Victorie în stil de mare campioană la Turneul Campioanelor! Halep a învins-o pe Keys cu 6-2, 6-4, în primul meci al Grupei Roșii

Victorie în stil de mare campioană la Turneul Campioanelor! Halep a învins-o pe Keys cu 6-2, 6-4, în primul meci al Grupei Roșii
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a învins-o duminică fără drept de apel pe Madison Keys (SUA, 7 WTA), scor 6-2, 6-4, în primul meci al Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor.
  • Angelique Kerber (Germania, 1 WTA) a trecut greu de Dominika Cibulkova (Slovacia, 8 WTA), cu 7-6, 2-6, 6-3, astfel că Halep ocupă primul loc al grupei după prima rundă.

Dacă ar juca de 10 ori cu Madison Keys, românca Simona Halep ar ieși învingătoare de fiecare dată! Sau cel puțin asta s-ar putea înțelege din meciul de deschidere al Turneului Campioanelor, în care Halep a dominat-o copios pe Keys, scor 6-2, 6-4! A fost a 4-a victorie obținută de Simona în fața americancei în acest sezon, și cea mai clară de până acum, jucătoarea antrenată de Darren Cahill luând o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinalele de la Singapore.

Halep a fost sigură pe ea în primul act, a punctat fără să clipească de câte ori a avut ocazia, în timp ce Keys a dat semne de nesiguranță încă din start! Presiunea și-a pus amprenta asupra jocului debutantei, care și-a făcut totuși serviciul pentru 1-0, iar Simona a defilat, reușind o serie de 5 game-uri consecutive. Set fără emoții pentru Simona, grație unei agresivități controlate, imposibil de contracarat de Madison: 6-2!

În actul al doilea, atacurile americancei au devenit mai precise, iar Halep a fost nevoită să alerge mai multe pentru puncte. Românca a avut și un moment de nervozitate, la 1-2, pe care antrenorul Darren Cahill l-a gestionat perfect în timpul pauzei. Drept dovadă, Simona a reacționat cu o serie de trei game-uri, a dus scorul la 4-2, însă meciul s-a aprins din nou atunci când Madison a egalat la 4…

Aflată într-o situație dificilă, „Halepeno” a ieșit din nou la rampă cu o execuție de senzație, făcând break-ul după un rever magic, 5-4! Constănțeanca nu a mai lăsat loc de dramatism și a închis meciul cu serviciul, 6-2, 6-4, obținând o victorie ce îi aduce liniștea, cel puțin până marți. Peste două zile, Halep se va duela în runda a doua a grupei cu câștigătoarea meciului Kerber – Cibulkova.


13:20 Victorieee pentru Simona Halep, scor 6-2, 6-4 în fața americancei Madison Keys! Constănțeanca a trecut de Keys pentru a patra oară în 2016, după un meci perfect, Simona aflându-se în control în ambele seturi! Halep a cedat doar 6 game-uri într-o oră și 9 minute de joc, astfel că sunt șanse mari ca românca să-și asigure locul 1 în grupă la finalul primei zile!

Simona a jucat consistent în fața unei adversare care nu a putut menține ritmul, mai ales în punctele cheie! Halep a dominat primul act, a făcut spectacol cu o serie excelentă de 5 game-uri consecutive, pentru ca manșa secundă să fie ceva mai tensionată. Simona s-a văzut egalată după ce a condus cu 4-2, însă nu i-a mai lăsat nicio șansă lui Keys pe final, executând-o pe aceasta din toate pozițiile.


13:11 Keys egalează la 4, după ce a fost condusă cu 4-2 de Halep, iar meciul se aprinde! Simona era în control total, dar și-a pierdut concentrarea deși a avut 4-3 și 30-0 pe propriul serviciu.


13:04 Halep – Keys 6-2, 4-2!!! Simona exercită o presiune formidabilă, vine la fileu, iar Madison nu e capabilă să reușească pasingul! Constănțeanca își valorifică astfel break-ul și se apropie de o victorie clară.


13:02 Reacție superbă a Simonei Halep după o pauză în care Darren Cahill a ajutat-o să se adune! Constănțeanca face două game-uri la rând și intră în control total, scor 6-3, 3-2 cu break!


12:55 Keys se chinuie teribil să țină pasul cu Halep, dar vine din nou în față, scor 2-1, enervând-o pe Simona. Antrenorul Cahill încearcă să-și calmeze eleva: „Joci foarte bine, important e să rămâi pozitivă indiferent de scor”, i-a transmis australianul.


12:50 Simona scapă cu bine de un game complicat și face 1-1! Cel mai frumos schimb al meciului a fost câștigat de Halep, care a răsuflat ușurată după ce Keys a trimis incredibil în aut, de la 1 metru de fileu.


12:45 Keys conduce cu 1-0, așa cum a făcut-o și în prima manșă în care a urmat o serie de 5 game-uri a româncei. Madison a scăpat ca prin urechile acului în startul setului doi, revenind de la 15-40.


12:40 Seeet pentru Halep, scor 6-2, în mai puțin de 30 de minute! Keys nu creează probleme la retur, pentru că Halep apasă bine pe primul serviciu, iar românca își adjudecă fără emoții primul set de la Turneul Campioanelor!


12:37 Nu se schimbă nimic în jocul fără rimt al americancei, iar Halep se desprinde la 5-1. Keys rupe seria Simonei între timp, rămâne în set și face 5-2, dar constănțeanca urmează la serviciu.


12:27 Halep – Keys 4-1, cu două break-uri! Start lansat pentru Simona, care joacă solid, nelăsându-i nicio șansă adversarei în ultimele 10 puncte! Americanca pare să fie copleșită la debutul ei la Singapore, chemându-și antrenorul pe teren după numai 5 game-uri.


12:23 Primul break al întâlnirii merge la Halep, 2-1! Keys a salvat trei mingi de break, însă pe a 4-a a jucat-o prost, încercând un lung de linie care s-a oprit în fileu.


12:18 Smona face 1-1, după un game în care a fost egalată de la 40-0! Halep s-a concentrat însă și a câștigat următoarele două puncte! Așa cum remarcă și userul „Gonzales” în secțiunea de comentarii, Halep joacă în șortul norocos, pe care l-a purtat și la US Open.


12:14 Keys lovește bine, din teren, și câștigă primul game după un retur ratat de Halep, 1-0!


12:05 Jucătoarele și-au făcut apariția în cocheta arenă din Singapore, iar tragerea la sorți tocmai ce a fost câștigată de Simona! Sportiva noastră a ales să returneze prima.


11:55 Pentru că la Digisport, postul care transmite meciul Halep – Keys, se vorbește despre Roberto Bautista și Nick Kyrgios, vă spunem noi ce crede Madison despre Simona: „Simona m-a impresionat meciul trecut, la Wuhan, pentru că a jucat foarte bine. Dar eu am fost prea timidă, am lăsat-o pe ea să dicteze ritmul, așa că sper că am învățat din greșeli”. 


11:50 Un detaliu interesant despre meciul Halep – Keys este acela că românca își înfruntă un fost colaborator. Americanca este antrenată de Thomas Hogstedt, suedezul care a pregătit-o pe Simona anul trecut, în timpul turneului câștigat la Shenzhen.


11:40 O altă imagine postată de WTA mă face să cred că Simona vrea să treacă precum rățușca prin apă de meciul contra americancei Madison Keys.


11:30 Ea este „Simona from the block”! Fanii numărului 4 WTA au putut vedea pe rețelele de socializare mai multe imagini amuzante cu Simona, realizate de WTA la Singapore. Prin aplicația „Snapchat”, Halep a fost făcută să arate precum o rapperiță din SUA.


11:15 Salutare, prieteni! Au mai rămas 45 de minute până la meciul de deschidere al Turneului Campioanelor, dintre Halep și Keys! Să vedem ce a spus Simona despre primul obstacol pe care trebuie să-l treacă în Grupa Roșie: „Pe Madison s-ar putea să o ajute faptul că e debutantă la Turneul Campioanelor, așa cum a fost și cazul meu în 2014. E relaxată, nu are presiune, dar o cunosc foarte bine și știu cum trebuie să abordez meciul cu ea. Totuși, ea este imprevizibilă, lovește foarte puternic”. Eu sunt Alex Tăcină și vă invit să rămâneți pe www.prosport.ro pentru a afla tot ce se întâmplă la Singapore în următoarele ore.


Simona își începe duminică aventura la Turneul Campioanelor, competiție la care constănțeanca ia startul pentru al treilea an consecutiv! Prima adversară a finalistei din 2014 este Madison Keys, sportivă al cărei joc nu are niciun secret pentru româncă. Simona o conduce pe Madison cu 4-1 în meciurile directe, românca impunându-se în toate duelurile din acest sezon.

Halep a învins-o pe Keys în turul doi la Roma 2014, scor 5-7, 6-0, 6-1, în optimi la Wimbledon 2016, scor 6-7, 6-4, 6-3, în finală la Montreal 2016, scor 7-6, 6-3, și în sferturi la Wuhan 2016, scor 6-4, 6-2, în timp ce americanca a câștigat un singur meci contra Simonei, în primul tur la Sydney 2014, scor 6-1, 6-4. Câștigătoarea partidei de la Singapore va primi 153.000 de dolari, pe lângă premiul asigurat deja pentru participarea în grupe, în valoare de 151.000 de dolari.

Pat Cash, despre Simona Halep: „Ești mică, dar rapidă și puternică”

Înainte de primul meci al Grupei Roșii, Simona Halep s-a întâlnit cu Pat Cash, iar australianul în vârstă de 51 de ani a avut cuvinte frumoase pentru româncă. Campionul de la Wimbledon 1987 a făcut un selfie cu Simona, postând apoi fotografia însoțită de un mesaj superb pe Instagram: „Cu Simona Halep, o fată simpatică și o sportivă extraordinară. Ești mică, dar rapidă și puternică. Poți câștiga la Singapore”!

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup