Un luptător în forţele speciale vrea să-l eclipseze pe Bute!

2 iul 2011 4587 afişări Comentează şi tu Box
Un luptător în forţele speciale vrea să-l eclipseze pe Bute! Un luptator în forţele speciale vrea să-l eclipseze pe Bute!

În boxul profesionist din România se poate spune că există un pugilist special. Nimic exagerat atât timp cât lucrează la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS). Pe scurt, la mascaţi!

Bogdan Dinu (25 de ani) a debutat în boxul profesionist în 2008 şi tot de atunci s-a angajat într-o unitate de elită, formată din altfel de profesionişti: cei care luptă cu crima organizată. "Pregătirea de sportiv m-a ajutat mult în noua mea meserie. Este un serviciu care mi se potriveşte ca o mănuşă", spune boxerul originar din Buzău.

Agent de trei ani în trupele SIAS, Dinu a participat la nenumărate acţiuni. Nu vorbeşte despre ele, pentru că sunt "secret de serviciu", dar ziarele au fost pline în ultimii ani de realizările "mascaţilor", cum sunt cunoscuţi cei din Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Nopţi pierdute prin munţi, în urmărirea unor infractori periculoşi, descinderi la primele ore ale dimineţii pentru a destructura bandele de mafioţi. "Ştiţi cum este să stai o noapte întreagă nemişcat într-o căpiţă cu fân pentru a asigura un perimetru? A doua zi eşti ciuruit de lighioane. Dar îmi place teribil ce fac", spune Bogdan.

A participat la olimpiada "mascaţilor"

Dinu va fi unul dintre românii care vor boxa în Gala Campion pentru România, de pe 9 iulie, de la Romexpo. El îl va întâlni într-un meci de la categoria grea (patru reprize) pe tanzanianul Awadh Mohamed Tamim (27 de ani, 12-2-0, 7 KO). "Ştiu despre el că este stabilit în Suedia şi că a boxat anul trecut cu Timur Ibragimov. Sunt pregătit pentru el", spune Dinu.

Înainte de această gală, Bogdan a participat la Olimpiada Trupelor Speciale, o competiţie rezervată "mascaţilor" din toată lumea. "Întrecerile au avut loc în Germania şi au participat inclusiv americanii de la SWAT. Au fost zece probe, specifice meseriei noastre. Alergare, căţărare, tactică, exerciţii de logică, dezamorsarea unor bombe. Echipa noastră a ieşit pe 31 din 44 de ţări, un loc onorabil ţinând cont că România se află doar la a doua sa participare. Locul 1 l-au luat nemţii", povesteşte boxerul.

"Munca mă ajută să mă menţin în formă. Din cele opt ore pe care le petrec la serviciu, trei sunt de pregătire fizică", Bogdan Dinu, boxer profesionist

A picat aiurea în scandalul de la Chicago

Dublu licenţiat, la IEFS Iaşi şi la Facultatea de Drept "Nicolae Titulescu" Bucureşti, Bogdan Dinu a fost exclus în 2007 de la Mondialele de amatori de la Chicago din cauză că ar fi sustras alături de alţi doi pugilişti români câteva produse dintr-un magazin. Dinu a avut atunci de suferit doar pentru că s-a aflat în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Când cei doi colegi ai lui au fost săltaţi la ieşirea din magazin şi duşi într-o încăpere din spate, el s-a dus din proprie iniţiativă să vadă ce se întâmplă. A bătut la uşă, s-a prezentat cine este şi aşa a ajuns să fie şi el reţinut până au venit poliţiştii. Ulterior, cum magazinul nu a depus plângere, boxerii români au fost exoneraţi de orice vină.

5 meciuri, toate câştigate, numără palmaresul lui Bogdan Dinu la profesionişti. La amatori, el a câştigat titlul mondial de cadeţi în 2003

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.