EXCLUSIV | Daniel Ghiţă a dezvăluit de ce şi-a dat demisia din SPP: "A fost un moment în care mi s-a cerut asta!"

11 feb 2019 23644 afişări ProSport Live

Daniel Ghiţă, multiplu campion K1, a lucrat şi la SPP în perioada 2001 - 2008, Serviciul de Protecţie şi Pază fiind cel care are atribuţii privind siguranţa naţională, dar asigură şi protecţia deminitarilor. I s-a propus să continue în structură şi ar fi avut o carieră strălucită, dar trebuia să facă un compromis: să renunţe la sport! Atunci a renunţat şi a ales să-şi urmeze cariera sportivă. La ProSport LIVE, "Samuraiul Sălbatic" a dezvăluit.  

"La un moment dat a fost o chestie interesantă. Am fost chemat de conducere şi mi s-a spus: 'Daniel nu mai poţi să faci sport, rămâi în SPP şi o să ajungi mare. Ai talent, eşti inteligent şi poţi să faci lucruri importante pentru 'Serviciu' şi pentru cariera ta. Aduceam şi un capital de imagine, dar eu trebuia să mă pregătesc, să plec afară la pregătire, la competiţii, aveam  o lună - două de antrenamente în străinătate, aveam meciuri foarte puternice, foarte grele. Era dificil", a anunţat Daniel Ghiţă la ProSport LIVE.

Campionul "greilor" din k1 a continuat: "A fost acest moment în care s-a spus: 'Ori aia, ori ailaltă! Şi am zis aia, adică sportul, e cel care m-a educat, care m-a făcut ceea ce sunt în viaţă. Am riscat pentru că nu ştiam ce se întâmplă. Acolo aveam un salariu sigur, un viitor, puteam să fac o carieră...urma pensia. Aveam viitorul asigurat, dar am zis nu: 'Vreau sportul. Îl iubesc. El m-a creat. Mi-am dat seama că am făcut alegerea cea bună".

Daniel Ghiţă, 37 de ani, un colos de aproape doi metri înălţime şi 116 kilograme, a început să practice artele marţiale încă din copilărie. Debutul la profesionişti a fost în 1999, luptând în World Muay Thai Championships, turneu desfăşurat în Bangkok, el oprindu-se în semifinale. În scurt timp însă a devenit campion european, în 2000, iar în 2001 a luat bronzul la Campionatul Mondial. Din 2004 a intrat în circuitul K1 unde şi-a câştigat porecla de "Samuraiul Sălbatic" datorită loviturilor devastatoare şi a strategiei adoptate în ring.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.