Chinuri dublate

21 dec 2008 39 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Chinuri dublate

Retrasă din sportul de performanţă, Steliana Nistor (19 ani) s-a întors acasă, la Sibiu, pentru a fi aproape de familie. „Se împarte între facultate, apartamenul pe care îl are şi familie. Tot ce îmi doresc pentru ea e să fie sănătoasă şi să îşi găsească liniştea”,  ne-a mărturisit Steliana Dovlecel,  mama ei. Dublă vicecampioană mondială în 2007, medaliată cu bronz la Beijing cu echipa, Stela a vorbit, pentru ProSport, despre cum arată viaţa ei acum, despre primul Crăciun în familie şi despre operaţiile prin care va trece.

VIAŢA DUPĂ GIMNASTICĂ:  „Este foarte diferită, ai foarte multă libertate, în ideea că ştii că nu ai un program chiar aşa de strict, trebuie să înveţi să îţi gestionezi singur timpul şi viaţa.”

FACULTATE: „Sunt în primul an la Educaţie Fizică şi Sport, la Sibiu. Cursurile sunt  interesante, încerc să merg la toate, e o atmosferă frumoasă. În plus, şi aici fac gimnastică, bine, la un alt nivel, dar mi-e bine.”

COLEGII DE LA FACULTATE: „M-au primit cu braţele deschise, nu mă aşteptam, m-au aplaudat, sunt nişte oameni deosebiţi, am învăţat foarte multe de la ei.”

DISTRACŢIE: „Mai ies cu colegii. A fost ciudat la început, pentru că mi se părea că nu ştiu cum să mă port sau ce să zic. Acum e OK.”

GLORIE: „Atunci când concurezi şi eşti în echipă, te caută toată lumea, apoi nimeni. În prima lună după ce m-am retras am mai fost sunată, s-a mai interesat lumea de mine, după care, absolut nimic, s-au lăsat liniştea şi uitarea.”

Bitang o ajută

SĂNĂTATE: „Am în continuare dureri la spate, sunt la fel de puternice ca atunci când făceam gimnastică şi a apărut şi o problemă la încheietura mâinii, unde am o pungă de lichid. Uneori nici cana cu apă nu o pot ridica.”

OPERAŢII: „Momentan, aştept un răspuns de la doamna Mariana Bitang. Dumneaiei mă ajută foarte mult, mă susţine şi mi-a spus că va încerca să mă ajute. Prima operaţie va fi la mână, anul următor, apoi voi vedea ce fac cu spatele.”

SALA DE GIMNASTICĂ: „Mi-e un dor de sală nu vă pot spune. Aş vrea să fiu acolo, dar nu mai pot, îmi lipseşte toată atmosfera, totul”

CONCURSURI: „Mă uit la competiţii la televizor şi mi se rupe sufletul când mă gândesc că puteam fi şi eu acolo. Indiferent cât de mult mi-aş dori, nu mai pot continua, durerile sunt prea mari.”

ANTRENORI: „Vorbesc cu domnii antrenori, păstrez legătura cu ei, pentru că ştiu că m-au ajutat, că fără ei nu ajungeam niciunde. Îi respect foarte mult şi le sunt recunoscătoare. De aceea mi se pare normal să văd ce mai fac.”

Locuieşte singură

FAMILIE: „Cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat e că mi-am reunit familia, sunt alături de cei dragi, recuperând anii în care am fost departe de ei.”

APARTAMENT: „Este gata. M-am mutat în el în urmă cu două zile. L-am amenajat, l-am decorat. A fost o muncă de echipă, eu şi mama. Sunt foarte încântată cum a ieşit.“

GOSPODĂRIE: „E un pic mai greu să locuiesc singură, dar îmi place, sunt responsabilităţi pe care nu le-am avut până acum. Îmi place absolut tot ce mi se întâmplă acum.”

SĂRBĂTORI: „Crăciunul în familie, în apartamentul meu, va fi ca un fel de inaugurare, cu toţi cei dragi, iar de Anul Nou, nu ştiu, nu am niciun plan.”

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.