LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 6-a | Halep este în optimi și a devenit primul cap de serie din turneu după ce Serena Williams a fost eliminată. Pentru Simona urmează Zarina Diyas

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 6-a | Halep este în optimi și a devenit primul cap de serie din turneu după ce Serena Williams a fost eliminată. Pentru Simona urmează Zarina Diyas
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep a devenit a treia jucătoare din România care a atins faza optimilor în toate cele patru turnee de Grand Slam, după ce a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Belinda Bencic
  • Românca o va înfrunta în optimi pe Zarina Diyas, care a învins-o pe finalista din 2010, Vera Zvonareva, cu 7-6, 3-6, 6-3
  • După Na Li, favorita nr. 2, a părăsit turneul și liderul mondial, Serena Williams

22:01 Simona și-a aflat adversara din optimi. Aceasta este Zarina Diyas (Kazakhstan), care s-a impus cu 7-6, 3-6, 6-3 în fața rusoaicei Vera Zvonareva, finalista din 2010. Viitoarea adversară a româncei are 20 de ani și ocupă locul 72 WTA.


21:48 Bombă la Wimbledon după o zi chinuitoare. Serena Williams, principala favorită, a fost  eliminată din competiție, după ce a cedat cu 2-1 la seturi în fața franțuzoaicei Alize Cornet, cu 1-6, 6-3, 6-4. Astfel, Simona Halep a devenit primul cap de serie din turneu. Serena nu a prins sferturile de finală la niciun turneu de Grand Slam din acest sezon și foarte probabil va pierde șefia mondială în următoarele luni. Maria Șarapova și Simona Halep sunt principalele favorite să termine anul în frunte. Turneul de la Wimbledon poate fi decisiv. Cele două au șansa de a se reîntâlni în semifinale, după ce au jucat și în finalele de la Madrid și Roland Garros.


21:21 MECI! Așteptarea Simonei de a intra pe teren după câteva ore de ploaie nu a fost în zadar. Halep s-a calificat în optimile de finală după o partidă pe care a controlat-o în totalitate în fața elvețiencei Bencic. Ea este a treia româncă după Ruzici și Spîrlea care ajunge cel puțin în optimi în toate cele patru turnee de Grand Slam. Primul set a fost mai echilibrat, diferența fiind făcută de un break, dar în setul doi românca și-a impus stilul de joc și l-a câștigat fără emoții. Statistica meciului


21:02 Românca a început mult mai determinată în setul doi, cu un break. Apoi, și-a făcut serviciul fără probleme, astfel că Simona are 2-0 și face pași importanți spre optimile de finală. Câștigătoarea acestei partide o va înfrunta pe învingătoarea din jocul Zarina Diyas – Vera Zvonareva.


20:57 SET HALEP. Simona a câștigat cu 6-4 primul set, la capătul a 46 de minute de joc, în care adversara a încercat să se agațe de fiecare minge. Halep a avut un serviciu bun până în game-ul 10, când a avut ceva emoții să închidă setul. Ea a făcut 1-0 cu a patra minge de set, după ce a salvat și prima șansă de break a elvețiencei. Mai jos aveți și statistica primului set:


20:35 Break din a șasea încercare. Simona reușește să rupă echilibrul jocului după 25 de minute de joc. Ea a reușit break-ul în game-ul 5 al întâlnirii. Bencic a revenit în game de la 0-40, dar în cele din urmă Halep a izbutit să preia conducerea. Eleva lui Wim Fissette a fructificat a șasea minge de break pe care și-a creat-o în joc.


20:23 Halep și Bencic au intrat în meci cu un game de anduranță, care a durat aproape 13 minute și care s-a decis după 12 egalități. Elvețianca pare o adversară redutabilă, chiar dacă alternează mingile câștigătoare cu greșelile neforțate. Simona nu a putut să-i returneze la patru servicii. În plus, a irosit două mingi de break.


20:08 Simona Halep va începe meciul din turul 3 peste câteva momente. Primul serviciu al meciului îi va aparține Belndei Bencic, jucătoare comparată cu Martina Hingis.


19:40 Au fost amânate mai multe meciuri de simplu programate azi. În schimb, partida Simona Halep – Belinda Bencic se joacă. Va începe chiar în câteva minute dacă nu începe din nou ploaia. Întâlnirea a fost mutată pe terenul nr. 12.


19:32 Maria Șarapova se află într-o formă de zile mari și la Wimbledon. A demonstrat acest lucru inclusiv la meciul cu Alison Riske, din turul 3. Rusoaica a reușit să câștige 11 game-uri consecutive după ce în primele minute s-a văzut condusă cu 3-1. Șarapova s-a impus cu 6-3, 6-0.


19:24 Terenurile sunt „dezvelite”, astfel că în curând s-ar putea juca tenis pe toate arenele. Vremea rămâne însă închisă la Londra. Disputarea partidei Halep – Bencic este pusă încă sub semnul întrebării.


