LIVE BLOG Fed Cup | Pierdem, dar ne salvăm onoarea! România – Belgia 1-3, după ce Sorana Cîrstea și Monica Niculescu aduc unicul punct în meciul de dublu

LIVE BLOG Fed Cup | Pierdem, dar ne salvăm onoarea! România - Belgia 1-3, după ce Sorana Cîrstea și Monica Niculescu aduc unicul punct în meciul de dublu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a pierdut meciul cu Belgia din Fed Cup, scor 0-3, după ce, duminică, Irina Begu a cedat în trei seturi, 6-3, 5-7, 5-7, cu Elise Mertens, ratând șansa de a ne readuce în joc.
  • Confruntarea s-a încheiat cu meciul de dublu, în care Sorana Cîrstea și Monica Niculescu le-au învins clar, 6-2, 6-0, pe Kirsten Flipkens și Maryna Zanevska


FED CUP | România – Belgia 1-3. Meciurile zilei

  • Irina Begu – Elise Mertens 6-3, 5-7, 5-7
  • Monica Niculescu / Sorana Cîrstea – Kirsten Flipkens / Maryna Zaneska 6-2, 6-0
  • În prima zi, Monica Niculescu și Sorana Cîrstea au pierdut neașteptat cu belgiencele Flipkens și Wickmayer, scor 3-6, 4-6, respectiv 6-7, 7-5, 5-7

17:53 Minge de meci pentru Sorana și Monica la 40-30 în setul al doilea! Ratează Niculescu de la fileu și avem egalitate la 40. Game, set și meci în cele din urmă! Victorie de palmares contra Belgiei la dublu.


17:45 Două mingi de break pentru Cîrstea și Niculescu. Flipkens servește bine și anulează prima minge de 5-0. Belgiencele salvează și a doua minge de break. Se face 5-0 în cele din urmă iar fetele noastre vor servi pentru câștigarea partidei.


17:41 Jucătoarele noastre domină și duc scorul la 4-0.


17:38 Încă un break pentru echipa noastră și vom servi pentru 4-0.


17:35 România se distanțează la 2-0 în setul secund, iar de această dată e greu de crezut că vom mai scăpa victoria printre degete.


17:30 Fetele noastre încep perfect setul al doilea, reușind break-ul după ce au fost conduse cu 40-15.


17:25 Game și set pentru Cîrstea și Niculescu! 6-2 pentru jucătoarele noastre după 42 de minute.


17:20 România se desprinde la două game-uri iar Zaneska va servi pentru 4-3. Încă un break pentru jucătoarele noastre care vor servi pentru câștigarea setului!


17:03 Re-break al Belgiei care poate face 3-2 acum. Se face 3-2, dar România este cea care conduce. Avem o serie de trei break-uri la rând.


16:53 Break reușit de Niculescu și Cârstea, care trec la conducerea setului.


16:45 Sorana servește pentru a restabili egalitatea. Monica Niculescu se plasează foarte bine la fileu și aduce României primul game.


16:43 A început partida de dublu! Belgia servește prima. Game la zero pentru Flipkens și Zaneska.


16:00 Irina are 30-0 și luptă în continuare pentru a rămâne în meci. Mertens egalează și se află la două puncte de victorie. Begu cere challenge dar mingea trimisă de ea s-a dus  mult afară iar Mertens are minge de meci. Irina atacă și salvează această minge de meci. Încă o minge de meci pentru Mertens! Belgianca trimite în fileu și Irina scapă din nou. Serviciu în forță pentru Mertens care are o a treia minge de meci. Irina salvează și de această dată! Patru mingi de meci salvate de jucătoarea noastră. Begu trimite în fileu iar Mertens are încă o minge de meci! Game, set și meci Belgia. Irina trimite în out iar scorul general este acum 3-0.


15:46 Belgianca revine de la 30-0 și egalează. 30-40 iar Mertens are șansă de re-break. 6-5 pentru Mertens care va servi din nou pentru câștigarea meciului


15:44 Mertens servește în forță și conduce cu 30-15. Fileu o ajută pe Irina să egaleze la 30. Minge de break pentru Begu! Se poate restabili egalitatea la game-uri. Românca lovește dezamăgitor și trimite mingea mult în afara terenului. Avem egalitate la 40 în acest al zecelea game al setului decisiv. Mertens trimite și ea în out iar Begu are o nouă minge de break. Dublă greșeală pentru Mertens! 5-5, iar Irina are șansa de a face 6-5 în decisiv.


15:35 Begu își face serviciul iar Mertens va servi pentru câștigarea partidei. Avem nevoie disperată de un break al Irinei.


15:30 Mertens servește pentru 5-3, iar dacă Irina nu reușește re-break-ul calificare e ca și jucată. 5-3 pentru belgiancă iar România este la un singur game de a fi eliminată.


15:26 Irina ratează din nou din apropierea fileului iar Mertens are 30-0 pe serviciul adversarei.  40-0 pentru belgiancă și Irina lovește din nou fileul astfel că Mertens face 4-3 în setul decisiv.


15:24 Un break acum ar cântări enorm pentru Irina. Se joacă de peste două ore! Ratare mare a româncei de la fileu, putea fi 40-0 pentru jucătoarea noastră. Mertens reușește să egaleze la 30. Servește încet belgianca dar plasează mingea foarte bine și trece astfel la conducerea game-ului. Irina trimite afară și este 3-3, păcat de ratarea de la 30-0 când Begu putea să aibe trei mingi de break.


15:18 Begu o plimbă pe Mertens dintr-o parte în alta și duce scorul la 30-0. Din păcate Irina face o nouă dublă greșeală iar belgianca se apropie la un singur punct. Servește puternic Begu și are o minge de 3-2. De data asta Mertens nu mai scapă și Irina trece la conducerea setului decisiv.


15:12 Irina ratează o nouă scurtă și Mertens are 30-15 în game-ul al patrulea. Begu revine și are 40-30! Încă o șansă de break pentru jucătoarea noastră. BREAK IRINA! 2-2 în setul decisiv iar Begu va servi pentru 3-2


15:08 Begu reușește primul game în decisiv dar Mertens are un break avans și va servi pentru 3-1.


15:05 Irina are minge de re-break la 30-40! Mertens anulează cu un ace șansa româncei. Begu ratează încă două mingi de break. Din 13 mingi de break, jucătoarea noastră a câștigat numai 3! Vine și a patra minge de 1-1 pe serviciul lui Mertens. Irina nu profită nici de această șansă. Minge de 2-0 pentru belgiancă după un serviciu de peste 180 de km/h. Iată cum Mertens profită de ratările Irinei și face 2-0 în setul decisiv.

fotoALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO


14:55 Minge de break pentru Mertens în debutul setului decisiv! Break pentru belgiancă, iar jocul Irinei se află într-o scădere teribilă.


14:44 30-30, Irina forțează re-break-ul! 40-30, minge de set pentru Mertens. OUT, Irina egalează la 40. Încă o minge de set pentru belgiancă. Trimite în fileu Mertens și e din egalitate la 40. A treia minge de break pentru Mertens, din păcate Irina nu reușește să răstoarne game-ul în favoarea sa. Nu intră scurta Irinei și e 1-1 la seturi! Vom avea set decisiv între cele două.


14:42 LIVE de la Sala Polivalentă.

14:40 Mertens nu renunță și egalează la 5. Irina trebuie să-și facă serviciul pentru a nu risca să piardă setul. Din păcate Irina îi acordă belgiencei trei mingi de break la 5-5. Begu anulează prima minge de break cu o scurtă marca Ilie Năstase. Mertens trimite afară iar belgianca mai are o singură minge de break. Irina reia cu greu din spatele terenului și Mertens are o șansă foarte bună de a-și adjudeca al doilea set. Avem nevoie de un re-break al jucătoarei noastre.


14:32 Mertens egalează din nou. Irina va servi pentru 5-4. Gamel la zero pentru Begu! Românca se află la un singur game de a aduce primul punct echipei noastre.


14:27 Dacă nu știați de unde să vă cumpărați o blană de calitate, standurile de la Sala Polivalentă vă pot rezolva problema 🙂


14:25 Begu trece din nou în avantaj iar Mertens va servi pentru a egala la 4.


14:19 Irina are două mingi de break și se poate desprinde la 4-2! Mertens anulează cele două mingi de break și rămâne în joc. Belgianca își face serviciul și restabilește egalitatea la 3.


14:12 Mertens nu-și mai pierde serviciul și egalează la 2 în acest set. Belgianca reușește primul ei game alb. Se joacă de o oră!


14:10 Fanii României se află din nou la înălțime.


14:08 Irina trece la conducerea setului după ce își câștigă serviciul. 2-1 pentru jucătoarea noastră.


14:00 Begu nu se lasă mai prejos și are trei mingi de re-break! Mertens trimite în out iar Irina anulează break-ul belgiencei.


13:56 Break pentru Mertens în primul game al setului secund! Irina are nevoie de un re-break în al doilea game.


13:50 Irina forțează pe serviciul adeversarei și conduce cu 30-15. Dublă greșeală a lui Mertens, două mingi de set pentru Begu. Game și set pentru jucătoarea noastră! Mertens a făcut o nouă dublă greșeală și practic i-a făcut cadou break-ul Irinei. 6-3 și România pare să reintre în joc.


foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


13:48 Begu nu cedează nici acest game și duce scorul la 5-3 în primul set!


13:42 Mertens încearcă să țină pasul cu Begu și se apropie din nou la un game de româncă. Irina va servi pentru 5-3.


13:38 Irina conduce cu 40-15 în al șaselea game și se îndreaptă cu pași repezi către câștigarea primului set. 4-2 și Mertens serșeste pentru a rămâne cu șanse în acest set.


13:32 Încă o dublă greșeală pentru Mertens, iar Begu poate profita foarte mult de pe urma serviciului slab al belgiencei. 3-2, Mertens își câștigă serviciul iar Irina servește pentru 4-2.


13:28 Begu servește pentru 3-1. Irina servește foarte bine și cedează un singur punct în al patrulea game al primului set.


