LIVE BLOG. Au mai rămas două zile până la startul JO. Moment unic în familia Evei Tofalvi. VIDEO Daehlie, omul legendă

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG. Au mai rămas două zile până la startul JO. Moment unic în familia Evei Tofalvi. VIDEO Daehlie, omul legendă
  • Publicat:
  • Actualizat:

19:20 Competiția propriu-zisă începe mâine, chiar dacă abia vineri este programată deschiderea oficială. Mâine se vor desfășura însă numai calificări în trei discipline.

Programul zilei de mâine este următorul:
Patinaj artistic
17:30 Program scurt echipe, masculin
19:10 Program scurt echipe, perechi
Schi acrobatic
16:00 Moguls, feminin
Snowboard
08.00 Slopestyle, masculin
12:00 Slopestyle, feminin


19:00 Numărătoarea inversă a început, sportivii au intensificat pregătirile. Biatloniștii se antrenează chiar și la apus de soare, îi prinde și noaptea pe pârtii în Rosa Khutor.


18:52 Aproximativ 7.500 de spectatori pot asista din tribune la concursurile cu sărituri, din cadrul JO de la Soci. Cele două trambuline din RusSki Gorki Jumping Center au punctele de construcție la K95 și K125. Pe lângă întrecerile de sărituri, tot aici se vor disputa și probele din combinata nordică.


18:50 Încă o premieră. Olandeza Jorien Ter Mors va deveni, la Soci, primul sportiv care participă în probele de patinaj viteză și short-track la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, informează Mediafax. Ter Mors va lua startul în șase probe la Soci, patru de short-track (500 metri, 1.000 metri, 1.500 metri și ștafetă) și două la patinaj viteză (1.500 metri și urmărire pe echipe). Dacă se va califica, sportiva olandeză va participa în dimineața zilei de 21 februarie la sferturile de finală ale probei de urmărire pe echipe (patinaj viteză), iar seara va concura în finala de 1.000 metri la short-track.


18:45 Todd Lodwick a fost desemnat portdrapelul Statelor Unite. Specialist de combinată nordică, americanul va participa la a șasea ediție a Jocurilor Olimpice. Lodwick este, de altfel, primul american care a ajuns la o astfel de cotă.


18:38 AȘA CEVA… Perechea franceză de patinaj artistic, Morgan Cipres și Vanessa James, și-a arătat abilitățile în timpul unei conferințe de presă.


18:32 Aproximativ 70 de șefi de stat din întreaga lume sunt așteptați să asiste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, ce va avea loc vineri, de la ora 18:00


17:40 Rusoaicele s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare pentru a întâmpina flacăra olimpică, ajunsă astăzi la Soci.


17:25 Merită hocheiul feminin să fie inclus în programul Jocurilor Olimpice? Aceasta este una dintre marile dileme înaintea competiției supreme de la Soci. Citește aici și de ce


17:22 Reprezentanții Jamaicăi în proba de bob au ratat primul antrenament de la Soci, după ce bagajele le-au fost pierdute pe traseul spre Rusia, anunță Mediafax. Pilotul Winston Watts și frânarul Marvin Dixon vor concura în proba de dublu la Soci, după o absență de 12 ani de la Jocurile Olimpice de iarnă. „Este foarte frustrant. Am strâns toate fondurile necesare participării, am ajuns la Jocurile Olimpice și s-a întâmplat asta”, a spus Watts, în vârstă de 46 de ani, care a mai participat la Jocurile Olimpice din 1994, 1998 și 2002.


16:40 Mediafax anunță că premierul Victor Ponta va fi prezent, vineri, la Soci, unde va asista la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă. Totodată, șeful Guvernului va participa la dineul care va fi oferit cu acest prilej de către președintele rus Vladimir Putin.


16:30 Norvegia este favorită să termine în fruntea clasamentului pe medalii la Soci. Dintr-o delegație înțesată cu sportivi de cinci stele, vikingii l-au desemnat pe Svindal să fie portdrapel. Schiorul de „alpine” se va întrece pentru medalia de aur în proba de coborâre.


16:25 Schioarele fondiste , pregătite să iasă în evidență la Soci. Într-o primă fază au reușit, rămâne de văzut și ce rezultate vor scoate în timpul competiției.


16:10 Reprezentanții SUA și Canada au încercat să-i convingă pe organizatorii Jocurilor Olimpice să modifice traseul în proba de schi acrobatic pe teren accidentat, însă tentativa a fost respinsă, anunță Mediafax. „Ei consideră că este prea dificil. Antrenorii ruși au reacționat într-un mod dur”, susține Federația Rusă de Freestyle. Totuși, favoriții la medalii, canadienii Alexandre Bilodeau și Mikael Kingsbury s-au arătat mulțumiți de traseu, deși și-ar fi dorit ca săriturile finale să poată avea o amplitudine mai mare și astfel traseul să fie mai dificil. Finala feminină în proba de schi acrobatic pe teren accidentat este programată sâmbătă, în timp ce cea masculină, luni.


16:05 La Soci temperaturile sunt pe plus în aceste zile. Pe cer nu există nori, iar pentru localnici, turiști sau sportivi orele de prânz sunt un bun prilej pentru … bronzat.


15.55 Delegația Rusiei a fost astăzi la biserică pentru a se ruga înaintea participării la Jocurile Olimpice. Patinarorul Plusenko și echipa de hochei sunt „piesele” de rezistență ale gazdelor la Soci.


15:50 Cotidianul britanic The Guardian a publicat azi o serie de fotografii memorabile din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă.


15:45 Concursurile de patinaj artistic se vor disputa în „Iceberg Skating Palace”, o arenă cuz 12.000 de locuri, care i-a costat pe ruși aproximativ 43,9 milioane de dolari. La ridicarea acestei arene s-au folosit 15.000 de tone de oțel.


15:20 Schiul fond se află în programul Jocurilor Olimpice începând din 1924. La Soci, în această disciplină sunt puse la bătaie 12 titluri olimpice, cu probe care încep de la 1,5 kilometri și ajung până la 50 de kilometri. Paul Pepene trage pentru un Top 20 la aceste JO. La schi fond a concurat și unul dintre cei mai celebri sportivi din istoria JO, norvegianul Bjorn Daehlie, care a cucerit de-a lungul timpul 12 medalii, dintre care opt de aur.


15:05 Decizie neașteptată în delegația Statelor Unite. Marea vedetă Shaun White a decis să se retragă din proba de slopestyle (snowboard). Americanul a luat această decizie la o singură zi distanță după ce a catalogat traseul drept „intimidant”. White nu se va retrage definitiv de la JO ci va concura la halfpipe. „După discuții cu propria echipă am decis să mă focusez doar pe halfpipe și să aduc Statelor Unite a treia medalie de aur în această probă”, a declarat snowboarder-ul Shaun White.


14:52 Timea Sara este prima sportivă din delegația României care va concura la Soci. Fondista va lua startul, sâmbătă, la ora 12.00 (ora României), în finala probei de schiatlon 7,5 clasic / 7,5 km liber. Tot în prima zi vor mai intra în competișie Cornel Puchianu (biatlon, 10 km – finală, ora 16:30), Valentin Crețu (sanie – manșa 1 și 2, ora 16:30) și Iulian Pîtea (sărituri cu schiurile – calificări – K90, ora 18:30).


14:46 Flacăra olimpică ajunge azi la Soci, în timp ce în întreaga lume sunt prevăzute manifestații împotriva legii ruse „anti-gay”, informează Mediafax. Președintele rus Vladimir Putin urmează să-i viziteze pe sportivi în satele olimpice, în contextul în care organizatorii și-au accelerat activitățile în vederea fnalizării lucrărilor, înaintea ceremoniei de deschidere care va avea loc pe stadionul Fișt, construit la malul Mării Negre.


14:40 Simon Ammann, cvadruplu campion olimpic și deținător al titlurilor la trambulina mare și trambulina mică, va fi principala atracție a probelor de sărituri cu schiurile la JO de la Soci, potrivit Mediafax. La Jocurile Olimpice din 2010, legendarul elvețian a reușit dubla (aur la trambulina mare și la trambulina mică). O performanță cu atât mai importantă cu cât cu opt ani înainte de ediția de la Vancouver, Amman a câștigat aurul olimpic în cele două probe și la Salt Lake City (2002). Simon Amman este astfel singurul cvadruplu campion olimpic la sărituri cu schiurile, la individual. Patru medalii olimpice individuale are și Adam Malysz. Polonezul s-a retras din activitate în 2011.


14:13 Nu există probleme cu zăpada pentru aceste Jocuri Olimpice. Zonele în care cantitatea de zăpadă nu e suficientă sunt remediate imediat cu ajutorul unor camioane.


13:44 Fotografie superbă realizată de ziarul „L’Equipe”, care îl înfățișează pe biatlonistul francez Martin Fourcade la antrenamente.


13:39 Vreme excelentă la Soci, departe de imaginea unor Jocuri Olimpice de iarnă. Un soare destul de puternic încălzește temperatura la 8 grade Celsius, cu două zile înainte de startul competiției.


12:20 Una dintre cele mai atractive discipline de la Jocurile Olimpice, curlingul, se va disputa chiar în Soci, în „ICE Cub Curling Center”. Arena are 3.000 de locuri și a costat nu mai puțin de 14 milioane de dolari. Atât în turneul feminin, cât și masculin sunt calificate 10 echipe. Canada, Suedia și Marea Britanie sunt primele trei favorite în fiecare turneu.


11:52 Eva Tofalvi se află în fața unei zile emoționante. Mama și fratele ei vor ajunge azi la Soci pentru a-i face galerie. Biatlonista a și postat un mesaj pe această temă, pe o rețea de socializare. Interesant este faptul că mama Evei o va asista pe sportivă pentru prima dată la o competiție majoră. Să fie tocmai acest aspect „cheia” unei competiții de vis?

Un alt aspect interesant, în 1998, la Nagano, frații Tofalvi ar fi trebuit să meargă împreună la Jocurile Olimpice, numai că Erno a fost lovit de ghinion înainte de întreceri. Schiorul alpin s-a accidentat și a rămas astfel acasă. Perechea se reface acum la Soci, cu Eva în calitate de sportivă și Erno pe post de șef de galerie. Familia Evei a fost reunită de campania „Mulțumesc, mamă” a celor de la P&G.Eva Tofalvi este vedeta delegației României, urmând să fie și portdrapel la festivitatea de deschidere de vineri. Va avea acest rol pentru a treia oară, un record pentru sportul românesc. Doar kaiacistul Aurel Vernescu a mai avut această onoare de-a lungul istoriei, însă la JO de vară.


11:49 Spectatorii care vor asista la concursul de snowboard de la Soci au o priveliște senzațională, având vizibilitate excelentă la toate cele trei probe: mogule, halfpipe și aerial


11:45 Maria Șarapova, una dintre cele mai mari jucăptoare de tenis ale momentului, va fi corespondent pentru NBC pe durata Jocurilor Olimpice de la Soci. Rusoaica a ajuns deja în orașul gazdă, iar înainte de start s-a delectat la … circ.


Rusia și-a deschis larg porțile pentru cei aproximativ 2.500 de sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Soci. Doi dintre aceștia au intrat deja în istoria competiției, japonezul Noriaki Kasai, competitor la sărituri cu schiurile, și rusul Alber Demchenko, reprezentant al gazdelor la sanie. Ambii sportivi vor participa la a șaptea ediție a Jocurilor Olimpice, un record fabulos! Kasai și Demchenko au trecut deja de 40 de ani, debutul lor la acest nivel fiind consemnat la Albertville (Franța), când poate doar visau să se impună pe plan internațional. Între timp, atât japonezul, cât și rusul au devenit sportivi charismatici, figuri legendare în Cupele Mondiale în care concurează an de an cu succes.

La cei 41 de ani, Noriaki Kasai face un sezon foarte bun, printre cele mai bune ale carierei. În Cupa Mondială, japonezul are deja patru podiumuri, cu o victorie la Bad Mittendorf (Austria). De asemenea, el s-a clasat pe locul 5 în Turneul celor patru Trambuline, desfășurat la trecerea dintre ani. De-a lungul celor șase ediții ale JO la care a participat până în prezent, Kasai a obținut o singură medalie de argint cu echipa, la Lillehammer (1994). Întrebat de reporteri dacă se gândește la retragere, japonezul a fost cât se poate de clar: „Nu mă retrag până nu câștig o medalie de aur”. De altfel, Kasai a ajuns hotărât în Rusia să urce cel puțin o dată pe podium. În palmares, Kasai și-a trecut deja 16 victorii de etapă în Cupa Mondială, dar și 48 de clasări pe podium. Al doilea erou, Albert Demchenko, are la rândul lui o medalie de argint la ediția din 2006, de la Torino. În acest sezon de Cupă Mondială, rusul are o victorie în proba mixtă, dar și un loc secund la individual, în etapa de la Altenberg.

Cele șapte participări ale lui Kasai și Demchenko reprezintă încă o cifră îndepărtată față de cele 10 prezențe ale canadianului Ian Millar la Jocurile Olimpice de vară. Competitor în probele de echitație, Millar a fost prezent inclusiv la JO de la Londra 2012, când împlinise deja 67 de ani. La Soci, alți șapte sportivi vor intra pe scena competiției supreme pentru a șasea oară: Todd Lodwick (combinată nordică, SUA), Ole Einar Bjoerndalen (biatlon, Norvegia), Teemu Selanne (hochei pe gheață, Finlanda), Mario Stecher (combinată nordică, Austria), Lee Kyou-Hyuk (patinaj viteză, Coreea de Sud), Armin Zoeggeler (sanie, Italia), Sergei Dolidovich (schi fond, Belarus).

Din delegația României, cele mai multe prezențe le are Eva Tofalvi, care va concura pentru a cincea oară la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Biatlonista a participat pentru prima dată la 19 ani, la Nagano.

es sept athlètes qui participeront à Sotchi à leurs sixièmes Jeux d”hiver sont: Todd Lodwick (USA, combiné nordique); Ole Einar Bjorndalen (NOR, biathlon), Armin Zoeggeler (ITA, luge), Lee Kyou-hyuk (CDS, patinage de vitesse), Teemu Selanne (FIN, hockey sur glace), Mario Stecher (AUT, combiné nordique), Sergei Dolidovich (BLR, ski de fond). – See more at: http://objectifjo.blogs.lequipe.fr/2014/02/04/sept-jo-un-record/#sthash.LwtcHXu9.dpuf
Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup