Brazilia, regina handbalului mondial! Coincidență uimitoare la Mondialul din acest an!

Redactor:
Marius Hutu
Brazilia, regina handbalului mondial! Coincidență uimitoare la Mondialul din acest an!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Brazilia a devenit în premieră campioană mondială, după ce s-a impus duminică seară în finala cu Serbia, scor 22-20

  • Incredibil dar adevărat: Podiumul Mondialului – Brazilia, Serbia, Danemarca –  a fost și clasamentul final al Grupei B de la turneul final
  • Șase dintre jucătoarele Braziliei vin de la Hypo Viena, echipă care a fost învinsă de HCM Baia Mare în Liga Campionilor
  • Eduarda Amorim a fost desemnată jucătoarea turneului din Serbia



Braziliencelor nu le-a venit să creadă că au obținut un asemenea succes

Norvegia, Franța și Muntenegru. O alegere conservatoare a caselor de pariuri în privința favoritelor înainte de Mondialul de handbal feminin din Serbia. Nici vorbă de Brazilia sau Serbia, echipele care au ajuns în ultimul act de duminică seara de la Belgrad. Însă cele două echipe și-au văzut de treabă, au avut evoluții constant excelente și au produs marea surpriză! Nimeni nu se aștepta ca Brazilia să bifeze opt victorii în opt meciuri în drumul spre finală, mai ales după ce Hypo Viena, echipa care avea șase brazilience în lot, fusese eliminată din Liga Campionilor dintr-o grupă cu Gyor, HCM Baia Mare și Thuringer. Doar că Morten Soubak, tehnicianul danez care și-a găsit a doua casă în Brazilia, și-a motivat excelent elevele. În fața unei săli arhipline, cu 22.000 de sârbi gata să-și încurajeze echipa, braziliencele au dansat samba și au demonstrat că au crescut mult față de acum doi ani, când pe teren propriu n-au obținut decât locul 5!


La 1,59 metri, Deborah Nunes e cea mai scundă jucătoare din lotul Braziliei. Dar a marcat un gol extrem de important în finalul partidei

Sârbii pierduseră în grupe cu Brazilia

Mulți vedeau Serbia ca favorită. Experiența lui Lekic și Damnjanovic, publicul fierbinte din „Kombank Arena” și posibilitatea unui arbitraj favorabil se cumulau într-o furtună perfectă împotriva Braziliei. Realitatea din teren a fost însă cu totul alta, respectând întocmai meciul din grupe. Pentru că cele două echipe se mai întâlniseră în prima fază a competiției, la Niș. Iar Brazilia câștigase atunci cu 25-23, după un meci pe care îl dominase clar.


Amorim n-a putut fi oprită și a primit titlul de MVP al turneului final

Începutul finalei a fost suficient pentru ca sârbii care văzuseră meciul din 10 decembrie să aibă fiori. Preferatele gazdelor nu s-au descurcat deloc în atac. Ceea ce trebuia să fie o adevărată sărbătoare s-a transformat rapid într-un meci plin de emoții. La fel ca în fotbal, braziliencele au compensat gabaritul superior al adversarilor cu talent, viteză și tehnicitate. Pe fondul greșelilor sârboaicelor, care au condus la rândul lor (5-6, min.12; 6-8, min.16), braziliencele au preluat conducerea și au intrat la cabine cu un avantaj de 2 goluri (13-11).

Soubak, artizanul victoriei

Nu se știe ce le-a spus elevelor sale Sasa Boskovic la pauză, dar Serbia nu a intrat deloc mai motivată în teren. Numeroase greșeli de pasare și de mânuire a balonului din partea gazdelor au dus Brazilia la cinci goluri în față (16-11, min.35). Finala părea terminată! Dar, așa cum se obișnuiește într-un meci cu o astfel de încărcătură, a existat și un moment psihologic. Cu două jucătoare în plus, după eliminările temporare ale lui Ognjenovic și Eric, Brazilia a ratat două aruncări consecutive de la șapte metri!
Imediat, Serbia a revenit, iar după 11 minute fără gol ale Braziliei, sârboaicele au și egalat (19-19, min.56). Era sărbătoare în tribune. Doar că Cvijic, Lekic sau Damnjanovic n-au mai putut să o învingă pe incredibila Pessoa! Iar Brazilia a devenit regina lumii printr-un mix de forță, inteligență și tehnică. Și o atingere de aur din partea antrenorului Soubak, care a transformat echipa carioca într-o forță mondială. Plus un parcurs perfect: nouă victorii din nouă meciuri.

Brazilia – Serbia 22-20 (13-11)

Brazilia: Arenhart 7 intervenții, Pessoa 4 intervenții – Do Nascimento 6, Da Silva 4, Rodrigues 4, Amorim 3, Nunes 2, Cavaleiro 2, Piedade 1. 

Serbia: Tomasevic 11 intervenții, Risovic 6 intervenții – Cvijic 5, Damnjanovic 4, Lekic 4, Zivkovic 2, Nisavic 2, Ognjenovic 1, Krpez 1, Popovic 1.


Imediat după sfârșitul finalei, IHF a anunțat echipa-tip a Mondialului din Serbia, dar și MVP-ul turneului.

MVP: Eduarda Amorim (Brazilia)

Portar: Barbara Arenhart (Brazilia)
Extremă dreapta: Woo Sun Hee (Coreea de Sud)
Inter dreapta: Susann Muller (Germania)
Centru: Anita Gorbicz (Ungaria)
Inter stânga: Sanja Damnjanovic (Serbia)
Extremă stânga: Maria Fisker (Danemarca)
Pivot: Dragana Cvijic (Serbia)

GOLGHETERĂ‚: Susann Muller (62 de goluri)


România a încheiat turneul final din Serbia pe locul 11, după ce a fost eliminată de Polonia în optimi. 
CLASAMENT FINAL


Cinci jucătoare brazilience joacă în campionatul intern. Însă grosul echipei vine de la Hypo Viena, unde evoluează șase jucătoare. În plus, antrenorul Morten Soubak este și tehnicianul campioanei Austriei!


FINAL DE MECI! Brazilia a câștigat Campionatul Mondial pentru prima oară în istorie! Serbia a pierdut pe teren propriu medalia de aur!!


20-22: GOOOOOL BRAZILIA! ANA PAULA RODRIGUES MARCHEAZĂ‚! PESSOA SCOATE LA CEALALTĂ‚ POARTĂ‚! IAR BRAZILIA E CAMPIOANĂ‚ MONDIALĂ‚!!! TIMEOUT BRAZILIA.


20-21: RATARE IMENSĂ‚ A LUI CVIJIC! Pessoa scoate excelent în duel 1 vs 1 cu pivotul sârb!


20-21: La 1,59m, Nunes reușește o depășire senzațională și marchează în inferioritate! Mai sutn 2 minute de joc!


20-20: Do Nascimento nu o poate bloca pe Cvijic, care obține 7 metri! Moment foarte important în acest meci! Lekic transformă!!!


19-20: Damnjanovic trage puternic de la 9 metri, dar mingea e blocată. AMORIM E ELIMINATĂ‚ 2 MINUTE PENTRU TRAGERE DE TRICOU.


19-20: GOOOOL BRAZILIA! Piedade marchează de pe pivot, iar braziliencele au avantaj!


19-19: EGALARE!!!! Serbia greșește enorm, dar Nisavic reușește să marcheze un gol superb, la colțul scurt! Sala a luat foc!


18-19: E 13-11 pentru Serbia în raportul greșelilor! Pessoa scoate excelent după un contraatac purtat de Damnjanovic, care a tras în portarul brazilian!


18-19: Bară pentru Ana Paula Rodrigues, iar Serbia are atacul! Moment foarte important, Serbia poate egala! Doar că Pessoa parează. Serbia rămâne însă în atac!


18-19: Contraatac rapid al Serbiei, iar Krpez face 19-18! Mai sunt opt minute de joc!


17-19: Greșeală a Serbiei, angajarea lui Cvijic fiind blocată de brazilience. Mai sunt 8 minute și jumătate, iar Brazilia are două goluri și atacul! 


Timeout Serbia! Boskovic încearcă să își calmeze elevele, cu fix zece minute rămase de joc! A intrat din nou Cvijic pe semicerc.


17-19: Nisavic are șansa de a egala, dar ratează, aruncând mult pe lângă poartă! Ana Paula Rodrigues înscrie din nou!


17-18: Tomasevic scoate, iar Serbia are șansa de a egala! 49% e eficacitatea Braziliei, 57% cea a Serbiei. Damnjanovic aruncă de pe picioare, dar Arenhart scoate excelent!


17-18: Culoar excelent pentru extrema stângă a Serbiei, Nisavic, care marchează pe lângă Arenhart! Meciul e unul incandescent!


16-18: Cu două jucătoare mai puțin pe teren, Serbia marchează prin Zivkovic! Cavaleiro dă imediat replica cu o pătrundere eficientă.


15-17: Eliminare pentru Damnjanovic, pentru un tampon pus la Amorim. Mingea rămâne la brazilience. Încă o eliminare pentru Brazilia, experimentata Eric încasează o nouă eliminare! Serbia are doi oameni mai puțin, iar Do Nascimento înscrie superb!


15-16: Damnjanovic pătrunde și înscrie de pe semicerc! Sala din Belgrad a luat foc! Iar Brazilia are probleme.


14-16: Brazilia nu a mai marcat de șapte minute! Iar Amorim comite din nou forțare!!!


Morten Soubak cere timeout pentru Brazilia! Moment important în meci, după ce sud-americancele au ratat două aruncări de la șapte metri la rând!


14-16: Zivkovic marchează în inferioritate, iar Tomasevic parează o minge a Braziliei! Ce răsturnare de situație în inferioritate pentru sârboaice!!!


13-16: Do Nascimento scoate un șapte metri, însă s-a accidentat serios la spate, după o ciocnire cu Ognjenovic! Sârboaica e eliminată două minute! Iar starul Braziliei e scoasă pe brațe din teren, dar pare că poate continua partida! Ana Paula Rodrigues ratează, dar e faultată și scoate din nou 7 metri!!! De data asta trage Do Nascimento, care ratează și ea! BRAZILIA RATEAZĂ‚ DOUĂ‚ ARUNCĂ‚RI DE LA 7 METRI CONSECUTIVE!


13-16: Bară pentru Serbia din extrema stângă! Brazilia trage în bară! Recuperează sud-americancele, dar Tomasevic reține!


13-16: Sala ajută mult Serbia, care marchează prin Ognjenovic! În sfârșit, gazdele profită de inferioritatea Braziliei. Încă o eroare pentru Brazilia, care pasează în aut, iar Serbia poate să revină!


12-16: Din nou eliminare Brazilia! Amorim o agață pe Cvijic în semicerc, iar Serbia are 7 metri! Transformă fără probleme Lekic!


11-16: GOOOOL BRAZILIA! INCREDIBIL! Cu om în minus, Brazilia marchează printr-o pătrundere a lui Amorim.


 


11-15: Încă o intercepție pentru sud-americane, care evoluează excelent în atac. O succesivă rapidă e finalizată de Amorim, cu o aruncare puternică de la 9 metri!


11-14: Probleme pentru defensiva Braziliei! Diniz încasează a doua eliminare, pentru că a lovit-o cu cotul pentru Damnjanovic.


11-14: Serbia a intrat total neconcentrată în repriza secundă. Jucătoarele lui Boskovic au mari probleme la pasare, iar Cavaliero face 14-11 după un contraatac excelent!


11-13: A început repriza secundă. Mingea e a Serbiei, însă sârboaicele pierd balonul. Nici Brazilia  nu reușește să marcheze, Amorim comițând forțare. Serbia greșește din nou! Multe erori în primul minut!


Brazilia s-a descurcat excelent în ofensivă, pe contraatac, de unde a marcat o bună parte a golurilor. În poartă, Barbara Arenhart a apărat senzațional, în timp ce Serbia nu a contat prea mult pe starul Lekic, destul de ștearsă în acest meci.


Serbia – Brazilia 11-13 (pauză)

Serbia: Cvijic 5, Damnjanovic 3, Lekic 2, Popovic 1.

Brazilia: Nascimento 5, Da Silva 4, Rodrigues 2, Amorim 1, Nunes 1.


11-13: Lekic înscrie în ultimele 10 secunde! Nunes e blocată, iar repriza se încheie. Brazilia are un avantaj de două goluri, scor 13-11.


10-13: Arenhart, încă o intervenție remarcabilă! După o nouă recuperare a lui Nunes, mingea ajunge la Franca da Silva, care a busculată în semicerc. 7 metri transformat de Do Nascimento! Brazilia chiar are șanse să câștige aurul! 


10-12: Golghetera Braziliei, Do Nascimento, marchează încă o dată! E 12-10 pentru sud-americance în minutul 28, iar Serbia pare KO! Antrenorul Boskovic cere timeout!


10-11: Nunes, miniona Braziliei, cu 1,59m, marchează după ce recuperează un balon pe semicerc!


10-10: Serbia dă replica prin Damnjanovic, care reușește să marcheze cu o aruncare de la 9 metri! Serbia se descurcă excelent de la 9 metri, în timp ce Brazilia dă replica prin Do Nascimento, cu o boltă superbă!


9-9: Tomasevic are 57% procentaj al intervențiilor, cu 4 mingi parate din 7 posibile! Și Arenhart dă replica, iar Amorim egalează!!!


9-8: Cvijic marchează din nou de pe semicerc. Serbia are un gol avantaj, cu opt minute rămase de joc. După două decizii împotriva Serbiei, antrenorul Sasa Boskovic a luat foc pe bancă!


8-8: Arbitrii dau decizii corecte, dictând 7 metri pentru brazilience. Do Nascimento trimite direct în vinclu.


8-7: Cu om în plus, Brazilia nu reușește să marcheze, Fachinello dând o nouă pasă greșită, direct în aut!


8-7: Prima eliminare pentru Serbia. Dragana Cvijic, pivotul sârb, faultează și stă pe bancă două minute. Amorim ratează însă, iar Serbia conduce Brazilia cu 8-7, în minutul 19.


8-7: Ana Paula Rodrigues marchează cu o aruncare puternică de la 9 metri! Defensivele nu funcționează la parametri înalți, astfel că golurile vin foarte des. Interii celor două echipe sunt în formă.


8-6: Venită din spate, Popovic marchează superb cu o aruncare de la 10 metri! Serbia se distanțează la două goluri!


7-6: Lekic dă însă imediat replica și înscrie de la 9 metri!


6-6: Arenhart scoate încă o dată, pasează pentru Diniz, care o lansează pe contră pe Franca da Silva, iar extrema lui Hypo face 6-6!


6-5: Arenhart încearcă să marcheze din poartă în poartă, dar Tomasevic reușește să scoată!


6-5: Lekic obține șapte metri, după o pătrundere în inter drept! Cvijic înscrie superb! Brazilia cere timeout! Sud-americancele nu reușeșc să marcheze, Do Nascimento având o aruncare căzută.


5-5: Pătrunde Damnjanovic și marchează al doilea gol al său în acest meci! Serbia egalează pentru prima dată. Încă o ratare a Braziliei, Rodrigues trage direct în bară de la 9 metri!


4-5: Contraatac Serbia, Fachinello îi pasează lui Do Nascimento și extrema lui Hypo face 5-3! Imediat, Cvijic marchează din nou și își confirmă forma excelentă din ultimele 3 meciuri! Sârboaica a marcat 14 din cele 19 goluri ale sale de la Mondial în sferturi, semifinală și finală!


3-4: Superb joacă Fernanda Franca da Silva, jucătoarea lui Hypo. Extrema stângă vine în circulație și marchează pentru Brazilia, scor 4-2. Cvijic replică imediat și face 4-3! 


2-3: Diniz e eliminată pentru o contră pe braț pusă Andreei Lekic! Brazilia joacă două minute în inferioritate! Imediat, Sanja Damnjanovic vine din spate și face 3-2!


1-3: Ana Paula Rodrigues face 3-1, după o pătrundere din inter stâng și o aruncare din diagonală care a păcălit-o pe Tomasevic! 3-1 pentru Brazilia în minutul 5!


1-2: Contraatac superb după o intervenție a lui Arenhart, iar Franca da Silva face 2-1! Două goluri pentru extrema tatuată a lui Hypo!


18:18: Fernanda Franca da Silva deschide scorul de pe extremă stânga și aduce liniștea în sală! Dar Cvijic egalează de pe semicerc, după ce defensiva Braziliei e păcălită de o pasă cu pivotul!


18:15: A început meciul! Brazilia are lovitura de start, iar atacurile sud-americancelor sunt înconjurate de un cor de fluierături! Piedade face forțare, iar Serbia are mingea! Niciun gol în primul minut de joc! Sârboaicele ratează, iar Arenhart trece în cont prima intervenție.


18:13: Brazilia este singura echipă care nu a pierdut niciun meci la acest turneu final, având opt victorii din opt partide. În grupe, braziliencele au câștigat meciul cu Serbia cu 25-23!


18:09: Fanii fac un zgomot infernal înaintea startului partidei, precedat de imnurile celor două state.


18:00: Sala din Belgrad e deja plină! Sunt aproape 20.000 de spectatori care au început deja să țipe.


17:51: Se anunță nebunie în sala „Kombank Arena” din Belgrad. Circa 20.000 de fani sârbi vor face o atmosferă senzațională la finala cu Brazilia.


17:39: Pentru finala din această seară, Serbia a înlocuit două jucătoare. E vorba despre Maria Lojpur și Jovana Stoiljkovic, în locul cărora vor intra în lotul lui Sasa Boskovic interul Marina Dmitrovic și extrema dreaptă Ivana Milosevic.


17:34: Mâinile în aer, haide Serbia!”. Acesta este îndemnul pe care Andrea Lekic, starul Serbiei, l-a scris pe Twitter înaintea meciului.


16:57: Pentru prima oară în istorie, Danemarca ia bronzul la un turneu final mondial. Danezele lui Jan Pytlick au câștigat meciul cu Polonia cu 30-26! Performanță remarcabilă și pentru poloneze, care au ajuns pentru prima oară în istorie atât de departe la o competiție atât de importantă!

Danemarca – Polonia 30-26 (12-15)

Danemarca: Kristiansen 10, Norgaard 5, L. Joergensen 4, S. Joergensen 3, Fisker 3, Gravholt 2, Jensen 1, Burgaard 1, Holmsgaard 1.

Polonia: Kulwinska 5, Byzdra 4, Wojtas 4, Grzyb 3, Koniuszaniec 3, Kudlacz 3, Siodmiak 2, Szweb 2.


16:53: Danemarca s-a detașat și va câștiga bronzul! Echipa lui Jan Pytlick conduce cu 29-24, după un meci senzațional făcut de Kristina Kristiansen în ultimele 30 de minute. Mai sunt patru minute din meci.


16:44: Forcing al Danemarcei, care preia conducerea. Kristiansen are o repriză senzațională, marcând 5 din cele 12 goluri ale danezelor de până acum.


16:34: Kristiansen face spectacol în partea secundă a jocului pentru Danemarca, marcând gol după gol. Meciul s-a echilibrat, iar Polonia are un singur gol avantaj, scor 20-19.


16:26: S-a reluat finala mică a Mondialului. Polonia continuă să conducă cu 18-16 (min.37)!


16:09: La pauză, Polonia conduce, surprinzător, Danemarca, cu 15-12. A fost un meci pe care danezele l-au început bine, dar în partea secundă a primei reprize, polonezele au jucat excelent.

Polonia – Danemarca 15-12 (pauză)

Polonia: Wojtas 4, Kulwinska 3, Kudlacz 3, Koniuszaniec 2, Szwed 1, Grzyb 1, Siodmiak 1.

Danemarca: Norgaard 5, Joergensen 2, Kristiansen 2, Fisker 1, Jensen 1, Burgaard 1.


16:02: Danemarca e la 4 goluri în spatele Poloniei în acest moment, scor 10-14, min.28!


15:57: Ce meci face Polonia! Echipa care a scos România de la Mondial conduce cu 11-9 în minutul 24! Danemarca n-a mai marcat de cinci minute.


15:54: Arțăgoasă, bine organizată și capabilă să exploateze și cele mai mici probleme ale defensivei adverse. Așa pare Polonia, echipă care se ține scai de Danemarca în finala mică a Mondialului, scor 9-9 (min.21). Pivotul Kulwinska (3) și extrema Koniuszaniec (2) sunt cele mai bune marcatoare ale polonezelor.


15:49: Excelentă revenirea Poloniei! Jucătoarele lui Kim Rasmussen au început să joace din ce în ce mai bine și au reușit să egaleze, scor 6-6!


15:41: Echipa nordică începe să se detașeze, Joergensen și Norgaard marcând fără probleme. E 5-3, min.11, iar Polonia nu mai poate replica forma bună din meciurile cu România și Franța!


15:36: Danezele încep jocul mai bine și conduc cu 3-2 după primele șase minute. Wojtas și Kulwinska, jucătoarele care au excelat împotriva României, au marcat pentru Polonia până acum!


15:26: Începe meciul dintre Danemarca și Polonia, finala mică a turneului final din Serbia!


14:50: La sârboaice, Andrea Lekic și Sanja Damnjanovic, ambele cu 42 de goluri, sunt golgheterele echipei. Interesant este și că Dragana Cvijic are o serie excelentă, marcând 13 din cele 17 goluri de la acest turneu final în ultimele două partide. Cu 88 de intervenții din 210 aruncări, Katarina Tomasevic este unul dintre cei mai buni goalkeeperi de la CM 2013, cu un procentaj de 42% al paradelor. Celălalt portar al Serbiei, Jovana Risovic, are 43 de intervenții din 96 de aruncări, 45% procentaj al paradelor.


14:25: Evident, cea mai bună marcatoare a Braziliei este Alexandra do Nascimento, extrema dreaptă a lui Hypo. Cea mai experimentată jucătoare a echipei sud-americane a marcat 48 de goluri din 72 de aruncări, având un procentaj de reușită de 67%. Pe locul secund în topul marcatoarelor Braziliei se află colega lui do Nascimento de la Hypo, Ana-Paula Rodrigues, cu 35 de goluri, podiumul fiind completat de interul lui Gyor, Eduarda Amorim, cu 31 de goluri. Portarii sud-americani au procentaje excelente: Barbara Arenhart a parat 74 de aruncări din 172, 43%, în timp ce Mayssa Pessoa are 48 de intervenții din 127 de aruncări, 38% procentaj de mingi parate.


14:19: Ambele echipe își doresc enorm victoria, lucru subliniat și de contul oficial de Twitter al turneului final din Serbia.


14:13: Interesant este că Brazilia și Serbia au făcut parte din grupa B a turneului final. În meciul disputat pe 10 decembrie, Brazilia a câștigat cu 25-23 (14-11), după un meci pe care sud-americancele l-au dominat cap-coadă. Cele mai bune marcatoare ale braziliencelor au fost chiar vedetele echipei, Alexandra do Nascimento și Eduarda Amorim, ambele cu 5 goluri! Portarii Braziliei au avut un procentaj de 32% de intervenție, profitând de jocul slab al Serbiei din atac.

Brazilia – Serbia 25-23 (14-11)

Brazilia: Pessoa 10 intervenții, Arenhart 1 intervenție – Do Nascimento 5, Amorim 5, Diniz 3, Da Silva 3, Rodrigues 3, Moura 2, Rocha 2, Andrade 1, Cavaleiro 1

Serbia: Risovic 4 intervenții, Tomasevic 3 intervenții – Krpez 5, Zivkovic 4, Damnjanovic 4, Rajovic 4, Ognjenovic 3, Filipovic 1, Stoiljkovic 1, Liscevic 1.


14:10: Au mai rămas doar 80 de minute până la finala mică a Mondialului, dintre Danemarca și Polonia. Danezele sunt mari favorite, putând urca pe podiumul unui Mondial pentru prima oară după 16 ani. Atunci, echipa nordică reușea să câștige aurul, în finala cu Norvegia.


A 21-a ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin își dispută ultimul act duminică, de la ora 18:15, când față în față se vor afla Serbia și Brazilia. Este o finală pe care puțini au anticipat-o, niciuna din cele două națiuni nefiind văzută între primele patru favorite la debutul competiției. Norvegia, Franța, Muntenegru sau Ungaria au ieșit însă rând pe rând, astfel că trofeul poate ajunge în premieră în Brazilia sau va rămâne la Belgrad după o pauză de 40 de ani! În 1973, Iugoslavia câștiga finala Campionatului Mondial chiar într-un meci cu România, echipă în care se regăsea, spre exemplu, și Elena Frîncu. Și atunci, dar și acum, Serbia se află în aceeași postură, de țară organizatoare.

Andrea Lekic sau Eduarda Amorim?

