LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 3-a | Ferrer și Azarenka au fost eliminați, în timp ce Djokovic s-a chinuit cu Stepanek. Halep joacă joi în jurul orei 20:00 pe terenul denumit „Cimitirul Campionilor”

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 3-a | Ferrer și Azarenka au fost eliminați, în timp ce Djokovic s-a chinuit cu Stepanek. Halep joacă joi în jurul orei 20:00 pe terenul denumit
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Cine a vrut să o vadă marți pe Simona Halep jucând a plătit 60 de euro
  • Venus Williams a înregistrat a 73-a victorie la Wimbledon, ajungând la un succes distanță de Steffi Graf
  • Florin Mergea și Marin Draganja au pierdut în primul tur la Wimbledon, fiind învinși cu 6-7 (4), 6-1, 6-2, 3-6, 6-1 de spanioliii Granollers și Lopez. În schimb, Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au calificat mai departe după o victorie cu 7-6 (5), 6-4, 7-6 (4) în fața finlandezilor Kontinen / Nieminen

22:00 Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul zilei a patra, una în care vor evolua Simona Halep și Irina Begu. Numărul 3 mondial o va întâlni pe Tusrenko (Ucraina) în jurul orei 20:00, pe terenul nr. 2, cunoscut și sub denumirea de „Cimitirul Campionilor”. Ilie Năstase, John Mc Enroe, Andre Agassi, Pete Sampras, Martina Hingis, Venus Williams și Maria Șarapova au pierdut pe acest teren în trecut la Wimbledon. Irina Begu va intra mai devreme, în jurul orei 16:00, într-o partidă cu Andrea Petkovic (terenul 12).


21:35 Novak Djokovic a avut nevoie de 3 ore și 17 minute pentru a-l depăși pe Radek Stepanek. Sârbul a câștigat cu 6-4, 6-3, 6-7, 7-6, punctul victoriei fiind obținut cu un „challenge”, cu o minge care a prins tușa. „Jocul meu nu a mers foarte bine. Radek a jucat fantastic, îi place să evolueze pe iarbă. N-ar fi trebuit să îmi complic viața, dar este bine că s-a terminat așa”, a declarat Djokovic.


20:50 Surprizele se înmulțesc la sfârșitul zilei. Viktoria Azarenka, favorită numărul 8, a fost eliminată în turul secund. Bojana Jovanovski a învins-o cu 6-3, 3-6, 7-5. Istoria în cazul jucătoarei din Belarus s-a respectat, nu a întors niciodată un rezultat după ce a pierdut primul set la Wimbledon. Ceva probleme are și Novak Djokovic, care i-a cedat un set lui Stepanek. Scorul este 2-1 la seturi.


19:50 Bomba zilei a fost furnizată de Andrei Kuznetsov, un jucător din Rusia clasat pe locul 118 mondial. Acesta l-a eliminat pe David Ferrer, la capătul unui meci de cinci seturi: 6-7, 6-0, 3-6, 6-3, 6-2. Kuznetsov a înregistrat astfel primul succes în fața unui jucător de Top 10. În schimb, Ferrer iese pentru prima dată atât de devreme în ultimii patru ani, într-un turneu de Grand Slam. La ultimele 16 turnee de Mare Șlem, spaniolul evoluase cel puțin în optimi.


19:40 Viktoria Azarenka a pierdut primul set cu sârboaica Bojana Jovanovska, scor 6-3. Este pentru a 35-a oară în cariera fostului număr unu mondial când pierde primul set într-un turneu de Grand Slam. Doar în 10 rânduri a reușit Azarenka să revină de la 0-1 și să câștige. La Wimbledon însă, bilanțul este de 0-7.


19:00 Cu o excepție, Ernesto Gulbis, favoriții au evitat surprizele în ziua a treia. Până la finalul zilei mai sunt însă multe meciuri de disputat. În acest moment, David Ferrer, Tomas Berdych și Viktoria Azarenka sunt în dificulate. Novak Djokovic a câștigat primul set cu Stepanek (6-4), însă după ce a salvat o minge de break la 4-4.


18:09 Eliminată din turneul de simplu, Monica Niculescu continuă să joace la Wimbledon la dublu. Ea a câștigat azi duelul româncelor cu Raluca Olaru. Monica și Klara Koukalova au avut nevoie de două seturi în partida cu Raluca și Sandra Klemenschits, scor 6-1, 6-4, pentru a merge în turul secund.


18:00 Horia Tecău vine cu vești bune. S-a calificat în turul secund la dublu alături de partenerul său Jean Julien Rojer. Perechea româno-olandeză a trecut în trei seturi de Kontinen și Nieminen cu 7-6 (5), 6-4, 7-6 (4). Tecău și Rojer au atins un vârf de formă optim pentru a urca cât mai sus în turneu, cei doi venind și după un turneu câștigat pe iarbă la s’Hertogenbosch.


17:50 Petra Kvitova, singura jucătoare născută după 1990 care a câștigat turneul de la Wimbledon, s-a calificat în turul 3 după 6-2, 6-0 cu Mona Barthel. Cehoaica este într-o bună dispoziție de joc și are șanse reale de a merge până în finală. Principalele adversare sunt Radwanska, Na Li și Azarenka. Kvitova nu are meci lejer nici în turul următor, fază în care o va înfrunta pe Venus Williams.


17:25 Tocmai s-a tras la sorți tabloul la dublu-mixt, iar România intră în competiție cu doi reprezentanți, Horia Tecău și … Florin Mergea. Tecău face pereche și la Wimbledon cu Sania Mirza, fiind desemnați favoriții numărul 6 ai întrecerii. Din acest motiv, Horia și Sania au bye în primul tur. Florin Mergea face pereche la mixt cu ucraineana Elina Svitolina, iar în primul tur vor înfrunta cuplul Andre Begemann (Germania) – Olga Savchuk (Ucraina).


17:12 Duelul româncelor de pe terenul 7 este dominat clar de Monica Niculescu. Cea mai bună reprezentantă a României la dublu în WTA (locul 42) face pereche cu Klara Koukalova, iar cele două conduc cu 4-0 în partida cu Raluca Olaru și austriaca Sandra Klemenschits.


17:05 Andy Murray a avut nevoie să joace 20 de game-uri pentru calificare în partida cu Rola. În istoria turneului – Era Open doar opt jucători au reușit să câștige în 20 de game-uri sau mai puțin. Ca și timp, scoțianul a stat o oră și 24 de minute pe teren în turul secund.


16:40 Britanicii au toate motivele să fie satisfăcuți după câteva zile de dezamăgiri provocate de naționala de fotbal al lui Roy Hogdson. Andy Murray s-a calificat în stil de mare campion în turul 3, după ce i-a cedat doar două game-uri slovenului Blaz Rola: 6-1, 6-1, 6-0.


16:35 După aproape trei ore de joc, Florin Mergea și Marin Draganja au fost nevoiți să se recunoască învinși în fața spaniolilor Granollers și Lopez. Adversarii s-au impus la capătul unui meci maraton, de cinci seturi: 6-7 (4), 6-1, 6-2, 3-6, 6-1. Revanșa după înfrângerea din semifinale la Roland Garros mai așteaptă. În același timp, Horia Tecău și Jean Julien Rojer și-au adjudecat primul set în confruntarea cu finlandezii Kontinen și Nieminen, 7-6 (5).


16:27 După doi ani de zile, Vera Zvonareva (Rusia, 30 ani) a câștigat din nou o partidă într-un turneu de Grand Slam. Rusoaica s-a impus cu 6-4, 6-7, 9-7 în fața britanicei Tara Moore. Finalistă în 2010 la Wimbledon, Zvonareva a ajuns până pe locul 566 WTA. Rusoaica a suferit mult din cauza accidentărilor. Ea a apelat inclusiv la serviciile antrenorului român Iulian Vespan pentru a reveni în topul mondial.


16:10. Știați că… britanicul Jamie Delgado (37 ani) este deținătorul unui record fabulos la Wimbledon. El joacă în acest an pentru a 23-a oară consecutiv în turneul de Grand Slam. Jamie participă constant de la 14 ani, evoluând pe parcurs la juniori, simplu și dublu seniori. Delgado este înscris la dublu în 2014, unde face pereche cu luxemburghezul Gilles Muller. Ca performanțe de top, britanicul are două prezențe în turul 3 la dublu.


15:50 În timp ce Mergea și Draganja încearcă să restabilească egalitatea la seturi cu Granollers / Lopet, pe terenul 11 a început și meciul lui Horia Tecău. În pereche cu Jean Julien Rojer (Olanda), românul încearcă să prindă a patra finală la Wimbledon. Echipa româno-olandeză are în față doi finlandezi în primul tur, pe Kontinen și Nieminen.


