LIVE BLOG Turul Franței, ultima etapă | Vicenzo Nibali, tricoul galben din acest an, primește un bonus de un milion €. Kittel a câștigat pe Champs-Elysees

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG Turul Franței, ultima etapă | Vicenzo Nibali, tricoul galben din acest an, primește un bonus de un milion €. Kittel a câștigat pe Champs-Elysees
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ultimul italian care câștigase Turul Franței a fost regretatul Marco Pantani, care și-a surclasat concurența la ediția din 1998.
  • Vicenzo Nibali ajunge la Paris cu un avantaj de aproape 8 minute în fața francezului Peraud, clasat pe locul secund în clasamentul general. El va primi un milion de euro bonus din partea echipei Astana, care îl plătește cu 4 milioane de euro anual.

20:15 Într-un final pasionant, Marcel Kittel a câștigat la sprint etapa pe Champs-Elysees. Germanul l-a învins pe norvegianul Kristoff și a obținut a patra victorie. Nibali este oficial câștigătorul Turului Franței.


19:25 Căzătură! Francezul Peraud, locul secund în clasamentul general, a căzut la o viteză destul de mare, astfel că a rămas în urmă. Nibali s-a dus în fruntea cursei pentru a-i liniști pe cicliștii care au vrut să atace, pentru a mai domoli ritmul, astfel încât francezul să revină în pluton.


19:00 Plutonul a intrat compact în Paris, iar până la finalul ediției din acest an au mai rămas aproximativ 60 de kilometri. Kittel sau Greipel, favoriții ultimei runde, au ocazia de a aduce a șaptea victorie de etapă pentru Germania, ceea ce ar însemna o treime din totalul acestora.


18:30 Caravana pedalează deocamdată ca la o paradă, sportivii s-au felicitat între ei în prima parte a etapei. Media orară de până acum, de 34,6 km/h într-o rundă de plat, spune totul despre liniștea în care a rulat plutonul. Cicliștii așteaptă intrarea în Paris pentru a declanșa primele atacuri. Trena a fost asigurată de Astana.


18:03 În acest an s-au înregistrat 34 de abandonuri, sub media ultimilor 15 ani, care era de 38,75. Froome, Contador, Talansky și Cavendish au fost cele mai importante abandonuri.


17:15 Toate cele patru tricouri distinctive care se acordă în Turul Franței au fost deja obținute înaintea ultimei etape. De la stânga la dreapta, îi aveți în imaginea de mai jos pe cei patru câștigători: Rafal Majka (tricoul cu buline roșii – cel mai bun cățărător), Thibaut Pinot (tricoul alb – cel mai bun tânăr, U25), Vicenzo Nibali (tricoul galben – liderul clasamentului general), Peter Sagan (tricoul verde – cel mai bun sprinter).


16:45 După un Tur al Franței în care a spulberat concurența, Vicenzo Nibali a ciocnit un pahar de șampanie cu echipa sa. Italianul a savurat „licoarea” chiar înainte de startul oficial al etapei.


16:40 Vicenzo Nibali va pleca din Turul Franței cu cel puțin 1 milion de euro mai bogat. Echipa sa, Astana, i-a promis o astfel de recompensă în cazul în care va câștiga Marea Buclă în acest an. După ce a câștigat în 2013 Turul Italiei, Nibali și-a renegociat termenii contractului cu Astana, care îi oferă un un salariu de 4 milioane de euro pe an. Pentru succesul în Turul Franței, italianul va primi din partea organizatorilor 450.000 de euro. „Rechinul” va împărți însă această sumă coechipierilor.


16:33 Harta Turului Franței din 2015 încă nu a fost prezentată oficial, organizatorii urmând să ofere detalii în acest sens abia în octombrie. Câteva informații au fost prezentate însă de mass-media. Astfel, startul ar urma să se dea din Olanda, la Utrecht, cu un contratimp individual de 13,7 km. Apoi, în program ar putea să revină legendarul Alpe D’Huez, care în acest an a fost ocolit. Caravana ciclistă va trece întâi prin Pirinei, bătălia decisivă fiind păstrată pentru Alpi.


16:18 Cum arată viitorul? Ediția din acest an a Turului Franței se apropie de final, iar discuțiile privind cursa de anul viitor s-au aprins deja. Lumea ciclismului așteaptă în 2015 o bătălie cum n-a mai fost în ultimii ani, între patru rutieri: Nibali, Froome, Cotador și Quintana (foto), ultimul câștigător în acest an în Turului Italiei și locul 2 la ediția trecută în Turul Franței. În schimb, învingătorul din 2012, Bradley Wiggins a anunțat că se gândește serios să nu mai participe la nicio cursă pe șosea și să se concentreze pe competițiile de pe velodrom, dar și pentru JO din 2016,. Managerul Sky, Dave Brailsford, și-a exprimat însă dorința să-l păstreze pe Wiggins în echipă, ciclist pe care ar miza pe cursele clasice, de o zi.


15:20 Până la Vicenzo Nibali, doar cinci cicliști au reușit să câștige cel puțin o dată toate cele trei Mari Tururi: Italiei, Franței și Spaniei. Este vorba despre Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Felice Gimondi și Alberto Contador. Interesant este faptul că de la Lance Armstrong (1999-2005) niciun rutier nu a reușit să se impună ca „patron” al Turului Franței, să „lege” mai multe victorii.


14:25 Caravana ciclistă a ajuns la Paris cu avionul, după ce etapa de ieri s-a încheiat la Perigueux, undeva spre zona de centru a Franței. Startul etapei se va da în jurul orei 16:45, de la Evry.


14:12 Învingător fără emoții în Marea Buclă, Vicenzo Nibali (29 ani) a avut timp și de fotografii la sfârșitul etapei de vineri. Italianul a obținut patru victorii în acest an în Turul Franței. Mai mult, el a îmbrăcat tricoul galben după 18 din cele 20 de etape. Doar după etapa 1 și etapa a 9-a, sportivul de la Astana nu a fost pe primul loc în clasamentul general.


13:23 ÎNFIORĂ‚TOR. Efortul cicliștilor într-o competiție pe etape este remarcabil. Pentru mulți dintre ei anumite etape, în special cele de munte, sunt un adevărat chin. Priviți cum au arătat picioarele lui Bartosz Huzarsk după etapa a 18-a, încheiată în ascensiune la Hautacam.


13.10 Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Franța are din nou doi cicliști pe podium în Marea Buclă, Jean-Christophe Peraud și Thibaut Pinot (foto). Ultima performață de acest gen s-a consemnat în 1984, când Laurent Fignon și Bernard Hinault ocupau primele două poziții. După trei ani, gazdele au purtat din nou și tricoul galben, prin Tony Gallopin.


12:50 Doar doi cicliști care au ocupat un loc în Top 10 în 2013 se regăsesc și în acest an într-o astfel de postură: Valverde (foto) și Mollema. Liderul echipei Movistar a făcut uun salt de patru locuri, de pe 8 până pe 4, în timp ce olandezul s-a aflat într-un regres, pe pe locul 6 ajungând pe 10.


12:42 Vicenzo Nibali are înaintea etapei de azi o diferență de 7 minute și 52 de secunde față de următorul clasat, Jean Christophe Peraud, care a urcat pe locul secund după contratimpul de sâmbătă. De 17 ani nu s-a mai întâmplat ca un ciclist să câștige atât de clar Marea Buclă, așa cum s-a întâmplat în acest sezon. În 1997, Jan Ullrich se impunea la o diferență de 9 minute și 9 secunde în fața lui Richard Virenque. Nici Lance Armostrog, în seria lui de 7 victorii, nu a trecut peste diferența de 7 minute și 40 de secunde. Nibali a profitat și de abandonurile lui Froome și Contador, dar și de forma slabă a lui Rodriguez.

Clasamentul general înaintea ultimei etape se prezintă astfel:


Ediția 101 a Turului Franței mai are 137,5 kilometri până la final. Caravana ciclistă ajunge azi la Paris și nimic nu se mai poate schimba în privința câștigătorilor. Este cunoscut faptul că ultima etapă din Marea Buclă este în general una de gală, iar singurul lucru care contează cu adevărat este doar numele câștigătorului de pe Champs-Elysees.

Vicenzo Nibali ajunge în postura de lider autoritar azi în capitala Franței, după o evoluție remarcabilă pe parcursul celor 20 de etape, încununantă și cu patru victorii. Italianul se pregătește să intre în galeria marilor cicliști cu toate cele trei mari tururi câștigate. Rutierul de la Astana câștigă Turul Franței după ce s-a impus în anii anteriori atât în Turul Spaniei, cât și în Turul Italiei. Nibali readuce tricoul galben în Italia după o pauză de 16 ani, ultima victorie în clasamentul general fiind consemnată în urmă cu 16 ani. Învingător a fost regretatul Marco Pantani.

Etapa 21

Evry – Paris 137,5 km

Etapa de gală a Turului Franței revine cu un final spectaculos, la lumina felinarelor de pe Champs-Elysees. Câștigătorul Vicenzo Nibali va ciocni un pahar de șampanie cu echipa sa, în timp ce sprinterii se vor poziționa în final pentru victorie. În absența lui Mark Cavendish, care s-a impus în perioada 2009-2012,  Marcel Kittel este mare favorit să se impună în ultima etapă, așa cum a făcut-o și în 2013.

*****Kittel
****Greipel, Kristoff
***Sagan
**Renshaw
*Feillu, Dumoulin
Joker: Degenkolb

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce…
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen