"Legea e lege! Nu ar trebui să se întâmple". Nadal a vorbit despre referendumul anunţat pentru 1 octombrie, în care se votează independenţa Cataluniei de Spania

13 sep 2017 4062 afişări Comentează şi tu Tenis
"Legea e lege! Nu ar trebui să se întâmple". Nadal a vorbit despre referendumul anunţat  pentru 1 octombrie, în care se votează independenţa Cataluniei de Spania USTA/usopen.org

Rafael Nadal (31 ani) a abordat, la Madrid, problema referendumului propus de partidul aflat la putere în Catalunia, pentru data de 1 octombrie. Guvernul spaniol a catalogat iniţiativa "ilegală", anunţă AFP.

"Cred că ceea ce va fi pe 1 octombrie nu ar trebui să se întâmple, pentru că eu consider că legea trebuie respectată. Legile sunt aşa cum sunt şi noi nu putem să le ignorăm doar pentru că aşa vrem. Eu nu pot să ignor un stop roşu, în trafic, doar pentru că mi se pare că nu îşi are locul acolo, corect?", a pledat proaspătul câştigător de la US Open.

Nadal a continuat.  "Eu mă simt foarte apropiat de catalani, dar în acelaşi timp, mă simt foarte spaniol. Nu înţeleg Spania fără Catalunie. Nu vreau să le percep distinct şi nici nu vreau să le văd despărţite. Cred că ar trebui să fim capabili să ne înţelegem şi cred că trebuie să facem eforturi să ne înţelegem, pentru că suntem indiscutabil mai buni împreună - consider eu".

Numărul mondial din tenisul masculin a completat: "Spania stă mai bine alături de Catalunia şi Catalunia este mai bine împreună cu Spania".

Subiectul indepedenţei Cataluniei este unul fierbinte încă din 2014. S-a vorbit despre modificarea hărţii fotbalului,

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.