Porgras are fisură de peroneu!

4 mai 2010 254 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Porgras are fisură de peroneu! Porgras are fisură de peroneu

Componentă de bază a echipei feminine de gimnastică, Ana Porgras (foto) a fost diagnosticată astăzi cu fisură de peroneu la piciorul drept şi va sta cu aparat ghipsat cel puţin trei săptămâni.

Ajunsă la Campionatul European de la Birmingham cu dureri la glezna dreaptă, Ana Porgras s-a accidentat mai grav în finala pe echipe. După o aterizare joasă la bârnă, glezna Anei s-a umflat puternic, ea nemaiputând călca în picior. Investigaţiile făcute astăzi, la întoarcerea în ţară, la Centrul Naţional de Medicină Sportivă au evidenţiat că sportiva are o fisură de peroneu. "În radiografia făcută azi se vede clar fisura, care s-a produs în momentul aterizării. Cu o zi înaintea finalei pe echipe am făcut o radiografie, şi în Marea Britanie şi nu apărea această problemă. Ana va trebui să poarte aparat ghipsat, dar încă nu ne-am pronunţat cât de mult timp. Probabil va sta cel puţin trei săptămâni, depinde însă şi cum va evolua situaţia", a declarat, pentru ProSport, doctorul lotului feminin, Ioachim Oană. Ana nu a mai putut concura în finala la bârnă şi la paralele, la Europenele de la Birmingham.

Aseară, la întoarcerea delegaţiei României de la Birmingham, Ana Porgras a protejat glezna dreaptă, deplasându-se cu cârjele.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.