Victorie pentru titlu. HCM Baia Mare a câștigat cu 35-30 pe terenul rivalei Corona Brașov și pare scăpată în campioană

Redactor:
Marius Hutu
Victorie pentru titlu. HCM Baia Mare a câștigat cu 35-30 pe terenul rivalei Corona Brașov și pare scăpată în campioană
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Primul meci din Final 3 a fost echilibrat 43 de minute, însă Baia Mare a făcut diferența cu contraatacul
  • Următorul meci este 17 mai, Dunărea Brăila – Corona Brașov

HCM Baia Mare a dovedit încă o dată că este cea mai puternică echipă din România în acest sezon, certificatul de calitate fiind obținut fără dubii în prima partidă pentru titlu cu formația Corona Brașov. Chiar dacă a fost ținută în șah vreme de 40-45 de minute, echipa lui Costică Buceschi s-a descătușat pe final și a câștigat cu 35-30.

După 21-32 în Cupa României, Corona Brașov a dat reset și a încercat să dea lovitura în fața unei echipe care s-a împotmolit o singură dată pe plan intern, în timpul sezonului regulat, chiar la poalele Tâmpei. Precedent exista, formația gazdă mai avea nevoie de o echipă închegată, așa cum a devenit între timp HCM până spre finalul sezonului. În ultima vreme, Corona a trăit exclusiv pe sclipirile Aureliei Brădeanu, Baia Mare știa acest amănunt, astfel că trupa lui Bogdan Burcea trebuia să vină cu noutăți pentru a emite pretenții. Soluțiile s-au numit extremele, iar Brașovul a reușit să dețină controlul atât timp cât mingile au ajuns la Chiper și Hotea, care au fructificat aproape de fiecare dată în prima repriză. Paula Ungureanu nu a prins cea mai bună repriză la HCM,  echipa maramureșeană a acuzat și șocul accidentării pivotului Vârtic (min. 18), iar randamentul per ansamblu a fost sub posibilități. La pauză, Corona a intrat la cabine cu un încurajator 16-15, după ce a condus în două rânduri și la trei goluri diferență (5-2 și 16-13).

Repriza secundă a început în aceeași notă cu finalul primului act, cu intrări la limită de ambele părți, cu un joc de angajament în care Corona și Baia Mare au încercat să se domine fizic. Echilibrul a persistat până în minutul 43, când în poarta HCM-ului a revenit Paula Ungureanu, iar Corona nu s-a mai putut baza pe Aurelia Brădeanu, care a fost neutralizată de adversare. Din mâinile portarului echipie naționale s-a pornit o avalanșă de contraatacuri, iar Baia Mare a preluat controlul. De la 22-22 (min. 43), formația oaspete a ajuns în numai 10 minute la 31-24. HCM a început să funcționeze la capacitate maximă cu toate motoarele, cu Nechita, Ardean și Buceschi, care au avut una-două viteze în plus. Până atunci, doar Geiger ținuse ștacheta sus. Pe fondul sufocării adversarului, fetele lui Costică Buceschi au înscris câteva goluri ușoare, astfel că au rezolvat această partidă și probabil și ecuația titlului. HCM Baia Mare a făcut un pas uriaș către primul trofeu în Liga Națională din istoria clubului după un succes cu 35-30 pe terenul principalei rivale. Pentru Corona a mai rămas doar ocuparea locului 2, sâmbătă (17 mai) urmând să joace un meci important în acest sens, pe terenul Dunării Brăila.

Corona: Brădeanu 10, Briscan 2, Hotea 2, Chiper 7, Țăcălie 2, Apetrei 2, Zamfir 3, Manda 2
HCM Baia Mare: Ardean 7, Geiger 9, Marin 3, Buceschi 8, Nechita 7, Oltean 1

Miercuri, în handbalul feminin s-au mai disputat trei jocuri:

Turneul 4-6: „U” Jolidon – HC Zalău 26-23
Turneul 7-9: CSM București – Cetate Deva 32-20
Turneul 10-12: HCM Rm. Vâlcea – CSM Ploiești 27-19

Cum s-a desfășurat meciul în timp real

20:13 Corona a mai redus din handicap, scor 28-33 (min. 58), dar jocul pare câștigat de HCM Baia Mare. Buceschi a luat ultimul time-out în acest meci.


20:00 În minutul 50, formația oaspete s-a desprins la 28-23. Patru din ultimele cinci goluri au foost înscrise pe contraatac. HCM se îndreaptă spre victorie, Corona pare vlăguită în aceste momente. Baia Mare nu se oprește și dă lovitură după lovitură, 31-24 (min. 53).


19:57 HCM Baia Mare își face șah-mat adversara cu contraatacul. Axa Ungureanu – Nechita face diferența de trei goluri, 26-23 (min. 47).


19:53 După foarte mult timp, HCM Baia Mare a revenit la conducere. În atac, Geiger joacă magistral și marchează gol după gol, ajungând la 9 reușite. În poartă a revenit și Ungureanu, care a reușit un contratac școală, finalizat de Nechita. Oaspete conduc cu 24-22, Costică Buceschi exultă pe margine, în timp ce Burcea a cerut time-out.


19:46 Recital Aurelia Brădeanu. Centrul Brașovului a ajuns la cota 8. Doar Melinda Geiger ține cât de cât pasul, băimăreanca având șapte goluri până în minutul 38. Eliminările curg și ele pe bandă rulantă, cei doi arbitri au trimis pe bancă trei jucătoare după pauză. Scorul continuă să fie strâns: 20-19 (min. 39).


19:42 Corona reușește să dea goluri și în inferioritate, Zamfir a înscris un gol care își menține echipa în avantaj: 18-17 (min. 35)


19:26 Cu două goluri înscrise în ultimele 80 de secunde ale reprizei de Buceschi și Geiger, HCM Baia Mare a salvat o repriză în care n-a reușit să dețină controlul. Paula Ungureanu nu a prins cea mai bună repriză, în timp ce Corona a redus drastic ratările de unu la unu, vizavi de semifinala Cupei României. Din tabăra Brașovului au excelat Brădeanu și Chiper, care au înscris câte 5 goluri, iar la HCM a ieșit în evidență Geiger, tot cu 5 goluri.

Arbitrajul cuplului Harabagiu – Stănescu a fost la înălțime în prima parte, deciziile fiind luate cu aceeași măsură în fiecare tabără. Cei doi „fluierași” au arătat șase eliminări până acum, câte trei în fiecare parte.


19:22 Cu o apărare foarte tare în ultimele minute, gazdele se desprind la 16-13 (min. 29).


19:18 Duelurile sunt foarte tari, Corona joacă din nou în inferioritate după ce Apetrei a fost eliminată. Corona rămâne însă în avantaj (14-13, min. 27) după ce Olariu a ajuns la șase intervenții. Portarul a scos ultima minge cu capul, fiind doborâtă la podea după o aruncare a Melindei Geiger.


19:13 Faza reprizei a fost realizată de Brădeanu și Chiper. Extrema dreaptă a înscris din aeriană, dintr-un unghi închis: 14-12 (min. 22). Costică Buceschi a cerut time-out.


19:10 Au apărut și primele eliminări, Rațiu (Corona), respectiv Geiger (Baia Mare). Partida este echilibrată, nicio formație nu reușește să se desprindă: 12-12 (min. 20).


19:05. HCM Baia Mare a pierdut o jucătoare foarte importantă, pe Georgeta Diniș Vârtic, care s-a accidentat. Pivotul a început ca titulară, fiind o piesă de bază în sistemul de apărare gândit de Costică Buceschi.


19:02 Corona Brașov încearcă să depășească echipa adversă cu ajutorul extremelor, Chiper și Hotea reușind să înscrie de patru ori până acum pe atacuri poziționale. De partea cealaltă, HCM are o linie de 9 metri foarte activă, Geiger, Marin și Buceschi marcând împreună 8 goluri. scor: 11-10 (min. 16).


19:00 Ca un amănunt de culoare, Baia Mare încearcă să bată Corona cu o brașoveancă, Paula Ungureanu. De partea cealaltă, gazdele încearcă să dea lovitura cu o băimăreancă, extrema Camelia Hotea.

18:58 Pe fondul unor greșeli în atac și a siguranței oferite de Paula Ungureanu, HCM a trecut în avantaj, scor 8-7 (min. 13). Bogdan Burcea a cerut time-out.


18:56 HCM Baia Mare a restabilit egalitatea după 11 minute, scor 7-7. Melinda Geiger este într-o bună dispoziție de joc și reușește să marcheze goluri importante. Băimăreanca a ajuns la trei goluri, ca și Aurelia Brădeanu (Corona).


18:53 Norocul este de partea formației HCM Baia Mare. Marin și Ardean au înscris două goluri după ce mingea a lovit în spate portarii Brașovului: Scor 6-5 (min. 9).


18:50 Gazdele sunt decise să dea lovitura și continuă să marcheze aproape la fiecare fază. Scorul a ajuns la 5-3, grație unui portar în formă la Corona, Olariu, care a avut deja două intervenții.


18:46 Corona Brașov a început în forță, iar după trei minute s-a distanțat la 3-1. Briscan, Brădeanu și Hotea au marcat pentru gazde, în timp ce la Baia Mare a punctat Ardean


UPDATE 14:33 Partida Corona Brașov – HCM Baia Mare a fost programată inițial pentru marți – 13 mai, cu începere de la ora 17:00. La solicitarea echipei brașovene, partida a fost amânată cu o zi. Clubul Corona a motivat această cerere prin faptul că sala nu este disponibilă, fiind ocupată de o adunare religioasă. După programul Sălii Sporturilor pe săptămâna 12-18 mai, arena nu a fost  închiriată de nicio organizație religioasă. În timpul zilei, în sală au avut antrenamentele grupele de juniori (handbal) de la Corona și CSS Dinamo Brașov.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și Roberta, uciși de Vlad Pascu
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și…
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a…
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de 1 Mai!  ”Atât s-a putut!”
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de 1 Mai! ”Atât s-a putut!”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri:
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri: "Tot oraşul ar putea veni la…
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?