Halep – Wozniacki, adevărata finală de la Stuttgart. La 10 ani Caroline a sunat singură la Adidas și a obținut un contract, 13 ani mai târziu a fost părăsită în fața altarului

Halep - Wozniacki, adevărata finală de la Stuttgart. La 10 ani Caroline a sunat singură la Adidas și a obținut un contract, 13 ani mai târziu a fost părăsită în fața altarului
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep este la doi pași distanță de al 12 trofeu din carieră, al 5-lea al sezonului. Campioana noastră este în semifinale la Stuttgart, unde va disputa o partidă pe care mulți o consideră adevărata finală: împotriva numărului 5 mondial, Caroline Wozniacki (24 de ani). Meciul are loc sâmbătă de la ora 14:30.

Fără a avea un Grand Slam în vitrină, sportiva daneză a devenit, grație personalității sale, una dintre cele mai cunoscute jucătoare din lume. La 19 ani urca până pe locul 1 mondial, grație finalei de la US Open, dar ulterior a intrat într-un con de umbră. Pe care l-a depășit anul trecut, când și-a relansat cariera: datorită celor 43 de victorii (doar 16 înfrângeri) daneza a ajuns iar la Turneul Campioanelor, unde a fost eliminată în semifinale, greu de tot, de Serena Williams. Anterior jucase finala la US Open, pe care o pierduse tot în fața numărului unu mondial.

Nu excelează pe zgură

Dacă Simona este poate cea mai bună jucătoare din lume pe suprafața roșie, dovadă stând rezultatele de anul trecut, dar și părerile specialiștilor și întâlnirile directe cu cele mai bune sportive din lume, Caroline preferă hardul. La Roland Garros, turneul „vedetă” al terenurilor lente, Wozniacki nu a trecut de turul 4. Iar în 2014, altfel un an excepțional pentru ea, rezultatele pe zgură au fost extrem de modeste, cu mențiunea că trecea printr-o adevărată criză, după ce fusese părăsită de logodnic.

  • Wozniacki a fost un adevărat fenomen în tenis de când a început să joace. La zece ani, a sunat de una singură la sediul firmei adidas și beneficiind de engleza perfectă, a obținut un contract cu producătorul german. „Puteam să îmi comand tot ce doream de parcă era Crăciunul„, și-a amintit Caroline. La vârsta de 13 ani, începuse deja să câștige turnee la junioare și învăța din ce în ce mai multe limbi. Tot atunci a obținut primul contract internațional cu rivalii de la Nike.
  • Caroline Wozniacki, născută la 11 iulie 1990, la Odense, în Danemarca, a câștigat până acum, din concursurile de tenis, peste 19 milioane de dolari. Wozniacki câștigă aproximativ zece milioane de dolari din contractele de publicitate cu adidas, Babolat, Rolex și alte firme. Deși suma este impresionantă, Caroline este departe de Maria Șarapova și Li Na, remunerate cu aproximativ 18 milioane de dolari anul, dar și de Roger Federer, care obține circa 50 de milioane de dolari din astfel de înțelegeri. Chiar și așa, daneza a declarat că mai mult este interesată să rămână în topul mondial la tenis și să câștige un turneu de Grand Slam, decât de banii pe care îi obține.

Halep, ascendent moral

Dincolo de faptul că o conduce pe Caroline cu 2-1 în întâlnirile directe, Simona are un alt atu: a învins-o ultima oară când s-au aflat față în față, deși daneza a jucat un set aproape de perfecțiune. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc, așadar, în februarie, în semifinale la Dubai, turneu pe care în cele din urmă Simona avea să și-l adjudece. Românca s-a impus cu 2-6, 6-1, 6-1.

Atunci, timp de 29 de minute, constănțencei nu i-a ieșit nimic împotriva unui joc mai agresiv decât de obicei făcut de Caroline Wozniacki. Comentatorii partidei au spus despre daneză la momentul respectiv că, dacă va menține nivelul din primul set pe tot parcursul anului, va fi noul număr unu mondial. Simona a ripostat însă bine la pauza dintre seturi și le-a dat motive fanilor să se implice în meci: a redus numărul greșelilor, și-a găsit ritmul loviturilor și nu i-a mai permis adversarei să câștige decât un singur game pe serviciu, din șapte.

Mizează pe Arantxa Sanchez

Conștientă de carențele pe zgură, Caroline a apelat la ajutorul triplei campioane de la Roland Garros, Arantxa Sanchez Vicario, pentru a-și îmbunătăți rezultatul negativ (2-7 victorii-înfrângeri) pe suprafața roșie din ultimii doi ani.

Colaborarea dintre Caroline Wozniacki și fosta ocupantă a locului unu mondial, iberica Arantxa Sanchez Vicario, a fost explicată de către tatăl jucătoarei daneze, Piotr Wozniacki, cel care într-un interviu dat televiziunii daneze TV2 Sport a declarat: „Arantxa va fi cu noi la Madrid și Roma și, în plus, se va antrena cu noi pe durata turneului de la Monte Carlo. Vom continua până la Roland Garros, turneu care încheie sezonul pe zgură. În funcție de rezultate, vom decide dacă vom continua sau nu„.

blockquote class=”twitter-tweet” lang=”ro”/p

Team photo! Getting pointers from a former French Open Champion is definitely inspiring! #Arantxa #keepgettingbetter pic.twitter.com/P9zOK3ilS5

— Caroline Wozniacki (@CaroWozniacki) 2 aprilie 2015

În ultimii ani, Caroline a avut rezultate dezamăgitoare pe  zgură și nu a mai câștigat un turneu pe această suprafață din 2011, când a triumfat la competiția de acasă, de la Copenhaga, fără a pierde vreun set pe întreaga durată a turneului. De atunci, daneza a mai reușit un sfert de finală la Charleston în 2013 după care a înregistrat doar câte o victorie la Laura Robson respectiv Ekaterina Makarova, până în prezent. Aceste rezultate sunt și motivul pentru care s-a încercat cooptarea în echipă a ibericei care deține 3 titluri de Roland Garros, medalia de bronz la Barcelona și alte 16 titluri WTA pe zgură.

Până în prezent Caroline Wozniacki a mai avut colaborări cu Tomas Hogstedt, antrenor care a lucrat recent și cu Simona Halep, și Thomas Johansson, dar în mod repetat s-a întors la tatăl ei ca antrenor, declarând că el o înțelege cel mai  bine pe ea și pe jocul ei.

  • Arantxa Sanchez Vicario (43 ani) se alătură fostelor glorii ale tenisului mondial feminin care antrenează în prezent în circuitul WTA: Lindsay Davenport, pe Madison Keys (17 WTA) și Martina Navratilova, pe Agnieszka Radwasnka (9 WTA).

La începutul lunii a jucat tenis cu Obama

Mai multe actuale și foste jucătoare au participat, la începutul lui aprilie, la Casa Albă, la evenimentul Easter Egg Roll. Alături de Wozniacki au mai fost prezente CoCo Vandeweghe, Victoria Duval și Alicia Black, precum și fosta jucătoare Katrina Adams, președintele federației americane de tenis, USTA.

Obama, îmbrăcat casual, cu pantaloni și cămașă, a schimbat câteva mingi cu Wozniacki, echipată în ținută sport. USTA a sprijinit astfel inițiativa #GimmeFive a soției președintelui american, prin care Michelle Obama vrea să-i convingă pe copii să facă mișcare.

A alergat maratonul de la New York la finalul lui 2014

La scurt timp după US Open, Wozniacki a impresionat încă o dată, atunci când a alergat cei 42,195 kilometri ai Maratonului de la New York în 3 ore, 26 de minute și 33 de secunde.

Tenismena a terminat pe locul 440 cursa la care a luat startul, dar nu rezultatul (unul foarte bun pentru cineva care nu este maratonist de profesie) este notabil, ci însăși participarea sa: performerii din alte sporturi se încumetă foarte rar să alerge maratonul, cea mai grea probă dintre toate cele înscrise la Jocurile Olimpice.

Fiind o probă foarte solicitantă, maratonul prezintă riscuri mari atât pentru integritatea fizică a sportivilor, cât și pentru imaginea lor publică. Posibilitatea unei accidentări, precum și scoaterea din circuit pentru o perioadă de timp, înseamnă pierderi financiare, în timp ce eventualul abandon marchează negativ reputația. Wozniacki a alergat însă Maratonul de la New York în perioada de pauză competițională la tenis. Blonda a fost încurajată de pe margine de prietena sa, Serena Williams (33 de ani), lidera ierarhiei WTA, și a alergat pentru o cauză nobilă, solicitând donații pentru „Team for kids”, o organizație care ajută copiii.

Părăsită înainte de nuntă

Rory McIlroy, 24 de ani, și Caroline Wozniacki, 23 de ani, formeau un cuplu din 2011. Deși în luna octombrie a anului 2013 presa din Anglia anunța despărțirea celor doi, ulterior, zvonurile au fost dezmințite, iar Rory și Caroline au anunțat că se căsătoresc.

Doar că în mai, jucătorul de golf a anulat nunta, cu toate că invitațiile fuseseră deja trimise. Caroline Wozniacki a luat atitudine imediat, prima sa reacție fiind pe contul său de Twitter. „E o circumstanță dificilă„, a scris ea, care le-a mulțumit apoi fanilor pentru mesajele de susținere: „Mulțumesc pentru toate mesajele frumoase”. A postat apoi un mesaj celebru în lumea fotbalului: „Sunt fericită pentru că susțin Liverpool acum pentru că niciodată nu voi merge singură”.

În cele din urmă, după alte câteva zile, Rory Mcllroy a părăsit-o definitiv pe Caroline Wozniacki, spunând că nu este pregătit de nuntă și că nu are sens să mai continue o astfel de relație. Daneza s-a concentrat pe tenis, iar rezultatele au fost impresionante.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele