DECLARAŢIA ZILEI | ”Fetele noastre au murit în barcă pentru a învia pe podiumul de premiere!”. Cel mai fericit preşedinte de federaţie din România a descris modul cum s-a câştigat AURUL mondial la canotaj în proba de 8 plus 1

1 oct 2017 3344 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
DECLARAŢIA ZILEI | ”Fetele noastre au murit în barcă pentru a învia pe podiumul de premiere!”. Cel mai fericit preşedinte de federaţie din România a descris modul cum s-a câştigat AURUL mondial la canotaj în proba de 8 plus 1

Elisabeta Lipă, fost minitru al Tineretului şi Sportului în 2016 şi fost preşedinte al CS Dinamo, este azi, probabil, cel mai fericit preşedinte de federaţie din România. Canotajul a obţinut două titluri mondiale în probe olimpice, două vâsle şi 8 plus 1 (ambele feminin), la întrecerile de la Sarasota (SUA).

Prezentă în Statele Unite la Campionatele Mondiale, Elisabeta Lipă, cvintuplă campioană olimpică, a avut şi prima reacţie după medaliile cucerite de tricolore:

Cele două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale de seniori de la Sarasota anunţă naşterea unei noi generaţii de campioni în canotajul românesc. După titlul mondial cucerit la dublu vâsle categorie uşoară, astăzi a venit cel de la 8+1, la finele unei curse senzaţionale, în care fetele noastre au condus de la început până la sfârşit. Am văzut un echipaj unit, determinat, care a tras până la sacrificiu. Fetele noastre au murit în barcă pentru a învia pe podiumul de premiere, cu aurul la gât.

Sunt extrem de fericită pentru rezultatele sportivilor noştri şi nu mă refer doar la cele două echipaje medaliate cu aur, ci şi la ”optul” de băieţi, care a făcut o cursă foarte bună în finală, şi la băieţii de la dublu rame care au câştigat Finala B. Am avut o evoluţie foarte bună, per ansamblu, într-o competiţie grea, desfăşurată în condiţii de umiditate excesivă. Aceste evoluţii ne dau speranţa că suntem pe drumul cel bun spre Tokio 2020.

Vreau să le mulţumesc sportivilor şi tuturor membrilor staffului tehnic, antrenori, medici, masori, cluburilor de unde provin sportivii. Le mulţumesc colegilor din federaţie pentru tot efortul depus. Suntem la al treilea mandat şi culegem acum ce am semănat când am pornit pe acest drum atât de greu şi de provocator al marii performanţe.

Le mulţumesc românilor care au venit alături de noi aici, la Sarasota, şi au format un grup inimos, dar şi tuturor românilor de acasă, pe care i-am simţit cu sufletul alături de canotajul românesc. Hai România!”.

După ce şi-a încheiat mandatul în fruntea MTS, Elisabeta Lipă a revenit ca preşedinte la FR de Canotaj. Rezultatele obţinute de delegaţia tricoloră sunt cele mai bune înregistrate la un Campionat Mondial din ultimii 16 ani. 

România a cucerit AURUL prin Ioana Livia Lehaci şi Gianina Beleagă în proba de dublu vâsle categoria uşoară şi prin Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Iuliana Popa, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea în proba de 8 plus 1. De asemenea, ”optul” masculin a ocupat locul 5 în finala A.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.