15.000 de oameni pe stadionul din Craiova... la K1!

10 iun 2012 1435 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
15.000 de oameni pe stadionul din Craiova... la K1! 15.000 de oameni pe stadionul din Craiova... la K1!


Finala Local Kombat Bodyguardul - Forţe Speciale de la Craiova a consemnat un record de spectatori la un eveniment de sporturi de contact în România din ultimii 20 de ani. Cu aproape 15.000 de spectatori pe stadionul Ion Oblemenco, gala a depăşit "Campion pentru România" de anul trecut, când aproape 9.000 de fani au asistat la meciul dintre Lucian Bute şi Jean-Paul Mendy.

Prima gală din istoria României organizată pe un stadion a reuşit să renască spiritul oltenilor pentru sport, iar după mult timp, fanii s-au întors pe "Ion Oblemenco". În total, s-au disputat 10 meciuri, printre care cele patru finale ale show-ului de preselecţie pentru circuitul mondial Superkombat, dar şi cel pentru titlul WAKO Pro Intercontinental la categoria 64,5 kilograme dintre Ionuţ Atodiresei şi austriacul de origine sârbă Saşa Jovanovic.

Sub ochii legendarului Remy Bonjasky, Atodiresei a devenit primul român care cucereşte centura WAKO Pro de la instalarea Olguţei Vasilescu în funcţia de preşedinte al WAKO Pro România. Cel poreclit Pitbull l-a învins pe Jovanovic la decizie majoritară, după ce în runda a treia, în contul ambilor s-a contorizat câte un knock-down. "Vreau să mulţumesc în primul rând publicului absolut impresionant din Bănie care m-a încurajat de la începutul meciului. Mi-aş dori să obţin cât mai multe victorii în acest oraş", a spus Atodiresei.

Pe lângă succesul lui Atodiresei, alţi cinci sportivi români s-au bucurat aseară în Cetatea Banilor. Alexandru Nedelcu, Gabriel Flutur, Dănuţ Hurduc Răzvan Ghiţă şi Răzvan Benche au obţinut şansa de a lupta în circuitul mondial Superkombat. Deşi Hurduc a pierdut finala categoriei 95 de kilograme, promotorul Eduard Irimia a anunţat că acesta va primi un wild-card, astfel că în perioada următoare, elevul lui Mihai Constantin se va bate în circuitul transmis în direct în 75 de ţări de pe patru continente.

"Toţi cei cinci vor avea şansa să îşi demonstreze calităţile într-un eveniment care va fi transmis în direct pe aproape jumătate din glob prin intermediul Eurosport. Benche a debutat deja la Cluj, însă acum şi-a mai asigurat un meci în Superkombat", a declarat Irimia.

Prezent la eveniment, Remy Bonjasky s-a declarat încântat şi i-a felicitat pe luptătorii români. "Mă bucur mult că am venit la Craiova şi pot spune cu mâna pe inimă că a meritat drumul. Am văzut câţiva sportivi care pot creşte şi de asemenea am rămas impresionat de public. Organizarea s-a ridicat la un nivel înalt. În România, K-1 pot concura cu fotbalul", a afirmat triplul campion mondial K-1.

Rezultatele galei finale Local Kombat Bodyguardul - Forţe Speciale:

Super-fight, 85 kg:

Daniel Alexandru l-a învins prin TKO în repriza a treia pe Cristian Ristea

Super-fight, 80 kg:

Flavius Boiciuc l-a învins prin TKO în repriza a doua pe Adrian Grec

Finala 85 kg:

Alexandru Nedelcu l-a învins la decizie unanimă pe Daniel Mocanu

Finala 95 kg:

Gabriel Flutur l-a învins după extra-round pe Dănuţ Hurduc

Finala +95 kg:

Răzvan Ghiţă l-a învins la decizie unanimă pe Mihăiţă Golescu

Finala +95 kg:

Răzvan Benche l-a învins prin KO în repriza a treia pe Leonid Tcaciuc

Super-fight, +95 kg:

Zsolt Bala l-a învins la decizie unanimă pe Marian Iurchevici

Super-fight, +95 kg:

Florin Boboc l-a învins prin KO în prima repriză pe Cristian Silaghi

Super-fight, 75 kg:

Darryl Sichtman (Olanda) l-a învins prin TKO în repriza a treia pe Miodrag Olar

Titlul WAKO Pro Intercontinental, 65,5 kilograme:

Ionuţ Atodiresei l-a învins la decizie majoritară pe Saşa Jovanovic (Austria)

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.