LIVE BLOG Wimbledon | Halep a făcut instrucție cu Schiavone și s-a calificat în turul 3! Simona, tachinată de antrenor după meci. Niculescu a defilat în primul tur, Copil a fost eliminat

LIVE BLOG Wimbledon | Halep a făcut instrucție cu Schiavone și s-a calificat în turul 3! Simona, tachinată de antrenor după meci. Niculescu a defilat în primul tur, Copil a fost eliminat
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a demolat-o joi pe Francesca Schiavone (Italia, 111 WTA) în turul secund al turneului de la Wimbledon, scor 6-1, 6-1.
  • Pentru un loc în optimile de finală de la Wimbledon, Halep se va duela cu Kiki Bertens (Olanda, 28 WTA), semifinalistă la Roland Garros 2016.
  • Monica Niculescu (47 WTA) a învins-o fără drept de apel pe Aleksandra Krunic (Serbia, 120 WTA), într-un meci din turul I, scor 6-1, 6-4. Pentru Monica urmează o adversară de top: Timea Bacsinszky (Elveția, 11 WTA).
  • Marius Copil (174 ATP) a pierdut lupta cu Lucas Pouille (Franța, 30 ATP), în manșa inaugurală, scor 4-6, 6-4, 4-6, 1-6.

18:05 Antrenorul Simonei Halep a scris un comentariu amuzant pe Instagram, după încheierea meciului câștigat fără drept de apel. Darren a lăudat-o pe Simona, dar a și tras-o de urechi mai în glumă, mai în serios: „Ai făcut o treabă bună, Simona! Bine jucat astăzi… Dar mă întreb unde te uitai atunci când ai executat acest voleu”? În imaginea postată de australian, Simona nu privește mingea, ci terenul advers, lucru nerecomandat de antrenorii de tenis :).


16:15 Trebuie să recunoaștem că nu am mai văzut-o pe Simona Halep atât de agresivă de multă vreme! Scorul cu care a trecut de Francesca Schiavone, 6-1, 6-1, ne spune multe, însă atitudinea sportivei noastre a fost una exemplară. Chiar dacă a întâlnit o adversară din afara Top 100, Simona a fost conștientă că veterana ce se impunea la Roland Garros în anul 2010 e capabilă să se transforme într-un meci de o asemenea importanță. Și favorita 5 nu a lăsat garda jos în niciun moment!

Simona, victorie fulger în fața unei campioane de Grand Slam

Halep a început furioasă și iute meciul din turul doi, luându-i serviciul italiencei încă din primul game! Agresivitatea cu care Simona trimitea mingea în terenul advers putea fi descrisă ca un mesaj trimis către Francesca, imprimat parcă pe fileul de care se izbeau mingile italiencei: „Azi nu te las să-ți faci serviciul”! Și așa a fost, cel puțin până la un scor la care nu a mai contat reacția numărului 111 WTA.

Varietatea și lungimea loviturilor Simonei au trimis-o dintr-un colț în altul pe Francesca, iar sportiva de 26 de ani nu a putut riposta în niciun moment! Schiavone a câștigat primul game pe propriul serviciu la 6-1 și 3-0 pentru Halep, românca gândidu-se că e bine să-i lase italiencei un game de onoare, într-o perioadă în care Squadra Azzura scrie istorie la Euro: scor final 6-1, 6-1!

Halep se califică în turul trei la Wimbledon pentru a doua oară în carieră

Pentru a doua oară în carieră, Simona Halep câștigă două meciuri consecutive la Wimbledon! După ce în anul 2014 a realizat un traseu fabulos în cadrul celui mai prestigios turneu de tenis din lume, prin intrarea în careul de ași, Halep se află la trei victorii distanță de egalarea semifinalei din urmă cu doi ani. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill nu va avea însă viață ușoară în turul al treilea, urmând să o întâlnească pe Kiki Bertens (28 WTA), olandeză aflată într-o ascensiune remarcabilă.


15:50 Victorie fulgerătoare pentru Halep: 6-1, 6-1 în fața italiencei Schiavone, după un meci care a durat o oră și 6 minute! Simona n-a avut adversară în partida de joi, dar se pregătește pentru un obstacol dificil. Pentru un loc în optimile de finală, Simona se va lupta cu Kiki Bertens (Olanda, 28 WTA), sportivă care în acest an a jucat în semifinale la Roland Garros (6-7, 4-6 cu Serena Williams). În turul secund de la Wimbledon, olandeza a dispus de Mona Barthel din Germania (68 WTA), scor 6-4, 6-4!


15:40 Simona e dezlănțuită în fața Francescăi, scor 5-1! Finalista din 2014 servește ACUM pentru calificarea în turul trei, acolo unde ar urma să se dueleze cu Kiki Bertens (Olanda, 28 WTA).


15:35 Halep – Schiavone 6-1, 3-1! Italianca își câștigă serviciul pentru prima dată în meci! În ciuda scorului relaxant, pe chipul Simonei se poate citi în continuare concentrarea și totodată încrâncenarea cu care joacă la Wimbledon!


15:27 BREAK Halep, după un game extrem de disputat. Simona își fructifică apoi serviciul și se distanțează la 3-0. Italianca nu rezistă în schimburile dure propuse de Halep, care caută liniile terenului și le găsește, așa cum o făcea în vremurile bune.


15:15 Start foarte bun și în manșa secundă, cu un prim game câștigat rapid de Simona pe propriul serviciu.


15:08 SET Simona! Halep câștigă cu 6-1 după 33 de minute și pare decisă să încheie repede conturile.


15:05 Simona e ca un uragan în fața campioanei de la Roland Garros 2010, scor 5-1! În ciuda faptului că ultimul game a durat destul de mult pe serviciul româncei, Halep dezvoltă un joc rapid, fluent, „aruncându-se peste adversară” ori de câte ori i se ivește ocazia.


14:55 Halep – Schiavone 3-1! Constănțeanca a avut 3-0 cu dublu break, dar Francesca demonstrează că îi poate pune probleme favoritei 5 și punctează pe serviciul româncei. Italianca cere susținere din partea englezilor din tribune după un schimb spectaculos.


14:45 Halep – Schiavone 2-0! Simona e extrem de montată în startul meciului și câștigă pe serviciul adversarei din primul game. Sportiva noastră intră în minge cu hotărâre, astfel că jocul curge deocamdată în favoarea ei.


14:35 Sperăm că Simona Halep ne va aduce a doua victorie românească astăzi, într-un meci care stă să înceapă! Bineînțeles că Simonei nu îi e frică de veterana Francesca Schiavone, însă îi este teamă de… pisici. Așa cum ați aflat și astăzi în ProSport, jucătoarei noastre îi este frică de feline, iar această fobie i se trage, zic eu, de pe vremea când Serena Williams avea un echipament asemănător cu al personajului Catwoman.


14:25 Niculescu merge în turul doi după o evoluție impresionantă: 6-1, 6-4 cu Krunic! Ce surpriză frumoasă din partea româncei care nu mai jucase un meci în circuit din 24 mai! Monica a suferit din cauza unei hernii toracale, dar se pare că doctorii și-au făcut traba până la Wimbledon! Sportiva în vârstă de 28 de ani a defilat în fața periculoasei sârboaice, obținând calificarea într-o oră și 7 minute. Niculescu va da piept în turul doi cu Timea Bacsinszky (Elveția, 11 WTA), favorita cu origini românești trecând în minimum de seturi de Luksika Kumkhum (169 WTA).


14:20 Halep și Schiavone vor intra în scurt timp pe Terenul 2! Britanicul Evans s-a distrat cu ucraineanul Dolgopolov, scor 3-0 la seturi, astfel că Simona nu trebuie să aștepte prea mult pentru a disputa meciul din turul doi!


14:15 Niculescu echilibrează lucrurile în setul secund: 6-1, 4-4! Din păcate, nu există imagini de pe Terenul 15, dar ne putem da seama că Monica se află pe val, având în vedere că Aleksandra a avut 3-1 în manșa secundă.


14:00 Marius Copil, eliminat de Lucas Pouille, scor 6-4, 4-6, 6-4, 6-1! România rămâne fără reprezentant pe tabloul masculin, după un meci care s-a întins pe durata a două zile din cauza ploii. Duelul dintre Marius și Lucas s-a reluat joi de la 1-1 la seturi, dar Copil nu a mai fost la fel de agresiv precum miercuri, devenind victimă sigură în fața francezului.


13:50 Monica Niculescu n-a avut adversară în primul set, câștigat cu 6-1 de româncă, însă lucrurile se schimbă în actul doi! Aleksandra Krunic nu renunță la luptă și conduce cu 2-0! Din păcate, aventura lui Copil la Wimbledon este aproape de sfârșit, Pouille având 6-4, 4-6, 6-4 și 4-0!


13:45 Marius Copil e condus cu 2-1 la seturi de Lucas Pouille: 4-6, 6-4, 4-6! Francezul a fructificat prima minge de set a manșei, după o decizie contestată de român. Pouille a trimis o minge la limită, arbitrul de linie a strigat aut, însă oficialul din scaun a intervenit și a hotărât ca punctul să se rejoace. Marius nu s-a mai putut concentra și a greșit cu dreapta.


13:40 Contrar așteptărilor, Monica face un meci mare cu Krunic și conduce cu scorul de 5-1! Au trecut numai 25 de minute din meci, iar Niculescu nu și-a pierdut serviciul în fața sârboaicei!


13:30 Niculescu începe în forță și face break în meciul cu Krunic, scor 3-1! În partida dintre Copil și Pouille nu sunt semne că vom asista prea curând la vreun break, la felul în care servesc cei doi, scor 4-3 pentru francez în setul trei.


13:15 Salutare,  iubitori ai tenisului! Sunt Alex Tăcină și încep live blogul cu o veste excelentă: nu plouă la Londra, așa că meciurile se vor desfășura conform programului. Partida dintre Copil și Pouille s-ar reluat de la scorul de 4-6, 6-4, 0-1, iar Marius a egalat deja la game-uri, în timp ce Niculescu și Krunic au dat startul primului game.


După două zile în care ploaia a dat peste cap programul de la Wimbledon, sunt șanse mari ca joi să-i vedem la lucru pe toți cei trei reprezentanți ai României rămași pe tabloul de simplu. Simona Halep (5 WTA) este singura care intră în turul doi, contra Francescăi Schiavone (111 WTA), într-o partidă care trebuia să se dispute miercuri, fiind mutată ulterior din cauza vremii nefavorabile. Simona și Francesca au fost programate pe Terenul 2, imediat după încheierea meciului dintre Daniel Evans și Aleksandr Dolgopolov, suspendat la scorul de 6-6 în primul set.

Simona nu a mai învins-o pe Francesca până acum

Ținând cont că partida băieților se va relua la ora 13:00, ne așteptăm ca meciul Halep – Schiavone, ce le va pune pe cele două pentru a doua oară față în față, să înceapă în jurul orei 15:00. Italianca a câștigat singurul meci direct împotriva Simonei (6-3, 6-2 la Marrakech 2013), dar asta nu ar trebui să influențeze în vreun fel jocul de astăzi, condițiile fiind cu totul diferite (Simona a fost învinsă de Francesca pe zgură, iar acum se joacă pe iarbă, o suprafață mult mai rapidă).

Niculescu se luptă cu Krunic, dar și cu durerile

Monica Niculescu (47 WTA) și Aleksandra Krunic (Serbia, 120 WTA) vor juca abia în turul inaugural, pe Terenul 15, meciul lor fiind programat de la ora 13:00. Va fi o adevărată încercare pentru Monica, având în vedere că sportiva în vârstă de 28 de ani a suferit de o hernie toracală în ultima vreme. Din această cauză, Niculescu nu a mai disputat niciun meci în circuit din 24 mai (turul I la Roland Garros), în timp ce Krunic s-a acomodat pe iarbă, jucând nu mai puțin de 10 meciuri în acest sezon pe respectiva suprafață.

Copil și Pouille au ajuns în setul trei

Marius Copil (174 ATP), singura speranță a României pe tabloul masculin, reia duelul cu Lucas Pouille (Franța, 30 ATP), tot de la ora 13:00. Chiar dacă întâlnește un cap de serie, finalist la București în acest an, meciul întrerupt la scorul de 4-6, 6-4, 0-1 pentru francez rămâne deschis oricărui rezultat. Pouille are carențe în jocul pe iarbă, iar Copil vine după 3 meciuri câștigate în minimum de seturi la Wimbledon, în cadrul calificărilor.

Horia Tecău va debuta și el în competiția de dublu alături de olandezul Jean-Julien Rojer, împotriva perechii Jonathan Marray/Adil Shamasdin (Marea Britanie/Canada), nu înainte de ora 18:00. Partidele românilor de la Wimbledon sunt transmise în direct pe programele Digisport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…