Halep – Dulgheru, marele duel românesc din „sferturi”, la Roma. Simona a învins-o în 62 de minute pe Venus. Alexandra a trecut de Makarova cu un joc inteligent. Halep se poate concentra pe fazele finale de simplu: a pierdut la dublu

Halep - Dulgheru, marele duel românesc din
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sfert de finală românesc la Roma: Simona Halep (2 WTA) o va întâlni vineri pe Alexandra Dulgheru (72 WTA), miza fiind un loc în careul de ași al ultimului mare turneu pregătitor înainte de Roland Garros.
  • Alexandra Dulgheru a fost prima jucătoare care și-a asigurat biletele pentru sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Roma, după victoria cu scorul 6-4, 6-3 în fața rusoaicei Ekaterina Makarova (8 WTA).
  • Simona Halep s-a impus la pas în fața americancei Venus Williams (16 WTA) – într-o partidă decisă în mare parte de lipsa totală de reacție a fostului lider mondial.
  • Campionii de la turneul Masters de la Madrid, Florin Mergea și Rohan Bopanna au părăsit competiția de dublu, fiind învinși de  cuplul Horia Tecău / Jean-Julien Rojer. Perechea româno- olandeză  s-a impus în super-tiebreak, 6-2, 5-7, 10-8.
  • Irina Begu (31 WTA) încheie ziua de tenis de la Foro Italico diseară, împotriva bielorusei Victoria Azarenka (29 WTA), pe Central
  • România a avut procentaj de 100% victorii pe tabloul feminin de simplu miercuri, în turul doi al turneului de la Roma: Simona Halep a defilat în fața americancei Riske, Irina Begu devine, ușor-ușor, nașa lui Angi Kerber, după al doilea succes în acest sezon, pe a doua suprafață în fața nemțoaicei (după Australian Open, pe ciment), iar Alexandra Dulgheru a recuperat din nou senzațional într-un meci, în fața lui Lucie Safarova.
  • Meciurile pot fi urmărite în format LIVE BLOG pe ProSport și în transmisiune directă pe Dolce Sport 1

19:00 La fete, ne mai lipsește un singur nume din tabloul sferturilor de finală. Irina Begu sau Victoria Azarenka – jucătoarea care vineri va avea dificila misiune de a o înfrunta pe Maria Șarapova, favorită 3 la Roma. România poate avea trei jucătoare din opt, însă misiunea sportivei antrenate de Adrian Cruciat și Artemon Apostu-Efremov este complicată. Pe tabloul masculin, lipsesc trei nume: Berdych a fost împins în set decisiv de „localnicul Fognini” iar Nishikori – Troicki și Djokovic – Bellucci sunt cele două dueluri care încă nu au început. Sunt Cezara Paraschiv, am urmărit împreună meciul mare făcut de Alex Dulgheru, victoria la pas a Simonei Halep, un nou succes în duelul fratricid cu Florin Mergea pentru Horia Tecău, ieșirea Simonei din turneul de dublu, acum când meciurile de simplu devin, pe hârtie, mai grele. Aceasta a fost prima parte a LIVE BLOG-ului ProSport cu obiectivul ațintit asupra capitalei Italiei, de joi. Ziua de tenis pe ProSport însă nu se încheie: de la ora 22:00, colegul meu Alexandru Tăcină vă dă întâlnire pentru o ultimă repriză de emoții a zilei, pentru Irina Begu. Hai Irina! Rămâneți conectați la acțiunea de la Roma cu ProSport!


18:47 Petra Kvitova și-a asigurat și ea biletul pentru sferturile de finală de la Roma, 6-3, 6-2 cu Jelena Jankovic. Campioana de la Madrid a prelungit cu două game-uri, inutil, meciul la 5-0, după un nou joc consistent, contrastând cu prestația din șaisprezecimi, presărat și cu multe execuții spectaculoase.


18:26 Federer face și desface lucrurile pe Central: s-a bâlbâit groaznic la 5-2, în fața lui Kevin Anderson, pierzându-și de două ori serviciul, după ce în primul set cedase, în total doar cinci puncte când a început punctul. A făcut însă break la 5-5, schimbând tactica de joc și chinuindu-l la propriu pe sud-african cu mingi scurte, care l-au pus pe fugă pe masivul tenismen. A patra minge de meci i-a fost cu noroc lui Federer, foarte aproape la un moment dat de un meci perfect. Elvețianul este al cincilea calificat în sferturile masculine.


18:17 Simona Halep părăsește logic turneul de dublu, alături de Francesca Schiavone, după un meci cedat în 71 de minute în fața perechii cap de serie numărul opt, Kudryavtseva / Pavlyuchenkova. În două meciuri jucate joi, Simona a stat mai puțin pe teren decât a făcut-o și miercuri și marți adversara sa de mâine, Alexandra Dulgheru, cea care a avut câte un singur meci în fiecare din aceste două zile, dar sub formă de  maraton de trei seturi.


18:14 Halep și Schiavone se împiedică din nou pe final de set. ca și în primul set, pierd break la 4-4. Dar, până și Federer s-a poticnit pe Central, acolo unde a ratat două mingi de meci, a pierdut break la 5-2 și și-a „distrus” media de 90 de secunde per game de serviciu!


18:05 Setul doi, un set liniștit: șase game-uri fără break-uri, chiar dacă rusoaicele au avut trei oportunități consecutive de a rupe ritmul în game-ul trei.


17:48 Meciul de dublu jucat de Simona părea fi pus pe fast-forward, în primele patru game-uri. Iată însă că Federer le-a bătut de departe pe fete, cu nouă game-uri disputate în 27 de minute, 6-3 cu Kevin Anderson.


17:40 Kudryavtseva și Pavlyuchenkova au pus capăt revenirii echipei româno-italiene. Break adjudecat la punct decisiv, la 4-4 este un duș cam rece, iar finalizarea vine cu un game alb de serviciu. Prim set adjudecat de favoritele opt în 36 de minute.


17: 36 4 game-uri pentru rusoaice, 4 legate și pentru Simona și Francesca. Halep și Schiavone au intrat pe teren cu vreo 15 minute de întârziere. 4-4.


17:29 Surprize-surprize: Simona și Francesca revin cu break, la 2-4, Wawrinka leagă după trei luni două victorii în circuit. Mâine, elvețianul are duel de gală cu Rafael Nadal. la Rotterdam, în februarie, Stan The Man lega cinci victorii și câștiga turneul.


17:25 Simona și Francesca au scăpat de un bagel, exact cum Venus a scăpat în setul doi de un set alb în încheierea partidei cu Halep. După ce ambele și-au pierdut serviciul, cele două s-au mobilizat și au spart seria de break-uri.


17:19 Meciul se derulează pe repede-înainte. 13 minute pentru un 4-0 categoric al rusoaicelor. Halep și Schiavone au fani pe Twitter chiar și la dublu.


17:10 Rusoaicele încep cu break. Sunt favorite opt, jucătoare cu multe meciuri de dublu în picioare, mai ales dacă facem comparație directă cu Simona, așa că oricum pleacă cu prima șansă în acest meci.


17:05 Ne pregătim de al doilea meci al zilei pentru Simona Halep. Constănțeanca face echipă cu Schiavone și pare decisă să joace și partida de dublu, meciul fiind afișat în secțiunile de live score. de partea cealaltă a fileului se vor afla rusoaicele Kudryavtseva și Pavlyuchenkova. Nu mai suntem pe un teren televizat, așa că ne mulțumim cu evoluția scorului și datele statistice.


17:00 Alexandra Dulgheru a prefațat duelul cu Simona Halep: oficial, statistica WTA arată un 0-0 la palmaresul direct, singurul meci înregistrat acolo fiind un triumf al Simonei în 2009, în calificările unui minuscul turneu. „O să fie frumos. Mă aștept ca tribunele să fie pline de români. Ca și în meciul cu Makarova, nu am absolut nimic de pierdut”, a declarat Alexandra la Dolce Sport.


16:45 Tabloul sferturilor de finală, la feminin, și-a completat 5 poziții. Carla Suarez Navarro (cap de serie 10) este „supraviețuitoarea zilei”, după ce a învins-o la capătul unui meci de trei ore și șase minute pe favorita opt, Eurgenie Bouchard, scor 6-7(2), 7-5, 7-6(7), decisivul fiind mai lung decât duelul Simonei Halep cu Venus Williams!

Alexandra Dulgheru și Simona Halep au stabilit un „sfert românesc la Roma”, iar  Maria Șarapova s-a impus, 6-3, 6-3 în fața reprezentantei Serbiei – Bojana Jovanovski. Christina McHale (SUA), este calificată „la masa verde”.


16:35 Cursa contra-cronometru a Serenei pentru French Open: statistica arată că de fiecare dată când a abandonat la Roma, Serena nu a reușit să se regrupeze la timp pentru a trăluci la French Open: în 2012 suferea șocul carierei, fiind învinsă de Virginie Razzano (111 WTA), în primul tur, iar în 2008 se oprea în turul 3, fiind eliminată de Katarina Srebotnik (24 WTA)


16:20 Motivul oficial al retragerii Serenei Williams: o accidentare la cot. Americanca este campioana ultimelor două ediții de la Roma iar per total, este al treilea abandon al liderului mondial în capitala italiei. În 2012, Serena a declarat forfait înaintea semifinalei cu Na Li, iar în 2008, înaintea sfertului cu Alize Cornet.


15:59 După Murray, Serena Williams a declarat și ea forfait la Roma, lăsându-i cale liberă Christine McHale – jucătoare venită din calificări – în sferturile de finală ale turneului din capitala Italiei. Simona Halep rămâne astfel cea mai bine clasată jucătoare în cursa pentru trofeu.


15:35 Zâmbitoarea Simona. Nu, constănțeanca nu reia provocarea celor de la WTA, ci își salută fanii după victoria de joi, cu un zâmbet larg, larg de tot.


15:26 Serena l-o fi învățat? Andy Murray va intra pe tabloul de la Roland Garros neînvins pe suprafața roșie, deși titlul de la Roma nu s-a decernat iar britanicul s-a aflat pe tablou. Proaspătul însurățel a abandonat însă înaintea meciului din turul 3 cu belgianul David Goffin și așa, cu un titlu la Munchen și unul la Madrid, cu victorie în fața „Regelui Zgurii”, Rafael Nadal, un auto-exil de la Monte Carlo și un abandon între partide la Roma, Murray este perfect în 2015 pe zgură! Similar își ținuse în viață și Serena Williams o serie impresionantă de 50 de victorii consecutive în turneele Premier Mandatory, până la eșecul în fața Petrei Kvitova. Cu câteva retragere pe ici, pe colo… Murray a spus „sunt obosit”.


15:20 Halep arată o dată în plus faptul că a făcut clar saltul în elita tenisului, gestionând perfect un meci dificil prin prisma inconstanței adversarei. Constănțeanca „nu s-a culcat pe-o ureche”, cum spune o vorbă din popor ci a adunat punct cu punct, și nu s-a lăsat trasă în prăpastia în care s-a afundat Venus. Cifrele lui Williams, o jucătoare care de regulă preferă riscul și deci își asumă și greșelile, a ratat fără presiune de 34 de ori, în 62 de minute și a expediat 7 duble greșeli. Americanca a evitat la limită eliminarea în mai puțin de o oră, dar și un set la zero. 


15:08 VICTORIE SIMONA HALEP, 6-2! Simona, prea bună – s-au pus de acord Ben Rothenberg, cei de la Tennis TV dar și fanii.


14:56 Acum, când meciul conaționalului său, John Isner s-a încheiat pe Central, cu o victorie mult mai categorică decât s-ar fi așteptat chiar și cei mai optimiști fani ai lui Rafael Nadal – 6-4, 6-4 în fața gigantului american, Ben Rothernberg se poate concentra asupra meciurilor feminine de pe Pietrangeli Arena. Și o place pe Simona și pe suporterii ei: i-a atras atenția steagul cu mesajul „Fighter Girl”. În acest turneu, Alexandra Dulgheru a fost „luptătoarea”, dar și Simonei i se potrivește mănușă.


14:51 Simona își trece în cont și al doilea break al setului doi. Simona își asigură trei mingi consecutive de break, americanca revine de două ori, dar a treia oară îi face cadoul jocul, cu o dublă greșeală. 3-0


14:45 La Roma, nu toate locurile din tribună îți oferă șansa să vezi bine meciul: ne-o spune Darren Cahill, consilierul Simonei pe zgură. Australianul a încercat să stea în loja jucătorilor, pe Grandstand.

Nu aceeași problemă are și acest fan aflat la meciul Simonei:


14:41 Break și în debutul setului doi pentru Simona. La retur, pe serviciul doi, Simona își copiază adversara, așteptând mingea în fața liniei de fund, iar duelul cross pe forehand este controlat și câștigat de Halep, care încheie cu un punct spectaculos game-ul. 1-0


14:33 PRIM SET SIMONA HALEP, 6-2. Simona își adjudecă la pas primul set, al unui unui duel care deocamdată nu livrează nici calitatea jocului pe care fanii o așteptau, nici momentele tensionate. A doua favorită a rămas concentrată și a contabilizat erorile americancei cu mare precizie. Set perfect în fața unui jucătoare care se prezintă astfel pe teren.


14:30 Dincolo de simetria scorurilor, iată că prestația lui „Piti” Dulgheru îi aduce aminte lui Ben Rothenberg, jurnalist New York Times de Simona Halep și 2013.


14:28 Simona, dublu-break. Venus și-a cam uitat la vestiare serviciul, Simona profită. De asemenea, jucătoarea noastră domină raliul pe reverul americancei. 5-2 și Simona servește pentru primul set. Am văzut același scor și în meciul lui Alex Dulgheru, dar în setul doi.


14:22 După doar cinci game-uri, galeria românească a reușit să o pună în încurcătură pe arbitra de scaun a partidei Halep – Williams. Același lucru se poate spune și despre situația din teren, unde Simona are al doilea break în fața fostului lider mondial. 3-2 pentru constănțeancă.


14:13 Break pentru Simona. tricolora speculează bine serviciul doi al celei mai mari dintre surorile Willlams. 2-1. dar bucuria Simonei nu durează, pentru și servciul ei numărul doi este desființat de Venus. 2-2 și în doar 10 minute, Simona ar fi putut folosi deja mai multe dintre „emoticonurile” exersate ]n provocarea WTA care a distrat-o chiar și pe Makarova.

 

😄

A video posted by Ekaterina Makarova (@katemakarova1) on


14:03 Emoțiile nu se opresc aici: Simona Halep preia ștrafeta României pentru România, pe terenul Pietrangeli. Contul oficial de Twitter al turneului de la Foro Italico întârzie cu anunțarea victoriei Alexandrei Dulgheru – prima jucătoare din sferturile de finală de la Roma, dar parcă nu merită să ne încruntăm prea tare.


13:52 Statistica meciului subliniează indirect punctele forte ale Alexandrei Dulgheru. Cele 32 de greșeli neforțate ale Makarovei se adaugă unei serii probabil la fel de „grele” de greșeli forțate, pe care însă această statistică oficială nu le include. Inteligența a caracterizat înttreaga prestație a super-luptătoarei Dulgheru.


13:46 Super-Alexandra Dulgheru închide meciul la retur. nu au mai fost trei seturi, dar tot a fost un meci presărat cu două reveniri. Alexandra s-a impus, 6-4, 6-3, după o oră și 29 de minute de joc


13:40 GAME, SET, MECI HORIA TECĂ‚U ȘI JEAN – JULIEN ROJER. Horia Tecău și Rohan Bopanna au câștigat super-tiebreak-ul 10-8, convertind prima minge de meci. Este  a treia victorie din trei dueluri directe pentru Horia în fața lui „Dodo”!


13:36 Antrenorul iberic al Alexandrei nu se teme de vreun avertisment pentru coaching: la 6-4, 5-2 pentru eleva sa îi strigă lui Alex – „încă un game”! Alex nu începe strălucit game-ul, Makarova s-a relaxat și dă drumul loviturii. Alexandra pierde unul dintre break-uri însă va mai avea o dată șansa închiderii meciului pe serviciu, dacă nu încheie la retur.


13:31 Cât de mult iubește seriile Alexandra Dulgheru! de la 0-2 a ajuns la 4-2! 12 puncte consecutive pentru cea care deja pare că joacă pe teren propriu! Și „Piti” plusează: își mai trece în cont un break alb în fața unei adversare buimăcite, care nu mai poate, nu mai știe ce să încerce și de ce se mai află pe teren.


13:28 Nicio surpriză: super-tiebreak în duelul Mergea – Tecău. Setul doi de pe Terneul 1 merge în contul lui Florin Mergea și Rohan Bopanna, 7-5, cu un break în ultimul game.


13:24 Sacrificii pentru tenis – acel moment în care începi să te gândești că ar mai trebui un ecran, un pc, un laptop, și pentru super-meciul abia început pe Central: Nadal – Isner. Acest meci a scos scântei chiar și la Roland Garros, în sufrageria lui Rafa.


13:18 Alexandra face break imediat. Dacă în primul set i-a permis adversarei să se distanțeze înainte de a-și construi revenirea, de în setul doi „Piti” reușește prin variație în schimbul de mingi să revină imediat. 2-1 arată tabela după o dreaptă trimisă parcă prea temător de makarova și care nu prinde terenul.


13:15 Debutul de set doi îi aparține Makarovei. În fața unei alte jucătoare, ne-am face probleme că îi distruge moralul adversarei, dar cu Alexandra, acest lucru iese din discuție. la 0-2, nimeni nu ar trebui să apese butonul de panică.


13:10 Meci relansat în setul doi de Mergea și Boapnna. Cei doi au recuperat break-ul cedat în game-ul trei, în game-ul șase, cu al doilea break alb contra perechii Tecău / Mergea. Ajung la 5-4 și temperatura crește pe terenul 1.


13:03 Am depășit granița orei 13:00 iar primul set pe terenul Pietrangeli îi revine lui „Alex, Alex, Alex”, așa cum strigă galeria românească de la Roma. Alexandra nu dă semne de oboseală, joacă mai în forță decât Ekaterina, iar tabela o răsplătește. Cu cinci jocuri consecutive, lovituri grele și o voință de fier, tabela o răsplătește pe Alex, cu un frumos 1-0 la seturi, 6-4. Statistica arată prăbușirea din final al jocului rusoaicei: a ajuns la 16 greșeli neforțate.


12:59 „Piti”, la al patrulea game consecutiv. Bucureșteanca o lovește în corzi pe Makarova, care nu are altceva de făcut decât să privească cum mingea se scurge pe lângă ea, iar atunci când prinde mingea, nu mai găsește terenul Alex poate închide primul set cu serviciul la 5-4.


12:49 Alexandra revine! Ne-am obișnuit cu refrenul acesta și din nou loviturile ei sunt impresionante. Dreapta o lasă fără suflu și fără replică pe Makarova. Intervenția de la schimbul de terenuri a antrenorului Gonzalo Lopez, care i-a transmis la capătul unui frumos și foarte muzical dialog în limba spaniolă lui „Piti” – „schimbă tu prima, ia inițiativa” a mobilizat-o pe bucureșteanca de 25 de ani.


12:40 Prim SET TECĂ‚U – ROJER, 6-2 în fața lui Mergea Bopanna! la Madrid, Bopanna le-a arătat fanilor că antrenează intens servciiul înainte de meciuri, pentru că este fundamentul jocului lui. În acest meci, „Robs” cum și spune Florin, și „Dodo” au cedat de trei ori la serviciu. Victorie logică în primul act pentru Tecău și Rojer. Super-tiebreak-ul nu este însă exclus. Să nu uităm că Mergea și Bopanna sunt experți la acest capitol iar meciurile lor ajung parcă inevitabil acolo.


12:36 Makarova lovește! A început slab la serviciu, dar rusoaica prinde încredere pe serviciul doi al Alexandrei. Și deschide robinetul de lovituri câștigătoare. Break, 3-1 și un game -fulger pe serviciu o duc la 4-1.


12:34 Mergea și Bopanna temperează elanul luat de Horia și Juls – două break-uri și 4-1, reușind propriul game alb la retur. Game-urile decise la egalitate le cam dau bătaie în acest meci.


12:25 Start cu game de 12 puncte pentru Makarova! Avea cineva vreun dubiu că meciul Makarova – Dulgheru va fi un maraton? Cu istoricul lui Alex, nu aș spune. dar după un prim game de zece minute, timp în care românii Tecău și Mergea au reușit să schimbe terenul de două ori, lucrurile s-au limpezit. Returul Alexandrei mușcă bine în acest debut de meci, chiar dacă nu a reușit break-ul. Semnele sunt promițătoare.


12:18 O fi cuplul Mergea / Bopanna pe val, dar Horia Tecău și Jean Julien Rojer sunt greu de impresionat. 2-0 după șapte minute! Cei doi au câștigat opt din primele 11 puncte.


12:10 Salutare! Sau ca să fim în ton cu Roma, „Ciao!”. Sunt Cezara Paraschiv și vom urmări împreună debutul meciurilor de joi. Românii vor să scrie istorie la Roma, să devină eroi romani, iar dacă pe terenul Pietrangeli lucrurile sunt simple pentru noi, pentru că toate încurajările se înghesuie în direcția Alexandrei Dulgheru, pe Terenul 1 suntem în dilemă – Florin sau Horia? Un lucru e cert, la dublu pierdem un reprezentant, unul singur este cu un pas mai aproape de finală. Makarova deschide meciul cu serviciul.


Alexandra Dulgheru – Ekaterina Makarova, de la ora 12:00, pe arena Pietrangeli. Câtă energie mai are „Piti” în rezervor?

Alexandra Dulgheru revine pe teren la mai puțin de 24 de ore după un meci epuizant fizic, dar mai ales emoțional, cu Lucie Safarova. Per total, în ultimele două zile, românca a stat pe teren cinci ore, doar pe tabloul principal, având alte trei ore și jumătate de joc adunate și în calificări. Acest detaliu complică meciul cu Makarova, o jucătoare pe care a învins-o în trecut, în singurul meci direct. În condiții normale, Alexandra are replică bună în fața jucătoarelor de calibrul Makarovei, înalte, cu lovituri în forță, pentru că are la rândul are suficientă greutate în lovituri, este o bună încasatoare și are și doza de ingeniozitate, variație și îndemânare care poate fisura garda adversă.

Cu câte 14 victorii în circuit în 2015, Alexandra Dulgheru și Ekaterina Makarova promit un duel tare, intens și lung.

Simona Halep – Venus Williams, după 13:30 (la 15 minute după terminarea duleului Dulgheru – Makarova), pe arena Pietrangeli, a treia a complexului Foro Italico – câte un set impresionant la serviciu pentru fiecare, în șaisprezecimile de finală

Simona Halep (2 WTA) caută la Roma primul succes în fața americancei Venus Williams, după ce pe final de 2014 a spart gheața în fața mezinei familiei, Serena. Tricolora a arătat o formă bună în primul meci din „Cetatea Eternă”, în fața tinerei Riske (tot din Statele Unite ale Americii), iar întrebarea majoră a acestui meci este legată de serviciul celor două sportive, în condițiile în care miercuri, ambele au arătat cam ce pot face cu prima minge.

Halep a terminat meciul său la turație maximă, Venus l-a început pe al său astfel, în fața ucrainiencei Elina Svitolina. Simona și-a asigurat victoria cu un 6-0 în setul doi, în care a cedat doar patru puncte pe prima minge. De partea cealaltă, Venus a cedat doar patru puncte în total în game-urile de serviciu, în întreg primul set, adjudecat cu 6-4: două puncte pe prima minge, două pe a doua. Deși la prima vedere eficiența primei mingi a fost la fel de bună în setul doi pentru Venus, cedând din nou doar două puncte, problema americancei este la punerea primei mingi în careul de serviciu. În patru game-uri cât a avut de jucat cu serviciul în setul secund, Venus a jucat de șapte ori a reușit doar de șapte ori să înceapă punctul cu prima minge, adică în medie, mai puțin de două puncte pe game.

Simona, o jucătoare care se descurcă bine la retur, are o șansă enormă dacă în fața sa pe teren va apărea Venus cea fără primul serviciu, însă la rândul său va avea mari probleme dacă serviciul său nu este la cote maxime, pentru că Venus, ca și Serena, returnează extrem de agresiv, din interiorul terenului, pune forță în lovituri și nu iartă mingile moi, trimise la alibi.

În 2015, Simona și Venus au fiecare câte cinci înfrângeri. Simona are însă mai multe succese: are titluri în palmares, în timp ce americanca nu a jucat nici măcar o finală. A doua jucătoare a lumii este într-o cursă bine țintită de recuperare a terenului și a punctelor pierdute în primele turnee de pe suprafața roșie, obiectivul principal fiind menținerea locului doi WTA la finalul acestei săptămâni

Horia Tecău / Jean Julien Rojer – Florin Mergea / Rohan Bopanna – duelul „românilor” la dublu, de la ora 12:00, pe Terenul 1 (al patrulea al complexului Foro Italico). Momentul perfect pentru revanșa lui „Dodo”

În 2015, Florin Mergea și Horia Tecău s-au aflat de două ori de părți opuse ale fileului. La Australian Open, apoi la Miami, de fiecare dată pe ciment și de fiecare dată Horia Tecău a ieșit învingător. Roma 2015 este momentul oerfect pentru revanșa lui Florin, cel care se prezintă la start cu un nou partener (în meciurile anterioare cu perechea româno-olandeză a făcut echipă cu Dominic Inglot), vine după cel mai mare succes al carierei, pe zgura de la Madrid și alături de indianul Bopanna este pe val în circuitul ATP.

În plus, Horia Tecău a avut mari probleme cu accidentările la debutul sezonului de zgură, la încheietură, iar ultimele turnee au adus două înfrângeri în primul meci jucat și un abandon pe zgura de la București, înainte de prima lovitură în meci.

Irina Begu – Victoria Azarenka, de la 22:00, pe terenul Central. Azareanka face ravagii în circuit în 2015

Irina Begu are o misiune ingrată în fața Victoriei Azarenka, o tenismenă pe care nu a învins-o niciodată. În 2015, Vica este în plin fuleu spre topul mondial, cu un joc din ce în ce mai compact și mai apropiat de cel mai bun nivel al său. Wozniacki nu a avut nici o șansă în duelul direct de miercuri, iar Irina este obligată în fața bielorusei să elimine căderile care au îngropat-o cu Petra Kvitova, la Madrid, mai ales de ordin mental.

Simona Halep – Francesca Schiavone, pe teren după ora 18:00 la dublu – va mai trage Simona?

Simona Halep a participat și la dublu la Roma: priumul meci a fost o defilare autoritară, însă deja se pune problema gestionării resurselor. Perechea rusească Kudryavtseva / Pavlyuchenkova este o nucă tare, iar după un duel complicat la simplu, se pune problema cât de interesată mai este constănțeanca de un efort suplimentar, mai ales în condițiile în care în sferturi o așteaptă un potențial duel cu Makarova, o jucătoare care a chinuit-o în trecut.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele