Simone Tempestini poate deveni din nou campion la Iași: „Cotnari Rally Iași este raliul meu preferat!”

Simone Tempestini poate deveni din nou campion la Iași:
  • Publicat:
  • Actualizat:

A început cel mai important eveniment automobilistic din România în anul 2016. Cotnari Rally Iași va avea loc în perioada 8-10 septembrie. 61 de echipaje s-au înscris deja la startul competiției organizate de Asociația Sportivă XS Motorsport, în colaborare cu Primăria Municipiului Iai și Compania Cotnari. Nouă probe speciale, dintre care 5 distincte, va avea concursul în acest an.

Cotnari Rally Iași 2016 va începe joi, 8 septembrie, cu Proba SuperSpecială Râpa Galbenă. Pe lângă parcurgerea traseului amenajat în amfiteatrul istoric, echipajele vor goni, la fel ca la ediția din 2015, prin Pasajul Mihai Eminescu și pe Bulevardul Independenței.

Ziua a doua a întrecerii va cuprinde 4 probe speciale, adică câte două treceri pe Cioca Boca și Mădârjac. În a treia zi, sâmbătă, caravana revine în apropierea orașului, în zona Bucium. Acolo se află probele Păun și Dobrovăț, care vor fi traversate de câte două ori, având două puncte de maximă spectaculozitate la săritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovăț (Power Stage), una în apropierea startului din localitatea Dobrovăț, loc unde va fi amenajat și un punct de alimentație publică, cu grătare, băuturi, mâncare făcută la ceaun, iar la capătul celălalt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia), unde autoritățile locale vă așteaptă cu o petrecere câmpenească, cu muzică live și puncte de alimentație publică pe parcursul întregii zile. Tot aici se va desfășura ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloți pe ultima trecere pe această probă.

Sosirea festivă și festivitatea de premiere vor avea loc pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Primăriei Municipiului Iași. COTNARI Rally – Iasi este organizat de XS Motorsport (manager Dan Codreanu) în parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primăria Municipiului Iași.

Italianul, la un pas de un nou titlu

Pilotul Simone Tempestini, campion național en-titre, a declarat că revine cu plăcere la Iași și speră să devină din campion. „Sunt foarte fericit că sunt din nou la Iași. Pentru mine, acesta este raliul meu preferat. M-am simțit tot timpul aici foarte bine și aici am cucerit primul meu titlu de campion național. Aici sunt probe foarte frumoase, îmi plac și sper să reușim să repetăm performanța de anul trecut. Obiectivul nostru este să terminăm și în acest an pe prima poziție. Cu siguranță va fi greu, pentru că vom avea o concurență acerbă. La Iași este tot timpul o atmosferă frumoasă. Noi vom face spectacol. Așteptăm cât mai mulți spectatori atât la Râpa Galbenă, cât și pe restul probelor”, a declarat Simone Tempestini.

La rândul său, pilotul Manuel Mihalache a declarat: „Îmi face foarte mare plăcere să vin la Iași. Anul acest sper să mergem destul de repede, avem și o pauză destul de lungă în campionat, dar nu am putut lipsi de la acest Raliu. Este unul mult modernizat, care atrage foarte mulți piloți. Avem o săritură foarte lungă și sper să trecem cu bine și cât mai spectaculos peste ea”.

„Suntem foarte bucuroși că după Raliul Brașovului am putut fi prezenți la Iași. Din păcate avem o bună perioadă în care nu am stat în mașinile de curse. Am venit aici să fim rapizi, fără niciun fel de presiune”, a declarat și pilotul Janos Soos, acesta fiind completat de colegul său din Iași, Răzvan Nechifor: „Este o presiune în plus, faptul că vom concura acasă. Sper să facem un raliu bun aici, la noi acasă. Avem așteptări mari. Îmi doresc să facem o imagine cât mai bună pe plan local, unde nu suntem foarte cunoscuți. Aștept ca la finalul anului să avem o șansă mai bună la recunoașterea pe plan local”.

Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv: „Raliu cu o organizare de top”

Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, a declarat că se așteaptă și în acest an la o organizare de top la Raliul Ișiului.

„Ce aștept eu de la Cotnari Rally Iași? Aștept, ceea ce voi organizatorii ne-ați obișnuit în ultimii ani. O etapă cu organizare de top, cu multe surprize pregătite. Sunt foarte bucuros de concurența de la start: 61 de concurenți, dintre care 51 în Campionatul Național și 10 în Rally 2. Încă o dată Iașiul și Raliul Iașiului dovedesc că sunt în top. Simone Tempestini s-a obișnut să câștige la Iași. Concurența este acerbă, sunt piloți de top și vom avea o întrecere pe cinste la Iași. Raliul Iașiului marchează pe lângă interesul organizatoric, pe lângă frumusețea orașului și foarte multe lupte extrem de interesante la toate categoriile. De aceea suntem cu toții prezenți la Iași, pregătiți să participăm la acest eveniment”, a declarat Măgeanu.
Dan Codreanu, managerul Cotnari Rally Iași, a explicat cum a reușit Iașiul să devină campion național în ultimii ani la organizarea de raliuri. „Suntem fericiți că avem o concurență atât de mare la startul Cotnari Rally Iași. Secretul faptului că am devenit campioni naționali la organizare în ultimii doi ani este unul singur: echipa – oameni buni care își fac fiecare treaba cu multă dăruire și mult profesionalism. Am preluat raliul de la un bun profesor acum trei ani, Lucian Filip, noi am dzvoltat acest proiect. Noi dorim să oferim spectacol în primul rând pentru spectatori. Trebuie să aducem cât mai multă lume lângă noi, mai ales că în această parte de țară nu am avut o tradiție în acest sens. Vreau să mulțumesc partenerilor noștri, companiei Cotnari, Primăriei Iași, minunatei gazde Hotel Internațional și tuturor celor care ne-au susținut la acest eveniment”, a spus Dan Codreanu.

Program COTNARI Rally Iași 2016

Joi, 8 septembrie 2016

  • Shakedown (Pietrărie), 13:00-16:30
  • SS1 COTNARI Rally Show – Superspeciala Râpa Galbenă, 20:10


Vineri, 9 septembrie 2016

  • PS 2. Blanc Cotnari (Ciocaboca)
  • START primul concurent, 10:26
  • PS 3. Chateau Cotnari (Mădârjac)
  • START primul concurrent, 11:34
  • PS 4. Blanc Cotnari (Ciocaboca)
  • START primul concurrent, 14:37
  • PS 5. Chateau Cotnari (Mădârjac)
  • START primul concurrent, 15:45


Sâmbătă, 10 septembrie 2016

  • PS 6. Grasă de Cotnari (Păun)
  • START primul concurent, 10:21
  • PS 7. Frâncușă Cotnari (Dobrovăț)
  • START primul concurent, 11:04
  • PS 8. Grasă de Cotnari (Păun)
  • START primul concurent, 13:22
  • PS 9. Frâncuță Cotnari (Dobrovăț)
  • START primul concurent, 14:05
     
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen