Primul sfert de finală la Eurobasket: Slovenia – Letonia. Visul frumos al Finlandei a fost stopat de Italia. Cinci naţionale şi-au asigurat până acum prezenţa între cele mai bune opt echipe ale continentului

10 sep 2017 1103 afişări Comentează şi tu Baschet
Primul sfert de finală la Eurobasket: Slovenia – Letonia. Visul frumos al Finlandei a fost stopat de Italia. Cinci naţionale şi-au asigurat până acum prezenţa între cele mai bune opt echipe ale continentului

Letonia a învins duminică la prânz Muntenegru cu 100-68, astfel că în acest moment se ştie primul sfert de finală la Eurobasket (masculin). Letonia va înfrunta Slovenia pentru un loc în semifinale. La turneul final găzduit de Turcia în fazele finale s-au mai calificat în sferturi până acum Germania, Italia şi Grecia.

Muntenegru a jucat în grupa de la Cluj şi chiar şi-a odihnit câţiva oameni înaintea partidei cu Letonia. Vucevic, Rice, Dubljevic şi ceilalţi jucători nu au avut însă nicio şansă în meciul din optimi. Cu un prim ”5” destul de omogen, dar mai ales cu o bancă de rezerve competitivă, Letonia şi-a spulberat adversarul. După numai 20 de minute, balticii reuşiseră să se desprindă la peste 15 puncte (53-37). Janis Timma, jucător transferat în această vară de Baskonia, şi Kristaps Porzingis, component al echipei New York Knicks, au realizat împreună 40 de puncte. Letonia a avut alţi doi oameni care au avut două cifre în dreptul lor la puncte înscrise, pe Strelnieks şi Blums.

Visul frumos al Finlandei la Eurobasket s-a încheiat, după ce a fost învinsă de o naţională mult mai experimentată la acest nivel, Italia. ”Squadra azzura” s-a calificat la pas după 70-57. O altă naţională care s-a calificat în sferturi este Grecia, după 77-64 cu Lituania. Este pentru prima dată în ultimii 8 ani când Lituania nu pătrunde între cele mai bune naţionale la Eurobasket. Balticii au jucat finala la ultimele două ediţii.

Duminică mai sunt de jucat încă trei optimi de finală: Serbia – Ungaria, Spania – Turcia şi Croaţia – Rusia.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.