LIVE BLOG. Antrenorul Karl Erik Bohn a decedat. Fostele sale echipe, Larvik și Gyor, au suferit în Liga Campionilor

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG. Antrenorul Karl Erik Bohn a decedat. Fostele sale echipe, Larvik și Gyor, au suferit în Liga Campionilor
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • FC Midjtjylland – Savehof 25-24. Formația oaspete a condus 50 de minute
  • Gyor – Buducnost 23-23. Cristina Neagu a marcat patru goluri. Campioana Ungariei a avut și un arbitraj favorabil
  • Krim – Larvik 24-18. Oana Manea a înscris patru goluri, în timp ce Talida Tolnai nu a intrat niciun minut
  • Vardar Skopje – Thuringer 31-25

20:23 Vardar Skopje este lider în grupa 1, după 31-25 cu Thuringer.


19:38 După primele 30 de minute de joc la Skopje, Vardar are un avantaj de trei goluri în fața campioanei Germaniei, Thuringer: scor 16-13.


17:00 Vardar Skopje are mai nou două jucătoare care au cucerit titlul „handbalista anului”. După Allison Pineau în 2009, Andrea Lekic a primit distincția pe 2013. Cele două vor juca peste aproximativ două ore în Vardar Skopje – Thuringer.


16:00 Karl Erik Bohn este al doilea mare antrenor care a suferit de leucemie și s-a stins din viață la finalul acestei săptămâni. Luis Aragones decedase cu o zi înainte. Citiți aici cum a reacționat Spania după această tragedie.


12:45 Savehof a cerut aruncare de la șapte metri în ultima secundă a meciului cu FC Midtjylland, la scorul de 25-24 pentru formația daneză. Imaginile le dau dreptate suedezilor și au toate motivele să fie nemulțumiți.


12:40 Karl Erik Bohn avea contract cu naționala maghiară până în 2016, când se încheia ciclul olimpic de la Rio. Antrenorul norvegian a fost însă nevoit la începutul anului trecut să-și întrerupă temporar activitatea, locul lui fiind luat de Janos Hajdu. Chiar dacă nu a mai antrenat echipa Ungariei, Bohn a fost în permanentă legătură cu Gorbicz & Co prin intermediul Skype-ului.

12:19 De-a lungul timpului, Karl Erik Bohn a pregătit două echipe de Top în Europa, Larvik și Gyor. De la campioana Norvegiei a plecat la începutul anului 2011, după ce clubul i-a reproșat faptul că a pierdut-o pe Heidi Loke, care tocmai semnase cu Gyor. În acea vreme, Bohn și Loke erau parteneri de viață. Ulterior, antrenorul norvegian a ajuns, la rândul lui, la Gyor și a jucat finala Champions League în 2012. În semifinale, Bohn și Gyor au eliminat Oltchim, iar finala a pierdut-o în fața echipei Buducnost la goluri mai puține marcate în deplasare. În dublă manșă, scorul a fost egal, 54-54


12:12 Jucătoarele de la Gyor sunt în stare de șoc după ce Bohn a decedat în această dimineață. Anita Gorbicz a postat un mseaj emoționant pe Twitter.


Sursa: TV2.NO

11:15 Karl Erik Bohn, fostul antrenor al echipelor Larvik și Gyor, dar și al naționalei Ungariei, a decedat la 49 de ani. Chiar în preajma Crăciunului, norvegianul a fost anunțat de medici că are cancer în fază terminală.

La aproximativ două luni după ce cucerise medalia de bronz cu Ungaria la Europeanul din 2012, Bohn a fost diagnosticat cu leucemie acută. În urma unui tratament intens, antrenorul reușise în primă fază să învingă boala, însă celulele canceroase maligne i-au atacat din nou corpul. 


11:05 Dragan Adzic, antrenorul echipei Buducnost, nu a făcut sărbătoare după ce fetele lui au scos un punct pe terenul campioanei Europei. „Am obținut un punct important la Gyor, dar are valoare doar dacă va fi urmat de evoluții la fel de bune cu Krim Ljubljana și Larvik”, a comentat Dragan Adzic în mass-media din Muntenegru după meciul de aseară. Antrenorul formației din Podgorica este convins că Neagu & Co încă mai pot să crească din punct de vedere al nivelului de joc, lucru absolut necesar pentru a învinge celelalte două formații din grupa 2.


10:45 Krim – Larvik 24-18. Casetă tehnică (ehfcl.com)


22:56 Krim este liderul surpriză în grupa principală 2, după ce a învins în această seară cu 24-18 campioana Norvegiei, scor 24-18. Oana Manea a fost la înălțime, cu patru goluri. Krim a mizat mult pe jocul cu pivoții, în condițiile în care și Piedade a înscris trei goluri.


22:40 Cu zece minute înainte de final, Krim are un avantaj de patru goluri (19-15). Oana Manea a marcat 4 goluri și a evoluat bine și în apărare, ca intermediar stânga. Talida Tolnai nu a intrat niciun minut.


22:15 Krim conduce cu 12-10 Larvik după primele 30 de minute. Oana Manea este una dintre cele mai bune jucătoare ale meciului.


22:00 Gyor – Buducnost 23-23. Casetă meci (ehfcl.com)


21:05: Buducnost a scos un punct de aur la Gyor, terminând la egalitate, scor 23-23, cu campioana Europei. Cristina Neagu a avut o evoluție foarte bună, încununată cu patru goluri și alte câteva pase decisive. De la ora 21:30 se joacă ultimul meci al zilei, Krim Ljubljana – Larvik, cu alte două românce în teren, Oana Manea și Talida Tolnai.


21:00 Cu 90 de secunde înainte de final, la 22-22, Milena Knezevic este tamponată de Heidi Loke, dar arbitrii lasă jocul să continue. Partida s-a întrerupt pentru vreo 3 minute, jucătoarea a fost la un pas de o accidentare gravă.


20:53 Woltering are un procentaj fabulos, 55% din mingile trimise pe poartă de Gyor le-a apărat. Portarul german are 24 de intervenții și mai sunt patru minute până la final (scor 22-20 pentru Buducnost)! Cristina Neagu este ținută om la om pe final de joc de Tervel.


20:36 Arbitrii au scos din poartă un gol marcat de Knezevic la scorul de 17-15. „Cazul” a fost rezolvat ulterior de Cristina Neagu, care a ajuns la patru goluri. Trei au fost marcate în partea a doua a meciului.


20:07 Buducnost are un avantaj de patru goluri la pauză, în partida de la Gyor (scor 13-9). Campioana Muntenegrului a spart „barajul” lui Ambros Martin cu pivotul Dragana Cvijic, care a fost de neoprit. Bulatovic este pedepsită pentru faptul că nu s-a întors la timp la antrenamentele echipei maghiare.


19:35 Cristina Neagu și-a făcut deja simțită prezența în meci cu un gol marcă orginială, după o „bătaie” pe ambele picioare.


19:33 În ciuda faptului că a ieșit cu un ochi vânăt de la un antrenament în această săptămână, Heidi Loke a început ca titulară partida Gyor – Buducnost. Pivotul norvegian și-a postat noul look pe pagina ei de facebook.


19:15 Peste câteva minute intră în scenă Cristina Neagu. Interul stânga revine într-un meci la Gyor după aproape patru ani de absență din cauza accidentărilor. Anul trecut, tricolora a ratat semifinala din Ungaria cu Oltchim, la fel și în 2012. Ultimul ei joc la Gyor a fost susținut în 2010, într-o altă semifinală de Champions League. Oltchim a făcut atunci egal și s-a calificat ulterior în finală. Acum, Cristina Neagu încearcă să dea lovitura cu Buducnost.


17:10 Oden și Roberts au marcat împreună 17 goluri pentru Savehof. N-a fost însă suficient pentru ca echipa lor să se impună la Ikast.

Caseta tehnică: FC Midtjylland – Savehof 25-24 (sursa ehfcl.com)


16:10 FC Midtjylland a debutat cu o victorie în grupele principale, scor 25-24 cu Savehof. Succesul a fost obținut însă cu mari emoții, având în vedere că suedezele au condus aproximativ 50 de minute, chiar și la trei goluri diferență. În ultima secundă, Savehof a cerut o aruncare de la șapte metri, neacordată de arbitri.


15:55 Jamina Robert, una dintre cele mai importante jucătoare de la Savehof, face un meci mare în această după-amiază în Danemarca. Jucătoarea de culoare (23 ani) a suferit o adevărtată dramă în copilărie. Fratele a fost împușcat când Jamina avea doar 10 ani. Ea are doar 1.75 metri și este o jucătoare foarte robustă, care face parte și din naționala Suediei.

Sursa foto: Jonas Lindstedt / gp.se


15:30 Jovanka Radicevic, extrema dreaptă de la Vardar Skopje, este o handbalistă plină de energie și viață, un model atât în teren, cât și în afara arenelor.


15.22 La Ikast se înregistrează o mare supriză după 30 de minute de joc: Savehof conduce pe FC Midtjylland cu 14-12.


15:18 Adriana Țăcălie este ultima jucătoare din România care a câștigat trofeul Champions League. Interul echipei naționale și al formației Corona Brașov a ridicat trofeul deasupra capului în 2012, pe când activa la Buducnost Podgorica. Atunci, formația muntenegreană a suflat cupa campioanei Ungariei, Gyor, pentru că a înscris mai multe goluri în deplasare. La general a fost 54-54.


15:10 Cea mai mare rivalitate din handbalul feminin a ajuns duelul dintre Gyor și Larvik. Cele două formații se înfruntă în Liga Campionilor pentru al cincilea sezon consecutiv!


15:00 Derby-ul nordic, fără o asistență numeroasă. Savehof suprinde și conduce cu 7-5 (min. 17). 


14:50 Savehof s-a calificat în premieră în grupele principale ale Ligii Campionilor. Formația suedeză este și team-ul care are cele mai puține jucătoare străine în cadrul lotului, o handbalistă din Islanda: Birna Berg Haraldsdottir. Larvik are în componență două daneze, iar Midtjylland se prezintă cu jucătoare din afara Danemarcei. În rest, toate celelalte grupări sunt mai degrabă niște multinaționale.


14:32 O informație fără legătură cu Liga Campionilor. Federația europeană își dorește pe viitor un turneu final continental cu mai multe naționale la start, poate chiar 24! În atare condiții, România ar avea șanse mai mari să se califice. Șeful EHF, Jean Brihault, a susținut că n-a găsit încă modelul potrivit pentru un nou format.


14:25 EHF va oferi câte 25.000 de euro pentru fiecare echipă calificată în grupele principale. Premiile oferite de forul european sunt însă nesemnificative în comparație cu ce se câștigă la fotbal. În schimb, un club care ajunge până în finală achită taxe de aproximativ 12.000 de euro pentru participarea în Liga Campionilor.


14:10 După ce a reușit să le păstreze pentru sezonul următor pe Cristina Neagu și Dragana Cvijic, Buducnost încearcă să reclădească o echipă care să cucerească Liga Campionilor. Katarina Bulatovic s-ar putea întoarce din vară la Podgorica. Muntenegrenii fac eforturi, de asemenea, pentru a obține serviciile portarului Woltering pentru încă un sezon. Un alt transfer vizat este cel al extremei dreapta din naționala Spaniei, Carmen Martin, care ar urma să o înlocuiască pe Radmila Petrovic, handbalistă își dorește un copil.


14:05 Patru din cele opt echipe calificate în grupele principale au câștigat cel puțin o dată Champions League. Partea interesantă este faptul că toate fac parte din aceeași grupă: Krim, Larvik, Buducnost și Gyor. Ultimele trei grupări au câștigat în ultimii trei ani!


14:00 În mai puțin de o oră va începe primul meci din Champions League, derby-ul nordic dintre FC Midtjylland și Savehof.


13:15 Thuringer încearcă să dea lovitura la Skopje chiar și fără a-l avea pe bancă pe Herbert Muller, suspendat o etapă de EHF. Citește aici motivul pentru care a fost suspendat antrenorul german de origine română.


12:25 Cea mai bună jucătoare a lumii din 2013 joacă în acest sezon la Vardar Skopje. Andrea Lekic a câștigat Liga Campionilor cu Gyor anul trecut și a devenit vicecampioană mondială. Iar după faptă a venit și răsplata: 10.000 de euro de la EHF și o primire în stil de mare campioană la Skopje.


12:20 Fără îndoială, cele două grupe principale ale Ligii Campionilor sunt dezechilibrate. Româncele evoluează într-o grupă a morții. Gyor este însă încrezătoare că va fi prezentă în turneul final de la Budapesta și își va apăra titlul cu succes. 

12:15 După Oltchim, o altă mare echipă din Europa trece printr-o situație dificilă din punct de vedere financiar. Este vorba de Krim Ljubljana, care s-a și despărțit în această iarnă de trei jucătoare: Carmen Martin, Patricia Vizitiu și Linnea Torstenson. Au existat mai multe informații conform cărora la Krim nu s-au plătit salariile de câteva luni. În vară, alte handbaliste importante vor părăsi echipa din Ljubljana. Andrea Penezic și Barbara Lazovic vor ajunge la Vardar Skopje, în timp ce Oana Manea este dorită în România de HCM Baia Mare și CSM București.


12:10 ANIVERSARE. Simona Spiridon, jucătoarea din România cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor, împlinește azi 34 de ani. ProSport îi urează „LA MULȚI ANI!”. Spiridon a evoluat și în acest sezon în Champions League cu Hypo Viena, însă echipa austriacă s-a clasat pe locul 3 într-o grupă cu Gyor, Thuringer și HCM Baia Mare și a fost eliminată din competiție.


12:05 Chiar în săptămâna „mare” a meciului cu Gyor, Cristina Neagu a semnat pe încă un sezon cu Buducnost. Partea interesantă este faptul că interul stânga al României a fost și în atenția formației maghiare. Cristina a preferat însă să-și continue activitatea la Podgorica măcar până în vara anului 2015.


12:00 Pentru tot ce a reușit la Gyor în ultimele 18 luni, colegii de la handball-planet l-au desemnat pe Ambros Martin antrenorul anului 2013 în handbalul feminin. Formația maghiară a spart gheața cu ibericul pe bancă într-o finală de cupă europeană, după ce Gyor pierduse alte șase finale.


11:50 Cu câteva ore înaintea primului joc din faza a doua a competiției, Gyor este principala favorită la câștigarea Ligii Campionilor și în acest sezon. Formația maghiară are o cotă de 1.61 pentru păstrarea trofeului. Conform specialiștilor, finala ar urma să o dispute cu Vardar Skopje, noul „Dream Team” din handbalul feminin după dispariția Oltchimului. Reprezentanta Macedoniei are o cotă de 3.40 pentru câștigarea titlului, în timp ce Buducnostul Cristinei Neagu este a treia favorită cu o cotă de 11:00.


Cele mai bune opt echipe din handbalul feminin încep de azi bătălia pentru trofeul Champions League, ce se va decerna în acest an în urma unui „Final 4”, programat în luna mai la Budapesta. Grupele principale ale competiției încep fără nicio reprezentantă a României la start. De fapt, fără Oltchim, echipa care s-a regăsit neîntrerupt  în această fază, din sezonul 2007 și până în primăvara anului trecut. Campioana României s-a dezintegrat, nu s-a mai înscris în Ligă, iar ulterior a și dispărut.

Legătura handbalului românesc cu grupele principale ale Ligii Campionilor este făcută de trei jucătoare din echipa națională, prin Cristina Neagu (Buducnost), Oana Manea și Talida Tolnai (ambele la Krim Ljubljana).

Programul primei etape în grupele principale

Grupa 1
FC Midtjylland – Savehof, sâmbătă, ora 14:45
Vardar Skopje – Thuringer, duminică, ora 19:00

Grupa 2
Gyor – Buducnost, sâmbătă, ora 19:30
Krim Ljubljana – Larvik, sâmbătă, ora 21:30

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…