Finala noastră: vis american împlinit! Horia Tecău și Juls Rojer sunt CAMPIONI la US Open 2017: filmul unei victorii superbe în fața ibericilor Marc și Feliciano Lopez. „M-am gândit doar să mai câștig un punct! A fost greu” | FOTO

Finala noastră: vis american împlinit! Horia Tecău și Juls Rojer sunt CAMPIONI la US Open 2017: filmul unei victorii superbe în fața ibericilor Marc și Feliciano Lopez.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Horia Tecău și Jean Julien Rojer (favoriți 12) au câștigat al doilea titlu de Mare Șlem în această formulă, la dublu masculin, învingându-i în finala de la US Open pe spaniolii Feliciano Lopez și Marc Lopez (favoriți 11), 6-4, 6-3.

Horia Tecău a cuprins în brațe, pentru prima dată în carieră, trofeul de la US Open. A câștigat alături de Jean Julien Rojer, „jumătatea sa” pe tur începând cu 2014, o finală netă ca scor (2-0, după nebunia din semifinale), dar echilibrată și cu multe momente de cumpănă pe teren. 6-4, 6-3 arată tabela. Horia și Juls au câștigat mai net duelul loviturilor câștigătoare, al mușcăturilor letale: 41 la 25.

Al patrulea trofeu pe 2017 al celor doi a venit după o evoluție bine calculată: deși Horia a cedat primul break, calitatea returului, plasamentul și reacțiile de la fileu au neutralizat superioritatea de pe fundul terenului a ibericilor, vizibilă în cele câteva lovituri de trecere magice reușite, pe rând, de Marc și Feliciano. Serviciul lui Marc a fost cel care a furnizat cele mai multe oportunități pentru Tecău și Rojer, dar perechea cotată cu șansa a 12-a la trofeu a supus și serva fâșneață și plină de forță a fostului număr 12 ATP de la simplu, Feliciano Lopez.

Tecău și Rojer au luat primul set cu trei jocuri consecutive, de la 3-4, iar game-ul maraton din debut de set doi, câștigat de Horia pe lansarea sa după cinci egalități și două mingi de break salvate, a dus, pe de o parte, seria de invincibilitate la cota patru și, de cealaltă parte, a confirmat dominația româno-olandeză în punctele importante.

Iar Tecău și Rojer au luptat: au tranșat în favoarea lor singura minge de break oferită de iberici pe serviciul lor și, pe rând, s-au agățat cu dinții de fiecare serviciu. Le-a ieșit și a fost victorie în două seturi.

Pentru Horia Tecău este al doilea succes în turneele de Mare Șlem la dublu masculin (după Wimbledon 2015), al treilea per total (contabilizând și trofeul de la mixt, de la Australian Open 2012, cu Bethanie Mattek-Sands). Iar pentru România, este a doua victorie repurtată de un sportiv de-al nostru la US Open, în proba de dublu masculin, după victoria lui Ilie Năstase, din urmă cu 42 de ani.

Declarațiile campionilor

Nu m-am gândit la titlu, ci doar să câștig încă un punct și încă un punct. Ei au avut multe șanse pe serviciul meu, deci a fost un set foarte greu„,
Horia Tecău, după al doilea titlu de Mare Șlem al carierei

Suntem foarte buni prieteni cu toții. Mă gândeam că, dacă nu câștig astăzi, Marc mă va tachina tot anul! Îi felicit, pentru că au avut o săptămână fantastică! Cred că înțelegerea și dialogul reprezintă punctele forte ale colaborării noastre. Vorbim și luptăm împreună. E dificl, mai ales în situațiile de presiune. Uneori mă supăr foarte tare pe mine, iar Horia mă încurajează„,
Jean Julien Rojer

 


20:50 „Juls și Horia sunt, în primul rând, niști tipi fantastici și jucători foarte buni. A fost un scor apropiat. Cred că am avut destule șanse, dar asta a fost astăzi. este o onoare să fi jucat cu un prieten, aici”, Feliciano Lopez.


20:46 VICTORIEEEEEE! Horia Tecău și Juls Rojer sunt CAMPIONI la US Open 2017: 6-4, 6-3 cu spaniolii Marc și Feliciano Lopez. Perechea româno-olandeză încheie cu trofeu o super evoluție la New York: au preluat ștefeta de la foștii campioni, eliminându-i în sferturi, i-au bătut pe principalii favoriți și au dominat  finala împotriva îndemânaticilor spanioli.

41 lovituri direct câștigătoare pentru Tecău și Rojer, în fața lui Marc Lopez și Feliciano Lopez – care au avut 25 de winners, potrivit statisticii oficiale.


20:43 Servește Horia pentru trofeu. Patru puncte de o filă de istorie.


20:42 Rojer trece cu bine examenul serviciului. Teoretic, Horia va servi pentur meci. Asta dacă nu vine un nou break pe serviciul lui Marc Lopez.


20:35 Ibericii reduc diferența cu un game alb. Ilie Năstase este, până acum, singurul român care a câștigat proba de dublu masculin, la US Open: s-a impus în minimum de seturi, în 1975, alături de Jimmy Connors.


20:28 Break confirmat. Horia are din nou probleme pe serviciu, dar, de la 15-40 pune un voleu-stop de generic în zona apărată de Feliciano Lopez, apoi egalează scorul cu un smash pe centru. Urmează un retur ratat de Feli, iar Horia și Juls domină fileul, ajungând la două game-uri de victorie.


20:24 Break pentru Horia Tecău și Juls Rojer! Set și 3-1. Serviciul lui Marc Lopez este pus din nou sub asediu, iar un retur ușor norocos, pus cu rama de Horia îi duce pe campionii din 2015 de la Wimbledon la trei lungimi distanță de trofeu.


20:07 Game greu pe serviciu pentru Tecău, în deschiderea setului doi. Marc Lopez își arată clasa de apărător, dar răspunsul lui Horia este pe măsură: as la teu pe minge de break, apoi un nou as pentru avantaj. Spaniolii obțin o nouă oportunitate de break, după un punct jucat în patru la fileu, în care, o decizie mai puțin inspirată a lui Juls l-a expus pe Horia și le-a adus o a doua minge de break spaniolilor. Serviciul lui Tecău este din nou mare, dar cu noroc, Feliciano prelungește jocul și aduce o nouă egalitate. Tecău și Rojer rezistă la fileu, aproape lipiți unul de altul și cu flancurile descoperite, însă lovitura de trecere a lui Marc Lopez este prea lungă. Servciciul doi nu este suficient pentru tecău, urmează o nouă egalitate și un nou punct ușor făcut cu serva de român. Tecău își trece în cont cel mai lung game după un atac pe centru, repetat. 1-0 în setul doi, după cinci egalități și două mingi de break anulate.


20:00 La un set de trofeu. Horia Tecău și Jean Julien Rojer pun punct primului set cu un break pe lansarea puternicului Feliciano Lopez. 6-4.


19:58 Și vine încurajarea de la Nadia Comăneci! Rojer și-a câștigat tura de serviciu, face 5-4, în timp ce Nadia Comăneci trasmite un mesaj scurt de încurajare pentru omul care luptă pentru România, la New York.


19:52 Horia face tot ce poate pentru a se revanșa: retururile sale în game-ul pe serviciu al lui Marc sunt de top. Îl pune în avantaj pe Rojer pentru intercepție, care trimite puternic pe lângă Feliciano, iar un retur decisiv al olandezului aduce mingea de re-break. Horia returnează bine și ține schimbul cu Marc pe diagonală, lovind cu forehand-ul contra reverului, dar Marc se mută cu dreapta și dă passing. Pe a doua minge de break, Tecău schimbă tactica, dă în lung de linie, feliciano nu este pregătit, și perechea româno-olandeză are re-break-ul! 4-4


19:47 Este serviciul lui Tecău cel care cedează primul. Break pentru iberici în ultimul game jucat cu mingile uzate din debut de partidă. Tecău a greșit, a dat mingile în fileu, iar reprezentanții celei mai puternice națiuni din tenis profită. Marc va servi la 4-3


19.45 Un punct doi jucat magistral de Rojer la fileu ne dă speranțe pe lansarea lui Feliciano Lopez. Totuși, experiența jucătorului de 35 de ani se vede. Game luat la 15.


19:40 Este rândul ibericilor să pună presiune pe retur: Feliciano duce scorul la egalitate cu un lob înșelător pe forehand, peste Rojer. Tecău salvează cu smash prima minge de break, apoi domină fileul și aduce avantaj cu serie de voleuri. Jean Julien răsuflă ușurat, cu game pe serviciu adjudecat, după ce ‘Deliciano’ încearcă și ratează un passing care nu prinde culoarul de dublu. 3-2 pentru Tecău și Rojer


19.35 Primele mingi de break. Tecău și Rojer forțează egalitatea pe serviciul lui Marc. Îl joacă cu predilecție pe Marc și în raliu, atacă pe centru și obțin minge de break. Spaniolul născut la Barcelona găsește însă o servă înșelătoare, iar Feliciano iese la rampă și închide game-ul cu două intervenții la fileu prompte. Remarcăm două smash-uri bune ale lui Horia, unul dintr-o pozișie extrem de dificilă, de pe spate, care însă nu face decât să prelungească punctul și să amâne deznodământul favorabil ibericilor. 2-2


19:27 Primă tură solidă la serviciu pentru Rojer, Feliciano Lopez și apoi Horia Tecău. Cei trei își câștigă la 15 game-ul propriu și vedem o vizită la scaune la scorul de 2-1 pentru ‘ai noștri’. Marc Lopez are, teoretic, cel mai slab serviciu, deci pe lansarea ar putea apărea oportunitățile pentru Tecău și Rojer.


19:15 Este a zecea prezență pentru Tecău la US Open. A cincea finală de Mare Șlem la dublu masculin pentru Horia Tecău. Rojer servește primul


19:07 Jucătorii vin de la vestiare, spre teren. „Avem experiența Wimbledon, dar fiecare meci este diferit”, a spus Jean Julien Rojer. „Îi știm pe spanioli, Marc este extrem de îndemânatic. Avem planul nostru de joc și sperăm ă reușim să îl punem în aplicare„. Nu avem probleme cu ploaia – este soare, iar temperatura este potrivită pentru spectacol: 21 de grade Celsius.


19:00 TIME!


18:45 Horia Tecău va fi cel mai titrat jucător de pe teren, cu 32 de titluri obținute la dublu. Rojer are 24 de titluri la dublu. Marc Lopez – 13, Feliciano – 3 (doar la dublu). Ibericii nu au victorie pe 2017 în circuit, în timp ce perechea româno-olandeză are deja trei trofee în sezon.


18:30 Statistică favorabilă. Marc Lopez și Feliciano Lopez au scos din joben ca niște magicieni acest parcurs de vis la New York. Înainte de a ajunge la Flushing Meadows, ibericii pierduseră 8 din ultimele 11 partide în care au format pereche (după Masters-ul de la Madrid). Este adevărat, Marc, prietenul și confidentul lui Rafa Nadal, a mai jucat între timp și alături de Pablo Cuevas, dar și de David Marrero. În schimb, Tecău și Rojer sunt pe val: au 18 seturi câștigate din 20 disputate începând cu data de 21 august.


.18:20 Complimente din Spania.

„Cred că pentru a câștiga titlul, în fața lui Tecău și Rojer trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o astăzi (n.r. – împotriva americanilor Mike și Bob Bryan). Sunt doi jucători foarte buni. Privind înaintea semifinalei, la tablou, era foarte dificil de ales cu cine am fi vrut să jucăm în finală. Trebuie să jucăm cel mai bun tenis al nostru”,
Feliciano Lopez, ‘purtător de cuvânt’ în echipa Lopezilor.


18:15 Salutare! Tecău și Rojer se află în premieră într-o finală la New York. Amândoi au cucerit Londra, Horia a gustat nectarul dulce al victoriei la Melbourne – la dublu mixt, în timp ce Jean Julien a triumfat tot la mixt – la Paris. New York-ul reprezintă o redută necucerită pentru amândoi. Și este revanșa luată de cei doi după trei evoluții mai puțin bune și după eliminări neașteptate la primele trei turnee de Grand Slam ale anului: optimi la Australian Open și Roland Garros, eliminare din primul tur la Wimbledon. Deci, Hai România!


Finala care ne aduce cele mai mari emoții la ediția 2017 a US Open-ului este cea de la dublu masculin: Horia Tecău joacă, alături de olandezul Jean Julien Rojer, pentru un prim titlu la US Open și al doilea succes în proba sa principală, după Wimbledon 2015. Favoriți 12 la startul întrecerii de la New York, cei doi au în față un baraj spaniol făcut de Feliciano Lopez și Marc Lopez, „frații-nefrați” din circuitul ATP.

Ambele echipe vin după semifinale fantastice și victorii cu reveniri de senzație. Pe de o parte, Tecău și Rojer au învins consecutiv perechea campioană în 2016 la US Open – în sferturi (Murray / Soares), iar în semifinale au trecut de principalii favoriiți (Kontinenen / Peers), după ce pierduseră primul set la 1. Feliciano și Marc au câștigat tot în set decisiv, un meci complicat cu Mike și  Bob Bryan – legendele probei de dublu, cu 30 de finale de Mare Șlem în palmares.

Tecău și Rojer i-au învins pe cei doi Lopez chiar în acest an, la Rotterdam, în sferturi de finală, cu un destul de net 6-4, 6-4, în care ibericii nu au reușit să facă break. Meciul s-a jucat însă în sală. La Dubai, cu un an înainte, se impuseseră cu scor identic Marc și „Feli”.


Foto: USTA / usopen.org

Horia Tecău este din nou fa’ță în față cu Marc Lopez, jucătorul care, alături de Rafael Nadal, i-a refuzat aurul olimpic, la Rio, în 2016.

  • US Open est al treilea turneu de Mare Șlem consecutiv pe 2017 în care România este reprezentată în finală. Simona Halep a pierdut finala de simplu de la Roland Garros, Monica Niculescu a fost învinsă la dublu feminin în finala de la Wimbledon, iar Horia Tecău are oportunitatea de a aduce prima victorie românească în sezon, la un turneu de Mare Șlem.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa…
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup