ce a pierdut prea ușor un game în care a condus cu 30-0, așa că își face praf racheta.


18:50 Halep – Osaka 6-4, 2-6, 3-2! După scurtcircuitul produs mai devreme în jocul niponei, cele două tenismene sunt mult mai atente pe propriul serviciu. Simona are în continuare un break avantaj și servește cu vântul în spate.


18:44 Break reușit de Simona, care se mobilizează fantastic în defensivă: 2-1 în decisiv! Pentru că Halep scoate tot, Osaka forțează cu serviciul al doilea și comite dublă greșeală la minge de break!


18:34 Halep – Osaka 6-4, 2-6, 1-1! Simona își regăsește serviciul cu care a defilat în primul set și nu o lasă pe Naomi să se desprindă.


18:25 SET pentru Osaka, scor 6-2!!! Inainte ca inevitabilul să se producă și japoneza să egaleze, Simona i-a dezvăluit lui Darren, într-o pauză de odihnă, ce a deranjat-o după întreruperea cauzată de ploaie. Halep s-a enervat din cauză că arbitrul nu a lăsat-o să se încălzească înainte de a servi la 0-1! Simona a fost iritată după acel incident, cedându-și serviciul pentru prima oară.


18:18 Halep – Osaka 6-4, 2-4! Simona are din nou jocul sub control și forțează o revenire spectaculoasă, câștigând două game-uri consecutive.


18:11 Scorul capătă proporții în setul al doilea: 4-0 pentru Osaka! Românca pare neputincioasă și iritată după întreruperea neașteptată de mai devreme.


18:04 Pauza nu durează mult, dar o scoate din ritm pe Halep, care își pierde serviciul pentru prima oară: 0-2!


17:53 Revine ploaia care le-a dat bătăi de cap organizatorilor și ieri, iar meciul este suspendat la scorul de 6-4 și 0-1! Simona se afla pe val și cedase doar trei puncte cu serviciul până la momentul întreruperii! Sperăm că va rămâne la fel de lucidă și după oprirea ploii.


17:44 Seeet pentru Halep, scor 6-4, după al treilea game alb câștigat de Simona în meciul de astăzi!!! Halep s-a autodepășit pe propriul serviciu, lăsându-i adversarei doar trei puncte în 5 game-uri. În același timp, a 3-a favorită a forțat și cu returul la momentul potrivit, făcând singurul break de până acum, la 4-4.


17:40 Simona sparge gheața și reușește primul break al meciului, la prima minge de break! Constănțeanca are 5-4 și servește pentru a-și adjudeca prima manșă!


17:37 Halep – Osaka 4-4! Simona nu îi oferă adversarei nicio șansă de break, servind formidabil pentru a 4-a oară.


17:32 Simona pune presiune la retur, dar Naomi atacă și iese cu bine dintr-un game complicat: 4-3!


17:30 Halep servește formidabil încă o dată și câștigă al doilea game alb de astăzi, 3-3!


17:23 Japoneza rămâne agresivă și conduce cu 3-2, dar vestea bună este că și Halep servește excelent. Simona variază foarte bine, pierzând un singur punct cu serviciul în două game-uri.


17:19 Halep – Osaka 1-2! Simona a egalat rapid, cu un game alb, însă Naomi trece din nou în față, după ce românca greșește încă o dată neforțat cu dreapta.


17:12 Primul game este câștigat de Osaka, 0-1 după un forehand ratat de jucătoarea noastră. Vântul suflă cu putere la Miami, astfel că mingile sunt greu de controlat.


17:05 Halep și Osaka își fac încălzirea, urmând ca meciul să înceapă în două minute. Simona a câștigat tragerea la sorți, dar a decis să-și lase adversara să servească prima.


16:50 Darren Cahill a primit un tratament special, semn că  vrea să-și pună fizicul la punct pentru meciul de astăzi. Simona are de gând să solicite prezența antrenorului de mai multe ori, iar tribunele de la Miami sunt destul de înalte.


16:30 Cine este adversara Simonei? Osaka vine din orașul Osaka, dar probabil că vă întrebați de ce nu are trăsături asiatice. Ei bine, tatăl ei este haitian, mama este japoneză. Naomi are 19 ani, iar cel mai bun loc atins până acum este 42 WTA (11 iulie 2016).


16:15 Salutare, prieteni! Sunt Alex Tăcină și vă aduc o informație interesantă înaintea meciului Halep – Osaka! Cu ocazia unui eveniment caritabil organizat la Miami, Simona l-a cunoscut pe Nick Kyrgios, bad boy-ul din circuitul ATP.  Întâlnirea a fost constructivă, pentru că cei doi au făcut schimb de experiență: jucătoarea noastră a învățat de la australian cum să-și enerveze adversarele, în timp ce Nick a primit de la Simona adresa câtorva cluburi de noapte din Constanța.


Debut greu pentru Simona

Simona Halep (5 WTA) debutează la turneul de la Miami, dotat cu premii de 7,7 milioane de dolari, contra uneia dintre cele mai talentate tinere jucătoare din circuit! Naomi Osaka (Japonia, 49 WTA) este obstacolul de care Simona trebuie să treacă într-un meci programat pe arena centrală, de la ora 17:00. Jucătoarea niponă nu este o necunoscută pentru Halep, care a mai jucat împotriva adversarei de astăzi și anul trecut, în turul trei de la Roland Garros. Simona a câștigat pe zgura pariziană, dar nu a avut un meci facil cu Naomi, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Meciul va fi transmis în direct de Digisport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro, iar jucătoarea care sa va impune o va întâlni în turul al treilea pe câștigătoarea partidei Anett Kontaveit (Estonia, 112 WTA) – Ekaterina Makarova (Rusia, 35 WTA). Halep joacă direct în manșa secundă la Miami, grație statutului de favorită numărul 3, în timp ce Osaka a obținut o victorie clară în meciul precedent, scor 6-2, 6-3 în fața Kristinei Kucova (Slovacia, 82 WTA). Simona are de apărat puncte importante la Miami, ținând cont că anul trecut s-a oprit în sferturi (6-4, 3-6, 2-6 cu Timea Bacsinszky).

Ghinion pentru Cîrstea: meciul din turul secund a fost întrerupt într-un moment extrem de favorabil pentru ea

Sorana Cîrstea (65 WTA) joacă un meci pe muchie de cuțit cu Anastasija Sevastova (Letonia, 25 WTA), cele două fiind întrerupte de ploaie joi, la scorul de 6-4 pentru româncă în tie-break. „Sori” a avut chiar 6-2, a irosit două mingi de set, dar va încerca să închidă manșa vineri, în jurul orei 18:00. Sorții au fost blânzi cu Irina Begu (28 WTA), bucureșteanca intrând direct în turul doi, unde va întâlni o jucătoare accesibilă, după 19:30, pe Lara Arruabarrena (Spania. 72 WTA). În schimb, Patricia Țig (95 WTA) are un meci teribil cu Kristina Mladenovic (Franța, 18 WTA), nu înainte e ora 21:30.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o staţie de autobuz
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…