Înaintea finalei, gazdele sunt văzute ca favorite la câștigarea medaliei de aur. La casele de pariuri, Serbia are o cotă de 1.90 la victorie, în timp ce Brazilia este creditată cu 2.45. Cele două reprezentative și-au luat deja pulsul în cadrul acestui turneu final. Brazilia și Serbia au făcut parte din aceeași grupă B, iar sud-americancele s-au impus cu 25-23.

Finala va opune două naționale cu stiluri diferite de joc. Brazilia a împrumutat deja mai multe elemente din școala daneză, implementate de selecționerul Morten Soubak. Nascimento & Co stăpânesc azi foarte bine lecția contraatacului, cu ajutorul căruia au învins inclusiv Danemarca în semifinalele Mondialului.

În schimb, Serbia pune mare preț pe forța fizică, pe agresivitate. Poate că țara vecină nu are o echipă la fel de închegată ca Brazilia, dar are în schimb componente care pot decide individual oricând un meci, fie prin centrul Andrea Lekic sau prin interul stânga Sanja Damnjanovic, fie prin portarul Katarina Tomasevic, care a avut procentaje uluitoare în prima repriză a semifinalei cu Polonia. Pe tot parcursul turneului final, ambii goalkeperi ai Serbiei au procentaje care trec de 40%. Totodată, Lekic și Damnjanovic au fiecare câte 42 de goluri marcate, ceea ce înseamnă o medie de peste cinci reușite pe meci!

De partea cealaltă, Nascimento are 48 de goluri în clasamentul gogheterilor. În condițiile în care 20 de reușite au fost marcate din șapte metri, aproape jumătate din restul golurilor au venit pe contraatac. Brazilia a înscris multe goluri „ușoare” și pentru că a avut-o șef de apărare pe Eduarda Amorim, handbalistă care a ajutat-o și pe Gyor la câștigarea Ligii Campionilor în primăvară. Foarte probabil, bătălia pentru cea mai bună handbalistă a anului se dă între Eduarda Amorim și Andrea Lekic, singurele jucătoare din lume care mai pot realiza „dubla” Liga Campionilor – Campionatul Mondial.

Cade recordul de asistență

Finala Campionatului Mondial de handbal feminin ar putea consemna și un nou record de spectatori. Tot la Belgrad s-a stabilit cel mai bun „rezultat” din punct de vedere al prezenței fanilor la un meci de handbal. Recordul a fost realizat vineri seara, la meciul Serbia – Polonia, când în „Kombank Arena” au fost prezenți 18.236 de spectatori. La ora 18:15, duminică seara, sunt așteptați în jur de 20.000 de suporteri sârbi!

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște. Tradiția datează de secole în România
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște. Tradiția datează de secole în…
La penalty-ul bătut de Rrahmani, 6 CFR-iști erau în careu. Marius Avram a spus ce calificativ ar merita Marian Barbu
La penalty-ul bătut de Rrahmani, 6 CFR-iști erau în careu. Marius Avram a spus ce calificativ ar merita Marian Barbu
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Simona Halep, anunţul aşteptat de toată lumea după Paşte
Simona Halep, anunţul aşteptat de toată lumea după Paşte
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu preotul şi au asistat la sfinţirea bucatelor:
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu preotul şi au asistat la…
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Ce s-a ales de femeia care a fost timp de 8 ani amanta fratelui soţului său. Cum arată la 41 de ani
Ce s-a ales de femeia care a fost timp de 8 ani amanta fratelui soţului său. Cum arată la 41…
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat fenomen din 2024 se desfășoară în județul Buzău
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat fenomen din 2024 se desfășoară…
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Dorinel Munteanu, „neamț“ doar cu porecla: reacție grobiană la interviul transmis live la televizor VIDEO
Dorinel Munteanu, „neamț“ doar cu porecla: reacție grobiană la interviul transmis live la televizor VIDEO
Inzaghi vrea să păstreze la Inter pentru sezonul viitor toţi jucătorii cu care a luat titlul
Inzaghi vrea să păstreze la Inter pentru sezonul viitor toţi jucătorii cu care a luat titlul
CONTROVERSĂ: Limită de viteză de 30 km/h pe podurile de pe autostradă?
CONTROVERSĂ: Limită de viteză de 30 km/h pe podurile de pe autostradă?
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru trei semne zodiacale
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru trei semne zodiacale