HCM Baia Mare a câștigat Cupa României după 23-21 în finală cu HCM Roman. Arbitrii au dictat 18 eliminări

Redactor:
Marius Hutu
HCM Baia Mare a câștigat Cupa României după 23-21 în finală cu HCM Roman. Arbitrii au dictat 18 eliminări
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rezultate finale – 27 aprilie

  • finala mică: Corona Brașov – SCM Craiova 34-24
  • finala mare: HCM Baia Mare – HCM Roman 23-21

UPDATE 15:30 HCM Roman a jucat pentru prima dată într-o finală de Cupa României, rezultatul obținut la Târgoviște fiind cel mai bun din istoria clubului. Unul dintre motivele pentru care reprezentanta județului P. Neamț a pierdut a fost eficiența în atac, numai 43%.

STATISTICA MECIULUI HCM BAIA MARE – HCM ROMAN

scor: 23-21
eliminări: 9-8
aruncări de la 7 metri: 3-8 (1-2 la ratări)
goluri pe contraatac: 3-2
goluri de la 9 metri: 10-7
goluri de pe 6 metri: 8-6
ratări: 18-27
greșeli tehnice: 12-9


UPDATE 15:23 HCM Roman a contestat în mai multe rânduri arbitrajul cuplului Din – Dinu, mai ales în prima repriză. De altfel, antrenorul Florentin Pera și-a făcvut cruce în câteva rânduri pe parcursul jocului după deciziile arbitrilor. De remarcat faptul că Din și Dinu a dictat în ambele tabere câteo triplă eliminare! Și ambele echipe au ieșit cu bine din astfel de situații. Pe timpul inferiorității Romanului scorul a fost 0-0. Iar când Baia Mare a trecut printr-o astfel de situație, scorul a fost 1-1.


UPDATE 15:15 Dacă în semifinala cu Corona Brașov, extremele Nechita, Ardean și portarul Ungureanu au fost decisive pentru Baia Mare, în finala cu HCM Roman, centrul de greutate al echipei a fost același goalkeeper, apărarea și linia de 9 metri. În atac, 10 din cele 23 de goluri au fost marcate de la 9 metri, Geiger și Buceschi având un randament foarte bun. Un ajutor a fost dat și de Ada Nechita, care a venit în două situații în postura de inter și a finalizat.


UPDATE 15:05 Ana Maria Iuganu (HCM Roman) a fost principala marcatoare a finalei, cu 7 goluri.

HCM Baia Mare: Ungureanu – 16 intervenții; Nechita 5, Geiger 6, Buceschi 5, Ardean 1, Marin 2, Oltean 1, Vîrtic – 1, Tătar – 1, Rudics – 1

HCM Roman: Pâslaru – 8 intervenții, Vișan – 1 intervenție; Horobeț 4, Pavăl 1, Iuganu 7, Băbeanu 3, Agrigoroaie 1, Crap 4 (foto), Stoleru 1


UPDATE 14:50 HCM Baia Mare a câștigat pentru al doilea an consecutiv Cupa României, după ce a trecut cu 23-21 în finala cu HCM Roman. Echipa pregătită de Costică Buceschi a avut permanent controlul partidei, adversara reușind să strângă rezultatul în final. Momentul psihologic s-a consumat în minutul 56, când Horobeț a ratat ocazia de a înscrie la 18-21 într-o situație de superioritate numerică. Cele două echipe și-au disputat cu ardoare trofeul, motiv pentru care s-au acordat și 18 eliminări. Paula Ungureanu a fost desemnată jucătoarea partidei. „Ne bucurăm pentru ce am realizat la Târgoviște, dar rămânem concentrate pe campionat”, a declarat imediat după joc Ungureanu.


UPDATE 13:50 HCM Baia Mare are un avantaj de trei goluri în finala Cupei Românei cu HCM Roman după primele 30 de minute, scor 11-8. Prima repriză a fost extrem de tensionată, arbitrii Din și Dinu arătând nu mai puțin de șapte eliminări. Pe finalul primei părți, HCM Roman a fost lăsată în numai trei handbaliste, motiv care a nemulțumit vizibil tabăra lui Florentin Pera. Chiar și așa, HCM Baia Mare nu a reușit să marcheze niciun gol!

Deținătoarea trofeului a început tare partida, conducând cu 5-0 în minutul 17! HCM Roman s-a pornit mai greu, dar a revenit în ultimele 15 minute, astfel că repriza secundă se anunță palpitantă. Primul gol a fost marcat de Horobeț, după ce Romanul ratase 10 aruncări la poartă. Jucătoarea primei reprize a fost Paula Ungureanu, care a avut 14 intervenții! Nechita, Geiger (HCM Baia Mare) și Iuganu (HCM Roman) au înscris cele mai multe goluri, câte trei.


UPDATE 12:35 După înfrângerea de ieri cu HCM Baia Mare, Corona Brașov s-a consolat cu o victorie la 10 goluri în fața SCM Criaova, scor 34-24, și cu locul 3 la finalul Cupei României. Partida a fost marcată de accidentarea gravă a Oanei Cîrstea (n.r. extremă stânga la Corona), care a fost transportată la Spitalul Județean din Târgoviște.


UPDATE 27 APRILIE, ORA 11:00 Finalistele celei de a 29-a ediții a Cupei României, HCM Baia Mare și HCM Roman au lasat deoparte rivalitățile înainte de meci și au vizitat împreuna vechea Cetate de Scaun din Târgoviște și Turnul Chindiei, monument construit în timpul domniei lui Vlad Țepeș.

Tereza Pâslaru și Paula Ungureanu sunt vedetele celor două formații, HCM Roman, respectiv Paula Ungureanu. Cele două au fost ani buni colege și la echipa națională

Costică Buceschi și Florentin Pera fac parte din nou val al antrenorilor români. Doar primul mai are în plamares un trofeu, Cupa României, obținută în 2013

Handbalistele din Baia Mare au zăbovit mai mult printre ruinele Cetății. Ada Nechita&Co au aruncat bănuți în Fântâna Dorințelor și au urcat apoi în Turnul Chindiei.


15:38 Cam de 3-1 a fost raportul de forțe între HCM Baia Mare și Corona Brașov, în prima semifinală, în urma căreia una continuă lupta pentru trofeu, iar celeilalte i-a rămas să se pregătească mai bine pentru posibilul duel din Liga Națională, a cărui miză va fi titlul. Citiți aici cronica meciului și care au fost reacțiile în Brașov după acest eșec.


Rezultate semifinale Cupa României, 26 aprilie

  • HCM Baia Mare – Corona Brașov 32-21
  • SCM Craiova – HCM Roman 20-24

14:35 HCM Roman este a doua finalistă a Cupei României, în urma succesului cu 24-20 în fața echipei SCM Craiova. Timp de 55 de minute de joc, echipa lui Florentin Pera a făcut legea, conducând și cu 6-7 goluri diferență. Pe fondul unei apărări tot mai bine așezate, oltencele au redus pe final diferența, până la 19-22. Mai matură, HCM Roman a avut nervii tari, iar în final a făcut pasul către ultimul act al competiției.

HCM Roman a obținut, astfel, cea mai importantă performanță din istoria clubului. Pentru trofeu, Pavăl & Co vor înfrunta HCM Baia Mare, duminică, de la ora 13:00. În schimb, SCM Craiova va juca pentru locul 3 cu Corona Brașov, iar în cazul unui succes poate ajunge în cupele europene, în Cupa Cupelor. Bineînțeles, va depinde și de echipele care se vor califica în turneul final 1-3 al Ligii Naționale.


12:35 HCM Baia Mare își va apăra trofeul Cupei României, după ce s-a impus la o diferență categorică în fața marii rivale Corona Brașov cu 32-21. Liderul Ligii Naționale a jucat la turație maximă pe întreaga durată a jocului, Paula Ungureanu, Luciana Marin sau extremele Ada Nechita și Valentina Ardean fiind într-o formă de zile mari.

Cvartetul echipei naționale a contribuit din plin la o diferență de 12 goluri în minutul 57 (scor 31-19). Până la final, Corona a mai scris de două ori, însă totul a fost tardiv. Ungureanu a contabilizat 20 de intervenții, inclusiv două aruncări de la 7 metri, Luciana Marin a înscris din toate pozițiile în „pozițional”, în timp ce Nechita și Ardean au sufocat Corona cu contraatacuri rapide. HCM Baia Mare este prima finalistă a Cupei României și va înfrunta duminică, de la ora 13:00, învingătoarea partidei HCM Roman – SCM Craiova.


11:40 HCM Baia Mare are un avantaj considerabil după primele 30 de minute cu Corona Brașov, scor 14-10. A fost o primă repriză foarte disputată, cu ratări incredibile, dar și parade de zile mari ale Paulei Ungureanu. De altfel, portarul HCM-ului a făcut diferența în prima repriză, având 10 intervenții, dintre care cinci din situație de unu la unu. Ungureanu a câștigat bătălia cu Brădeanu, care a fost anihilată de apărarea gândită de Costică Buceschi. Baia Mare a evoluat în dese rânduri într-un sistem cinci plus unu. Corona a plătit tribut prin ratările de pe șase metri, în șase rânduri: cinci ocazii au fost irosite din extrema dreaptă, iar una din stânga. Pe lângă Ungureanu, din tabăra HCM-ului au mai excelat extremele Nechita și Ardean. Baia Mare a deschis de multe ori jocul în extreme, având în vedere apărarea masivă și aglomerată în centru a Brașovului.


10:53 În avanpremiera semifinalelor Cupei României, Paula Ungureanu și colegele de la Baia Mare și-au etalat calitățile sub panou în fața baschetbalistelor de la CSM Târgoviște. Pentrul HCM au mai evoluat Melinda Geiger, Laura Oltean, Aneta Pârvuț și Gabriella Szucs.


UPDATE 26 APRILIE, ORA 10:45 HCM Baia Mare și Corona Brașov sunt însoțite de suporteri numeroți la semifinala de azi. Peste 200 de fani ai HCM-ului au călătorit aproximativ 550 de kilometri pentru a-și susține echipa în fața rivalei. Și Corona Brașov are la Târgoviște un contingent important de suporteri.


15:25 Oficialii CSM București nu au digerat foarte ușor înfrângerea cu Corona Brașov în optimile de finală. După ce s-a ratat orice șansă de a prinde cupele europene, conducătorii au luat primele decizii radicale. Citiți aici ce repercusiuni sunt la CSM București după eșecul din Cupă.


14:50 Citiți aici motivele pentru care prima semifinală a Cupei României, HCM Baia Mare – Corona Brașov, pare o adevărată finală a handbalului feminin.


13:25 Corona Brașov speră să se aleagă cu cel puțin un trofeu din disputa cu HCM Baia Mare din acest sezon. Partida de mâine cu formația maramureșeană vine într-un context special pentru trupa de la poalele Tâmpei: în weekend se vor serba Zilele Brașovului. „După mine aș vrea să iau și cupa, și campionatul, dar dacă nu se poate, nu e nicio problemă”, a afirmat Vasile Kraila, președintele Corona Brașov.


13:20 HCM Baia Mare are două jucătoare incerte pentru partida cu rivala Corona Brașov. Pe lângă Ada Nechita, care a suferit o entorsă, antrenorul Costică Buceschi nu știe dacă va conta și pe Renata Ghionea. „Ea a făcut o toxinfecție alimentară și a fost internată la Târgoviște, după meci. A stat până spre seară în perfuzii și are șanse mici să joace. Avem însă un lot valoros, iar celelalte jucătoare care evoluează pe aceleași posturi cu fetele cu probleme trebuie să demonstreze că sunt jucătoare de HCM Baia Mare”, a susținut Costică Buceschi.


UPDATE 25 APRILIE, ORA 13:00 SCM Craiova este supriza din semifinalele Cupei României, având în vedere că celelalte trei formații au obținut o calificare scontată după evoluția pe întreg parcursul sezonului. Oltencele au profitat, e drept, și de un culoar favorabil, evitând numele mari pe traseu. În orice caz, în partida cu „U” Jolidon Cluj, echipa din Craiova era cotată cu șansa a doua. Interesant este faptul că Aurelia Roșca, antrenorul instalat de câteva săptămâni pe banca tehnică, a adus echipa la un pas de cupele europene după un singur meci oficial. „Să ajungem noi întâi în Cupa Cupelor și apoi mai discutăm. Deocamdată am obținut doar o victorie de moral, care ne dă oxigen pentru faza play-out-ului. Cele trei jocuri cu Neptun Constanța au o importanță deosebită pentru noi. Deciziile importante se iau la sfârșitul sezonului”, a declarat Aurelia Roșca, care la începutul campionatului se afla pe banca tehnică a formației Corona Brașov.

Cât privește meciul cu HCM Roman, antrenorul Craiovei a precizat: „Întâlnim una din echipele importante din acest sezon în România. Dar suntem aici, ne jucăm șansa”. Din echipa SCM-ului fac parte câteva jucătoare importante din Liga Națională, care au jucat și la turnee finale cu naționala României, precum Roxana Gatzel Han, Mihaela Tivadar, Ionica Munteanu, Cătălina Cioarec, Mirela Nichita sau Nicoleta Dincă. Primele două sunt chiar vicecampioane mondiale în 2005.


Rezultate – sferturi de finală Cupa României, 24 aprilie

  • HCM Baia Mare – HC Zalău 31-21
  • Corona Brașov – CSM Ploiești 30-28
  • HCM Roman – Știința București 31-17
  • „U” Jolidon Cluj – SCM Craiova 23-25

20:40 Cele două semifinale ale Cupei României sunt HCM Baia Mare – Corona Brașov (sâmbătă, ora 11:00) și HCM Roman – SCM Craiova (sâmbătă, ora 13:00)


20:31 SCM Craiova a rezistat eroic în fața echipei „U” Jolidon Cluj în ultimul sfert de finală al Cupei României, reușind să se impună la final cu 25-23. Oltencele vor înfrunta astfel în semifinale echipa HCM Roman. SCM Craiova este la un pas de o performanță uriașă în istoria clubului, să prindă cupele europene la sfârșitul sezonului. În campionat, SCM Craiova a ratat play-off-ul.


19:40 SCM Craiova a intrat cu un avantaj de două goluri la pauză în partida cu „U” Jolidon, scor 15-13. Trupa lui Aurelian Roșca a condus însă și mai clar în primele 30 de minute (11-6, min. 16).


18:35 A treia echipă care s-a calificat în semifinalele Cupei României este HCM Roman, care a dispus cu 31-17 de Știința București. Meciul s-a „rupt” în minutul 37, la scorul de 15-11 pentru trupa lui Florentin Pera. Atunci, Știința a rămas în trei handbaliste pe teren, iar HCM Roman a profitat la maximum: s-a desprins la 20-11. În total, echipa din Divizia A a jucat 14 minute în inferioritate numerică în repriza a doua.


18:02 Ada Nechita a suferit o entorsă urâtă în partida cu HC Zalău, motiv pentru care nici nu a mai jucat din minutul 39. După meci, extrema dreaptă a intrat la recuperare, iar oficialii băimăreni speră în refacerea jucătoarei până la ora jocului din semifinale cu Corona Brașov.


17:43 HCM Roman este tot mai aproape de semifinale, având 12-8 la pauză cu Știința București. Echipa din Divizia A ține însă ritmul, în minutul 26 fiind înregistrat un scor strâns (10-8).


16:30 Corona Brașov a reușit să evite un rezultat neașteptat în fața echipei CSM Ploiești, reușind să se califice în semifinalele Cupei Românie după o victorie strânsă cu 30-28. Jocul a fost schimbat de Aurelia Brădeanu care a marcat pe bandă rulantă în partea secundă. În tot meciul, căpitanul naționalei a ajuns la cota 11. Având în vedere că ea a contrubuit cu 14 goluri și în victoria Coronei cu CSM București, totalul reușitelor se ridică la 25 în două jocuri!

Pe final de joc, în echipa lui Bogdan Burcea s-au mai remarcat Adriana Țăcălie și Ana Maria Olariu, care a scos cinci mingi din situașie de unu la unu, inclusiv o aruncare de la șapte metri. Pentru Corona Brașov urmează semifinala de Cupă cu HCM Baia Mare, cele două grupări fiind cele mai bune din România în acest sezon. V afi și o reeditare a finalei din 2013, câștigată de formația maramureșeană.


15:40 Surpriză după primele 30 de minute în partida Corona Brașov – CSM Ploiești. Echipa prahoveană a intrat în avantaj la cabine, cu 16-15, după o primă repriză pe care au condus-o aproape în totalitate. Elevele lui Dumitru Muși au avut în mai multe rânduri avantaj de patru goluri. Corona a intrat în joc mult prea relaxată, astfel că a fost nevoită mai mereu să reducă din diferență, pe care au strâns-o spre finalul primei părți.


14:28 HCM Baia Mare este prima echipă care a făcut pasul în semifinalele Cupei României, după ce a câștigat la pas partida cu HC Zalău, scor 31-21. Partida a fost rezolvată în primele 10 minute ale reprizei secunde, când echipa pregătită de Costică Buceschi s-a desprins la 21-14, grație mai multor contraatacuri. Partida nu a fost dură, cum s-ar fi anticipat, chiar dacă arbitrii au arătat nouă eliminări. Surprinzător, Baia Mare a fost echipa care a jucat mai tare, în condițiile în care a evoluat 12 minute în inferioritate numerică. Profitând de un avantaj substanțial, HCM Baia Mare a introdus în ultimele 15 minute garnitura a doua.

HCM Baia Mare: Buceschi 6, Marin 6, Rudics 1, Nechita 4, Vîrtic 2, Bondar 1, Geiger 3, Pîrvuț 3, Ardean 2, Ghionea 1, Oltean 1, Szucs 1. Ungureanu a avut 15 intervenții, iar Băbeanu – 7

HC Zalău: Ciuciulete 2, Constantinescu 4, Pintea 6, Varga 2, Trif 2, Pop 2, Ciobanu 1, Rob 1, Țurcaș 1. Portarul Adina Mureșan a avut 11 parade.

Pentru că HC Zalău a fost eliminată în sferturi în Cupa României, Gheorghe Tadici nu va putea sta pe bancă nici la următoarele două partide cu HCM Baia Mare, în play-off-ul Ligii Naționale.


14:10 Ada Nechita a părăsit terenul accidentată, după ce și-a luxat glezna pe o pătrundere.


13:38 HC Zalău a avut o revenire spectaculoasă în partida cu HC Baia Mare. În numai 13 minute, în fața unui spectator relaxat – Gheorghe Tadici, formația din Sălaj a redus scorul de la 0-9 la 11-12! Mai mult, Zalăul a avut și șansa egalării, chiar în două rânduri până la pauză, însă fie Paula Ungureanum, fie o neatenție a Valeriei Beșe au făcut ca Baia Mare să intre la pauză cu 14-12. Portarii au fost la înălțime în prima repriză, Ungureanu având 12 intervenții, iar Adina Mureșan – 10. Cele mai bune marcatoare ale primei reprize au fost Nechita, Buceschi, Marin, respectiv Pintea, toate cu câte 3 goluri.


13:20 Fără Gheorghe Tadici pe bancă, HC Zalău pare o echipă fără lider. După 15 minute, tabela a ajuns la 9-0 pentru HCM Baia Mare în primul sfert de finală al zilei!


12:24 Știința București, echipă care a eliminat surprinzător Cetate Deva în optimi, face naveta între Capitală și Târgoviște. „Mai bine le luăm la fete ceva”, a spus antrenoarea Nicoleta Alexandrescu. Ce spune fosta extremă dreaptă de la Oltchim și Rulmentul despre meciul cu HCM Roman, cum a reușit să elimine Deva, dar și detalii interesante din echipa „studentelor”, citiți aici.


11:20 HCM Roman este una din formațiile care au pornit lansat la actuala ediție a Cupei României, fiind o candidată serioasă pentru un loc în finală. Mai ales că pe traseu va evita HCM Baia Mare sau Corona Brașov, alte două combatante cu pretenții. Echipa pregătită de Florentin Pera a evoluat solid în partida cu Dunărea Brăila din optimi, iar azi va înfrunta revelația competiției, divizionara secundă Știința București. „Nu ne gândim încă la finală. O luăm pas cu pas”, a declarat Gheorghe Carnariu, directorul executiv al echipei. Când a ajuns la Târgoviște, HCM Roman a rezervat camere la hotel doar pentru o noapte. „După ce am trecut de Brăila am luat cazare tot pentru o noapte. Ne dorim să stăm până duminică la Târgoviște, echipa arată bine, dar trebuie să ținem cont că vin meciuri grele, pe culoar avem Jolidon, Craiova”, a mai spus oficialul nemțean.

HCM Roman a avut evoluții constant bune pe întreaga durată a sezonului, în Liga Națională reușind să termine pe locul 3 la sfârșitul celor 22 de etape. Dacă echipa va continua pe aceeași linie, HCM Roman are toate șansele de a îbncheia cel mai bun sezon din istoria clubului. Până acum, reprezentanta județului P. Neamț are ca performanțe de top: o semifinală de Challenge Cup, locul 5 în Liga Națională și semifinală de Cupa României în 2011, când a fost eliminată de Oltchim.


11:10 HC Zalău nu va beneficia la partida cu HCM Baia Mare de cel mai important om din club, Gheorghe Tadici, care a fost suspendat pentru trei meciuri de Federația Română. „Va fi un meci de antrenament pentru fete. Lupta este inegală atât timp cât partidele cu HCM Baia Mare le jucăm fără antrenorul principal pe bancă”, a comentat Gheorghe Tadici. Pe banca echipei din Zalău va sta însă un alt membru al familiei Tadici, soția antrenorului. Elena Tadici va avea rol de „principal” atât la acest joc, dar și la următoarele două, fie în Cupa României, fie în play-off-ul cu… HCM Baia Mare. Altfel, Gheorghe Tadici se mai gândește încă dacă va fi în sală la ora jocului sau va urmări disputa la un televizor.


UPDATE 24 APRILIE, ORA 11:00 La nici 16 ore de la terminarea jocului cu HCM Rm. Vâlcea, HCM Baia Mare revine în sală la Târgoviște pentru un meci mult mai disputat, cu HC Zalău. Profitând de faptul că echipa adversă nu i-a pus foarte multe probleme, antrenorul Costică Buceschi a avut ocazia să ruleze tot lotul, motiv pentru care efortul principalelor jucătoare a fost dozat. Astfel, HCM Baia Mare abordează partida cu HC Zalău, care va juca primul meci la Cupa României, fără a avea probleme de lot.

„Portarii vor fi remarcații Cupei României. Este foarte greu să vii să joci într-un asemenea ritm după două luni de pauză”, a declarat Liviu Bala, președintele echipei HCM Baia Mare. Oficialul maramureșean este convins că meciul cu HC Zalău va fi mult mai dificil decât cel din debut: „Cu siguranță va fi o partidă mai dură, HC Zalău este o formație mai arțăgoasă”.

 


Rezultatele optimilor de finală ale Cupei României la handbal feminin

  •  „U” Jolidon Cluj – Neptun Constanța 33-23
  • Mureșul Tg. Mureș – CSM Ploiești 34-37 după aruncări de la 7 metri
  • CSM București – Corona Brașov 25-30
  • HCM Roman – Dunărea Brăila 26-19
  • CSU Știința București – CSM Cetate Deva 23-22 după aruncări de la 7 metri
  • HCM Baia Mare – HCM Rm. Vâlcea 33-27
  • * HC Zalău și SCM Craiova au tur liber în „optimi”

UPDATE 21:24 HCM Baia Mare s-a calificat fără probleme în sferturile Cupei României, cu 33-27 în partida cu HCM Rm. Vâlcea. Trupa lui Costică Buceschi a condus însă și la 13 goluri, scor 29-16. Cele patru sferturi de finală sunt: HCM Baia Mare – HC Zalău (ora 13:00), Corona Brașov – CSM Ploiești (ora 15:00), Știința București – HCM Roman (17:00), „U” Jolidon Cluj – SCM Craiova (ora 19:00). Performera zilei a fost Știința București, în timp ce Corona și HCM Roman au câștigat cele mai încinse meciuri ale optimilor.


UPDATE 20:47 Astăzi, în Liga Națională masculină, turneul play-out, s-a jucat meciul 1 în două din cele trei dispute ale acestei faze: Poli Timișoara – Caraș Severin 27-19 și CSU Suceava – Minaur Baia Mare 21-23.


UPDATE 20:39 HCM Baia Mare are un avantaj considerabil după primele 30 de minute cu HCM Rm. Vâlcea. Echilibru a fost doar în primele 10-12 minute, apoi jocul a curs într-o singură direcție.


UPDATE 19:57 Bomba Cupei României a fost aruncată în meciul CSM Cetate Deva – Știința București. Echipa de ligă secundă s-a calificat după aruncările de la șapte metri, cu 23-22. Echipa este formată numai din absolvente de facultate și din studente. În sferturi, Știința București va înfrunta HCM Roman.


UPDATE 19:45 CSM Cetate Deva și Știința București au terminat la egalitate după 60 de minute, scor 19-19. Echipa pregătită de Nicoleta Alexandrescu a egalat în ultima secundă. Urmează aruncări de la șapte metri!


UPDATE 19:30 HCM Roman merge în sferturi după ce a trecut de Dunărea Brăila cu 26-19. Cele două formații se vor întâlni și în play-off.


UPDATE 18:08 Partida Știința București – Cetate Deva va începe cu 15-20 de minute mai târziu față de ora programată inițial, întrucât cele două formații nu și-au efectuat încă toată încălzirea. Meciul precedent, Tg. Mureș – CSM Ploiești, s-a prelungit mai mult decât s-a anticipat.


UPDATE 18:05 „Am început repriza a doua cum nu se poate mai prost. A fost diferență de valoare și talie între cele două echipe, în favoarea Coronei. Din păcate, nu vom juca sezonul următor în cupele europene. Vom cere un wild-card Federației Europene, dar sunt pesimist că îl vom obține”, a susținut Constantin Căliman, președintele echipei CSM București. Toate detaliile despre Corona Brașov – CSM București puteți citi aici.


UPDATE 17:55 „A fost un meci tensionat, dar valoarea echipei și-a spus cuvântul. Așa cum am mai spus, jucăm doar pe >. Felicităm brigada de arbitri, în toată această tensiune a condus bine jocul”, a declarat Vasile Kraila, președintele echipei Corona Brașov.


UPDATE 17:47 Corona Brașov va înfrunta în sferturile de finală echipa CSM Ploiești, care s-a impus dramatic în fața divizionarei secunde Mureșul Tg. Mureș. La sfârșitul timpului regulamentar, cele două formații au terminat la egalitate, scor 30-30, astfel că s-a trecut la executarea aruncărilor de la 7 metri. După două serii de aruncări, prahovencele au câștigat cu 37-34.


UPDATE 17:33 Corona Brașov a câștigat derby-ul din optimile Cupei României cu CSM București, scor 30-25. A fost un meci cu două reprize diferite, prima echilibrată, iar a doua la discreția formației brașovene. MVP-ul partidei a fost Aurelia Brădeanu, jucătoare care peste câteva zile va împlini 35 de ani. Căpitanul echipei naționale a marcat nu mai puțin de 14 goluri. La CSM București, doar Oana Manea a avut o evoluție satisfăcătoare, însă pivotul n-a avut susținere din partea coechipierelor.


UPDATE 16:47 Într-o altă partidă care se desfășoară la această oră, Mureșul Tg. Mureș are un avantaj de trei goluri la pauză cu CSM Ploiești, scor 17-14.


UPDATE 16:40 Corona Brașov conduce cu 12-11 CSM București după primele 30 minute ale partidei. Portarii celor două formații au fost în mare formă. Denisa Dedu și Olariu (ambele Corona) au parat nu mai puțin de patru aruncări de la șapte metri, în timp ce Alina Iordache a avut 9 intervenții. Au mai excelat Mica Brădeanu la formația brașoveană, care a înscris 5 goluri, și Cristina Vărzaru din tabăra CSM-ului, care a marcat de trei ori. Raportul la eliminări a fost 1-1, iar la aruncări de la șapte metri – scor 2-7. Niciuna din cele două echipe nu a condus la mai mult de trei goluri (3-0, Corona – minutul 5). De asemenea, în ambele tabere s-au făcut multe greșeli, în special forțări în atac.


UPDATE 15:45 CSM București va juca pe o primă de 500 de euro în fața Coronei Brașov. În cazul în care vor câștiga Cupa, elevele lui Mette Klit vor fi recompensate cu câte 2.000 de euro. „O fi Bucureștiul cu fițe, cu Brazilia, cu Afganistan, dar pe teren nu avem voie să pierdem. Spun asta cu tot respectul pentru Oana Manea și pentru celelalte jucătoare de la CSM”, a declarat pentru ProSport Vasile Kraila, președintele echipei Corona.


UPDATE 15:40 „U” Jolidon Cluj – SCM Craiova este primul sfert de finală la Cupa României. Oltencele au avut tur liber, în timp ce formația ardeleană s-a impus cu 33-23 în partida cu Neptun Constanța. „U” s-a desprins însă în partea secundă, după ce la pauză a condus doar cu două goluri, scor 16-14.


UPDATE 14:00 La casele de pariuri offline, CSM București este favorită în meciul cu formația brașoveană. Trupa lui Mette Klit are o cotă de 2.00 la victorie, iar Corona este creditată cu 2.05.


UPDATE 13:35 „Ne dorim un parcurs cât mai lung, să jucăm poate și finala duminică. Avem un meci foarte greu azi cu Corona Brașov, dar fetele sunt foarte motivate și pregătite. Ne dorim cel puțin o finală mică, dacă nu chiar să jucăm finala„, a spus constantin Căliman, președintele CSM București. Acesta a mai precizat că săptămâna viitoare vor fi prezentate alte două jucătoare, una din România și alta din străinătate.


UPDATE 13:30 Profitând și de o tragere la sorți favorabilă, CSM Cetate Deva visează la o calificare în cupele europene prin Cupa României, caz în care trupa hunedoreană ar obține cea mai bună performanță din istoria clubului. „Am avut noroc că am ieșit pe cealaltă parte a tabloului în care nu se regăsesc favoritele, dar și faptul că începem cu o echipă de liga a doua. Vrem să mergem cât mai departe, Cupa României ne poate ajuta să salvăm sezonul”, ne-a declarat Marian Muntean, președintele CSM Cetate. Oficialul devean și-ar dori să-i ofere viitoarei antrenoare, celebra Tanja Logvin, o echipă în cupele europene. „Nu a venit de acum pentru că tocmai a născut, dar din vară va antrena Deva. Ea își va face echipa așa cum va dori”, a susținut Muntean, semn că Cetate ar putea transfera câteva jucătoare interesante în pauza competițională. 


UPDATE 13:10 HCM Baia Mare va debuta de la ora 20:00 în Cupa României, în compania formației HCM Rm. Vâlcea. Învingătoarea acestei partide va evolua în sferturi, cu HC Zalău, la nici 16 ore de la terminarea jocului din optimi. „N-am înțeles de ce am fost programați primii a doua zi (n.r. ora 13:00), în sferturi, dacă în optimi jucăm de la ora 20:00. Nici nu știu dacă mai mergem sau nu la hotel. Închidem sala, iar apoi o deschidem tot noi”, a spus Liviu Bala, președintele HCM Baia Mare. Dacă meciul îi va permite acest lucru, antrenorul Costică Buceschi va menaja câteva jucătoare cu HCM Rm. Vâlcea. Din lotul deplasat la Târgoviște fac parte 18 handbaliste.


UPDATE 13:06 Corona Brașov a ajuns la zi cu plata salariilor față de jucătoare și a anunțat că va încerca să câștige și titlul și Cupa României, chiar dacă HCM Baia Mare a avut un sezon mai bun până în prezent. Mai mult, oficialii clubului susțin că formația brașoveană va fi un nume important în handbalul feminin și în sezonul următor. Citiți aici ce strategie are Corona.


UPDATE 13:00 HC Zalău și SCM Craiova au tur liber în optimile de finală, urmând să intre în scenă din sferturi. HC Zalău, o echipă care nu prea a fost luată în calcule la câștigarea trofeului, va debuta, cel mai probabil, într-un meci cu HCM Baia Mare, în timp SCM Craiova va înfrunta câștigătoarea partidei „U” Jolidon Cluj – Neptun Constanța. Suspendat, Gheorghe Tadici nu va putea să-și conducă echipa dee pe margine la Cupa României. În ciuda acestui aspect, HC Zalău nu vine ca și victimă la Târgoviște. „Le-am spus fetelor să-și ia la ele trei rânduri de echipament”, a susținut Tadici, adică pentru a disputa, eventual, trei meciuri.


UPDATE 12:50 Două din cele 14 formații înscrise la Cupa României provin din liga secundă: Știința București și Mureșul Tg. Mureș. Ambele formații au un palmares net superior multor echipe care participă în acest sezon în Liga Națională. Formația din Tg. Mureș are în palmares un titlu și două Cupe ale României, în timp ce Știința are rezultate și mai bune în trecut, precum câștigarea Cupei Campionilor (1961) sau trei titluri. Formația bucureșteană este pregătită de opt etape de fosta extremă dreaptă a naționalei, Nicoleta Gâscă Alexandrescu. „Planul nostru pe termen lung este să revenim în Liga Națională cu jucătoare din mediul universitar. Știința actuală este copilul echipei din 1961, care a câștigat Cupa Campionilor”, ne-a declarat antrenoarea care nu a pierdut niciun meci în Divizia A de când a preluat echipa. Secția de handbal a fost reînființată în 2010, iar din componența echipei fac parte numai absolvente de facultate sau studente. „Meciul cu CSM Cetate Deva este o mare provocare pentru noi, ne jucăm șansa și vrem să câștigăm. Este cel mai important meci pentru noi pentru că este și primul care urmează”, a comentat Nicoleta Alexandrescu.


UPDATE 12:31 Înainte de a pleca la Târgoviște, președintele CSM București, Constantin Căliman, a semnat un parteneriat pe doi ani cu firma Kempa. Echipa feminină va îmbrăca echipamentul sportiv pentru următoarele două sezoane, valoarea contractului fiind în valoare de 60.000 de euro. „Cu Kempa sperăm să jucăm în Final 4-ul Ligii Campionilor din 2016, dar și în 2017, 2018”, a declarat Căliman. Naționala Germaniei, Fuchse Berlin, Magdeburg sau Metalurg Skopje sunt alte echipe din Europa îmbrăcate de furnizorul în cauză.


14 formații se înfruntă în această săptămână, la Târgoviște, pentru câștigarea Cupei României la handbal feminin, lupta fiind destul de aprinsă având în vedere că mai multe echipe emit pretenții pentru a intra în posesia trofeului. HCM Baia Mare, deținătoarea Cupei, este principala favorită, Corona Brașov are însă o echipă mult mai echilibrată față de sezonul trecut, când a pierdut finala, în timp ce gruparea CSM București speră să dea lovitura în această competiție pentru a participa în sezonul următor într-o cupă europeană cu o trupă de vis. Sorții au decis însă ca toate cele trei formații să fie pe aceeași parte de tabloul, astfel că întrecerea surprizelor poate însemna o șansă imensă și pentru formații precum HCM Roman, Dunărea Brăila, „U” Jolidon Cluj, SCM Craiova sau Cetate Deva.

Pe lângă miza trofeului în sine, competiția mai oferă încă o provocare, un loc în viitoarea ediție a Cupei Cupelor. Nu mai puțin de șapte echipe își doresc un loc în Europa, iar prin Liga Națională numai patru formații vor reuși să obțină prezența în cupele europene.

Condițiile în care o echipă din Cupa României va juca în Cupa Cupelor

Sursa: frh.ro

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup