Dezamăgire URIAȘĂ‚! Halep ratează calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor după 3-6, 4-6 cu Svitolina! Simona, trimisă acasă de o jucătoare pentru care meciul nu avea miză

Dezamăgire URIAȘĂ‚! Halep ratează calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor după 3-6, 4-6 cu Svitolina! Simona, trimisă acasă de o jucătoare pentru care meciul nu avea miză
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 1 WTA) a pierdut, vineri, meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, scor 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA).
  • Halep era obligată să o învingă pe Svitolina în ultimul meci al Grupei Roșii, pentru a merge în careul de ași, dar ucraineanca a jucat fără presiune și a surprins-o pe constănțeancă.
  • Semifinalele competiției vor fi: Caroline Garcia – Venus Williams și Caroline Wozniacki – Karolina Pliskova.

Nu ne-am imaginat un asemenea scenariu HORROR înaintea turneului, cu atât mai puțin înaintea meciului! Simona Halep pleacă acasă după 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina, jucătoare care nu mai păstra nicio șansă la calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor! Simona era obligată să câștige în fața ucrainencei, dar constănțeanca a fost prea încordată și a cedat după numai o oră și 12 minute de joc!

Halep nu a arătat precum un lider mondial la Turneul Campioanelor, iar sportiva noastră riscă să piardă acest titlu onorant după eșecul din grupe! Karolina Pliskova o poate detrona pe Simona, dacă cehoaica va câștiga trofeul de la Singapore. În orice caz, nicio dezamăgire nu poate fi mai mare decât cea trăită astăzi, când Halep a cedat fără drept de apel al doilea meci consecutiv în Grupa Roșie.

Svitolina a avut o atitudine de luptătoare și a jucat un tenis exuberant și plin de încântare, trimițând-o pe Garcia în semifinale! Halep în schimb a arătat că încă mai are probleme de concentrare în meciurile decisive, iar Darren Cahill nu poate nici el să facă minuni. Deși a fost chemat în două rânduri pe teren, australianul nu și-a pus amprenta pe jocul elevei sale.

Halep a lovit haotic din spatele terenului și a returnat slab, cu excepția celui de-al doilea game din actul secund. A fost singurul break reușit de constănțeancă, în timp ce Elina i-a luat serviciul Simonei în trei rânduri. Loviturile mai tari ale ucrainencei au făcut diferența, iar Svitolina a obținut prima și singura victorie în grupele Turneului Campioanelor atunci când nu mai avea nevoie: 6-3, 6-4 cu Halep!


15:46 Simona rezistă și face 3-6, 4-5, dar Elina va servi pentru meci! Românca încearcă să-și găsească echilibrul sub prosop.


15:41 Halep – Svitolina 3-6, 3-5! Românca joacă haotic și nu are nicio șansă la retur.


15:38 Simona își pierde cumpătul și face greșeli pe bandă rulantă, iar Elina conduce cu set și break: 3-6, 3-4!


15:34 Halep – Svitolina 3-6, 3-3! Elina nu face nicio concesie și își câștigă serviciul cu autoritate!


15:31 Simona gestionează bine un game important, accelerează cu forehand-ul și întrerupe seria adversarei: 3-6, 3-2!


15:27 Halep – Svitolina 3-6, 2-2! Ucraineanca egalează după game alb finalizat cu as! Momente dificile din nou!


15:23 Simona nu reușește să valorifice break-ul, 2-1! La fel ca în primul set, românca cere ajutorul antrenorului după numai trei game-uri. Cahill îi transmise să rămână jos pe picioare și să fie mai atentă la loviturile din deplasare.


15:20 Așa da! Halep distribuie mai bine mingile în actul secund și câștigă pentru prima oară pe serviciul advers: 2-0!


15:14 SET câștigat de Svitolina în fața lui Halep: 3-6, după 32 de minute! Simona nu a amenințat serviciul adversarei până acum, așa că trebuie să vină cu o atitudine diferită în setul doi.


15:08 Halep – Svitolina 3-5, iar liderul mondial mai are o șansă să-și ia break-ul înapoi și să rămână în set. Vestea bună e că Simona și-a găsit ritmul la serviciu.


15:05 Svitolina își păstrează break-ul după un vole fantastic: 2-5! Halep a avut punctul în mână, însă ucraineanca a interceptat spectaculos.


15:01 Game lejer pe propriul serviciu pentru Simona: 2-4! Lucrurile încep să se așeze!


14:58 Halep – Svitolina 1-4! Ucraineanca joacă surprinzător de bine în condițiile în care nu mai are nicio șansă la calificare. Totuși, miza financiară ar putea să o motiveze pe Elina.


14:55 Simona câștigă primul game după un lob superb, prin care și-a surprins adversara venită la fileu: 1-3.


14:51 Halep – Svitolina 0-3! Simona nu înțelege ce se întâmplă și îl cheamă pe Darren în pauza dintre game-uri. Australianul încearcă să o liniștească.


14:47 Start slab pentru Halep! Se vede că Simona simte presiunea, e încordată și își pierde serviciul după un retur agresiv al ucrainencei: 0-2!


14:35 Halep a intrat în Singapore Indoor Stadium și e pregătită pentru al treilea meci din grupă! După o victorie și o înfrângere, Simona trebuie să-și canalizeze enrgiile și s-o învingă pe Elina Svitolina. A mai făcut-o de trei ori în carieră, în timp ce ucraineanca se laudă cu două victorii în fața româncei.


14:05 Simona s-a antrenat pe un teren secundar înaintea ultimului meci din grupă! Centralul a fost ocupat atât cu celălalt joc de simplu, care a durat două ore și 20 de minute, cât și cu o partidă de dublu.


13:30 Caroline Garcia o învinge pe Caroline Wozniacki la capătul unui meci fascinant, scor 0-6, 6-3, 7-5, și o obligă pe Simona Halep să tranșeze duelul cu Elina Svitolina! Ucraineanca este eliminată în acest moment, în tmp ce Halep trebuie să câștige ultima partidă din Grupa Roșie pentru a o devansa pe Garcia! Varianta în care Simona mergea în semifinale și cu o înfrângere cu 2-1 la seturi era valabilă doar dacă Wozniacki obținea victoria astăzi. Ce încleștare urmează în aproximativ o oră!

În funcție de rezultatul meciului Halep – Svitolina, jucătoarele calificate în semifinale din Grupa Roșie vor fi:

  • Wozniacki de pe locul 1 și Halep de pe locul 2 dacă Simona câștigă;
  • Garcia de pe locul 1 și Wozniacki de pe locul 2 dacă Simona pierde.

13:15 Meciul Wozniacki – Garcia capătă accente dramatice! Daneza a servit pentru victorie, dar franțuzoaica luptă formidabil, face break-ul in extremis și duce decisivul în prelungiri 5-5!


12:40 Wozniacki nu renunță, deși este calificată în semifinale, și preia inițiativa în setul decisiv: 3-1!


12:20 Revenire neașteptată a Carolinei Garcia! Jucătoarea din Franța o egalează la seturi pe Caroline Wozniacki, scor 0-6, 6-3, iar lupta pentru calificare se reaprinde! Garcia este obligată să învingă pentru a păstra șanse de calificare și a pune presiune pe Halep.


12:00 Actul secund e mult mai disputat: 3-2 cu break pentru franțuzoaică! Garcia începe să prindă curaj și să amenințe tot mai des serviciul lui Wozniacki.


11:36 Fenomenala Wozniacki îi administrează un „bagel” franțuzoaicei Garcia, așa cum a mai făcut și cu Svitolina sau Halep: 6-0! Și Simona jubilează! Să nu uităm că Halep se poate califica și cu o înfrângere cu 2-1 la seturi dacă daneza se impune astăzi.


11:30 Wozniacki face instrucție și cu Garcia, conducând cu 4-0 în primul set! Formidabil!


11:05 Salutare! În câteva minute începe primul meci al zilei, iar Wozniacki încearcă să doboare un record ce datează din 2007! Justine Henin a pierdut doar 11 game-uri în faza grupelor, dar Caroline are toate șansele să o depășească, ținând cont că daneza a cedat numai 4 game-uri în două meciuri! Nu ar fi rău nici pentru Simona Halep ca recordul respectiv să pice astăzi – românca ar fi avantajată de o victorie a Carolinei Wozniacki.


Emoții mari la Singapore: Halep este obligată să meargă în semifinalele Turneului Campioanelor pentru a nu-și pune în pericol poziția de lider mondial! Simona o înfruntă pe Elina Svitolina în ultima rundă a grupei, iar jucătoarea lui Darren Cahill nu are voie să piardă cu 2-0 la seturi! O înfrângere cu 2-1 i-ar fi de ajuns numai dacă Garcia cedează în meciul cu Wozniacki, în timp ce victoria va fi singura opțiune pentru Halep dacă franțuzoaica trece de daneză – calificată deja în careul de ași. Toate scenariile posibile:

Așa că ne așteaptă o zi captivantă la Singapore, ținând cont că toate cele patru jucătoare din Grupa Roșie au șanse, mai mici sau mai mari, să meargă în semifinale. Important e că Halep depinde doar de ea, putând însă să acceadă în faza următoare numai de pe locul 2. Asta înseamnă că sportiva în vârstă de 26 ani este așteptată în semifinale de Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA), câștigătoare a Grupei Albe. În cealaltă semifinală, Venus Williams (SUA, 5 WTA) o va întâlni pe câștigătoarea Grupei Roșii (Wozniacki sau Garcia).

Ambele meciuri ale Grupei Roșii pot fi urmărite la Digisport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Semifinalele Turneului Campioanelor, competiție dotată cu premii de 7 milioane de dolari, vor avea loc sâmbătă, iar finala este programată duminică.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…