EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat cu unul dintre cei mai promiţători jucători trecuţi pe la FCSB: "Se pierde ca sportiv, ca orice"

17 sep 2018 12573 afişări ProSport Live

Valentin Cojocaru a plecat de la FCSB în vara anului trecut, după ce actuala vicecampioană a României l-a împrumutat la două formaţii din Italia, Crotone şi Frosinone. Goalkeeper-ul de 22 de ani nu a reuşit să se impună în ”Cizmă”, unde nu a prins niciun meci oficial, şi a luat drumul Ciprului după despărţirea de FCSB, semnând cu Apollon Limassol, formaţie unde a fost legitimat doar patru luni. Hagi l-a adus pe fostul campion al României la Viitorul, acesta reuşind să-i câştige încrederea ”Regelui”, devenind astfel titular inconstestabil.

Totuşi, preşedintele de onoare al celor de la FCSB, Helmuth Duckadam, a dezvăluit la ProSport LIVE că acesta era ”delăsător” la antrenamente, iar laudele pe care le primea în acea perioadă i s-ar fi ”urcat la cap”, motiv pentru care actuala vicecampioană a României a preferat să renunţe la serviciile sale.

”Cojocaru e un tip foarte talentat, el a trebuit să treacă şi prin experienţele din Italia, unde nu a jucat când a fost vândut de Steaua, şi a avut această şansă dată de Hagi. Se pare că în acest timp şi-a reglat şi gândirea, a devenit mai conştient şi şi-a dat seama că dacă nu se pregăteşte foarte bine şi e un tip foarte serios, se pierde. Se pierde ca portar, ca sportiv, ca orice.

Se pare că acest lucru l-a ajutat, diferenţa e că Andrei Vlad se pregăteşte foarte bine la antrenament, Cojocaru era un tip mai delăsător în acea perioadă, ştiam că are talent dar şi puţin lăudat, mai mult decât trebuie poate şi atunci i se urcase la cap. Dar se pare că perioada în care nu a jucat în Italia şi faptul că a plecat de la Steaua l-au conştientizat, şi acum apără foarte bine la Viitorul”
, a spus Duckadam la ProSport LIVE.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.