EXCLUSIV | Daniel Ghiţă a dezvăluit de ce a ieşit din politică: "N-am nimic cu străinii, dar în România nu mai există un echilibru. Am vrut să schimb ceva, dar m-au minţit de la început până la sfârşit"

9 feb 2019 7432 afişări ProSport Live

Daniel Ghiţă a fost, pentru circa şase luni, membru al Partidului România Unită. Asta s-a întâmplat între noiembrie 2015 şi iulie 2016, dar campionatul din K1 s-a retras după ce, spune acum, a fost minţit de cei care se aflau la conducere.

Prezent în studioul ProSport Live, Ghiţă a vorbit deschis despre experienţa sa pe scena politică: "Voiam să opresc defrişările, voiam să stopez vânzarea terenurilor către străini, voiam ca firmele româneşti să prospere. N-am nimic cu străinii. Dar în România nu mai exsită un echilibru 50-50 între firmele din industria românescă şi industria străină. Industria românescă e la pământ, iar industria străină prosperă şi câştigă bani. Iar noi, ca români, nu câştigăm bani.

Am crezut, la vremea respectivă, că dacă intru într-un partid, pot schimba ceva pentru societate. Eu nu am voie de nimic, vreau doar să dau ceva înapoi. Dar mi-am dat seama că cei din partidul respectiv erau nişte mincinoşi. M-au minţit de la început până la sfârşit. La noi se minte mult. Mereu e vina altuia, niciodată nu e vina mea. Trebuie să fim bărbaţi, să ne asumăm şi să mergem mai departe", a recunoscut Daniel Ghiţă, în cadrul emisiunii ProSport Live.

În momentul demisiei din PRU, Daniel Ghiţă a invocat încălcarea principiilor naţionaliste de către partidul pe care l-a reprezentat. În plus, sportivul a reacţionat dur la adresa PRU şi a lui Bogdan Diaconu, după ce mai mulţi parlamentari din alte partide şi din PSD au intrat în PRU.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.