VIDEO EXCLUSIV | Burleanu scapă de concurenţă. Încă un nume greu scos din cursa pentru FRF de ultima schimbare aprobată: "După 20 de ani în fotbal nu am dreptul să candidez..."

30 mai 2017 11052 afişări Special

Adunarea Generală a FRF a aprobat o modificare a statutului FRF în privinţa condiţiilor necesare pentru cei care vor să candideze la preşedinţia federaţiei, iar nume importante din fotbalul românesc nu se mai pot "califica" pentru această funcţie (DETALII AICI). Ionuţ Lupescu, Ciprian Marica sau Cristi Chivu nu vor putea să concureze împotriva lui Răzvan Burleanu la alegerile din primăvara viitoare, iar pe listă se mai înscrie un nume important din fotbalul românesc.

Este vorba de Marius Stan, adică omul care a împins-o pe Oţelul Galaţi spre primul şi singurul titlu din istore, în 2011, în calitate de conducător. Ieşit din lumea fotbalului în ultimii 5 ani, Stan nu mai îndeplineşte condiţiile necesare. Fostul preşedinte al Oţelului spune însă că nu vizează neapărat conducerea FRF, ci mai degrabă pe cea a Ligii Profesioniste de Fotbal.

"În principiu, da, sunt interesat (n.r. să candideze la şefia FRF). (n.r. Despre alegerile FRF) Trebuie să vă spun din start că nu am dreptul! În ciuda a peste 20 de ani de activitate în fotbal, nu am dreptul să candidez la şefia FRF. În ultimii 5 ani, patru am fost primar. Nu mă priveşte direct subiectul, dar principial vorbind nu este corect. E o restricţionare a unui drept. Cum să poţi să le interzici să candideze (n.r. unor foşti jucători precum Lupescu, Marica, Chivu).

E posibil orice. Eu sper să mai fie nevoie de oameni... aud cum ne cataloghează unii "vechi". Poziţia reprezentantului Ligii, că Gino Iorgulescu asta a fost la Adunarea Generală, a fost una extrem de şovăitoare. Nu ştiu, dar atunci când mergi să reprezinţi 14 cluburi din Liga 1 trebuie să ai un punct de vedere argumentat şi bine punctat! Mi s-a părut şovăitor, emoţionat, nu ştiu...", a declarat Marius Stan la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.