LIVE BLOG | Roland Garros, ziua a patra. Niculescu – Ormaechea: 6-2, 5-7, 2-6. Pauză cu ghinion pentru Monica

LIVE BLOG | Roland Garros, ziua a patra. Niculescu - Ormaechea: 6-2, 5-7, 2-6. Pauză cu ghinion pentru Monica
  • Publicat:
  • Actualizat:

Monica Niculescu (76 WTA) a pierdut meciul din turul secund la Roland Garros, disputat împotriva argentiniencei Paula Ormaechea (75 WTA), scor 6-2, 5-7, 2-6. Monica s-a aflat la prima prezență în actul secund al celui mai important turneu care are loc pe zgură și a ratat șansa unei întâlniri de gală, în fața Mariei Șarapova (cap de serie numărul 7).

Regretul jucătoarei în vârstă de 26 de ani este și mai mare, pentru că s-a aflat în plin control al meciului, conducând cu 6-2 și 2-0. Ploaia care a căzut deasupra Parisului miercuri seară a cauzat întreruperea partidei până a doua zi, iar concentrarea elevei lui Călin Ciorbagiu s-a risipit odată cu norii de pe cerul parizian. O minge de meci ratată în setul al doilea, la 5-4, a creat o dezordine și mai mare în jocul lui Niculescu. România rămâne cu două reprezentante pe tabloul de simplu de la Paris: Sorana Cîrstea, care o va înfrunta miercuri, după ora 17:30, pe Teliana Pereira și Simona Halep, a patra favorită, care se va ciocni cu Heather Watson (Marea Britanie), după 18:30.


UPDATE 15:33 Încă un break al lui Ormaechea o îngenunchează pe Monica. 6-2, 5-7, 2-5, iar argentinianca servește pentru a-i „fura” victoria româncei.


UPDATE 15:25 Dacă Niculescu făcea legea miercuri seară, pe ploaia măruntă care cădea asupra arenelor, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade joi. Soarele și-a făcut apariția deasupra Parisului, iar jucătoarea din Argentina se simte mult mai bine. A întors scorul, 6-2, 5-7, 2-4, iar Monica are nevoie de un impuls pentru a reintra în meci.


UPDATE 15:08 100%, procentajul mingilor câștigate pe al doilea serviciu de Niculescu. Doar 50% din punctele jucat cu mingea a doua au fost adjudecate de Ormaechea. Românca a pășit cu dreptul în actul al treilea, 1-0.


UPDATE 14:57 Set, Ormaechea. Niculescu și-a pierdut concentrarea la schimburile din spatele terenului, iar agresivitatea Paulei dă roade. 6-2, 5-7 și meciul merge în decisiv. Între timp, Rafael Nadal, primul favorit al turneului, n-are nicio problemă cu Dominic Thiem, 6-2, 2-1 pe Philippe Chatrier.


UPDATE 14:45 Minge de meci, irosită de Niculescu. Ormaechea a prins curaj după pericolul de care a scăpat, iar scorul a devenit 5-5.


UPDATE 14:35 Încă un break al Monicăi i-a oferit posibilitatea de a servi pentru calificarea în turul trei, 6-2, 5-3. Însă, argentinianca s-a concentrat la retur și a realizat rebreak-ul,  rămânând în meci, 5-4.


UPDATE 14:31 Niculescu s-a trezit la timp. A început să o pistoneze din nou pe adversară cu mingile „tăiate”. Două game-uri la rând a reușit Monica, revenind în avantaj, 4-3.


UPDATE 14: 25 Ploaie cu ghinion. Întreruperea cauzată de condițiile atmosferice nu i-a picat bine Monicăi. Nu-i mai iese jocul, iar argentinianca a preluat conducerea printr-o serie de trei game-uri consecutive. 6-2, 2-3, în urma unei scurte neinspirate a lui Niculescu, la care Ormaechea a ajuns la timp.


UPDATE 14:17 Finalistul din 2013, fără emoții în turul trei. David Ferrer – Simone Bolelli: 6-2, 6-3, 6-2. 


UPDATE 14:11 A început meciul dintre Monica Niculescu și Paula Ormaechea, de la 6-2, 2-0. Argentinianca a făcut rebreak-ul, la primul game după reluare, 2-1.


UPDATE 22:05 Meciul dintre Monica Niculescu (România) și Paula Ormaechea (Argentina), 6-1, 2-0, va continua joi, de la ora 13:30. Tot în a cincea zi de la Roland Garros, Simona Halep, cap de serie numărul patru, o va întâlni pe Heather Watson (Marea Britanie), nu înainte de ora 17:30, iar Sorana CÎrstea – Teliana Pereira se va disputa cu începere de la ora 16:00. Simona, Sorana și Monica joacă pentru calificarea în turul al treilea de la Paris. 


UPDATE 21:05 Deși pe alte terenuri din complexul Stade Roland Garros se joacă, arbitrul a decis întreruperea meciului dintre Niculescu și Ormaechea, chiar după un break realizat de Monica, 6-2, 2-0. În cazul în care se va califica în turul al treilea, pe jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu o va aștepta o întâlnire de zile mari, cu Maria Șarapova.  Rusoaica a izbutit a 45-a victorie din carieră la Roland Garros, după 7-5, 6-2 cu Tsvetana Pironkova (Bulgaria).


UPDATE 21:00 Doar o șansă de break și-a creat Ormaechea în cele 47 de minute de joc, însă n-a reușit să o fructifice. Niculescu a convertit două mingi de break din trei ocazii.


UPDATE 20:53 Demonstrație de forță pentru Monica Niculescu, în fața Paulei Ormaechea, 6-2, 1-0. Servește argentinianca, în timp ce românca se află în control total.


UPDATE 19:55 Organizatorii au anunțat programul de joi. Simona Halep (România) va juca cu Heather Watson (Marea Britanie), în al patrulea meci de pe Terenul 1. Meciul Sorana Cîrstea – Teliana Pereira va începe după alte două jocuri. Jelena Jankovic și Kurumi Nara deschid ziua pe centralul Philippe Chatrier.

FULL schedule for Thursday, including #Nadal, Andy Murray, #Ivanovic and more: http://t.co/CJEsDpkeKm #RG14 pic.twitter.com/Xmd4c57ZN4


UPDATE 19:45 Startul meciul Niculescu – Ormaechea continuă să se amâne. Întâlnirea dintre Kukushkin și Isner, care precede jocul româncei, se găsește în setul al doilea, la 5-5. Primul act a fost câștigat de Kukushkin. Între timp, Șarapova s-a dezlănțuit pe central. Pironkova a condus cu 4-2, însă prima manșă îi revine Mariei, 7-5.


UPDATE 19:00 Maria Șarapova, a șaptea favorită a turneului, și-a făcut apariția pe Philippe Chatrier, acolo unde o înfruntă pe Tsvetana Pironkova. Șarapova s-ar putea întâlni cu Simona Halep doar în ultimul act.


UPDATE 18:40 „Cel mai bun din toate timpurile”, a spus Cristopher Kas pe Twitter. Roger Federer are fani chiar și în rândul jucătorilor de la Roland Garros. Veteranul german este un experimentat tenismen al probei de dublu.


UPDATE 18:20 Sorana a pierdut la dublu, însă rămâne în cursă la simplu: Cuplul Cîrstea/Kirilenko (România/Rusia) a pierdut în primul tur în fața perechii Kanepi/Panova (Estonia/Rusia). Jucătoarea antrenată de Victor Ioniță va evolua în manșa secundă la simplu, joi, împotriva Telianei Pereira (Brazilia)


UPDATE 18:00 Ceasul elvețian funcționează la Paris. Federer s-a calificat în minimum de seturi în turul secund, după 6-3, 6-4, 6-4 cu Diego Schwartzman (Argentina). În manșa următoare se va ciocni cu Dmitry Tursunov (Rusia). 


UPDATE 17:40 Simona, a doua favorită la cucerirea trofeului…și la pariuri. Însă cea văzută de bookmakerii cu prima șansă la câștigarea Roland Garros nu este Radwanska este Maria Șarapova (cap de serie numărul 7), jucătoare aflată în mare formă. Maria și-a trecut în palmares două titluri consecutive înainte de Roland Garros, Stuttgart și Madrid, ultimul după o finală cu Simona Halep. Cota acordată pentru un triumf al Șarapovei la Paris este 2.62, în timp ce Halep, favorita 4 de pe tabloul feminin a primit 6.00. Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 3, este cotată cu 13.00 la pariuri.


UPDATE 17:15 Monica Niculescu mai are de așteptat până va juca primul meci din carieră în turul secund la Roland Garros. Partida Haase – Klizan se află în setul decisiv, 2-2, apoi, pe Terenul 6 va urma altă întâlnire care se anunță maraton: Isner – Kukushkin. Există însă posibilitatea ca jocul dintre Niculescu și Ormaechea să fie mutat pe altă arenă.


UPDATE 17:00 „Selfie” cu bunicul. Una dintre gemenele lui Federer a dorit să facă poză cu Robert Federer, tatăl fostului lider mondial, înainte de a-l urmări pe Roger la lucru. Campionul elvețian îl conduce cu 6-3, 6-4 pe Diego Schwartzman (Argentina), meci disputat pe Suzanne Lenglen.


UPDATE 16:45 Ghinion pentru surori. Ultima dată când Venus și Serena au pierdut în aceeași zi la un turneu de Grand Slam s-a întâmplat la Wimbledon 2011, în optimi. Anna Schmiedlova – Venus Williams: 2-6, 6-3, 6-4, Garbine Muguruza – Serena Williams: 6-2, 6-2, ambele partide în turul secund la Roland Garros.


UPDATE 16:30 Cu viteză spre turul al treilea. Djokovic l-a expediat în trei seturi rapide pe Jeremy Chardy (Franța), scor 6-1, 6-4, 6-2. Adversarul din faza următoare se va decide dintre Marin Cilic (Croația), favorit 25, și Tobias Kamke (Germania).

No upset for @DjokerNole as he beats #Chardy on Chatrier 6-1, 6-4, 6-2. Tsonga-Melzer next #RG14 pic.twitter.com/Dnl7ytvPWN


UPDATE 16:10 Nu i-a ieșit nimic. Serena WIlliams, campioana en-titre, după înfrângerea din turul doi: „Nu e ușor să părăsesc turneul din această fază. Iubesc să joc aici, dar va exista și anul viitor. A fost una din acele zile în care nu-ți iese nimic. Urăsc să părăsesc turneele de Grand Slam atât de repede”.

Defending champ Serena Williams on her loss: „Well, it’s not easy. I love it here… there’s always next year.” #RG14 pic.twitter.com/1lAEWDabOx


UPDATE 15:55 N-a fost ziua Ralucăi. După ce ajunsese până în finala probei de dublu la Nurnberg, alături de Peer, în săptămâna care a precedat Roland Garros, așteptările se ridicau la un nivel înalt pentru Olaru. Însă, a schimbat partenera, iar decizia nu s-a demonstrat inspirată: Olaru/Vekic (România/Croația) – Barrois/Beck (Germania): 1-6, 6-1, 1-6.


UPDATE 15:35 Meci, Garbine Muguruza, 6-2, 6-2. Cel mai mare șoc al turneului s-a produs pe Suzanne Lenglen. Prima favorită, Serena Williams, a fost eliminată, după ce Li Na, a doua jucătoare a lumii, a pierdut și ea în prima manșă. Tenisul agresiv al spanioloaicei i-a provocat o cascadă de greșeli Serenei, care s-a dovedit incapabilă să preia inițiativa. Simona Halep (cap de serie numărul 4) este a doua favorită a hârtiei în acest moment, după Agnieszka Radwanska (cap de serie numărul 3). Simona se putea întâlni cu Li Na în semifinale, iar cu Williams în marea finală.


UPDATE 15:25 Agonia continuă. 4-1 în setul doi pentru Muguruza în fața lui Williams, pe Suzanne Lenglen. Simona Halep s-ar transforma în a doua favorită a competiției, în cazul unei înfrângeri a americancei.  


15:02 Probleme, Serena? Deznodământ neașteptat al primului act dintre Serena Williams, prima favorită, și Garbine Muguruza (35 WTA). 6-2 și 2-0 pentru spanioloaică. După Li Na, al doilea cap de serie, eliminată marți, Serena se află și ea în mare dificultate.


UPDATE 14:47 Spectatorii de la Paris fac tot ce le stă în putință pentru a urmări meciurile. Pe terenul cu pricina, favoritul gazdelor Lokoli, a pierdut în fața americanului Johnson, după ce a condus cu 2-0 la seturi, 6-4, 7-6, 6-7, 3-6, 3-6. 

Spectators doing whatever they can to watch Johnson vs Lokoli on Court 7. #ESPNTennis #RG14 pic.twitter.com/1Djph3t2FA

 


UPDATE 14:25 Primii calificați în turul trei la Roland Garros: Ernests Gulbis a trecut de Facundo Bagnis (Argentina), 6-2, 7-5, 6-0, Gilles Simon (Franța) l-a învins pe  Alejandro Gonzalez (Columbia), 6-4, 6-0, 6-2, iar Eugenie Bouchard (Canada) a eliminat-o pe Julia Goerges (Germania), 2.6, 6-2, 6-1.

#GillesSimon defeats Alejandro Gonzalez in straight sets, 6-4, 6-0, 6-2. #RG14 pic.twitter.com/d607auUoyA


UPDATE 14:10 S-a antrenat, apoi a jucat petanque. Djokovic, al doilea favorit, s-a destins înainte meciului cu Chardy (Franța), alături de câțiva oameni de-ai locului. Petanque este un joc tradițional al francezilor, al cărui scop este repezentat de lovirea unei ținte din carton cu bile metalice.

After tennis practice today,played some #petanque with kind French gentleman that let me play with them 🙂 pic.twitter.com/y01INZz0kj


UPDATE 13:45 Muzică și tenis. Atmosferă de sărbătoare la ieșirea de pe centralul Philippe Chatrier. În interiorul arenei, ambianța este mult mai gravă, pentru că Venus Wiliiams (SUA) a intrat în set decisiv cu Anna Schmiedlova (Slovacia), 6-2, 2-6, 0-1.


UPDATE 13:35 Victorie prețioasă pentru Florin Mergea. Făcând pereche cu croatul Marin Draganja, Florin a reușit să-i elimine pe favoriții opt, Fyrstenberg/Matkowski (Polonia), scor 7-6 (5), 6-3. În turul secund, Mergea/Draganja vor întâlni cuplul Gabashvili/kukushkin (Rusia/Kazahstan).


UPDATE 13:30 „Halep va ajunge în finală la Roland Garros”, este chiar declarația lui Jim Courier (43 de ani), americanul care a câștigat patru turnee de Grand Slam. Dintre acestea, două pe zgura pariziană. Jim deține recordul pentru cel mai tânăr jucător care a acces în ultimul act la toate cele patru competiții de Grand Slam, la vârsta de 22 de ani. În prezent, Courier antrenează echipa de Cupa Davis a SUA. Dacă va reuși marea performanță de a se califica în finala de la Paris, Simona s-ar putea întâlni acolo cu liderul mondial, Serena Williams.


Primele trei zile de la Roland Garros, singurul turneu de Grand Slam care se dispută pe zgură, s-au consumat. Și nu se puteau sfârși fără suprize. De această dată, unele imense.

Stanislas Wawrinka (al doilea cap de serie de pe tabloul masculin) și Li Na (a doua favorită de pe tabloul feminin) au părăsit competiția chiar din primul tur, învinși de Guillermo Garcia-Lopez (Spania) și de Kristina Mladenovic (Franța). Scenariu care nu s-a întâmplat și cu favoritele care reprezintă România la Paris: Simona Halep (4) și Sorana Cîrstea (26). Simona a făcut instrucție cu Alisa Kleybanova (Rusia), 6-0, 6-2, în timp ce Sorana a trecut printr-o sperietură cu Aleksandra Wozniak (Canada). Eleva antrenată de Victor Ioniță a salvat minge de meci la set și 5-4 pentru adversară, pentru a întoarce scorul, 6-7, 7-5, 6-2. Monica Niculescu poate completa trio-ul româncelor din turul secund, dacă o învinge astăzi, de la ora 18:00, pe Paula Ormaechea (Argentina). Eleva lui Călin Ciorbagiu se află pentru prima dată în turul secund la Roland Garros, iar calificarea în manșa a treia ar însemna cu atât mai mult.

Victor Hănescu a pierdut marți, pe centralul Philippe Chatrier, în fața lui Gael Monfils (28 ATP), în timp ce Alexandra Cadanțu s-a oprit tot în prima rundă, eliminată de Kiki Bertens (Olanda).

Monica Niculescu (România) – Paula Ormaechea (Argentina) –  turul secund – ora 18:00

  • Prima întâlnire dintre cele două
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Niculescu – optimi la US Open (2011), Ormaechea – turul trei la Roland Garros (2013)
  • Suprafața favorită: Niculescu – hard, Ormaechea – zgură

Monica Niculescu deține o gamă variată de lovituri, apelând în dese rânduri, spre iritarea adversarelor, la slice-uri Ormaechea este o jucătoare de anduranță, preferă schimburile lungi, iar meciul de pe Terenul 6 se anunță unul lung.

  • Meciurile de la Roland Garros pot fi urmărite în direct pe programele Eurosport și live text pe Prosport.ro.
  • Premiile totale din ediția 2014 a turneului parizian au atins un record pe plan mondial, 25.018.900 de euro.
  • Joi vor avea loc alte două partide ale românilor din turul al doilea: Simona Halep – Heather Watson (Marea Britanie) și Sorana Cîrstea – Teliana Pereira (Brazilia). 
  • Pe tabloul de simplu masculin nu mai se găsește niciun reprezentant al României. La dublu, vor avea loc miercuri partidele Sorana Cîrstea/Maria Kirilenko (România/Rusia) – Kaia Kanepi/Alexandra Panova (Estonia/Rusia), de la 13:40, Florin Mergea/Marin Draganja (România/Croația) – Fyrstenberg/Matkowski /Polonia), de la 12:00, Raluca Olaru/Dona Vekic (România/Croația) – Kristina Barrois/Annika Beck (Germania), 13:40.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…