19:05 În „sala” Arenei Centrale, Maria Șarapova își face numărul. Deși a fost condusă cu 3-1 în debut de Riske, câștigătoarea de la Roland Garros a făcut cinci game-uri consecutive și conduce cu 1-0 la seturi. Afară, ploaia s-a mai potolit, dar terenurile sunt în continuare acoperite cu prelată.


18:35 S-a făcut și ora 16:30 la Londra, iar vremea nu s-a îmbunătățit. Terenurile sunt acoperite, spectatorii sunt în continuare în tribune cu umbrelele deschise. Disputarea partidei Simona Halep – Belinda Bencic în această zi este deja pusă sub semnul întrebări. În schimb, meciul de dublu al lui Horia Tecău a fost amânat.


18:05 Rafael Nadal prinde a doua săptămână la Wimbledon pentru prima dată în ultimii trei ani. Condus cu 1-0 la seturi de Kukushkin, spaniolul a revenit într-un stil de mare campion, cu trei seturi câștigate la același scor, 6-1. În optimi, Nadal îl va înfrunta pe învingătorul partidei Vesely – Kyrgios.


17:50 Anunț de ultimă oră. Veștile de la Wimbledon sunt în continuare proaste. Tocmai s-a anunțat că mai devreme de ora 18:30 nu se va putea juca tenis pe nicio arenă outdoor.


17:30 Rafa Nadal pare scăpat în câștigător în jocul cu Mikhail Kukushkin, după ce s-a impus și în setul trei cu 6-1. Mulți au început să vorbească despre o posibilă semifinală Nadal – Federer. Ar fi a 34-a confruntare între cei doi, spaniolul având un avantaj consistent în partidele directe, scor 23-10. La Wimbledon, cei doi s-au întâlnit pentru ultima dată în finala din 2008, câștigată de Rafa cu 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7, după 4 ore și 48 de minute. Conform mai multor specialiști, finala respectivă a reprezentat și cel mai bun meci din istorie.


17:10 Organizatorii au anunțat că mai devreme de 17:30 nu se va putea juca pe niciun teren, în afară de „Central”, bineînțeles. La cum se prezintă vremea în acest moment, este greu de crezut că se va relua vreun joc la ora respectivă. S-au amânat și primele partide din programul de azi, câteva din turneele de juniori.


17:05 Feriți de ploaie pe Arena Centrală, Rafael Nadal și Mikhail Kukushkin își văd în continuare de joc. Spaniolul a reușit să restabilească egalitatea la seturi, 1-1, după ce a câștigat actul secund cu 6-1. Rafa a început cu break și setul secund, ajungând la șase game-uri consecutive.


17:00 Ploaia continuă să cadă la Londra, motiv pentru care programul este dat peste cap. Partida Simona Halep – Belinda Bencic nu va începe mai devreme de ora 19:00, însă dacă vremea nu se va îmbunătăți, sunt șanse ca partida să fie amânată pentru mâine sau luni. De obicei, duminica nu se joacă la Wimbledon. Ce fac în acest timp jucătorii care n-au apucat să evolueze mai mult de 15 minute azi? Site-ul oficial anunță că Milos Raonic, Venus Williams și Eugenie Bouchard s-au așezat la un joc de cărți – Top Trumps – în vestiar.


16:27 Rafael Nadal se află la al treilea meci consecutiv în care pornește cu set pierdut la Wimbledon. După ce a alergat să egaleze situația cu Martin Klizan (turul 1) și Lukas Rosol (turul 2), liderul mondial se vede în aceeași situație și cu Mikhail Kukushkin, în partida din turul 3. Adversarul a câștigat primul set cu 7-6 (7-4 în tie-break). Pe celelalte terenuri este în continuare pauză, în condițiile în care ploaia s-a întețit la Londra.


16:18 Știați că… Trei jucători calificați în turul 3 la Wimbledon sunt antrenați de femei. Pe lângă Andy Murray, care este pregătit de Amelie Mauresmo, Mikhail Kukhuskin (foto) este antrenat de soția lui, Anastasia, iar Denis Istomin este ajutat de mama lui.


15:35 David Beckham și Sir Bobby Charlton sunt printre oaspeții de seamă ai turneului, foștii mari fotbaliști ai Angliei fiind în tribună la meciul lui Nadal cu Kukushkin. Ei pot urmări fără emoții jocul, având în vedere că Arena Centrală are acoperiș. În schimb, pe celelalte terenuri nu s-a jucat decât 15 minute. Ploaia își face de cap azi la Londra, motiv pentru care meciurile au fost întrerupte.


14:50 Organizatorii se pregătesc pentru al doilea start al zilei, după primul ratat din cauza ploilor. Vremea s-a mai liniștit la Londra, însă nu se știe pentru cât timp. În orice caz, jucătorii sunt pregătiți pentru o zi foarte lungă la Wimbledon, după cum s-au exprimat Sabine Lisicki și Nicolas Mahut.


14:18 Vreo 10-15 minute a durat bucuria spectatorilor. La Londra a început să plouă din nou, umbrele s-au deschis parcă la comandă, iar terenurile au fost acoperite. În atare condiții, este puțin probabil ca disputa Simona Halep – Belinda Bencic, programată pe terenul numărul 2 după jocul Milos Raonic – Lukas Kubot, să înceapă mai devreme de ora 17:00.


14:08 Ploaia s-a oprit la Londra, iar meciurile ar putea începe în aproximativ 15-20 de minute. Totuși, norii au rămas deasupra Londrei și sunt amenințători. De altfel, organizatorii au anunțat că este foarte posibil ca jocurile să fie întrerupte pe parcursul zilei din cauza ploilor.


13:35 Meciurile programate inițial la 13:30 au suferit deja o primă amânare din cauza ploii. Foarte probabil, jocul Simona Halep – Belinda Bencic nu se va juca mai devreme de ora 16:00. În cazul în care vremea nu se va îmbunătăți, prima partidă a zilei va fi Rafael Nadal – Mikhail Kukuhskin, pe Centre Court, de la ora 15:00. Acest joc va începe la ora programată având în vedere că arena are acoperiș retractabil. Este și singura din cadrul complexului care beneficiază de asemenea condiții.


13:22 Meciul zilei la Wimbledon este disputa între Ana Ivanovic și Sabine Lisicki, ultima finalistă anul trecut pe „gazonul” londonez. Ana Ivanovic are ca performanță de vârf o semifinală în 2007. Sârboaica dă semnale că ar putea reveni la nivelul din urmă cu șase ani, când a ajuns până în fruntea WTA. Deocamdată, Ana este gata să revină în Top 10, dar ar avea nevoie de un succes în fața germancei Lisicki pentru a avea garanții că, la sfârșitul turneului, va fi într-o astfel de postură.


12:43 Terenurile de la Wimbledon sunt acoperite cu prelate, având în vedere că la Londra este o dimineață ploioasă. Nu este exclus ca pe parcursul zilei meciurile să sufere mai multe amânări din cauza condițiilor meteorologice. În momentul de față, la Londra sunt 16 grade.


12:20 În ziua 5-a la Wimbledon au fost eliminați alți trei capi de serie din turneul feminin, Na Li (n. 2.), Dominika Cibulkova (nr. 10) și Venus Williams (nr. 30), astfel că numărul favoritelor care au plecat acasă s-a ridicat la 17. Supriza din optimi este Tereza Smitkova (Cehia), o jucătoare de 19 ani care ocupă în prezent locul 175 WTA. Ea va juca pentru un loc în sferturi împotriva unei compatrioate, Lucie Safarova.


Simona Halep (22 ani) poate intra sâmbătă în clubul celor trei jucătoare din România care au reușit să acceadă cel puțin în optimi la toate cele patru Grand Slam-uri ale anului. O asemenea performanță au mai izbutit doar Virginia Ruzici, actualul ei manager, și Irina Spîrlea. Numărul 3 mondial a atins optimile de finală la US Open, sferturi la Australian Open și finală la Roland Garros. Ruzici este singura jucătoare care a prins sferturi de finală la toate cele patru turnee, în timp ce Spîrlea a jucat optimi la Roland Garros și Wimbledon, sferturi la Australian Open și semifinale la US Open.

Pentru a intra în acest club select, Simona Halep are de învins o jucătoare mai tânără cu 5 ani decât ea, Belinda Bencic, aflată în acest moment pe locul 71 WTA. De altfel, jucătoarea de 17 ani este și adversara cel mai bine clasată pe care o înfruntă la ediția din acest an de la Wimbledon. Simona este mare favorită, însă va trebui să gestioneze și să fructifice la maximum momentele importante într-un turneu în care surprizele pot apărea oricând. În plus, elvețianca are potențial de a deveni o vedetă a circuitului WTA.

Citiți aici povestea Belindei Bencic, jucătoare de 17 ani comparată deja în Elveția cu Martina Hingis

Alături de Simona Halep, în turneul de la Wimbledon au mai rămas doi reprezentanți, Horia Tecău și Florin Mergea, ambii în turneele de dublu. Monica Niculescu și Rina Begu au fost eliminate ieri la dublu. Florin Mergea și Elina Svitolina au câștigat cu 6-4, 3-6, 6-1 meciul cu Andre Begemann și Olga Savchuk, din primul tur la dublu-mixt, iar în turul următor îi vor înfrunta pe Jean Julien Rojer și Anna Lena Groenefeld. Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor juca azi, după ora 19:00, cu Feliciano Lopez și Jurgen Melzer într-un joc din turul 2.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele