Xavier Pascual: ”Trebuie să fim realişti şi să ne amintim de unde am venit. Scopul nostru este să continuăm să îmbunătăţim lucrurile”

9 ian 2017 1785 afişări Comentează şi tu Handbal
Xavier Pascual: ”Trebuie să fim realişti şi să ne amintim de unde am venit. Scopul nostru este să continuăm să îmbunătăţim lucrurile”

Prima reprezentativă a României la handbal masculin a avut un program aglomerat la începutul acestui an, cu patru partide interesante disputate în compania Germaniei, Braziliei, Elveţiei şi Slovaciei. Primele două naâionale sunt calificate la Campionatul Mondial, întrecere care va debuta miercuri – 11 ianuarie, în Franţa. Bilanţul tricolorilor a fost de o victorie şi trei înfrângeri. Selecţionerul Xavier Pascual a declarat la turneul de la Winterthur (Elveţia) că nu a fost interesant de rezultate în această perioadă.

  • Rezultatele României în meciurile de pregătire
  • 21-30 cu Germania
  • 24-25 cu Brazilia
  • 19-25 cu Elveţia
  • 30-26 cu Slovacia
  • Ultimele trei partide s-au desfăşurat în cadrul ”Yellow Cup” (Elveţia), turneu câştigat de Elveţia după 27-25 cu Brazilia.

Vorbind despre victoriile cu Polonia şi Belarus din toamna trecută, înregistrate în preliminariile Campionatului European din 2018, antrenorul de la FC Barcelona a susţinut că aceste rezultate nu schimbă realitatea handbalului românesc: ”A fost cu siguranţă o săptămână bună, dar trebuie să fim realişti şi să ne amintim de unde am venit. Scopul nostru este acum să continuăm să îmbunătăţim lucrurile, dar pentru asta trebuie să lucrăm din greu. Suntem într-o fază complicată, acest proces de transformare a echipei are nevoie de timp”, a comentat Xavier Pascual.

Meciurile de la începutul acestui an au avut un rol important în procesul de formare şi instruire a naţionalei pe care o gândeşte selecţionerul. Au reprezentat şi ultimele teste importante înaintea celor două partide cu Serbia de la începutul lunii mai, tot în preliminariiile Campionatului European 2018. ”Desigur, acum în grupa noastră avem o şansă să ajungem la turneu final din 2018, dar acest lucru nu este primul nostru obiectiv. Scopul nostru principal este de a ne îmbunătăţi în mod constant evoluţiile. Bineînţeles, atunci când vor veni jocurile cu Serbia vom încerca să le câştigăm. În cazul în care totul va funcţiona, va fi perfect. Dacă nu va fi să fie, vom merge mai departe”.

Campionatul Mondial din 2017 va debuta miercuri fără România la start, cu partida Franţa - Brazilia

”Cred că echipa gazdă a Campionatului Mondial (n.r. Franţa) este întotdeauna într-un uşor avantaj. Mai mult decât atât, Franţa este oricum, pentru mine, cea mai bună echipă a lumii în acest moment. Franţa este cu siguranţă principala favorotă la câştigarea trofeului. Dar într-un singur joc de handbal orice se poate întâmpla. Multe echipe sunt aproape de Franţa, adică Germania, Croaţia, Danemarca şi Spania, pentru a numi doar câteva. Într-o zi bună, acestea pot câştiga în faţa oricărui adversar într-o zi bună”, a declarat Xavier Pascual despre Campionatul Mondial.

Naţionala masculină a revenit în Bucureşti după o săptămână de deplasare şi va rămâne în cantonament până la sfârşitul acestei săptămâni. Cei mai importanţi jucători au fost lăsaţi să plece la cluburi, în locul lor fiind convocaţi mai mulţi handbalişti din întrecerile interne.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.