13:24 Trei mingi de 3-0 pentru Begu! Belgianca o salvează pe prima. Ace la al doilea serviciu, mai avem o minge de break. Mertens salvează și a treia minge de break, Irina a reluat în tribună serviciul adversarei. Belgianca câștigă game-ul în cele din urmă, 2-1 pentru Irina în acest moment.


13:22 Irina își face serviciul și are 2-0 în primul set! Românca joacă foarte agresiv în acest debut de meci.


13:17 Minge de re-break pentru Mertens în al doilea game! Irina nu cedează punctul și avem din nou egalitate la 40.


13:11 Două mingi de break pentru Irina încă din primul game al meciului. Jucătoarea noastră trimite în afara terenului de două ori, avem egalitate la 40. Break pentru Begu! Românca a avut nevoie de șase minute pentru a-și adjudeca primul game.


13:08 Mertens va servi prima în această partidă. Belgianca începe cu o dublă greșeală.


  • „Nu ne-a fost ușor, sincer să fiu, am sperat că vom câștiga cel puțin un punct, dar nu a fost să fie. Astăzi se întâlnesc alte stiluri, cu totul diferite, am încredere că vom ajunge la dublu și vom câștiga. Experiența Irinei cred că își va spune cuvântul. Își dorește să intre și am încredere deplină că va câștiga. Astăzi vom câștiga, trebuie să ne menținem încrederea la cote maxime”, a declarat președintele FRT, George Cosac, pentru DigiSport.
 

Naționala de Fed Cup a României se află într-o situație dramatică după prima zi disputată în Grupa Mondială II, jucătoarele conduse de pe bancă de Ilie Năstase cedând ambele partide de simplu. Pentru a obține calificarea la barajul Grupei Mondiale, „tricolorele” au nevoie de o performanță nemaireușită de naționala feminină în istoria competiției inter-țări din tenis.

UPDATE 12:48 O nouă decizie luată de componenții celor două echipe: Dacă Elise Mertens va reuși să câștige primul meci al zilei și scorul partidei va deveni 3-0 pentru Belgia, al doilea meci de simplu nu se va mai disputa. În schimb, se va juca direct partida de dublu.

UPDATE 12:15 Schimbări decise de antrenorii ambelor echipe, Ilie Năstase și Dominiqu Monami. Primul meci al zilei va fi Irina Begu – Elise Mertens și nu Monica Niculescu – Yanina Wickmayer, așa cum se stabilise inițial. Begu și Mertens nu au jucat în prima zi, iar ambii antrenori au preferat să mizeze pe prospețimea celor două. Doar victoria în această partidă mai ține România în cursa pentru calificare


Reușește România o revenire memorabilă cu Belgia?

Niculescu și Cîrstea au pierdut neașteptat în prima zi cu belgiencele Flipkens și Wickmayer, scor 3-6, 4-6, respectiv 6-7, 7-5, 5-7, astfel că misiunea echipei tricolore devine aproape imposibilă! O revenire miraculoasă în fața Belgiei ar reprezenta o premieră absolută, ținând cont că naționala de Fed Cup nu a întors vreodată scorul de la 0-2 la general. E adevărat că jucătoarele noastre nici nu au pierdut până acum ambele jocuri disputate în ziua inaugurală, astfel că româncele au de înfruntat o provocare uriașă duminică.

România evoluează de aproape trei ani în principalele două eșaloane din Fed Cup, în care se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, însă prima zi nu a fost niciodată la fel de dezastruoasă:

  • Anul 2014: România conduce Serbia cu 2-0 după primele două meciuri, iar scorul final este 4-1 pentru „tricolore” (barajul Grupei Mondiale II)
  • Anul 2015: România încheie la egalitate prima zi a întâlnirii cu Spania, 1-1, iar scorul final este 3-2 pentru „tricolore” (Grupa Mondială II)
  • Anul 2015: România se află la egalitate cu Canada, 1-1 după prima zi, iar „tricolorele” câștigă cu 3-2 (barajul Grupei Mondiale)
  • Anul 2016: România și Cehia câștigă câte un punct în prima zi, scor 1-1, iar „tricolorele” pierd cu 3-2 (Grupa Mondială)
  • Anul 2016: România încheie la egalitate prima zi a confruntării cu Germania, 1-1, dar „tricolorele” nu mai câștigă niciun punct în ziua a doua, scor final 1-4 (barajul de menținere în Grupa Mondială)

Restul partidelor jucate de românce în Fed Cup, din anul 1973 și până în prezent, s-au disputat după sistemul „două din trei”. În orice caz, Niculescu, Cîrstea, Begu și Țig ar intra în istorie dacă vor triumfa în următoarele trei meciuri:

  • Monica Niculescu – Yanina Wickmayer (primul meci, cu începere de la ora 13:00)
  • Sorana Cîrstea – Kirsten Flipkens
  • Irina Begu/Patricia Țig – Maryna Zanevska/Elise Mertens

Există posibilitatea ca Ilie Năstase și Dominiqu Monami, căpitanii celor două formații, să recurgă la modificări în ziua de duminică, atât în meciurile de simplu, cât și în partida de dublu.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen