Motoare turate la maxim în week-end. "Iaşi Cultural Trophy", o competiţie auto-moto la care participă 50 de echipe

14 iun 2017 396 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Motoare turate la maxim în week-end. "Iaşi Cultural Trophy", o competiţie auto-moto la care participă 50 de echipe 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7959/16460048/2/iasi-cultural-trophy3.jpg

La sfârşitul acestei săptămâni, fanii motorsportului îşi dau întâlnire la „Iaşi Cultural Trophy”. Ajunsă la a treia ediţie, întrecerea are ca scop promovarea obiectivelor cultural-turistice ale oraşului Iaşi, precum şi respectul în trafic. Evenimentul iniţiat de XS Motorsport în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, Primăria Comunei Dobrovăţ şi Compania Cotnari, se va derula vineri şi sâmbătă. Organizatorii au limitat la 50 numărul echipajelor ce pot fi înscrise la cele două probe, cea urbană şi SuperSpeciala de la Râpa Galbenă.

Vineri, 16 iunie, de la ora 19.00, pe pietonalul Ştefan cel Mare, va avea loc prezentarea oficială a participanţilor. Sâmbătă dimineaţă, echipajele vor lua startul, de la Palatul Culturii, în prima probă, care constă în parcurgerea unui traseu cu puncte de control la mai multe obiective cultural-turistice din oraş. La prânz, va avea loc a doua probă, chiar pe locul în care cei mai importanţi piloţi de raliuri din ţară îşi dispută anual supremaţia în Campionatul Naţional de Raliuri, Râpa Galbenă. Acolo, cele 50 de echipaje vor avea de parcurs, contratimp, un traseu amenajat de organizatori.

„După SuperSpecială, toţi participanţii se vor încolona într-o paradă auto-moto, la care se vor alătura, în premieră, şi motocicliştii care vor veni la Iaşi cu prilejul evenimentului anual East Romanian Bike Week. Cu toţii se vor deplasa prin oraş către Dobrovăţ, unde vor vizita mănastirea cu acelaşi nume. Tot în zona respectivă, pe platou, va avea loc festivitatea de premiere, pe scena special amenajată la East Romanian Bike Week”, a declarat Claudiu Butucel, director de organizare al Iaşi Cultural Trophy.

Evenimentul din acest an vine cu câteva noutăţi faţă de ediţia precedentă. Graţie parteneriatului cu organizatorii East Romanian Bike Week, a fost inclusă şi secţiunea moto, astfel încât vor fi la start şi echipaje pe două roţi.

„Pe lângă cele două probe, un moment important va fi parada de sâmbătă, în jurul orei 13.00, când ieşenii vor putea vedea pe străzile oraşului peste 200 de autoturisme şi motociclete. De asemenea, am făcut eforturi ca fiecare participant să primească premii. Mulţumim tuturor partenerilor noştri, de la instituţii publice până la companiile care sunt alături de noi la evenimentele organizate anual de clubul nostru, ERA Ladies Trophy, Iaşi Cultural Trophy by Cotnari şi, desigur, Raliul Iaşului, cea mai bine organizată etapă din Campionatul Naţional în ultimii trei ani”, a adăugat Claudiu Butucel.

Înscrierile la Iaşi Cultural Trophy 2017 se fac online, pe site-ul raliul-iasului.ro, la secţiunea dedicată evenimentului. Mai multe detalii privind regulamentul se găsesc atât pe site, cât şi pe pagina oficială de facebook, Iasi Cultural Trophy.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.