Agenţia Mondială Antidoping reacţionează după acuzaţiile unor atleţi din Kenya privind darea de mită

12 feb 2016 531 afişări Comentează şi tu Atletism
Agenţia Mondială Antidoping reacţionează după acuzaţiile unor atleţi din Kenya privind darea de mită

Agenţia Mondială Antidoping (AMA) a luat atitudine, joi, după ce doi atleţi kenyeni au declarat în presă că li s-a propus să ofere mită pentru a obţine reducerea suspendărilor de dopaj.

Atleţii Joy Sakari şi Francisca Koki Manunga au fost suspendaţi timp de patru ani din sport, la 27 noiembrie 2015, după ce s-a constatat încălcarea regulilor antidoping.

Agenţia The Associated Press a scris că atleţii în cauză au fost contactaţi de către un oficial al Athletics Kenya (forul naţional al atletismului kenyan), care le-a cerut celor doi sportivi suma de 24.000 de dolari, pentru a li se reduce suspedarea primită. Joy Sakari şi Francisca Koki Manunga au declarat că au refuzat să dea mită.

Într-un comunicat oficial remis joi, David Howman, directorul general al Agenţiei Mondiale Antidoping, a precizat: "AMA îşi manifestă nemulţumirea faţă de informaţiile apărute privind acţiuni de extorcare şi luare de mită la nivel naţional în sport, similară cu ceea ce am aflat în urma recentei investigaţii a Comisiei Independente privind dopajul răspândit la nivel mondial în atletism".

"Desigur, Agenţia Mondială Antidoping va cere mai multe informaţii detaliate cu privire la aceste acuzaţii din partea persoanelor implicate, astfel încât să putem determina dacă trebuie să cercetăm noi sau este o chestiune de competenţa Asociaţiei Internaţionale a Federaţiilor de Atletism (IAAF), ca parte a investigaţiei derulate de Comisia de Etică", a adăugat Howman.

"Acuzaţiile care le-am auzit în această săptămână ilustrează, de asemenea, importanţa unei organizaţii naţionale antidoping în Kenya, robustă, independentă şi complet funcţională, în cel mai scurt timp. Acesta este un pas vital pentru o ţară de statura Kenyei în lumea sportului, pentru a proteja în mod eficient sportivii curaţi, care nu folosesc metode frauduloase", a conchis directorul general al Agenţiei Mondiale Antidoping.

Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.