Alin Petrache, şeful CSM Bucureşti, e unicul candidat pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. Cine a intrat în cursa pentru "vice"

20 ian 2017 684 afişări Comentează şi tu Rugby
Alin Petrache, şeful CSM Bucureşti, e unicul candidat pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. Cine a intrat în cursa pentru "vice"
  • Fostul rugbist Alin Petrache, în prezent director general al clubului CSM Bucureşti, este singurul candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Rugby (FRR), notează site-ul frr.ro.

Joi, Comisia de validare a candidaturilor pentru ocuparea funcţiilor Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby s-a întrunit şi a validat candidatura lui Alin Petrache pentru funcţia de preşedinte, pentru mandatul 2017-2020.

Mandatul actualului preşedinte al FRR, Haralambie Dumitraş, se încheie în luna februarie. Echipa naţională de rugby a României a încheiat anul 2016 pe locul 16 în clasamentul mondial, un loc mai sus decât poziţia pe care a terminat în 2015. "Stejarii" au câştigat 10 partide din cele 11 disputate.

Alin Petrache (40 de ani), fost căpitan al naţionalei de rugby, a mai fost preşedintele Federaţiei Române de Rugby în perioada 2009-2014, apoi între 2014 şi 2016 a fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, funcţie din care a demisionat după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Pentru funcţiile de vicepreşedinte al FRR au fost validate dosarele lui Haralambie Dumitraş, Călin Matei, Bogdan Marinescu şi Mircea Copaci. Pentru funcţia de membru în Biroul Federal vor candida Corneliu Negruţ, Eserghep Gihan Erdal, Mihail Daniel Mitrea, Nicolae Manolache, Octavian Mădălin Bunoiu, Corneliu Ghenea şi Paul Dorian Secuianu.

Pentru posturile de membri din partea cluburilor de seniori şi rugby feminin au fost validate dosarele lui Ştefan Demci şi Bogdan Adrian Şaramet. Pentru funcţiile de membri din partea cluburilor de juniori şi copii vor candida Nicolae Manolache şi Marius Macra, iar ca reprezentant al AJR-urilor şi AMRB singurul candidat este Ciprian Popa.

Candidaţii validaţi vor fi supuşi votului Adunării Generale de Alegeri din data de 8 februarie.

Sezonul 2016-2018, tur şi retur, are o însemnătate majoră pentru naţională de rugby a României, care va juca pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019. Meciurile din Rugby Europe Championship au în acest sens o miza dublă şi vor conta pentru ierarhia competiţiei, asigurând în acelaşi timp, în funcţie de locul ocupat, şi biletul spre Japonia.

Meciurile României în Rugby Europe Championship 2016-2017:

Germania - România, 11 februarie
România - Spania, 18 februarie
Rusia - România, 4 martie
Belgia - România, 11 martie
România - Georgia, 19 martie

"Stejarii" se pot califica la Cupa Mondială din Japonia din 2019 în urma rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:

– dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Naţiunilor 2016/2018;
– dacă se clasează pe locul 2 în Cupa Europeană a Naţiunilor, 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
– dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa şi Tonga)
– dacă se impune în turneul de recalificare la care vor mai participa o echipa din America, una din Africa şi una din Asia sau Oceania.

MEDIAFAX

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.