Proiectul handbalistic al anului 2015: un meci în aer liber, pe Arena Naţională. Primul joc cu potenţial, CSM Bucureşti - HCM Baia Mare, în finala Ligii Naţionale feminine

26 dec 2014 25039 afişări Comentează şi tu Handbal
Proiectul handbalistic al anului 2015: un meci în aer liber, pe Arena Naţională. Primul joc cu potenţial, CSM Bucureşti - HCM Baia Mare, în finala Ligii Naţionale feminine

CSM Bucureşti şi-ar dori să joace finala Ligii Naţionale de handbal feminin, cu HCM Baia Mare, în aer liber, pe Arena Naţională. Dacă nu va avea succes cu acest demers, atunci va încerca organizarea Bucharest Trophy (august 2015) pe arena bucureşteană.

Din dorinţa de a câştiga în notorietate şi a atrage cât mai mulţi suporteri în viitorul apropiat, echipa de handbal feminin CSM Bucureşti are în plan câteva idei. Una dintre acestea este să organizeze, în premieră în România, un meci de handbal în aer liber. "Este timpul ca handbalul să treacă la un alt nivel de vizibilitate şi mediatizare, astfel că vom încerca şi noi să venim cu ceva nou. Aţi văzut cum au reuşit polonezii să umple un stadion întreg la Varşovia la un meci de volei (n.r. meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din 2014)? Ne dorim acelaşi lucru şi noi pe Arena Naţională, la handbal", ne-a declarat Constantin Căliman, directorul general al CSM Bucureşti.

Analizând programul competiţional până în toamnă, formaţia bucureşteană s-a oprit la două evenimente care ar putea fi găzduite pe Arena Naţională: posibila finală a Ligii Naţionale de handbal feminin cu HCM Baia Mare sau Bucharest Trophy, turneul amical din luna august. "Ar fi extraordinar să putem juca un meci cu HCM Baia Mare, din finala Ligii Naţionale, în aer liber, pe Arena Naţională. Federaţia trebuie însă să-şi dea acordul. Un astfel de eveniment trebuie organizat din timp, astfel că şi planurile trebuie întocmite devreme", a precizat Căliman. O primă condiţie ca acest meci să poată fi organizat pe Arena Naţională este ca ambele formaţii să se califice în finala Ligii Naţionale de handbal feminin.

Dacă varianta CSM Bucureşti - HCM Baia Mare nu poate fi pusă pe hârtie, atunci clubului din Capitală îi rămâne opţiunea Bucharest Trophy, un turneu amical care se va desfăşura în luna august şi la care vor fi invitate să participe cele mai importante echipe din Europa. În 2014, turneul a fost organizat în Sala Polivalentă, iar la finală au asistat aproximativ 3.000 de spectatori.

Pentru mediatizare şi atragerea sponsorilor, meciurile de handbal în aer liber s-au înmulţit, cele mai frecvente evenimente de acest gen fiind întâlnite în Germania. În această toamnă, românul Alexandru Şimicu a jucat pe un stadion de fotbal, în partida Rhein Neckar Lowen - Hamburg.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.