EXCLUSIV | "Nu, nu cred că va fi gata. Poate în 2021". Emoţii cu privire la un alt stadion aflat în planul pentru EURO

8 mar 2019 2348 afişări ProSport Live

Prezent în studioul ProSport Live, oficialul Rapidului, Florin Manea, a vorbit despre renovarea stadionului Giuleşti. Agentul FIFA spune că a crescut pe vehciul stadion şi l-a durut să vadă buldozerul cum a demolat tribunele. Chiar şi aşa, Florin Manea spune că e foarte greu ca arena să fie gata la timp pentru EURO 2020.

Vizibil emoţionat, Florin Manea admite că era nevoie de o renovare a Giuleştiului: "Nu m-am aşteptat să fiu încercat de sentimentele astea, credeam că va fi mai uşor. Eu aici am crescut! Primele mele amintiri de pe un teren de fotbal se leagă de Giuleşti. Ţin minte că aveam vreo 2 ani, prin 1978, ţin minte că aveam nişte blugi întorşi de cinci ori. Eram mic, mă jucam pe teren la pauză, dădeam într-o minge. Toţi acei ani, până în 1987, când tata a plecat de la Rapid, i-am petrecut pe stadion. Mergeam la fiecare meci, mergeam şi în deplasări. Mă simţeam ca acasă.

Am stat şi la peluza dinspre teatru, dar stăteam mai mult la Tribuna I. Înainte de asta stăteam jos, unde erau nişte loje. Acolo stăteau soţiile de fotbalişti. Dar am stat peste tot în Giuleşti. Ştiu că alergam pe acolo pe jos, mă simţeam ca într-un palat personal. Intram peste tot, mai ales că tata era foarte bun, nu prea putea nimeni să-i spună ceva. Ţin minte că mă întâlneam cu Valentin Stănescu şi zicea: <<Bă, ce faci? Dar-ar boala în tac-tu, iar alergi pe aici?>>. Să văd locul ăsta dărâmat, doare. Dar era cazul, nu se mai putea.

Rapidul cu care eu am crescut e greu să mai revină. Erau jucători dedicaţi acestui club. Jucau pe doi peşti şi 25 de lei. Încearcă acum să nu le dai salariile trei luni. E normal, vremurile s-au schimbat. Zicea cineva: <<Nu mai vrem mercenari>>. Peste tot sunt mercenari. Dar definiţia unui mercenar e unul care îşi dă viaţa pentru cel care îl plăteşte. Şi îşi face treaba, că de asta este plătit.

Ce a fost nu o să mai fie niciodată. Avem nevoie de un nou stadion, de o nouă strategie. Nu, nu cred
(n.r că stadionul va fi gata până anul viitor). Poate în 2020, 2021. Măcar să se termine cel de la Arcul de Triumf, am putea să jucăm şi acolo. Noi avem cea mai mare forţă în Giuleşti", a spus Florin Manea, în cadrul emisiunii ProSport Live.

Pentru moment, Rapidul va evolua la doar 1 km distanţă de Giuleşti, pe stadionul din Regie. Arena pe care obşinuia să evolueze Sportul Studenţesc.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.