SI-ROME-NA! Halep se califică în sferturi la Internaționalele Italiei, după un meci cu de toate: 6-1, 4-6, 6-0 în fața Pavliucenkovei! Urmează Kontaveit

SI-ROME-NA! Halep se califică în sferturi la Internaționalele Italiei, după un meci cu de toate: 6-1, 4-6, 6-0 în fața Pavliucenkovei! Urmează Kontaveit
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a trecut de Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 17 WTA) în optimile turneului Premier 5 de la Roma, scor 6-1, 4-6, 6-0.
  • Pentru un loc în careul de ași, Halep se va duela vineri cu Anett Kontaveit din Estonia, numărul 68 mondial.

CALIFICARE pentru Halep în sferturi la Roma, scor 6-1, 4-6, 6-0 cu Pavliucenkova! Românca a fost imperială în actul decisiv și nu i-a lăsat niciun game adversarei, închizând meciul cu o dreaptă superbă, după o oră și 39 de minute! Halep a dominat copios primul set, însă a fost egalată pe fondul unei relaxări oarecum normale, pentru ca în decisiv să-și reintre în ritm și să defileze în fața unei sportive care a câștigat două titluri WTA în 2017. Simona va întâlni o altă adversară periculoasă în faza următoare, pe Anett Kontaveit, cea care a făcut două victime importante la Roma: 6-4, 6-0 cu liderul mondial Kerber în turul secund, respectiv 6-1, 6-1 cu Mirjana Lucic în optimi.

Simona a câștigat o partidă spectaculoasă, atât ea, cât și Anastasia jucând un tenis de clasă în fața unui stadion „Pietrangeli” arhiplin! Scurte, execuții măiestre de forehand sau lovituri năucitoare de rever au fost scoase din joben de ambele jucătoare, însă diferența de valoare și-a spus cuvântul. Halep a avut o viteză în plus, alimentată și de seria formidabilă de victorii consecutive pe care și-o continuă în circuitul WTA. Halep, atenție, a ajuns la 8 succese consecutive după ce a trecut de Pavliucenkova pentru a 7-a oară în 7 meciuri directe!

Pentru că nu poți menține întotdeauna un ritm extraordinar timp de două seturi, indiferent de numele pe care îl ai în circuit, apar și probleme precum cele avute de Simona în setul al doilea. Darren Cahill i-a transmis româncei să „nu mai fie încăpățânată la serviciu”, însă sfaturile sale au fost eficiente doar un game, apoi Pavliucenkova a realizat un break uriaș la 4-4. Rusoaica a egalat la seturi după un game lejer, însă Simona s-a încăpățânat într-un sens pozitiv în actul decisiv și nu i-a mai lăsat nicio șansă Anastasiei, scor 6-1, 4-6, 6-0!


16:29 Halep – Pavliucenkova 6-1, 4-6, 5-0, după încă un game câștigat lejer de Simona, iar rusoaica servește pentru a rămâne în meci.


16:25 Simona face 4-0, iar emoțiile aproape că se risipesc! Anastasia nu îi mai face față Simonei, care defilează în acest set.


16:20 Halep este prea rapidă pentru Pavliucenkova în decisiv și se desprinde la 3-0, după un smash hotărât!


16:15 Halep – Pavliucenkova 6-1, 4-6, 2-0! Simona are un start perfect în setul al treilea, dar e ajutată și de adversară, care face dublă greșeală la minge de break.


16:08 Simona cedează manșa secundă cu 6-4 și avem decisiv! Halep și-a pierdut din consistență, iar Pavliucenkova, care este o sportivă experimentată, a știut să preia inițiativa!


16:01 Halep – Pavliucenkova 6-1, 4-5! Rusoaica devine tot mai agresivă la retur și reușește să îi ia serviciul Simonei! Moment delicat acum, Anastasia servește pentru a egala la seturi!


15:53 Ca de obicei, intervențiile lui Darren Cahill sunt foarte eficiente! Halep își revine imediat după ce a primit sfaturi din partea australianului și întoarce scorul în actul secund: 4-3! Pavliucenkova servește sub presiune!


15:45 Simona comite o dublă greșeală, își pierde serviciul, scor 2-3, și simte nevoia să discute cu Darren, care îi transmite: „Nu mai fi încăpățânată pe serviciul tău și nu îi mai servi pe forehand! Ai jucat foarte bine, așa că poți câștiga acest set!”


15:38 Halep egalează la 2 în setul secund, după un backhand ratat complet de adversară. A fost nevoie ca Simona să apese puțin pe accelerație pentru ca lucrurile să revină la normal.


15:34 Simona se concentrează la serviciu și punctează și ea în setul al doilea, scor 1-2. Cititorul „Gonzales” crede că în acest moment ar fi oprtună o intervenție a lui Darren Cahill, acesta putând să-și ajute eleva să închidă meciul în minimum de seturi.


15:31 Halep – Pavliucenkova 6-1, 0-2! Rusoaica joacă tenis pentru prima oară în acest meci, iar începutul setului secund îi aparține, poate și din cauză că Simona s-a relaxat după demonstrația de forță din actul inaugural.


15:21 Halep face instrucție cu Pavliucenkova și câștigă setul în 25 de minute, scor 6-1!!! Constănțeanca nu greșește nimic și mai reușește un break, după un rever minunat care aterizează lângă linie.


15:18 Halep – Pavliucenkova 5-1! Simona își câștigă serviciul după câteva puncte frumoase, adjudecate datorită unei agresivități superioare!


15:15 Simona domină copios, controlează raliurile și se desprinde la 4-1, cu dublu break! Început WOW pentru a 4-a jucătoare a lumii, spre satisfacția românilor din tribune.


15:11 Halep – Pavliucenkova 3-1, după o greșeală neprovocată a rusoaicei. Simona continuă să găsească cele mai bune unghiuri, făcându-și viața ușoară până acum.


15:05 Pavliucenkova își reglează serviciul și se apropie de Halep, scor 1-2!


15:03 Simona o conduce deja cu 2-0 pe Anastasia! Sportiva noastră are un început excelent de meci, lovind foarte puternic și bine plasat.


14:55 A început partida, cu sportiva din Rusia la serviciu! Ambele jucătoare sunt îmbrăcate în echipamente identice: tricoul albastru și fustiță portocalie.


13:50 Meciul Halep – Pavliucenkova va începe abia în jurul orei 14:45, din cauză că Gavrilova și Kuznețova continuă maratonul pe arena Pietrangeli (2-6, 7-5).


13:30 Halep se află în fața unui meci important la Roma, însă românca e cu gândul la Roland Garros, spunând că vrea să se dezlănțuie la turneul de grand Slam ce urmează în calendarul WTA.


13:15 Anett Kontaveit (Estonia, 68 WTA) o așteaptă pe Simona Halep în sferturi! După ce a învins-o pe Angelique Kerber cu 6-4, 6-0, estona a demolat-o și pe Mirjana Lucic, scor 6-1, 6-1.


13:00 Pavliucenkova are în acest sezon un palmares impresionant de 4 victorii și 2 înfrângeri contra jucătoarelor din Top 10, care va deveni 4-3 după duelul cu Halep.


12:45 Simonei nu i-a plăcut atunci când jurnaliștii italieni i-au pus melodia care a reprezentat România la Eurovision. Pentru a-și reveni înaintea meciului cu Pavliucenkova, e foarte posibil ca Halep să asculte în vestiar o piesă a artistului ei preferat, Smiley.


12:30 Ciao! Așteptăm cu emoții al doilea meci al Simonei la „Internaționalele Italiei”, un turneu luat cu asalt de spectatori în această săptămână! Începem live blogul cu un video foarte interesant, filmat în slow motion la antrenamentul de astăzi, care arată cât de motivată este Halep chiar și la antrenamente. Eu sunt Alex Tăcină și vă invit să comentăm împreună evenimentele de la Roma.


Halep, aflată într-o formă de zile mari, o întâlnește în jurul orei 13:30 pe Pavliucenkova, pe arena Pietrangeli – aceeași pe care a obținut victoria de miercuri cu Siegemund, scor 6-4, 6-4. Anastasia vine și ea după un succes important, 7-6, 6-2 cu Sevastova, însă rusoaica pare să fi dezvoltat un complex față de Simona.

Constănțeanca a câștigat toate cele 6 meciuri directe cu Pavliucenkova, dar niciunul nu a avut loc pe zgură, suprafața pe care se dispută turneul de la Foro Italico, dotat cu premii în valoare totală de 3 milioane de euro. În ultima partidă, Halep i-a lăsat doar trei game-uri Anastasiei, scor 6-2, 6-1 în turul secund la Wuhan 2015.

Totuși, adversara de joi a Simonei traversează și ea o perioadă excelentă, triumfând la două turnee WTA în 2017: Monterrey și Rabat. Halep o întrece însă și la acest capitol pe Pavliucenkova, având în vedere că trofeul cucerit la Madrid, săptămâna tecută, are o valoare mult mai mare decât competițiile câștigate de rusoaică.

Singura problemă a Simonei la Roma pare fi reprezentată de condițiile atmosferice: „Am fost puțin nervoasă deoarece aici este foarte cald! Totul este diferit pe aceasta căldură. Racheta e diferită… Dar a trebuit să mă adaptez”, a declarat Halep la conferința de presă organizată după meciul cu Siegemund.

Dacă trece de Pavliucenkova și reușește a 8-a victorie consecutivă în circuitul WTA, Halep o va întâlni în faza următoare pe câștigătoarea meciului dintre Anett Kontaveit (Estonia, 68 WTA) și Mirjana Lucic (Croația, 22 WTA). Partidele de la Roma sunt transmise în direct pe programele Digisport.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup