LIVE BLOG Trei zile până la startul Jocurilor Olimpice. Fascinanta Rusie: sportivii nu au voie să pescuiască în baie. Putin se aventurează, Irina pozează

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG Trei zile până la startul Jocurilor Olimpice. Fascinanta Rusie: sportivii nu au voie să pescuiască în baie. Putin se aventurează, Irina pozează
  • Publicat:
  • Actualizat:

23:59 Fotomodelul originar din Rusia, Irina Shayk, va trăi la intensitate maximă competiția de la Soci. Iubita fotbalistului Cristiano Ronaldo a intrat în atmosfera competiției și a postat pe facebook o poză de sezon… într-un costum de baie cu însemnele JO 2014. Privirea de sub cozoroc e dătătoare de speranțe pentru sportivii ruși…


19:51 Rusia încă are probleme de organizare, deși JO bat la ușă. Vladimir Putin nu-și face însă probleme și e sigur că totul va fi pus la punct până la deschiderea oficială. „Țarul” nu a părut stresat deloc și în așteptarea unor șefi de state a făcut o vizită la Parcul Național din Soci, unde a și intrat în „casa” unui leopard.


19:45 În absența vedetei Lindsey Vonn, Julia Mancuso este „atleta” de la care Statele Unite așteaptă medalii la „alpine”. Sportiva a ajuns astăzi la Soci și a suprins prin vestimentația afișată, având în vedere că în Rusia totuși este iarnă, iar temperaturile nu tocmai ridicate.


19:37 Jocurile Olimpice de la Soci se deschid oficial vineri seara, însă competiția propriu-zisă debutează cu o zi mai devreme. Joi sunt programate calificări la patinaj viteză și schi acrobatic.


18:35 Situație neașteptată în delegația Austriei. Două sportive sunt amenințate cu răpirea dacă vor participa la competiția din Rusia. Citiți aici despre cine este vorba


18:17 Apa din hotelurile în care sunt cazați jurnaliștii la Soci arată incredibil! Poate fi confundată cu un pahar de… urină!


16:52 Elvețienii de la schi alpin au punctat deja la impresia artistică. Rămâne de văzut cum se vor descurca și pe pârtii, unde au concurență accerbă cu austriecii, norvegienii, francezii sau americanii. Kueng, Janka și Defago sunt oamenii de podium ai Elveției la schi alpin.


16:45 Eva Tofalvi este și la JO de la Soci principala speranță din delegația României pentru a obține un rezultat notabil. În precedentele patru participări, biatlonista din Miercurea Ciuc a obținut un singur Top 10, la Vancouver, când a ocupat această poziție cu ștafeta. În probele individuale, Eva are două locuri 11 la Nagano (1998) și Vancouver (2010), ambele în proba lungă de 15 km. În acest sezon, Tofalvi nu a urcat mai sus de locul 25 în Cupa Mondială, deși a avut o alergare foarte bună pe schiuri. Tragerea a tras-o însă în jos. Într-o zi remarcabilă, adică ținte ochite cât mai aproape de sută la sută, românca poate prinde un Top 10.


16:35 Mari amatori de ciclism, olandezii și-au adus și bicicletele la Soci. Imaginea din fața clădirii în care s-a cantonat delegația „portocalie” își dă senzația că te-ai regăsi în… Olanda.


16:10 Reguli foarte interesante găsite de sportivi în camerele din satele olimpice. Canadianul Sebastien Toutant, competitor la snowboard, a postat pe twitter o fotografie cu lucrurile acceptate și interzise în baie. Printre altele, sportivii nu au voie să pescuiască în closet sau să se urce cu picioarele pe acesta!


15:03 Un nou accident a avut loc pe pârtia pe care ar trebui să aibă loc competiția de snowboard freestyle. E vorba despre finlandeza Marika Enne, care a fost transportată la spital după o căzătură. Viața ei se află în afara oricărui pericol.


14:55 Aparent un sport la îndemână, sania este printre cele mai periculoase discipline din programul Jocurilor Olimpice. Sportivii vor concura în Rusia pe o pistă pe care se ating și 155 km/h.


14:50 În urmă cu aproximativ un an, la Brașov se desfășura Festivalul Olimpic al Tineretului European. La un an distanță, doi juniori români au reușit deja să promoveze în lotul mare, este vorba despre Iulian Pîtea, care la 16 ani este și mezinul delegației, și Ania Caill (18 ani). Cei doi vor concura la sărituri cu schiurile, respectiv schi alpin.


14:35 Suntem exotici. În precedentele 21 de ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, România a obținut o singură medalie, la ediția din 1968. Atunci, la Grenoble, echipajul de bob – 2 persoane format din Nicolae Panțuru și Nicolae Neagoe cucerea medalia de bronz. La ultimele patru ediții, România a prins doar o clasare în Top 10, la Vancouver (2010), prin ștafeta de biatlon. Ultimul rezultat notabil a fost înregistrat la ediția din 1992, la Albertville, când Ioan Apostol și Liviu Cepoi terminau pe locul 4 în proba de sanie – dublu. La aceeași ediție, Mihaela Dascălu ocupa locul 6 în proba de 1.000 de metri – patinaj viteză.


14:30 La casele de pariuri, Norvegia este favorită să câștige cele mai multe medalii de aur la Soci. Delegația nordică este văzută înaintea Statelor Unite și Germaniei. Gazdele competiție au a patra șansă, în timp ce Canada, națiunea care s-a clasat pe locul 1 în topul națiunilor la Vancouver, este abia pe locul 5. Și la numărul de medalii, ordinea este aceeași.


14:15 Francezii de la L’Equipe a prezentat lista celor mai importante 10 absențe de la Soci. Cele mai importante nume lipsesc la schi alpin: Lindsey Vonn (SUA), Hannes Reichelt (Austria), Marion Rolland (Franța) și Tessa Worley (Franța). În top 10 mai intră: Evan Lysacek (patinaj artistic, SUA), Miriam Gossner (biatlon, Germania), Martin Saint-Louis (hochei, Canada), Wang Meng (short-track, China), Xavier De Le Rue (snowboard, Franța) și Kiira Korpi (patinaj artistic, Finlanda).


13:45 Biatlonistul Cornel Puchianu este primul român care va intra în concurs la Jocurile Olimpice, într-o probă în care se vor decerna medalii – sprint 10 kilometri. Sportivul are cel mai bun rezultat al sezonului un loc 48, în etapa de sprint de la Oestersund (Suedia). Principalii favoriți la câștigarea titlului olimpic sunt Martin Fourcade (Franța) și Emil Hegle Svendsen (Norvegia).

Program JO:


13:35 Turneul de hochei pe gheață va face, probabil, audiențe foarte bune la Soci, având în vedere că toate vedetele din campionatul nord-american (NHL), dar și din cea mai puternică întrecere europeană (KHL), vor fi prezente la JO. Canada vine în Rusia cu o echipă care însumează salarii de 152 de milioane de dolari. Alte două reprezentative, Statele Unite și Rusia, trec de granița celor 100 de milioane de dolari când sunt însumate salariile celor 25 de jucători selecționați. Citiți aici care sunt „mașinile” de făcut bani în absența schioarei Lindsey Vonn.


13:30 Organizatorii au decis să modifice traseul la proba de slopestyle, introdusă în premieră în programul Jocurilor Olimpice. Măsura a fost luată după ce unul dintre favoriții probei, norvegianul Torstein Horgmo, a căzut la un antrenament și a fost transportat la spital.


13:10 Se întâmplă și la case mai mari. Problema câinilor comunitari le dă bătăi de cap și rușilor. Mii de câini maidanezi umblă pe străzile de la Soci și ar putea ajunge chiar și în satele olimpice. Ziariștii britanici au prezentat deja mai multe articole pe această temă, inclusiv faptul că mai mulți copii au fost mușcați.


12:50 Adler Arena, locația în care se vor desfășura întrecerile de patinaj viteză, arată ca un OZN sau un Iceberg. Sportivii au început deja să se acomodeze cu pista de concurs. Pentru spectatori au fost create aproximativ 8.000 de locuri. Construcția arenei a fost finalizată în 2012 și a costat 32,8 milioane de dolari!

12:40 La Jocurile Olimpice de la Soci vor fi decernate 98 de titluri, față de 86 acordate în urmă cu patru ani, la Vancouver. Probe noi au apărut la snowboard, patinaj artistic, sanie, biatlon sau sărituri cu schiurile.


Au mai rămas trei zile până la startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, o competiție în care rușii au investit aproximativ 55 de miliarde de dolari. Va fi cu siguranță cea mai scumpă ediție a competiției supreme din istorie. Vladimir Putin și-a dorit o competiție extravagantă, care să iasă cu orice preț în evidență, astfel că a cheltuit fără limită pentru a arăta lumii întregi de ce este în stare Rusia. În ciuda investițiilor masive, la Soci încă nu sunt toate lucrurile puse la punct, în special cele legate de logistică. Președintele CIO, Thomas Bach, a dat însă garanții că totul va fi în regulă vineri, când este programată deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice. Citiți aici despre dezastrul existent în aceste zile la Soci

Delegația României a ajuns de duminică la Soci, având în componență 24 de sportivi. Țara noastră va fi reprezentată la opt discipline, astfel:

sursa foto: facebook/Renault România
 

Schi alpin: Alexandru George Barbu, Ioan Valeriu Achiriloaie, Ania Monica Germaine Cail;
Schi fond: Sara Timea, Paul Constantin Pepene, Florin Daniel Pripici;
Biatlon: Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu;
Sărituri cu schiurile: Iulian Sorin Pîtea;
Patinaj artistic: Zoltan Kelemen;
Skeleton: Dorin Dumitru Velicu, Maria Marinela Mazilu;
Sanie: Valentin Crețu (simplu masculin, ștafetă), Nicolae Radu Șovăială și Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, ștafetă), Raluca Strămăturaru (simplu feminin, ștafetă);
Bob: Nicolae Istrate și Florin Cezar Crăciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Paul Neagu, Paul Septimiu Muntean, Dănuț Ion Moldovan și Bogdan Otavă (echipajul de 4 masculin), Maria Adela Constantin și Andreea Grecu (echipajul de bob dublu feminin).

Eva Tofalvi, care va participa la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice, va fi portdrapelul României la deschiderea oficială de vineri seara.

Până la start, dar și pe parcursul celor 16 zile de întreceri, ProSport vă va ține la curent cu tot ce se întâmplă la Soci, va prezenta povești, imagini, dar și tot ce se întâmplă în jurul competiției supreme.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup