American job! Simona Halep a distrus-o pe Sloane Stephens și s-a calificat în semifinale la Miami. Urmează meciul anului, împotriva Serenei Williams

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) a reușit a 14-a victorie consecutivă în acest sezon și a trecut de Sloane Stephens (45 WTA), în sferturile de la Miami, scor 6-1, 7-5
  • Halep o va întâlni, vineri dimineață, pe Serena Williams (1 WTA), în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory, a doua ca valoare din circuit
  • Simona trebuia să joace cu Serena și la Indian Wells, competiție câștigată de constănțeancă în urmă cu două săptămâni, dar liderul mondial nu s-a prezentat din cauza unei accidentări la genunchi

03:45 Ce ar fi de punctat după un meci superb făcut de Simona Halep:

1. Simona a fost extraterestră în primul set, care a durat doar 25 de minute (o mulțime de mingi spectaculoase și un rever uriaș).
2. Stephens a întors incredibil setul doi: de la 0-3 cu dublu-break la 4-3 și 5-4.
3. Simona a rămas concentrată, în ciuda revenirii neanunțate a adversarei
4. Antrenorul Victor Ioniță a scăpat de data asta: Halep nu l-a mai certat pentru faptul că nu o încurajează.
5. Declarația Simonei de la final: „Nu am nimic de pierdut mâine. Serena este cea mai bună din lume”.
6. Halep este favorită cu Williams, dacă ne raportăm la jocul din sferturi: Simona a defilat cu Stephens, în timp ce Serena s-a chinuit cu Lisicki, o jucătoare fără prea mari pretenții în acest moment.

FOTO – Simona Halep jugó como en casa esta noche en Miami. #MiamiOpen pic.twitter.com/jaELp6U5Wj


03:35 Am văzut doar 17 minute peste o oră de tenis, dar să recunoaștem că a meritat. Simona a făcut 17 lovituri direct câștigătoare cu care a cucerit cel puțin 17 milioane de români.

Halep – Stephens Summary pic.twitter.com/nFlQGNaLQD


03:27 Victorie excepțională pentru Simona Halep!!! A treia jucătoare a lumii a jucat un tenis agresiv și a învins-o cu 6-1, 7-5 pe Sloane Stephens.

.@Simona_Halep beats Sloane 61 75! Sets @MiamiOpenTennis SF showdown vs @SerenaWilliams-> http://t.co/CcoqWFVm66 #WTA pic.twitter.com/yMo9VHIyYc


03:25 Rever în cros fabulos al favoritei 3, care face un break uriaș: 6-1, 6-5! Simona servește pentru o semifinală istorică, în fața Serenei Williams.


03:20 Simona își găsește concentrarea și rămâne în set, 5-5! Antrenorul Victor Ioniță trăiește momentele de tensiune alături de managerul Virginia Ruzici.


03:15 „Mica Serena” a început să servească la fel ca Serena cea adevărată: 5-4, fără break!


03:10 Stephens conduce pentru prima dată, 4-3! Nick Saviano aplaudă și trăiește la maximum fiecare punct. Așteptăm răspunsul lui Halep.

Al termino de Halep vs Stephens se viene @picomonaco en el #MiamiOpen pic.twitter.com/rlSj9HRaiY


03:05 Ce s-a întâmplat cu Stephens? Americanca se transformă și egalează la 3. Halep, scoasă din ritm de vacarmul spectatorilor, face câteva greșeli de începătoare.


03:00 Nu putea fi chiar atât de ușor. Sloane reintră în set, dar Simona are break-ul în față, 3-2!


02:50 Stephens confundă fileul cu terenul advers și Halep are 3-0, cu dublu-break. Fantastic meci!


02:45 Fanii Simonei n-au mai văzut pe viu un tenis atât de spectaculos! 2-0 pentru Halep.

These guys are happy! #Halep storms through opener 6-1 over #Stephens in Miami. Too good. http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/KYPEg0yQto


02:40 Lovituri câștigătoare după lovituri câștigătoare! Joc magnific al Simonei, care reușește să-i rupă serviciul adversarei și în actul doi, 6-1, 1-0.


02:37 Set Simona Halep, 6-1!!! Sloane Stephens nu înțelege ce se întâmplă și își cheamă antrenorul pentru sfaturi, pe Nick Saviano.


02:30 Simona o distruge pe Sloane. Pare a fi una din acele zile în care românca nu poate fi atinsă: 4-1!


02:25 Început perfect al favoritei 3: Halep pare determinată astăzi, îi intră toate loviturile și se face rapid 3-0! Simona i-a rupt serviciul lui Sloane la a doua șansă de break.


02:15 Halep – Stephens 1-0! Două mingi de break salvate de constănțeancă în game-ul de debut (foto Nea Trousdale – www.opentenis.ro).


02:06 Simona va servi prima. Americanca a câștigat tragerea la sorți și a ales primirea, știind că Halep se simte mai bine atunci când începe la retur.


02:00 Halep și Stephens au intrat în arena de 14.000 de locuri de la Crandon Park. Se văd multe steaguri tricolore în tribune.

The lights are on and we are ready for a @simona_halep vs @sloanetweets matchup! Here are their introductions: pic.twitter.com/YRfmiw5WYG


01:50 Au mai rămas 10 minute până la ultimul sfert de pe tabloul feminin! La Miami se face plajă, dar vremea e perfectă și pentru tenis: 23 de grade Celsius în termometre.


01:40 O ziaristă americancă de la site-ul live-tennis.com ne spune: „Nu putem vorbi nici măcar în glumă despre o dublă Indian Wells – Miami, pe care Halep să o câștige”. Ea este respectiva jurnalistă, Hannah Wilks. Credeți că se pricepe?


01:25 Câți dintre voi știau că „Halep” este numele unui oraș? Și nu vorbim de o localitate oarecare. Alep (pronunțat Halep în limba turcă) este cel mai mare oraș din Siria, cu o populație de peste 2 milioane de locuitori. Căutând pe Twitter, am descoperit că acolo au avut loc mai multe conflicte militare în ultima vreme. Nu cred că Simona ar dori să meargă în vacanță în orașul care are numele ei.


01:15 E știut faptul că jucătoarele de tenis se relaxează ascultând muzică înaintea meciurilor. Am descoperit, cu ajutorul lui Andru Nenciu, melodia pe care Sloane își face încălzirea în aceste momente: Will Smith – Miami. Simona se delectează probabil cu ultimul album al lui Marcel Pavel, care este și artistul ei preferat.


01:00 Oare îl va mai certa Simona și de această dată pe Victor Ioniță, după ce la meciul precedent i-a strigat: „Bate din palmele alea, nu sta degeaba”!? A mai rămas o oră până la sfertul de finală și deja îmi fac griji pentru fostul tehnician al Soranei Cîrstea. Victor nu prea mai obișnuiește să aplaude, iar asta i se trage de la meciurile la care a antrenat-o pe Sori.


00:45 Deocamdată trecem la lucruri mai serioase. Tragedia prin care a trecut adversara Simonei, povestită de Andru Nenciu în urmă cu doi ani.


00:35 Horică Tecău a pierdut dezamăgitor în sferturi și vine acasă, unde urmează să câștige în sfârșit un trofeu, la Năstase – Țiriac Trophy. Tecău/Rojer – Isner/Querrey: 3-6, 4-6.


00:20 Simona Halep apare în ultima reclamă Adidas, alături de Gareth Bale, jucătorul celui mai mare club de fotbal din lume. După succesul pe care l-au avut, șefii companiei de echipament sportiv se gândesc la un nou spot publicitar, de data aceasta cu Victor Ioniță și Carlo Ancelotti în rolurile principale…


00:10 Constanța s-a mutat la Miami. Horia Tecău joacă și el, chiar acum, pentru calificarea în semifinale. Tecău și olandezul Rojer au început slab cu americanii Isner/Querrey, scor 3-6, 2-1.


22:30 Salut, numele meu este Alexandru Tăcină și voi face noapte albă alături de voi, pentru a urmări spectacolul produs de Super Simo. Până atunci, vă aduc o veste bună și una mai puțin îmbucurătoare. Încep cu cea proastă: Serena Williams a obținut a 700-a victorie a carierei și o așteaptă pe Simona Halep în semifinale la Miami. Vestea bună este aceea că jocul ei pare subțire: liderul mondial a pierdut set cu Sabine Lisicki (21 WTA), scor 7-6 (4), 1-6, 6-3.

Wow, some cake! @serenawilliams celebrates her 700 career wins in Miami. Congratulations! http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/zYq3pkFFCa


Simona se află într-o formă extraordinară (14 victorii consecutive) și, în cazul în care trece de tânăra speranță a americanilor, și-ar putea măsura forțele în semifinale cu prima favorită a competiției, Serena Williams (1 WTA). Liderul mondial joacă miercuri, de la 20:00, în fața Sabinei Lisicki (Germania, 21 WTA), într-un meci care se va sfârși până la ora la care Halep își va face apariția pe centralul de la Crandon Park.

Halep n-a mai învins-o pe Stephens pe hard

Simona Halep este favorită în meciul cu Sloane Stephens, însă americanca are două atuuri în fața constănțencei: terenul rapid și susținătorii din tribune. Americanca în vârstă de 22 de ani, mai tânără cu un an decât românca, se simte excelent pe suprafețele iuți. Asta pentru că Stephens deține un serviciu puternic și lovește mingea repede, calități specifice jucătoarelor din SUA.

Cele două au mai disputat două partide directe pe hard, suprafața de la Miami, ambele adjudecate de Sloane: 6-1, 6-1 la Australian Open 2013 și 6-4, 6-0 la Hobart 2013. Simona a învins-o și ea pe Sloane, tot în două rânduri, însă pe zgură, o suprafață mult mai lentă: 6-4, 6-4 la Barcelona 2012 și 6-4, 6-3 la Roland Garros 2014.

Halep se bucură de susținerea românilor în fiecare colț al planetei, însă e puțin probabil ca suporterii ei să se facă auziți în această noapte. Se anunță 14.000 de spectatori la meci, încurajându-și favorita pe care o consideră urmașa Serenei Williams.

Halep și Stephens se bat, în direct la Dolce Sport și live blog pe www.prosport.ro, pentru un cec în valoare de 220.230 de dolari și 390 de puncte în clasament. Există posibilitatea ca jucătoarea antrenată de Victor Ioniță să urce pe a doua treaptă a ierarhiei WTA, dacă face dubla Indian Wells – Miami, triumfând și în această săptămână.

 

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…