EXCLUSIV | Imagini de la înălţime cu stadionul Steaua. Bijuteria din Ghencea prinde formă. Au început lucrările şi la Arcul de Triumf. FOTO&VIDEO

20 iun 2019 19729 afişări Special

Reconstrucţia stadionului Steaua rămâne cel mai avansat obiectiv care face parte din proiectul pentru participarea Bucureştiului la Campionatul European 2020. Lucrările au început în luna august a anului trecut, arena construită în anii ’70 a fost pusă la pământ, s-a turnat fundaţia, iar acum noul stadion începe să prindă formă. ProSport vă prezintă în exclusivitate imagini de la înălţime cu arena. Se vede clar progresul, lucrările au avansat, iar “Ghencea” prinde formă.

Noul stadion Steaua va avea o capacitate de 31.254 locuri, o suprafaţă desfăşurată considerabilă, de 70.000 de mp, 4 vestiare şi 24 de spaţii de cazare pentru 48 de  sportivi, restaurant, sală de conferinţă la tribuna 1, spaţii comerciale şi chiar un muzeu, arena urmând să găzduiască atât partide de fotbal, cât şi de rugby.

Şantier şi la Arcul de Triumf

O altă arenă care face parte din proiectul pentru participarea Bucureştiului la CE 2020 este fosta arenă de rugby din nordul Capitalei. Aici, situaţia a fost un pic mai complicată, au fost necesare mai multe aprobări din cauza zonei în care se află stadionul, mai ales că o conductă trece pe sub locul unde ar fi construită tribuna.  În acest moment, la Arcul de Triumf, muncitorii pregătesc şantierul, continuă demolarea, mai multe piese de beton se află pe gazonul arenei, iar câteva basculante au apărut în peisaj. Arena de lângă Caşin va avea o capacitate de 8200 de locuri.

La Dinamo se aşteaptă documentaţia tehnico – economică

Dintre toate cele patru arene aflate în proiect, stadionul Dinamo stă cel mai rău. În acest moment, după ce, la finalul lunii aprilie, s-a obţinut PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal) pentru varianta construirii unei arene pe amplasamentul de la Velodrom, Clubul Sportiv Dinamo şi Compania Naţională de Investiţii (CNI) au trecut la faza de, cităm, “documentaţie tehnico- economică”. Mai pe scurt, un ping-pong cu hârtii, avize, etc, bătrânul Velodrom urmând să fie pus la pământ pentru a face loc unui stadion modern. Când? Încă nu se ştie!
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.