15:45 Ernesto Gulbis, cap de serie numărul 12, este un alt jucător important care a părăsit competiția de la Wimbledon. Tenismenul leton, semifinalist la Roland Garros, a fost eliminat de ucraineanul Stakhovsky, care a câștigat în minimum de seturi: 6-4, 6-3, 7-5. Interesant este faptul că proaspătul învingător l-a învins anul trecut, în aceeași fază a competiției și în aceeași zi, pe Roger Federer.


15:40 Venus Williams a pornit cu stângul în partida cu japoneza Nara, scor 0-3, dar în final a obținut o victorie în două seturi, cu 7-6, 6-1. Americanca, de opt ori finalistă la Wimbledon și de cinci ori câștigătoare, și-a trecut în cont victoria cu numărul 73. Venus s-a apropiat la un singur succes de Steffi Graf. Misiunea fostului lider mondial pare însă destul de dificilă, având în vedere că posibila adversară din turul 3 este Petra Kvitova.


15:25 Elena Vesnina este prima victimă dintre capii de serie în a treia zi la Wimbledon. Jucătoarea din Rusia a fost eliminată de Barbora Zahlalova Strycova, care s-a impus cu 6-4, 6-2. Jucătoarea din Cehia urmează să o întâlnească pe Na Li. Cât o privește pe Vesnina, rusoiaca este al 10-lea cap de serie din turneul feminin care pleacă acasă.


15:10 Noua Simona Halep a sezonului este Casey Dellaqua. Jucătoarea din Australia a urcat aproximativ 100 de locuri în WTA, în primele șase luni ale anului. La început de sezon, Casey se afla pe locul 125 WTA, iar acum se regăsește pe poziția a 36-a. Agnieszka Radwanska, adversara australiencei din turul secund, cu siguranță că nu va avea o misiune ușoară în ziua a treia. Meciul se desfășoară pe Arena Centrală. Simona Halep a urcat în 2013, în numai cinci luni, de pe locul 58 până pe 11. Sezonul trecut, românca a fost desemnată de WTA jucătoarea cu cel mai bun progres.


15:00 Na Li este prima câștigătoare a zilei, chinezoaica reușind să treacă la pas de Yvonne Meusberger (Austria) cu 6-2, 6-2. Numărul 2 mondial a scăpat astfel de „miercurea neagră”. Na Li are ca performanță de top la Wimbledon trei prezențe în sferturile de finală.


14:50 Cu doar câteva minute înainte ca Andy Murray să intre pe teren, pentru meciul cu slovenul Rola, mama jucătorului este la o cafea cu Goran Ivanisevic și Toni Nadal. Se va duce Judy Murray la meciul fiului? Cei doi sunt în relații reci de mai multă vreme, motiv pentru presa engleză să se întrebe de ce Andy și-a „uitat” mama după succesul din 2013.


14:32 Florin Mergea și Marin Draganja au câștigat primul set cu 7-6 (n.r. 7-4 în tie-break) în fața spaniolilor Grannolers / Lopez, favoriții numărul 6 ai întrecerii. Nu putem să omitem faptul că românul se simte de minune la Londra, de fiecare dată când revine aici. În 2002 și 2003, Florin a câștigat turneul la juniori alături de Horia Tecău. Mai mult, el s-a impus și la simplu în 2003.


14:15 48 de lire sterline, aproximativ 60 de euro, au plătit ieri spectatorii pentru a asista la meciurile de pe Arena Centrală, pe care a evoluat și Simona Halep. Astăzi, cine vrea să-i vadă la lucru pe Djokovic, Dimitrov sau Radwanska plătește 62 de lire sterline, adică 77 de euro. Britanicii se vor înghesui însă cu siguranță pe terenul numărul 1, unde va evolua Andy Murray, iar „scorul” este de 52 de lire sterline pentru acces.


14:00 La această oră, pe terenul nr. 7 din cadrul complexului All England Lawn Tennis and Croquet Club, pot fi urmăriți la lucru Florin Mergea și Marin Draganja, cei care au avut un parcurs suprinzător la Roland Garros. După numai câtea antrenamente împreună, perechea româno-croată a ajuns până în semifinale la Paris. Între timp, Mergea și Draganja au avut timp să mai acumuleze ca echipă, au și pătruns în Top 40 în clasamentul individual. Ei îi înfruntă pe Grannolers și Lopez, cei care i-au eliminat în semifinale la Paris. Debutul este mai multe decât promițător, Mergea și Draganja au 3-0 în primul set.


13:45 Site-ul oficial de la Wimbledon notează faptul că Martina Hingis (33 ani) revine în cadrul turneului după o pauză de 7 ani. Ultima apariție a fost în turul 3, la simplu, când a fost eliminată de Laura Granville. Martina Hingis joacă în acest an la Wimbledon în turneul de dublu alături de Vera Zvonareva. În trecut, elvețianca a câștigat în două rânduri la dublu, cu Helena Sukova în 1996 și cu Jana Novotna în 1998. Hingis a triumfat și la simplu, în 1997.


13:30 Caroline Wozniacki se recuperează din punct de vedere psihic după ce logodnicul Rory McIlroy a anulat nunta cu câteva săptămâni înainte, iar apoi s-a și despărțit oficial de daneză. Efectele relației s-au văzut și în rezultatele fostului număr 1 mondial, care a alunecat destul de mult în ierarhia WTA. Presa britanică speculează faptul că daneza a depășit situația, iar acum ar trebui întrebat Felciano Lopez, jucătorul spaniol, cum se simte cu adevărat Caroline… După primul rezultat la Wimbledon, 6-3, 6-0 cu Shahar Peer, am putea spune că Wozniacki se simte din ce în ce mai bine.


13:16 Rafael Nadal a scăpat de emoțiile primului tur, după ce l-a eliminat pe Martin Klizan cu 4-6, 6-3, 6-3, 6-3. Anul trecut, spaniolul pleca acasă după primul tur, după ce era învins de Steve Darcis. Victoria de marți după-amiază a fost una specială pentru liderul mondial, în condițiile în care a fost succesul cu numărul 700 al carierei. Doar alți 10 jucători se mai pot lăuda cu o asemenea performanță, printre care și Ilie Năstase, care ocupă locul 8, cu 779 victorii. Pentru a intra în Top 10, Nadal mai are nevoie de 13 partide câștigate pentru a-l egala pe Boris Becker, cel care ocupă locul 10. Lider all-time la acest capitol este Jimmy Connors – 1.253 de victorii. Dintre jucătorii aflați în activitate, doar Roger Federer are mai multe meciuri câștigate decât Nadal, 958, fiind clasat pe locul 3.


Bună ziua vă spunem înaintea zilei a treia la Wimbledon, în care vom avea pe terenuri patru reprezentanți, Raluca Olaru, Monica Niculescu, Horia Tecău și Florin Mergea, toți în turneele de dublu. La simplu, din păcate nu avem emoții cu jucătorii români, din moment de Victor Hănescu, Monica Niculescu și Andreea Mitu, care ar fi avut posibilitatea să evolueze astăzi, au fost eliminați din primul tur. Simona Halep și Irina Begu au salvat sezonul de Wimbledon al jucătorilor români, la simplu, după ce s-au calificat marți în turul doi. Halep a obținut un succes clar în fața braziliencei Teliana Pereira, cu 6-2, 6-2, motiv pentru presa internațională să o elogieze.

Citiți aici ce spun englezii după debutul Simonei și ce parcurs îi prevăd la Wimbledon

Irina Begu a înregistrat una dintre cele mai importante victorii ale carierei după ce a revenit pe „tabelă” în fața experimentatei Virginie Razzano. Franțuzoaica a avut set și 3-1 în setul secund, dar și 4-3 cu break în decisiv, dar românca a avut nervii tari și a revenit de fiecare dată, la final câștigând cu 1-6, 6-4, 7-5. Pentru Irina urmează acum o partidă și mai dificilă, cu Andrea Petkovic, semifinalistă la Roland Garros, unde a fost eliminată de Halep. Poate Simona îi va oferi și vreun sfat prețios înaintea disputei de joi.

Fără români la simplu, atenția se îndreaptă azi spre evoluția celor mai importanți jucători. Vor juca miercuri Novak Djokovic, Andy Murray, Venus Williams, Viktoria Azarenka sau Na Li, ca să-i nominalizăm pe cei mai redutabili. Cine scapă de miercurea neagră? Este una din întrebările care se pun înaintea zilei de azi, în contextul la ce s-a întâmplat în 2013. În ziua a treia au fost eliminați Roger Federer și Maria Șarapova, în timp ce alți șapte jucători au fost nevoiți să abandoneze din cauza accidentărilor. De remarcat faptul că din turneul feminin au fost eliminați deja nouă capi de serie în primele două zile de întreceri.

Program jucători români

Florin Mergea / Marin Draganja – Marcel Grannolers / Marc Lopez, ora 13:30 (teren 7)

Raluca Olaru / Sandra Klemenschits – Monica Niculescu / Klara Koukalova, ora 15:30 (teren 7)

Horia Tecău / Jean Julien Rojer – Henri Kontinen / Jarkko Nieminen, ora 15:30 (teren 11)

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…