LIVE BLOG: Cupa Davis, ziua a doua. Victorie la „dublu”. VIDEO: Ce au declarat Tecău și Copil după meciul câștigat sâmbătă

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Echipa de Cupa Davis a României supraviețuiește în partida pe care o dispută cu Ucraina, la Dnepropetrovsk, grație victoriei lui Tecău și Copil în fața perechii Molcianov/Bubka, scor 5-7, 6-3, 6-4, 6-4.
  • Ilie Năstase, cel mai reprezentativ jucător din istoria românească a Cupei Davis, se află alături de tricolori în țara vecină. „Nasty” i-a încurajat frenetic pe Horia și pe Marius în timpul meciului de azi.
  • Mâine, de la ora 14:00, va avea loc un joc crucial, între primele „rachete” ale celor două țări, Hănescu și Stakhovsky. Rămâne de văzut dacă Victor va reuși să împingă întâlnirea din primul tur al Grupei I în decisiv.

UPDATE 23:30 Vezi în playerul video ce au declarat Marius Copil și Horia Tecău după victoria obținută în fața perechii Molcianov/Bubka.

UPDATE 20:10 Ilie Năstase îî susține non-stop pe jucătorii echipei de Cupa Davis. În această seară, la Dnepropetrovsk, primul lider ATP le-a împărtășit impresiile despre meciul de azi și i-a alimentat cu ambiție pentru ziua decisivă. România e condusă de Ucraina cu 2-1 în primul tur al grupei 1 din Zona Euro-Africană


 

UPDATE 19:40 Horia Tecău a vorbit imediat după terminarea partidei despre desfășurarea întâlnirii cu Molcianov și Bubka, dar și despre accidentarea care l-a împiedicat să se exprime la nivelul său maxim:”Ne-am făcut viața grea încă din start, nu ne-am consolidat breakul de la început și ei au căpătat încredere. Chiar și așa… nu am simțit în niciun moment că am putea pierde meciul. Noi ne așteptam să fie Stachovski pe teren, ne-am pregătit pentru el și am fost surprinși că nu a mai intrat în echipă. Am avut parte de un meci dur, adversarii au jucat bine în primele două seturi. Apoi mi-a recidivat o accidentare mai veche. Am o cicatrice după o ruptură musculară suferită în trecut și am avut emoții. Marius m-a ajutat mult, a acoperit mai mult teren și așa am reușit să câștigăm”.


UPDATE 19:30 Partidele de duminică de la Dnepropetrovsk – Ora 14:00, TVR 2

Serghei Stahovski — Victor Hănescu și Ilia Marcenko — Adrian Ungur


UPDATE 19:15 Dacă va trece de echipa Ucrainei, trupa lui Andrei Pavel va întâlni pe teren propriu reprezentativa Suediei, în turul doi al competiției. Câștigătoarea partidei din turul doi se va califica în play-off-ul Grupei Mondiale.

În cazul în care va pierde meciul cu Ucraina, România va juca în primul tur al play-off-ului pentru menținerea în Grupa I, cu învinsa din partida Letonia – Slovacia.


UPDATE 19:00 Tandemul Marius Copil – Horia Tecău a relansat întâlnirea Ucraina – România (2-1), din primul tur al grupei 1 a Zonei Euro-Africane, după ce a trecut azi de cuplul Molcianov – Bubka jr, în patru seturi, 5-7, 6-3, 6-4, 6-4. Duminică, de la ora 14,00, sunt programate ultimele două meciuri de simplu: Serghei Stahovski — Victor Hănescu și Ilia Marcenko — Adrian Ungur. Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României, are dreptul de a schimba tenismenul care ne va reprezenta în cea de-a cincea dispută. Partidele de mâine vor fi transmise de canalul TVR 2

În primele două partide de simplu, disputate vineri, Stahovski l-a învins pe Ungur, 6-3, 6-1, 6-4, iar  Marcenko a trecut în cinci seturi, 4-6, 2-6, 6-3, 7-6 (6), 6-4, de Victor Hănescu.


UPDATE 18:57 Marius Copil beneficiază de trei mingi de meci. Adversarii o anulează pe prima, 40-15, dar arădeanul încheie partida cu un as și ține România în viață după partida de dublu, 6-4 în actul al patrulea.


UPDATE 18:55 Molcianov menține suspansul și mai pune o picătură la cursa de urmărire, 4-5. Copil servește pentru set și pentru meci


UPDATE 18:55 Horia, sosit marți seara la Dnepopetrovsk direct de la Melbourne, își face serviciul și România are două lungimi avans, 5-3. Molcianov e la serviciu


UPDATE 18:50 Gazdele reduc din diferență, 3-4 și urmează Horia Tecău la serviciu. Constănțeanul evoluează cu probleme medicale


UPDATE 18:47 Ucrainenii nu găsesc răspuns la serviciul în forță trimis de Marius Copil și tandemul tricolor se distanțează la 4-2.


UPDATE 18:45 Elevii lui Andrei Pavel au reușit să facă primul break din actul al patrulea, 3-2, iar Marius Copil servește pentru 4-2


UPDATE 18:38 Sergey Bubka jr a fost protagonistul unui eveniment incredibil pe 1 noiembrie 2012. În timp ce se afla la un hotel din Paris, fiul șefului Comitetului Olimpic din Ucraina a căzut de la etajul 3, după ce s-ar fi încuiat din greșeală în baie. A vrut să iasă pe geam, dar nu a reușit să-și țină echilibrul și a picat în gol. S-a  ales cu mai multe coaste fracturate, dar a scăpat ca prin minune. La acel moment, tatăl său, celebrul Sergey Bubka, se afla în România la Gala Atletismului de la Izvorani


UPDATE 18:35 2-1 pentru gazde în actul 4 al meciului de dublu dintre Ucraina și România din turul întâi al Zonei Euro-Africane (al doilea eșalon valoric). Tecău urmează la serviciu


UPDATE 18:30 Arădeanul care în carieră a servit și cu 235 km/h nu le lasă nicio șansă lui Molcianov și Bubka jr și anulează avantajul gazdelor, 1-1


UPDATE 18:25 Gazdele își câștigă ușor serviciul, 1-0 în actul al patrulea. Urmează la serviciu Marius Copil



UPDATE 18:20 Tecău își câștigă serviciul și aduce al treilea set în dreptul României! 6-4


Inimaginabilul s-a întâmplat! Ucrainenii au făcut break chiar pe serviciul lui Horia Tecău și conduc în acest moment cu 4-3 în setul 3. Servește Marius Copil!

UPDATE 17:55 Avem 3-1 în setul 3 după o ora și 42 de minute de joc. Tenisul alor noștri merge foarte bine, Marius Copil a reintrat complet în joc, iar Tecău e decisiv ca și până acum.

UPDATE 17:48 Tecău rezolvă repede situația și avem 2-0 în setul trei!


Imagine panoramică a modestei încăperi din Dnepropetrovsk unde ucrainenii s-au gândit să organizeze o partidă de Cupa Davis. 


UPDATE 17:45 Bubka își pierde serviciul și face românii fericiți! Avem 1-0 în setul al treilea!

Înainte de startul celui de-al treilea set, spectatorii din sala din Dnepropetrovsk se întrețin cu muzică românească. În aceste momente răsună Fly Project – Toca, toca. 

România a egalat la seturi, 1-1, după ce Tecău și-a câștigat din nou serviciul cu o ușurință remarcabilă, la zero! După o oră și jumătate de joc, Ucraina – România 7-5, 3-6!

UPDATE 17:30 Ucraina câștigă game-ul 8 prin Molcianov, dar nu ne interesează pentru că e 3-5 și la serviciu urmează Horia Tecău. Practic, al doilea set este al României.

UPDATE 17:23 Mergem bine! Dacă se va continua la fel ne îndreptăm către câștigarea setului. Tecău e extrem de precis la serviciu, totul este ca Marius Copil să nu se piardă și să nu le dea ucrainenilor ocazia să miște pe serviciul său. Și banca României s-a mai înviorat, Andrei Pavel a devenit mai vocal. Avem 4-1!


UPDATE 17:15 Lucrurile par să meargă din nou bine pentru România. Break și serviciu câștigat Copil! Avem 3-0 în setul al doilea!


Debutăm bine în primul game al celui de-al doilea set. Tecău își câștigă, cum era de așteptat, serviciul și dă moral echipei. Servește Bubka, prost să seperăm!


Primul set este câștigat de către ucraineni!

UPDATE 17:00 Echipa României muncește de două ori mai mult atunci când servește Copil! Tecău își rezolvă rapid serviciul, însă Marius nu are aceeași precizie și lungește game-urile. Mai mult, acum și-a pierdut serviciul pentru a doua oară și ucrainenii au 6-5 și vor servi pentru set.


UPDATE 16:50 Din nou excepțional, doamnelor și domnilor, Horia Tecău termină excelent serviciu și câștigă la zero game-ul care duce scorul la 5-4 pentru România. Un break acum ar fi nemaipomenit!


UPDATE 16:45 Copil își câștigă serviciul foarte greu, dar îl câștigă. Avem 4-3, și cel mai important lucru acum pare ca Pavel să reușească să-l calmeze pe Copil. Marius e în continuare nervos, stare alimentată și de faptul că nu îi iese jocul. De partea cealaltă, ucrainenii sunt roboți. Nu par să afișeze vreo stare, nici de bucurie și nici de tristețe.


La partidă asistă aproape 15 români, inclusiv reprezentanți ai presei, însă cel mai vocal susținător al echipei este Ilie Năstase. Fostul mare tenisman aruncă încurajări aproape după fiecare punct care se joacă.

UPDATE 16:25 Copil își pierde serviciul și ucrainenii își recuperează break-ul. Marius arată o stare de nervozitate ieșită din comun pentru un start de meci. Tecău este calm în continuare și îl încurajează pe Copil.


UPDATE 16:22 Diferența între tenisul la dublu al lui Tecău și tenisul ucrainenilor este uriașă. Am făcut primul break și lucrurile arată ca și cum ne-am îndrepta către o victorie lejeră.


UPDATE 16:17 Băieții noștri au început foarte bine. Tecău servește excelent și aduce primul game României. Avem 1-0 game câștigat la zero!


În acest moment, la ora 16:11, arbitrul a anunțat că mai sunt 2 minute din timpul rezervat încălzirii jucătorilor. La capitolul atitudine stăm excelent, Horia Tecău a intrat extrem de hotărât pe teren, pare concentrat, cu alte cuvinte are o atitudine de locul 28 ATP la dublu.


UPDATE 16:00 Ca și ieri, Ilie Năstase a luat loc în tribunele sălii și așteaptă startul alături de restul oficialilor din delegația României.

UPDATE 15:50 Mai sunt puține minute până la start. Sala din Dnepropetrovsk e populată de nici 30 de oameni, iar pe suprafața de joc se fac ultimele verificări și măsurători. Temperatura în sală este destul de scăzută, lucru reclamat ieri de ambii tenismeni români care au jucat.

Începe ziua a doua de competiție pentru echipa de Cupa Davis a României, zi în care băieții antrenați de Andrei Pavel vor avea de disputat partida de dublu. De la ora 16:00, pe arena din Dnepropetrovsk vor păști Copil și Tecău, cei care vor juca împotriva cuplului Molcianov/Bubka jr.  După cum deja știm, ieri a fost o zi neagră pentru români, cu Adrian Ungur (122 ATP) fiind învins de Serghei Stahovski (85 ATP) și cu Victor Hănescu (72 ATP) pierzând neașteptat, mai ales după ce a avut 2-0 la seturi, în fața lui Ilia Marcenko (160 ATP).


Organizatorii ucraineni au dat emoții delegației din România și reprezentanților presei afișând pe panoul de la intrarea în sală cuplul Hănescu – Copil la dublu, fără specialistul Horia Tecău.

Fără îndoială, declarația zilei de ieri îi aparține eroului local Marcenko, tenismen care a caracterizat prestația lui Hănescu drept una „moale”. Ucraineanul s-a referit la momentul în care românul putea închide meciul, în setul patru, atunci când a avut trei mingi de meci. „Victor a greșit în setul patru, atunci când avea 6-3 în tie-break, pentru că a jucat așteptând să fac eu o greșeală, a fost moale. Doi la zero pentru noi după prima zi era obiectivul, însă eu nu mă așteptam să îl putem îndeplini„, a spus ucraineanul.

 
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup