A căzut recordul de asistenţă la un sport de echipă indoor desfăşurat în ţară! Partida România – Ungaria la EuroBasket a stabilit un nou reper

6 sep 2017 5711 afişări Comentează şi tu Baschet
A căzut recordul de asistenţă la un sport de echipă indoor desfăşurat în ţară! Partida România – Ungaria la EuroBasket a stabilit un nou reper Foto: Dan TĂUŢAN / MEDIAFAX 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7961/16719008/2/cluj-sala.jpg

Partida România – Ungaria la Eurobasket, desfăşurată marţi seară în Sala Polivalentă din Cluj şi încheiată cu scorul de 71-80, a stabilit un nou record de asistenţă la un eveniment indoor al unui sport de echipă desfăşurat în ţară. FIBA a anunţat că la meci au fost vândute 9.121 de bilete, adică mai mult cu aproape 1.000 de bilete faţă de partida România – Spania (50-91), care a avut loc cu o zi mai devreme.

Recordul de audienţă a putut fi îmbunătăţit în condiţiile în care capacitatea Sălii Polivalente din Cluj a fost mărită la 10.000 de locuri. Aceasta a fost, de altfel, o condiţie impusă, atunci când România a primit dreptul de organizare pentru o grupă la Eurobasket 2017. Până în primăvară, recordul de asistenţă era de 7.300 de locuri, atins la handbal. Sala Polivalentă din Cluj este singura din România care depăşeşte capacitatea de 6.000 locuri şi care poate găzdui evenimente de talie internaţională, precum Eurobasket sau Campionatul European de gimnastică, desfăşurat în luna aprilie.

În ultimii ani, exceptând fotbalul, mai mulţi spectatori decât la România – Ungaria (baschet) au fost prezenţi doar la meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy, desfăşurat în 2011. În arena improvizată la Romexpo au fost prezenţi aproximativ 10.000 de spectatori, evenimentul respectiv fiind şi cel de la care a pornit celebrul dosar ”Gala Bute”!

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.