Cum s-a mişcat Dinamo în primele jocuri de pregătire pentru noul sezon. Dunărea Călăraşi, o posibilă echipă surpriză, Minaur a făcut un transfer inspirat, iar Potaissa este gata să realizeze o achiziţie de marcă

13 aug 2017 2703 afişări Comentează şi tu Handbal
Cum s-a mişcat Dinamo în primele jocuri de pregătire pentru noul sezon. Dunărea Călăraşi, o posibilă echipă surpriză, Minaur a făcut un transfer inspirat, iar Potaissa este gata să realizeze o achiziţie de marcă

Dinamo Bucureşti a câştigat turneul amical de la Turda, după primele trei jocuri susţinute de la startul pregătirilor. Un mare plus după această întrecere, la care au fost prezente şase echipe, poate fi acordat şi trupei lui Adrian Petrea, Dunărea Călăraşi, care se anunţă încă din această perioadă o ”nucă tare” pentru noul sezon. Golgheterul turneului a fost dat de Minaur Baia Mare, prin coordonatorul Pierre Yves Ragot, care pare a fi o achiziţie foarte inspirată.

După trei săptămâni în care a ”încărcat” mult din punct de vedere fizic, campioana României a disputat primele jocuri de verificare în cadrul turneului de la Turda. Dinamo a câştigat toate cele trei partide, cu OCI Lions (Olanda), Potaissa Turda şi Minaur Baia Mare, ceva emoţii având doar în jocul secund, cu echipa locală. La formaţia din Ştefan cel Mare şi-au făcut debutul şi noile achiziţii şi majoritatea au dat satisfacţie încă de la început, după cum ne-a relatat Ovidiu Semen, team-managerul echipei. A ieşit în evidenţă în mod special bielorusul Gayduchenko, un conducător de joc foarte inspirat.

Echipa este pe un drum bun, la Turda s-a văzut că ne mai trebuie ceva timp pentru omogenizare. Am făcut nişte transferuri bune, Komogorov, Gayduchenko, Sajin, Descat, Gavriloaia, Heydari, toţi s-au mişcat foarte bine, nu ne-am înşelat deloc în privinţa oamenilor aduşi. Începutul este bun şi pot spune că echipa este deja mult mai puternică decât sezonul trecut”, ne-a declarat Ovidiu Semen.

Marius Mocanu (Dinamo) a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, iar Ionuţ Irimuş (Dinamo), cel mai bun portar. La fel ca şi Dinamo, Dunărea Călăraşi a acumulat trei victorii, titlul fiind decis la golaveraj. De remarcat faptul că Adrian Petrea are la dispoziţie o linie de 9 metri extrem de puternică, din care a excelat centrul Josip Peric, astfel că Dunărea va pune multe probleme echipelor care se vor bate la titlu.

La noutăţi poate fi semnalat faptul că Alexandru Asoltanei, campion cu Dinamo în ultimii 2 ani, este în discuţii avansate pentru un transfer cu Potaissa Turda. Jucătorul, de altfel, a şi evoluat pentru ardeleni la acest turneu.

Toate rezultatele înregistrate la Turda:

 • Ziua 1
 • Dinamo Bucureşti - OCI Lions (Olanda) 44-31
 • Potaissa Turda – Dunărea Călăraşi 27-32
 • Minaur Baia Mare – Balmazujvaros (Ungaria) 24-23
 • Ziua a 2-a
 • Dunărea Călăraşi – Minaur Baia Mare 32-31
 • Potaissa Turda – Dinamo Bucureşti 30-32
 • OCI Lions – Balmazujvaros KK 21-23
 • Ziua a 3-a
 • Balmazujvaros KK – Dunărea Călăraşi 21-31
 • Dinamo Bucureşti – Minaur Baia Mare 35-28
 • Potaissa Turda – OCI Lions 28-28

După turneul de la Turda, Dinamo va pleca în Belarus, unde va participa la un ”patrulater” alături de Brest Meshkov, St. Raphael şi Cocks.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.