Si, Simona. Cronica unei victorii URIAŞE: Halep face meciul perfect şi obţine primul succes în faţa 'Mashei'. Agresivă, cu doar şase greşeli, românca a câştigat de cinci ori pe serviciul Şarapovei. Monica Niculescu, învinsă în turul doi de jucătoarea #1 a Chinei

4 oct 2017 34097 afişări Comentează şi tu Tenis
Si, Simona. Cronica unei victorii URIAŞE: Halep face meciul perfect şi obţine primul succes în faţa 'Mashei'. Agresivă, cu doar şase greşeli, românca a câştigat de cinci ori pe serviciul Şarapovei. Monica Niculescu, învinsă în turul doi de jucătoarea #1 a Chinei 20 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/16753570/3/shuai-4.jpg
  • Simona Halep (2 WTA) a obţinut PRIMA VICTORIE a carierei în faţa Mariei Şarapova (104 WTA), 6-2, 6-2
  • Monica Niculescu (65 WTA) a părăsit China Open, în turul doi, învinsă de Shuai Peng (25 WTA), 6-3, 6-2, într-unul dintre cele patru meciuri din şaisprezecimile tabloului feminin rămase de disputat pentru miercuri.
  • A doua jucătoare a lumii va juca în sferturi, pentru un loc în careul de aşi, împotriva învingătoarei dintre Agnieszka Radwanska şi Daria Kasatkina.
  • Simona a obţinut o victorie uriaşă, însă miza ultimului turneu Premier Manda rămâne aceea de a merge până la capăt şi de a fructifica această infuzie de adrenalină şi de încredere primită. Simona depinde doar de ea în cursa spre numărul unu - trebuie să câştige turneul. O altă variantă este să joace finală împotriva unei alte adversare în afară de Elina Svitolina.

Simona Halep a pus-o la punct pe Maria Şarapova, la al optulea episod al rivalităţii "SiMasha" - la acest moment una dintre cele mai disputate în tenisul feminin. A făcut-o, lăsând să se vadă pe teren parcă întreaga diferenţă de 102 poziţii din clasamentul WTA.

Românca de pe poziţia 2 WTA a jucat agresiv, aşa cum nu a făcut-o în destule meciuri cu miză din acest an, când a lăsat să îi scape printre degete numărul unu mondial. A returnat impresionant şi a profitat de fiecare ezitare a Şarapovei, care nu şi-a mai câştigat decât fix jumătate din punctele de pe primul serviciu. Simona, în schimb, şi-a transformat slăbiciunea în armă - nu a pierdut decât patru puncte pe fragila sa lansare secundă (7 din 11). Simona a lovit decisiv de 12 ori, iar în primul set îi returnase rusoaicei serviciul în proporţie de 93%.

Ţinând schimburile de mingi cu o combinaţie perfect calibrată de răbdare şi agresivitate, Simona a controlat meciul, lăsând-o pe Şarapova să atace şi să greşească, iar rusoaica a făcut-o până la final de 39 de ori. Bilanţul punctelor - 63 pentru Simona, doar 36 pentru 'Masha'.

 

 

13:00 Statistica meciului arată clar dezechilibrul. Maria Şarapova a ratat partida de la A la Z, iar Simona a jucat meciul just, un meci perfect. este, de altfel, cel mai categoric scor înregistrat în partidele directe dintre Halep şi Şarapova.


12:55 GAME, SET, MECI, Simona Halep, 6-2, 6-2! Simona se califică în sferturile de finală de la Beijing, după o oră şi 12 minute de joc perfect - şi-a pierdut o singură dată serviciul, a avut aproape la fel de multe lovituri câştigătoare cât 'Masha' (12 la 15) şi nu a greşit decât de 6 ori. În schimb, rusoaica a ratat terenul de 39 de ori!


12:45 Al cincilea break pentru Simona în faţa "Mashei". Şarapova rezistă şi anulează de două ori minge de break, pornind cu serviciu bine plasat la teu şi continuând cu lovituri în forţă, lovite cu ură şi strigăte mai intense ca niciodată. Simona însă îşi face rost şi de o a treia minge de break, iar pe mingea a doua returnează bine şi smulge un nou break, după 68 de minute de joc. Va servi la 6-2, 5-2 pentru prima victorie a carierei în faţa Şarapovei.


12:40 Simona se apropie la două game-uri de victorie cu game alb pe serviciu - al doilea al acestui set. 6-2, 4-2.


12:37 Maria Şarapova îşi apără serviciul. Dar Simona este atât de hotărâtă - nu este de acord nici măcar ca rusoaica să ia acest game de serviciu la zero şi produce un winner de toată frumuseţea cu dreapta în lung de linie. Însă "Masha" reduce diferenţa pe tabelă. 3-2 pentru a doua jucătoare a lumii.


12:34 BREAK CONFIRMAT de Simona! Bandajul de pe pulpa stângă a Simonei abia dacă se observă. Şarapova a urcat numărul decibelilor, a reuşit o scurtă inspirată cu care o scoate din ritm pe Simona, dar erorile continuă să se adune. Astfel, Halep are minge de 3-1 în setul doi - şi chiar dacă joacă cu mingea a doua, defensiva ei este stelară şi Şarapova trimite din nou în plasa fileului. 6-2, 3-1 pentru Halep. 31 de erori indică acum statistica în dreptul Şarapovei.


12:30 BREAK SIMONA! Halep returnează perfect cu dreapta şi îşi oferă două mingi consecutive de break. Simona are răbdare în schimb, iar reverul Mariei se opreşte în plasă. 2-1 pentru româncă.


12:27 Simona egalează în setul doi cu un game extrem de contrastant cu cel reuşit de rusoaică - serviciu câştigat la zero şi cu un prim as pentru 'SuperSimo'.


12:25 Şarapova, la conducere în start de set doi. Arena cu 15.000 de locuri de la Beijing nu este plină, dar este gălăgioasă. As-ul Mariei, confirmat de Hawk-Eye, aduce o explozie de bucurie, iar fanii Simonei răspund cu încurajarea lor cântată. Simona a ratat o minge de break pe serviciul doi şi îi permite rusoaicei să preia trena pentru prima dată în partidă, cu un retur prea larg. 1-0 pentru Şarapova în setul doi.


12:15 Statistica ne confirmă o evoluţie excelentă a Simonei - o singură eroare neforţată pentru Halep, faţă de 20 în dreptul Şarapovei! Şi site-ul WTA are doar cuvinte de laudă pentru felul în care 'Super-Simo' acoperă terenul şi poartă raliul de pe linia de fund. Iară şi un pronostic de pe reţelele de socializare. ne aduce zâmbetul pe buze.


12:12 SET HALEP, 6-2! Simona încheie în 32 de minute primul set, cu procentaje foarte bune la profilul serviciului - 70% frecvenţa primei mingi, 69% eficienţa pe prima minge, 57% - pe a doua.


12:08 Maria Şarapova şi-a făcut, în premieră, serviciul. Simona va servi la 5-2 pentru adjudecarea primului set. Românca a salvat game-ul precedent pe serviciu de la 0-30, acum Şarapova îşi câştigă lansarea cu serie de forehanduri încântătoare.


11:59 Simona câştigă a treia oară pe serviciul Mariei Şarapova! 4-1! Halep a pus în teren 93% dintre mingile servite de rusoaică. Masha greşeşte neforţat, riscând prea mult. A făcut-o deja de 15 ori, în timp ce Simona are un joc îngrijit, perfect controlat. "Masha" a câştigat, deocamdată, doar 30% din puncte în spatele primului serviciu.


11:55 Halep confirmă break-ul, apărându-şi serviciul. 3-1. Simona câştigă primul punct pe serviciul doi, apoi Şarapova pune prea multă forţă în atacurile ei.


11:52 BREAK SIMONA! 2-1. Maria salvează minge de break cu atac spre reverul Simonei, finalizând câştigător cu forehandul. Îi oferă o a doua minge de break în game cu dublă greaşeală, iar Simona este atentă într-un schimb în care fileul deviază de două ori mingea rusoaicei - a doua oară în 'out'.


11:46 Re-break Şarapova. Simona joacă pe serva a doua o oportunitate de break a Mariei, iar rusoaica profită din plin de mingea moale, trimisă cu mai puţin de 140 km/h de Halep. 1-1


11:40 Rusoaica dă start partidei la serviciu, iar Simona face break-ul. LA ZERO! Simona atacă, joacă lung şi domină schimburile de pe linia de fund, iar Maria ezită. Trimite afară mingea, iar tricolora are avantaj pe tabelă, 1-0.


11:25 Ne pregătim pentru duelul Simonei Halep cu Maria Şarapova. De patru ori, duelurile lor au ajuns într-un set decisiv. De trei ori, a fost un clasic - Madrid, French Open - 2014, US Open 2017. În 2012, Beijing-ul avea parte de un meci echilibrat, adjudecat de "Masha" cu 7-5, 7-5.

Simona a stat cu două ore mai puţin pe teren în primele două tururi decât 'maratonista' Şarapova (cinci ore şi 20 de minute pentru şase seturi).


11:17 Monica Niculescu părăseşte turneul din China în turul doi, învinsă cu 6-3, 6-2 de Shuai Peng (25 WTA). Jucătoarea numărul unu din China a profitat de o prestaţie frustrantă a Monicăi, la serviciu. O oră şi 39 de minute a durat acest prim duel forehand cu două mâini forehand slice (Monica a jucat şi acum cu dreapta circa 93% din mingi tăiat) şi, deşi a avut o frecvenţă mai mare la prima minge, acest lucru nu a ajutat-o deloc în faţa lui Peng.


11:12 În sfârşit, Monica îşi câştigă tura de serviciu - din a opta încercare. Este o palidă consolare, în condiţiile în care Peng va servi prima dată pentru victorie, la 5-2.


11:03 81 de minute de chin pentru Monica Niculescu. Îşi mai pierde o dată serviciul, iar Shuai Peng contemplă un prim succes în minimum de seturi în faţa româncei, la 6-3 şi 4-1.


10:59 Urale din tribune pentru Peng. Fanii chinezi exultă în momentul în care Shuai şi-a confirmat break-ul, profitând de erorile mari ale Monicăi. Niculescu trebuie să îşi facă serviciul, în premieră în meci, la scorul de 1-3 în setul doi.


10:50 "Nu se poate, nu se poate!", îşi spune Monica între servicii. Şi-a pierdut pentru a şasea oară serviciul, din tot atâtea game-uri în care a servit. Fileul îi opreşte mmingea la ultimul punct, însă parcă nimic nu se leagă pentru Monica.


10:45 Rebreak pentru Monica, 1-1. Jucătoarea din Slatina se descurcă mult mai bine pe retur, în condiţiile în care pe serviciul său a câştigat, până acum, doar 30% din puncte pe prima minge şi 33% pe a doua.


10:45 Monica Niculescu îşi pierde serviciul şi în debut de set doi. Iar pentru Peng este al treilea game câştigat la rând. Frustrarea Monicăi este vizibilă.


10:34 Set, Shuai Peng - 6-3, după 52 de minute de tenis cum rar se vede. Şapte break-uri, iar forehandul cu două mâini al chinezoaicei a câştigat duelul cu dreapta cu slice a Monicăi. Românca a greşit neforţat de 15 ori.


10:27 Shuai Peng, jucătoarea care loveşte cu două mâini şi de pe forehand, şi de pe rever continuă să pedepsească atacurile Monicăi spre reverul ei, cu trasor în lung de linie. Asta chiar dacă Monica reuşeşte să îi arate că lobul nu mai este o soluţie. Totuşi, la 47 de minute de la startul partidei, Peng serveşte pentru manşa întâi, la 5-3.


10:23 Niculescu recuperează break-ul şi îl cheamă pe Călin Ciorbagiu pentru sfaturi.

"Cu reverul, ea dă foarte tare. Trebuie să continui să îi pui scurtă, dar alege momentul în care o faci. La 40-0, la 40-15",
Călin Ciorbagiu


10:19 Monica Niculescu îşi pierde serviciul, deşi a avut 40-0 pe lansare. După ce defensiva a dus-o la 40-0, la egalitate, tentativa de a-i pune scurtă lui Peng s-a întors împotriva ei, chinezoaica având un passing puternic la îndemână. Iar Monica pierde mai apoi al treilea break, la un lung de linie prea larg. 4-2 pentru Peng.


10:13 Shuai Peng schimbă logica meciului, reuşind în premieră să îşi apere lansarea. Şi trece în faţă, la 3-2


10:07 Seria break-urilor continuă. Deşi Monica a ajuns prima la minge de game, chinezoaica se ţine scai şi găseşte răspuns pentru slice-ul româncei. 2-2.


10:00 Organizatorii au anticipat bine: este un adevărat battle pe Terenul Central între Niculescu şi Peng - al treilea break consecutiv în start de meci îi revine Monicăi. 2-1 în 18 minute de joc! Monica face eforturi uriaşe în defensivă şi, cu un pic de ajutor din partea fileului, fructifică din nou a trei minge de break avută în game-ul de serviciu al lui Shuai Peng.


09:50 Este break şi rebreak. În lung de linie, Peng face diferenţa şi o destabilizează pe Monica. Chinezoaica egalează scorul, deşi este la fel de bandajată ca şi în meciul din primul tur, la ambele picioare şi pare ieşită din război - cu tapinguri pe coapsă şi genunchi.


09:48 Monica începe cu break partida, iar după şase minute de joc, are primul avantaj pe tabelă, 1-0. "Moni" a f[cut puncte şi pe prima, şi pe a doua minge a lui Peng, iar a treia minge de break este cu noroc.


09:40 Salut! Începem ziua cu meciul Monicăi. "Super-Moni" a reuşit, în turul inaugural, prima victorie în faţa unei jucătoare de Top 10 în acest sezon. Românca va fi la primire în debutul meciului.


Simona Halep şi Maria Şarapova au, din nou, reflectoarele aţintite asupra lor. Miercuri este o zi în care două românce intră, consecutiv, pe arena centrală a complexului de la Beijing - cel care, în 2008, găzdui competiţia olimpică. Monica Niculescu a ajuns acolo datorită duelului cu ultima reprezentantă a gazdelor pe tablou - Shuai Peng (meci din cadrul turului 2). Toate cele cinci meciuri anterioare au ajuns în set decisiv, iar Monica are avantaj la general, 3-2.

Partida dintre Simona Halep şi Maria Şarapova va începe în jurul orei 11:00-11:30, după finalizarea duelului Niculescu - Peng.

Confruntarea este aşteptată cu mult interes în întreaga lume, atât prin prisma rivalităţii dintre cele două jucătoare (Şarapova conduce cu 7-0 la ”general”), dar şi a şansei pe care o are Simona Halep şi la Beijing, de a deveni numărul 1 mondial după ce Garbine Muguruza a abandonat în turul 1.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.