EXCLUSIV | Un dinamovist salvează investiţia lui Becali! Omul de afaceri a ajuns la capătul puterilor: "Am şi zis că e distrus, e mort"

8 nov 2018 15165 afişări ProSport Live

Cosmin Bărcăuan a povestit la ProSport LIVE cum încearcă să renunţe la fumat şi a recunoscut că avea acest viciu şi pe vremea când juca. Spune că randamentul îi era afectat şi-l sfătuieşte pe Florinel Coman, omul din lotul lui Dică recunoscut că "sudează" ţigările, să renunţe cât mai repede.

Fostul fundaş al lui Dinamo a ţinut în mâini, pe toată perioada emisiunii ProSport LIVE, nişte mărgele. De fapt, au rol terapeutic şi a dezvăluit: "Sunt anti-fumat. Nu mă gândesc la ţigări. Pur şi simplu îţi ţin mintea ocupată, mâinile ocupate, că încerc să mă las de ţigări. În Grecia le-am luat, mai demult... Şi la volan, în trafic, încerc să mă abţin. Acum mai fumez, dar mai puţin. Soţia pune presiune pe mine, că nu e bine ce fac. Are dreptate şi încerc să renunţ la viciu".

Omul ce şi-a început cariera ca atacant, dar pe care Ioan Andone l-a reprofilat în fundaş, a detaliat la ProSport LIVE. "Am fost un jucător care fuma şi-n ziua meciului. Găseam în ţigară liniştea pentru că era presiunea foarte mare şi mă băteam cu pumnul în piept şi spuneam: 'Nu, domnule, că pe mine nu mă afectează, că nu-mi cauzează, dar îţi cauzează mult în privinţa efortului. Îţi dai seama pentru că întotdeauna altfel se oxigenează nişte plămâni curaţi şi altfel unii cu nicotină. Puterea şi rezistenţa pură, ţigara o omoară. Ăia 10 la sută de care ai nevoie în minutul 80 - 85, când trebuie să mai faci un sprint, eu ziceam că nu mă afectează, dar să ştiţi că nu e aşa", a explicat antrenorul echipei secunde a celor de la FC Voluntari.

"Eu mă bazam mai mult pe capacitatea de efort... Oricum, ţigara este un lucru rău, mai ales la sportivi. Când Becali zice de Coman, are dreptate şi susţin că nu e în regulă ce face jucătorul. Ceea ce spune dânsul trebuie să aibă efect asupra fotbaliştilor. E bine de ascultat, că are experienţă", a transmis Bărcăuan, la ProSport LIVE.

"Mbappe" Coman şi-a stricat relaţia cu Becali din cauza ţigărilor

În urmă cu două luni, Becali îl critica pe Florinel Coman:"Păi, dacă bagă ţigări câte două pachete în el, cum să poată? Eu l-am văzut pe Coman în timpul meciului că sufla, răsufla. Am şi zis că e distrus, e mort. El vrea să ajungă fotbalist aşa? Păi lasă, bă, ţigara, dacă vrei să ajungi fotbalist. El nu poate să alerge. Degeaba are talent, degeaba vede jocul. E super fotbalist, are talent cât carul. Degeaba. Dacă nu poţi să alergi la fotbal, la revedere!

Lăcătuş fuma şi el, dar alerga! Nici ţigările de acum nu sunt ca alea de atunci. Au încă 32 de substanţe narcotice, drogangiste. Au un drog pe care poţi greu să-l laşi. Aşa mi-a zis şi mie un specialist, că nu ştiam eu. La fotbal trebuie să alergi".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.