DUCKADAM 60 | Mesaj emoţionant transmis de Gabi Balint pentru eroul de la Sevilla: "Ştiu că ţi-ai fi dorit să ratez penalty-ul"

1 apr 2019 3088 afişări Video

Helmuth Duckadam împlineşte astăzi, 1 aprilie, vârsta de 60 de ani. Cu această ocazie, ProSport a luat legătura cu Gabi Balint, care i-a transmis un mesaj special fostului său coleg de la Steaua.

Balint i-a transmis eroului din 1986 că recordul său nu va fi doborât niciodată: "Ştiu că la Sevilla ţi-ai fi dorit să ratez penalty-ul, ca să-l aperi şi pe al cincilea. Oricum, stai liniştit, recordul tău nu va fi doborât niciodată. Îţi doresc la mulţi ani, multă sănătate şi multă fericire", a spus Gabi Balint, pentru ProSport.

Pe 7 mai 1986, Helmuth Duckadam a intrat în istoria fotbalului mondial şi a capturat Cupa Campionilor Europei, reuşind să pareze patru penalty-uri în finala Steaua - Barcelona. După 120 de minute, scorul a fost egal, 0-0. La loviturile de departajare, Lăcătuş şi Balint au transformat şi au adus Cupa Campionilor la Bucureşti. Duckadam a stabilit un record mondial în ziua respectivă şi a ţinut prima pagină a ziarelor din Spania.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.