FOTO | Halep s-a calificat în finala de la BRD Bucharest Open, după 6-2, 4-6, 6-1 cu Niculescu: „Sunt foarte obosită. Dacă turneul era în altă țară, nu jucam”

FOTO | Halep s-a calificat în finala de la BRD Bucharest Open, după 6-2, 4-6, 6-1 cu Niculescu:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, s-a calificat în finală la BRD Bucharest Open, acolo unde o va întâlni pe Roberta Vinci, locul 24 WTA.
  • Simona a făcut un nou joc bun, iar atacurile sale n-au putut fi oprite de Monica Niculescu (68 WTA), 6-2, 4-6, 6-1, în fața unor tribune pline pe Centralul de la Arenele BNR. 
  • Spectatorii au strigat în unele secvențe ale meciului: „Hai, amândouă!”
  • CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

UPDATE: Simona a oferit imediat după meci o explicație a faptului că a pierdut în meciul cu Niculescu primul set din competiție:
„A fost un meci foarte dificil, vreau să o felicit pe Monica, a jucat foarte bine. Sper că v-a plăcut și sper ca mâine să veniți să mă susțineți. Sunt foarte obosită, am avut o perioadă cu foarte multe meciuri, dar este o plăcere să joc acasă. Dacă era în altă țară, nu jucam, cu siguranță. Mâine va fi un meci dificil, dar va fi ultimul și vreau să ne bucurăm de el”. Declarația Simonei Halep a fost făcută la Digi Sport.

Meciul a fost pregătit ca unul de gală de către de organizatori, care au tipărit cartoane pentru public cu numele celor două jucătoare, Monica și Simona. Soarele și-a făcut apariția deasupra Centralului de la Arenele BNR, chiar atunci când Niculescu și Halep au pătruns în arenă, în aplauzele celor 3.500 de spectatori. La fel ca și în precedentele două zile, managerul Virginia Ruzici și antrenorul Wim Fissette, dintr-o lojă, dar și părinții Simonei din alta, au asistat la meci.

Primul set, dominat de Halep

În primul game a servit Simona și i-a luat ceva până să-l câștige, după mai multe egalități și un pasing în fileu al Monicăi. Niculescu a început puțin mai timid la serviciu, cedându-l la 0, chiar printr-o dublă greșeală. Rebreak-ul nu s-a lăsat așteptat, Niculescu a început să vină în față, acolo unde se simte ca peștele în apă, fiind o jucătoare redutabilă de dublu, iar scorul a devenit 2-1. Momentele de sclipire ale Monicăi s-au stins, anihilate de atacurile Simonei, care printr-un nou retur solid și un serviciu sigur a dus tabela la 4-1. Spectatorii au început să scandeze  „Hai, Simona” și „Hai, Monica”, dar și…„Hai, amândouă”.

4-3 s-a făcut după cel mai frumos schimb al meciului, finalizat cu un rever în lungul liniei expediat de jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu. Apoi, greșelile neforțate au curs în dreptul lui Niculescu și următoarele două jocuri au fost adjudecate de Halep, 6-2.

Niculescu a împins-o la nivel maxim pe Simona

A treia jucătoare a lumii a început bine și actul al doilea, câștigând game-ul de debut la 15. După ce a tremurat câteva minute bune cu serviciul, Niculescu a egalat la 1 și, deși și-a pierdut serviciul în jocul următor, a renunțat la tenisul oscilant. Niculescu a ridicat nivelul jocului și a împins-o la capacitate maximă pe Simona. La 3-3 s-a jucat un tenis de nivel înalt și Niculescu părea un zid în fața lui Halep. A întors fiecare atac și a determinat-o pe constănțeancă să greșească, preluând conducerea, 4-3 și break în față, valorificat imediat, 5-3. Monica a continuat să preseze cu reverul, gâsind cele mai bune unghiuri. A egalat la seturi, 2-6, 6-4 și Halep se uita nedumerită către antrenor.

Actul trei, fără istoric

Halep s-a trezit din pumni în actul decisiv și a câștigat primele patru game-uri, pe fondul erorile neforțate ale lui Niculescu. Jucătoarea născută la Slatina s-a gândit că publicul bucureștean merită mai mult spectacol și a redus din diferență, ajutată de un rever mult în out al constănțencei. În ciuda eforturilor jucătoarei aflată pe locul 68 în lume, partida a mai durat doar cinci minute. S-a terminat 6-2, 4-6, 6-1 pentru Halep și spectacolul de la Arenele BNR își va consuma duminică ultimul act. „Hai, Simona!”, „Hai, Monica!”, „Hai, amândouă!”

Presiunea va fi pe Halep

Roberta Vinci, adversara din finală a Simonei, a vorbit despre meciul care va avea loc duminică: „Pentru turneu este foarte important că va fi o româncă în finală, iar pentru spectatori este fantastic. Presiunea va fi pe Halep, pentru că va juca acasă. Am văzut Centralul atunci când joacă Simona sau oricare altă româncă și atmosfera a fost incredibilă încă din primul tur”.


Simona Halep (3 WTA) și Monica Niculescu (68 WTA) se întâlnesc sâmbătă, după ora 17:00, într-o semifinală așteptată cu entuziasm de publicul bucureștean. Va fi o confruntare de mare interes, ținând cont că cele două au obținut calificarea în careul de ași în urma a celor mai bune meciuri din această săptămână. Niculescu a trecut dramatic de Polona Hercog (Slovenia, 61 WTA), 6-2, 2-6, 7-6, iar Halep a învins-o printr-un joc perfect pe Lara Arruabarrena (Spania, 120 WTA), 6-3, 6-1. 

Monica se află la prima semifinală din 2014, iar o victorie în fața prietenei de pe locul trei mondial ar rerezenta un rezultat memorabil. De partea cealaltă, Simona a pornit în căutarea celui de-al doilea trofeu al anului, după cel câștigat la Doha (Qatar), în luna februarie. Totuși, performanțe ca semifinală la Indian Wells, finală la Madrid, finală la Roland Garros sau semifinală la Wimbledon, fac ca un titlu la București să aibă mai mult valoarea unui cadou pentru fani. Tribunele vor fi pline la meciul care va începe imediat după finalul primei semifinale, Roberta Vinci (Italia, favorita 2) – Kristina Kucova (Slovacia), scor 6-1, 6-3. Se așteaptă și un duel al spectatorilor, care până acum le-au încurajat exemplar pe cele două favorite. Rămâne de văzut dacă în tribunele Centralului de la Arenele BNR se va auzi mai mult „Hai, Simona” sau „Hai, Moni”!

SImona Halep (România) – Monica Niculescu (România), în semifinale, după ora 17:00

  • 1-0 la întâlnirile directe: Halep s-a impus cu un categoric 6-1, 6-1 la Brussels 2012 (Belgia, zgură)
  • Rever vs slice: Simona a început să evolueze tot mai agresiv în 2014, datorită unui joc de picioare perfect pus la punct și a unui rever în lung de linie de mare clasă. Monica va încerca să-i anihileze planurile de atac cu slice-ul care a devenit deja marcă înregistrată în circuit
  • Suprafața o avantajează pe Halep: Jucătoarea antrenată de belgianul Wim Fissette adoră să joace pe zgură, după cum declară cu fiecare ocazie. Niculescu este o jucătoare de hard, aspect reflectat și în cifrele meciurilor din ultimii ani. În 2012, Niculescu are doar o victorie și cinci înfrângeri pe suprafața roșie, în 2013, două succese și cinci eșecuri și șapte victorii și patru înfrângeri în 2014. Ca o comparație, Halep are 9-6 în 2012, 18-5 în 2013 și 15-3 în 2014, pe zgură.

Jucătoarea care se va califica în finală la BRD Bucharest Open, primul turneu WTA organizat în România, va încasa un cec în valoare de 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA.

Elena Bogdan (România) și Alexandra Cadanțu (România) luptă și ele pentru finală, la dublu, cu Olga Savchuk (Ucraina) și Katarzyna Piter (Polonia), după ora 18:30

Foto: Bogdan Iordache

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare.
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…