Scoţia şi Anglia, învingătoare în primele meciuri ale Turneului celor Şase Naţiuni!

5 feb 2017 1008 afişări Comentează şi tu Rugby
Scoţia şi Anglia, învingătoare în primele meciuri ale Turneului celor Şase Naţiuni!

Turneul celor Şase Naţiuni la rugby a debutat cu două partide extrem de disputate, la Edinburgh, Scoţia reuşind surpriză prin victoria în faţă Irlandei, în timp ce duelul dintre Anglia şi Franţa a revenit gazdelor, care s-au impus cu emoţii împotriva unei echipe a franceze bine aşezată în teren.

Pe Murrayfield, încă din primele minute Irlanda a încercat să-şi impună jocul în forţă pe înaintare dominând cu autoritate gramazile ordonate, însă scoţienii au compensat printr-un procentaj superior al marginilor câştigate, dar şi graţie inventivităţii liniilor dinapoi care a dus la marcarea primului eseu încă din minutul 9, informează frr.ro.

Atunci Finn Russell a trimis o pasă sărită, balonul ajungând în posesia lui Stuart Hogg cu ceva şansă pentru că Garry Ringrose a fost prins pe picior greşit şi fundaşul ciulinilor a finalizat în terenul de ţintă, reuşită transformată de Greig Laidlaw. Acelaşi Stuart Hogg a marcat din nou în minutul 21 după o acţiune personală în stilul sau caracteristic şi Scoţia arată deja că posedă toate armele pentru o victorie în faţă Irlandei.
Verzii au revenit cu eseul lui Keith Earls însă după o margine al cinci metri de terenul de ţintă al acestora, Alex Dumbar a intrat în posesia balonului din repunere şi a suprins defensivă vizitatorilor rămaşi fără replică. Asrfel după primele 40 de minute Scoţia conducea Irlanda cu rezultatul de 21-8.

Partea secundă a început cu atacuri suţinute ale irlandezilor care până în minutul 62 au trecut la conducere cu eseurile avându-i că autori pe Iain Henderson şi Paddy Jackson, dar până la final Scoţia a avut puterea să revină şi cu două lovituri de pedeapsa ale lui Greig Laidlaw să se impună cu rezultatul de 27-22.

În ciuda faptului că pornea că mare favorită după rezultatele obţinute anul trecut, Anglia a trecut greu de Franţa pe Twickenham în celebrul Le Crunch, prima repriză fiind una în care s-a marcat doar din lovituri de pedeapsa pe fondul unui joc fizic desfăşurat cu precădere între cele două linii de 22, Owen Farrell, respectiv Camille Lopez concretizând câte trei tentative de ţintă.

După reluare scenariul s-a schimbat şi Anglia a preluat controlul masandu-i pe Les Bleus în propria jumătate de teren, Noa Nakaitaci plăcându-l în extremis pe Elliot Daly pornit în cursa către primul eseu al partidei. Acesta avea însă să vină pe fondul replicii cocoşilor galici care la singură incursiune în 22-ul gazdelor au finalizat prin Rabah Slimani.

Franţa se află în avantaj cu o jumătate de ora înainte de final însă a venit încercarea lui Ben Te’o, transformată de Owen Farrell şi astfel Anglia îşi continuă seria invincibilatii cu Eddy Jones pe banca tehnică, elevii lui Guy Noves fiind nevoiţi să se mulţumească cu punctul bonus defensiv de care beneficiază în urmă modificării regulamentului în ceea ce priveşte acordarea punctelor din clasament.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.