Răpuși de campionii europeni!** România – Croația 7-10!

Răpuși de campionii europeni!** România - Croația 7-10!
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a început cu stângul Campionatul European de Polo de la Eindhoven, cu o înfrângere în fața deținătoarei trofeului, Croația, scor 7-10. Croații au controlat partida din primul până în ultimul sfert și s-au impus în cele din urmă cu o diferență de trei goluri. Băieții pregătiți de Istvan Kovacs au stat pe tot parcursul meciului în „plasa” adversarilor, iar în sfertul decisiv s-au apropiat la un singur gol, însă nu au mai putut ține ritmul.

Scorul pe reprize a fost 2-1, 3-2, 2-1 și 3-3.

Marcatori:

Croația – Boskovici 3 goluri, Sukno 2, Burici 1, Buslje 1, Baraci 1, Jokovici 1, Paskvalin 1

România – R. Georgescu 2 goluri, Radu 1, Iosep 1, Bușilă 1, Ghiban 1, Kadar 1.

În meciul de debut al CE, în grupa A, Macedonia a învins Turcia, scor 16-4, celelalte meciuri programate luni fiind următoarele: Grupa A: Grecia-Olanda, Ungaria-Italia; Grupa B: Germania-Muntenegru, Serbia-Spania.

România va juca în continuare astfel: cu Spania (17 ianuarie, ora 17.00), cu Muntenegru (19 ianuarie, ora 21.30), cu Serbia (21 ianuarie, ora 14.00), cu Germania (23 ianuarie, ora 18.30). Vor urma meciurile din sferturile de finală (25 ianuarie), semifinalele (27 ianuarie) și finalele pentru medalii (29 ianuarie).

FINAL MECI

SFERT 4

Min. 8 Timeout pentru România

Min. 6 GOL CROAȚIA! Buric profită de superioritatea numerică și marchează cu o aruncare de pe centru

Min. 5 GOL CROAȚIA! Jokovic marchează din flancul drept, pe colțul scurt

Min. 4 GOOOL ROMÂNIA! A treia reușită consecutivă pentru tricolori. Radu înscrie din apropiere

Min. 4 Stoenescu apără și ne repune în atac

Min. 3 GOOOOL ROMÂNIA! Georgescu înscrie din nou, cu o aruncare superbă, printre doi apărători. Revenim la 2 goluri

Min. 2 GOOOOOL ROMÂNIA! Ramiro Georgescu aruncă din flancul stâng, în cross, Pavic e învins

Min. 2 GOL CROAȚIA! Sukno aruncă puternic și înscrie din nou

SFERT 3

FINAL SFERT

MIN. 7 GOL CROAȚIA! Sukno înscrie din extrema stângă. România 4 – Croația 7

Min. 7 Ratăm un atac 4 contra 6. Arbitrii fluieră fault în atac

Min. 6 Bujubasic este elimin, pentru o intrare la Alex Matei. Avem superioritate

Min. 5 GOL ROMÂNIA! Kadar aruncă din nou puternic și înscrie. Balonul a lovit bara înainte de a intra în poartă

Min. 4 Kadar aruncă puternic, de la distanță, Pavic respinge

Min. 3 Sukno trage în forță, în bară

Min. 2 GOL CROAȚIA! Barac înscrie în ultima secundă a superiorității avute de echipa Croației! Diferența de goluri crește

Min. 1 Avem primul atac al sfertului

SFERT 2

FINAL SFERT

Min. 8 Boskovic trimite în forță, bara ne salvează

Min. 8 Negrean aruncă telefonat, Pavic prinde

Min. 7 Jokovic trage pe lângă

Min. 6 GOL CROAȚIA! Boskovicare o nouă aruncare „bombă” și nu îi dă nicio șansă lui Stoenescu

Min. 6 OCAZIE MARE ratată de Cosmin Radu! Pavic respinge cu greu aruncarea centrului român

Min. 5 GOOOOL ROMÂNIA! Bușilă se înalță superb și înscrie cu o aruncare puternică

Min. 4 GOL CROAȚIA! Boskovic îl învinge pe Stoenescu cu o aruncare lângă bara din dreapta

Min. 4 Ghiban aruncă, Pavic reține

Min 3 GOL CROAȚIA! Paskavalin rămâne singur cu Stoenescu și îl execută cu o aruncare tehnică

Min. 3 Stoenescu apără un șut puternic la colțul scurt. Scăpăm bine după o inferioritate

Min. 2 GOOOL ROMÂNIA! Avem din nou superioritate, iar Ghiban aduce egalarea cu un șut din apropiere

Min. 1 Croații au primul atac și în acest sfert. Stoenescu apără prima aruncare

SFERT 1

FINAL DE SFERT

După 8 minute, România e condusă de Croația, scor 1-2. Defensiva croată a funcționat perfect, iar tricolorii au reușit un singur gol din 8 aruncări. De cealaltă parte, croații au aruncat de 6 ori și au reușit două goluri.

Min. 8 GOOOOL România! Profităm de superioritate și același Iosep înscrie cu o aruncare plasată

Min. 8 Iosep ratează o mare ocazie, în superioritate!

Min. 7 Ratăm un nou atac, dar recuperăm și Stoenescu ne repune în ofensivă

Min. 7 GOL CROAȚIA! Boskovic îl învinge pe Stoenescu cu o aruncare în forță

Min. 6. Bușilă este eliminat. Croații aruncă în bară

Min. 5 Stoenescu are o nouă intervenție bună, însă croații rămân în atac

Min. 5 Diaconu avansează în extrema dreaptă și aruncă puternic, dar Pavic blochează

Min. 4 Eliminare pentru Croația, obținută de Cosmin Radu

Min. 3 Ratăm atacul, dar reușim să recuperăm și revenim în ovensivă. Cosmin Radu aruncă în blocaj

Min. 3 GOL CROAȚIA! Centrul croaților îl învinge pe Dragoș Stoenescu

Min. 3 Tibi Negrean aruncă, portarul campioanei europene en-titre respinge

Min. 2
Recuperăm și ajungem în atac și ratăm deschiderea scorului.

Min. 1 A început partida. Croații au primul atac

UPDATE 15:25 Au mai rămas 5 minute până la startul partidei. Cele două formații au intrat în bazin și așteaptă startul partidei.

14:30: Partida România-Croația nu va mai fi televizată. Conform unor informații furnizate de FR de Polo, debutul tricolorilor la CE din Olanda nu va mai fi transmis de TVR 3.

Rămâneți pe www.prosport.ro pentru a urmări LIVE TEXT partida România-Croația!


E poreclit „Căluțul”, aruncă năpraznic cu stânga, a scos din șa mulți portari cu nume și ține în hățuri orice adversar. Ajuns la 35 de ani, bucureșteanul Andrei Iosep joacă sub tricolor de peste 15 ani. A evoluat în toate campionatele puternice din Europa, a bifat Mondiale și Europene, punând totodată serios umărul la transformarea naționalei în cea mai bună reprezentativă masculină din România ultimului deceniu.

Un singur fior îl mai furnică pe șira spinării atunci când își istorisește trecutul: visul olimpic. Drumul către Londra trece însă pe la Campionatul European de la Eindhoven, platforma spre turneul preolimpic de la Edmonton. Aruncată într-o grupă a morții, România debutează azi contra reprezentativei Croației.

Pentru prima oară la un Euro în ianuarie. Cât de ciudat este?
Sacrificiul nu mai contează când te gândești la Jocurile Olimpice, dar de fapt nici n-a fost unul atât de mare, pentru că am avut liber și de Crăciun, și de Revelion. Oricum, mi le-am petrecut cu părinții și a fost un timp câștigat. Cât joc în Spania, stau alături de soția mea. Când vin în România, îmi revăd părinții.

Ți-e dor de Floreasca?
Sincer? Nu mi-e dor. La Izvorani avem un bazin superb, dar poate mai bine ar fi fost amplasat pe cel care e acum Floreasca. Dar e bine și așa! Singura problemă constă în faptul că e prea departe față de București și copiii din Capitală nu se pot deplasa până acolo să se antreneze sau să-și vadă în bazin modelele. Poate ar trebui puse niște microbuze din București.

La Izvorani v-ați pus la punct, după Revelion, toate punctele forte. Care ar fi acestea și care ar punctele deficitare?
Punctele slabe le-am identificat și le știm cu toții, însă n-aș vrea să le pun pe tapet acum. Mai în glumă, mai în serios, cine știe ce adversar va citi ProSportul și va traduce pasajele pe google translate!? Să ni le identifice adversarii și apoi mai vorbim. Punctele noastre forte derivă din unitatea și din omogenitatea grupului. În 15 ani pe care-i am în prima reprezentativă, am făcut parte din foarte multe generații, dar am convingerea că acum este unul dintre cele mai unite colective. Un alt avantaj ar fi faptul că în naționala îl are în componență pe cel mai bun jucător de polo al lumii: Cosmin Radu.

Adversari în formă

Debutați contra Croației, iar grupa mai propune națiuni precum Serbia sau Muntenegru….
Marile puteri din grupa noastră traversează o perioadă mai bună decât numele sonore din cealaltă serie: Italia și Ungaria. Dar vrem să dăm marea bombă de la început, iar apoi vom lua în parte fiecare meci. Nu contează numele adversarului, Serbia sau Muntenegru. Și Germania se află într-o formă de invidiat, dar vom lua totul pas cu pas. Un loc cinci în grupă e convenabil și apoi, în faza a doua, se schimbă datele problemei.

Londra reprezintă…

E visul oricărui sportiv să ajungă la Jocurile Olimpice și pentru câțiva dintre noi cred că ar fi ultima ocazie. Avem o șansă foarte mare pe care trebuie să o concretizăm. Eu, în 15 ani petrecuți la națională, am ratat trei ediții: Sydney 2000, Atena 2004 și Beijing 2008, iar ambiția cu care m-au alimentat aceste dezamăgiri este uriașă. Chiar dacă vom ajunge la Edmonton, e infinit mai greu față de preolimpicul de la Oradea, din urmă cu patru ani. Cu așa ceva te întâlnești o dată în viață.

Ați obținut niște rezultate mari alături de selecționerul ungur Istvan Kovacs. În acești trei ani, el a învățat limba română sau voi maghiara?
Eee, băieții de la Oradea ne traduc ce spune domnul Kovacs, dar comunicarea curge perfect în ambele sensuri. Noi înțelegem cifrele, mai știm câte o glumă în maghiară , dar cam atât… În rest, e tipul de om care nu se exteriorizează, iar chipul lui nu-ți exprimă vreo stare nici atunci când repurtăm o victorie de răsunet, nici când producem vreo surpriză neplăcută. E un tip echilibrat, corect și împreună sperăm să ajungem la Edmonton și apoi la Londra.

CUM NE CALIFICĂ‚M LA PREOLIMPIC

Pentru a ajunge la Edmonton (1-8 aprilie), băieții sunt obligați să se claseze între primele nouă echipe în Olanda

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Londra poate crește simțitor dacă în teamul lui Octavian Morariu, în iulie, vor fi incluse și naționala feminină de handbal și selecționata de polo.

Dacă trupa lui Radu Voina are șanse mari să prindă locul al doilea la preolimpicul din Paris (cu Franța, Muntenegru / Angola și Japonia), culoarul s-a netezit și pentru echipajul ungurului Istvan Kovacs. Africa de Sud, campioana continentului negru, a spus pas JO 2012, iar șefii FINA au mai pus la bătaie un loc, la turneul preolimpic de la Edmonton (1-8 aprilie), competiție care propunea anterior doar trei locuri vacante pentru Londra. Prezența în Țara Frunzei de Arțar e condiționată însă de clasarea pe primele nouă poziții la Europeanul din Eindhoven, în contextul în care cinci națiuni europene li se vor alătura Canadei, Braziliei și Chinei la preolimpic.

Italia, Serbia, Ungaria și Croația sunt deja calificate la JO în urma pozițiilor pe care s-au clasat la Mondialul din Shanghai. Sigur, acestea vor încheia Europeanul în plutonul fruntaș, iar România vizează cele cinci locuri de pe rampa de lansare spre Edmonton. Așadar, dacă forțele enumerate mai-sus se claseză la CE pe locurile 1-4, pozițiile 5-9 sunt urmărite de cinci teamuri de valori sensibil egale: Muntenegru, Spania, Grecia, Germania și România.

Iosep și loviturile mortale

Andrei Iosep e recunoscut în lume pentru modul în care aruncă la poartă. De multe ori, mingiile plecate din stânga sa capătă traiectorii ciudate, iar portarii adverși nu găsesc antidot.

SCĂ‚RIȚA: „Îmi asum un mare risc, dar mi-a plăcut mereu spectacolul. Doar la antrenamente izbuteam un procentaj de 95 % întrucât mă cunoșteau colegii portari. Într-un meci oficial n-am făcut-o niciodată încă, deși intervin elementele gen stres sau oboseală. Un goalkeeper spaniol, care mi-e prieten, mi-a spus mai demult că astfel de execuții îi fac să se simtă cel mai rău”

BOLTA RĂ‚SUCITĂ‚: „Impresia goalkeeperului e că mingea se duce peste poartă și nu are timp să reacționeze, dar balonul capătă o traiectorie descendentă pe final. Mișcarea pe care o fac e similară cu cea pe care o efectuez la o aruncare în forță – o mișcare rapidă, dar în momentul în care mingea e dirijată de degetele mele se transformă parcă într-o foglia seca”

BOLTA NORMALĂ‚: „Mingea nu capătă efect și poate fi valorificată în funcție de mai mulți factori: lipsa forței unui portar de a ieși cât mai mult din apă, precizia execuției, momentul în care mingea e trimisă, îndeosebi când atacul e pe final”

4 e locul ocupat de România la CE 2006 (Belgrad), vârful performan­țelor la Euro

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…